När man har blivit styvfar till Charlie så känner man att en helt egen bebis med ens egna gener hade varit väldigt mysigt. Även fast man känner att det är fullt upp samt mycket jobb med bara Charlie och Nasse just nu så kan man ingenting annat än drömma sig bort om att få bli pappa på riktigt.


Vem vet, om några år så kanske jag och Matilda sitter där och väntar på vår lilla son / dotter och Charlie blir storebror.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag som styvpappa och rökare måste tänka på när jag väljer att ta en cigarett. Även om jag vet att Charlie inte riktigt uppfattar vad jag gör just nu vet jag att jag inte föregår med gott exempel. När Charlie väl blir förstående kommer han veta vad jag gör och hur farligt det är för ens hälsa men jag kommer alltid försöka att inte röka i hans närvaro för att förhindra att han själv blir en rökare och därmed tar skada. Vi alla vet att rökning dödar men det är upp till var och en ifall dem vill utsätta sig för det så länge dem inte utsätter sina nära och kära för det.


Så kort och gott, rökning är allas fria val, vill man göra det så gör det. Jag själv kommer nog inte sluta på ett bra tag och jag anser att det inte är något som helst fel med det så länge jag inte gör det i ansiktet på Charlie och pengarna finns till det. Som förälder måste man börja prioritera annorlunda.


Likes

Comments

Livet som tonåring skiljer sig väldigt mycket från vuxenlivet. Från att bo hos sina föräldrar, inte behöva ta något ansvar och bara kunna slänga pengar hur som helst till att betala hyran, bygga upp en budget samt skriva inköpslistor, planera oförutsägbara utgifter. Som vuxen behöver man dessutom laga mat, städa, tvätta diska och sköta ett hushåll själv. Jag med hund och styvson måste dessutom hjälpa till med skötseln angående Charlie och dessutom min hund så att han sköts om. En hel och ren familj är en lycklig familj.

Likes

Comments

nu när man har blivit styvpappa börjar man reflektera mer kring vad som kommer hända om några år. Vad kommer hända när Charlie börjar skolan, vad kommer att hända när han blir ungdom eller kommer hem full. Hur kommer jag då som styvpappa reagera är frågan. Jag själv kommer från en familj där min mamma och pappa separerade när jag var väldigt ung men som tur är kom min styvfar med i bilden väldigt snabbt och han har väglett mig som om jag vore hans egen son. Det är det jag vill att Charlie skall känna när han blir mer förstående för precis som min styvfar kommer jag aldrig ersätta hans pappa men förhoppningsvis kommer han se som jag gör att istället för att ha en pappa har han två. Jag älskar min biologiska pppa på ett annat vis än min styvpappa men båda är mina så kallade faderfigurer. Det kommer dem alltid att vara!


Även nu när min mamma och styvfar har skiljt sig behandlar han mig som sin egen och jag behandlar honom som om han vore min pappa. Det är detta som jag hoppas att jag och Charlie kommer att få ha i framtiden.


Men man måste också tänka på som styvpappa kan man inte sätta regler på egen hand utan måste följa samt utforma regler angående barnet med mamman.

Likes

Comments

Hej förlåt för dåligt bloggande igår och idag men har mått väldigt dåligt. Huvudvärken började redan igår morse och sedan har det bara blivit värre och värre.

Men även om gårdagen inte blev som jag tänkt så hade vi ändå mysigt, vi var på torsdagskvällen i Borås och sedan träffade vi några vänner en stund innan hemgången. Fick i alla fall en mysig kväll med skräckfilm med värdens bästa hjärta.

Idag blir det att kura ner sig i soffan med chips , cola och massa film!

Likes

Comments

Idag har jag, Matilda och Charlie varit i staden. Vi myste lite i parken och sedan gick vi åt var sitt håll. Efter en stund gick jag till donken och Matilda och Charlie till sushin. Därefter träffade jag lite vänner och gick och kolla i affärer sen mötte vi upp Charlie och Matilda och fortsatte kolla runt lite. Vi har varit hemma ett tag nu, Charlie sover och snart blir det mys och film som varje kväll. ;)

Likes

Comments

Jag har just blivit styvpappa men detta inlägget tänkte jag berätta lite om min hund nasse istället hoppas ni tycker det är lite intressant :)

Nasse föddes 17 september 2014 och jag fick hem han månaden där på jag visste direkt första gången jag såg bilden på Nasse på blocket att han var hunden för mig. När jag träffade honom så var det solklart han var verkligen hunden för mig, han tydde sig direkt till mig och va helt underbar. Första veckorna med honom var väldigt ovana man kunde inte bara gå ut när man ville för man hade honom att ta hand om och man kunde inte heller dra på fest för han behövde ju lära känna mig. I början bajsade och kissade han inne vilket lede till mycket irritation men det viktigaste är ju att inte ta ut det över honom, han var valp och kunde ju inte hjälpa det men vid 2,5 månader var han helt rumsren som va så skönt. Ju mer han växte desto mer kom han in i mitt hjärta, kärleken till sin hund är lika stor som om det skulle vara ens egen son för det är ens barn på sätt och vis. Jag älskar min hund och försöker ge honom massa kärlek hela tiden och ni som funderar på att skaffa hund så säger jag gör det ni kommer inte ångra er. Visst det blir inte samma frihet men ni kommer ju ändå kunna göra det mesta som förut. Tänk på mej som var party killen nummer 1 och nu är jag husse till Nasse och styvfar till Charlie och klarar jag det så klarar ni en hund om ni verkligen är beredda att satsa.

Likes

Comments

När Matilda och Charlie är på sushi dejt så får ju jag inte vara sämre.

Likes

Comments