Aj va kroppen värker! Men va gör det när man flyttat in i nya fina huset!?

Vi började så smått i fredags, var på Ikea i lördags och köpte vitrinskåp tv bänk o lite annat. 😱 Meen va långt ner till golvet det är!! Jösses!

Så igår, söndag, var det dax för stora flyttlasset! Allt fick superbra! Nu är vi hemma! Vet ni hur skönt det var igår och gå lägga sig i en sängen och inte på luftmadrassen? Det var obeskrivbart!


Nu är det dax att börjar ringa Dennis så kaminen kommer på plats och att han får fixa lite smågrejer! Så upp o hoppa! NOT!

Oj, aj, pust, stön......

Ta hand om er!

Kram ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är huset vårat! Allt gick bra på slutsamrådet! Såååå underbart!

Stora flyttlasset körs på söndag men vi började idag i alla fall! Så nu är advents pyntningen påbörjad! Bara myser!!


Kram ❤️

Likes

Comments

Igår var det slutbesiktning av huset med en besiktningsman från Garboförsäkringen som är tecknad på huset. Vet ni, det gick så jäkla bra!! Några få anmärkningar bara men det fixar Dennis till. Det som inte hinner bli klart till imorgon är inkopplingen av kaminen.....🙁 Fel skorsten är levererad... suck... fast nästa vecka kommer den på plats i alla fall.

Imorgon är det slutsamrådet med bygglov. Efter det är huset vårat! Jippy!!!! Som vi har längtat! Äntligen vårat! Fast lite vemod är det att inte träffa dessa skickliga hantverkare igen som vi haft förmånen att möta och som byggt vårat hus. För dom har varit helt galet skickliga!

Idag bjöd vi alla dom varit med på smörgåstårta! Det var uppskattat. När jag skulle tacka alla då brast det, tårarna kom.....

Tack DMB bygg med alla snickare som varit hos oss, Månssons rör, Häv och gräv, Sandå, kakeljocke som heter Micke på MBG plattmontage, Fiskarhedenvillan som levererat huset, Pelle Mattsson våran kontrollansvarig och många fler! Tack! Ni alla har på nått sett varit med och byggt vårat drömhus!


En dag kvar!

Parkeringsförbuds skyltarna är på plats så flyttfirman kan stå nära porten på söndag!

Likes

Comments

Nu är det bara upploppet kvar! Hej o hå vilken aktivitet det kommer vara i huset nästa vecka! Elektrikern ska dra in det sista, rörmokaren ska fixa vattnet och luftvärmepumpen, målarna ska göra det sista finliret, alla vitvaror ska monteras och badrummen ska utrustas o säkert lite till!
Besiktning på onsdag och slutsamrådet på fredag och överlämning av nycklar och huset till oss! Äntligen! Som vi längtar! Så nu ska allt ner i kartonger!

I helgen har kakelmästarna jobbat hårt! Allt är lagt i badrummen och tvättstugan och idag har Linus fogat allt. Imorgon ska kaklet i köket sättas!

Vi har upptäckt den hårda vägen att vi varit duktiga på att packa! Suck...... Jorå, har ju varit på julbord fredag och lördag, öppnar garderoben.......ett par finbyxor och en glittertröja! Sen då? Meeen! Allt annat är ju nerpackat! Likaså för Johan! Så, till affären för att köpa en slips till Johan. Sen iväg på julfest! Rackarn va roligt vi hade!

Underhållningen på fredagskvällen var Pådrag!

Lördagens underhållning var The Poodles på Borgen! Tjo och dans i ny glittertröja! Vilket drag!

Likes

Comments

Vilken härlig minisemester vi haft på vackra Gotland! Vi har åkt runt massor och tittat och njutit av allt det vackra! Havet är så rogivande att bara titta på......

Vi åkte förbi Snäck där Johan spenderade många somrar med sina föräldrar och syskon.

På torsdagskvällen testade vi Gotlands egna vin! Johan tyckte om det i alla fall!

I fredags besökte vi gubben i Hoburgen och kollade på utsikten från ett jä...la högt berg (Galenskaparna)! Kallt och blåsigt men wow, vilken utsikt! Så vackert!

Lördagen spenderade vi i Visy! Promenerade och tittade på ruiner och fina små hus. Var inne i domkyrkan och tände ljus. Det var högmässa så det blev inga kort tagna men däremot lite guds ord på vägen! Amen på det! Nu vidare på promenad i Visby. Utanför var det en låååång trappa upp till toppen! Klättrade upp för alla och hittade en liten kramhållplats! O det måste man ju, kramas alltså! Hmm..... kanske vore nått i Norrköping att fixa till. Några myshållplatser...... Tål att tänkas på! Nåväl, Efter promenaden och klättrande i trappor måste ju även magen få sitt. Mmmm...... torskburgare med sötpotatispomme! Jättegott!!

Idag åkte vi hem igen! Hejdå Gotland! Vi syns i sommar hoppas jag!

Naturligtvis åkte vi hem och kollade vad som hänt i huset! Kaklet i stora badrummet är snart klart. Golvet i hallen och bakom kaminen är fogat! O sen köket! Köket har levererats! Kartonger överallt! Imorgon börjar Dennis montera det. Gissa om jag åker ut, självklart! Nu är det 12 dagar kvar till slutbesiktning och 14 dagar innan flyttlasset går!

Kram ❤️

Likes

Comments

Nu har vitvarorna kommit! Bara köket kvar då....dom har två dagar på sig. Graniten är på plats på väggen där kaminen ska monteras! Så snyggt!

Fondväggen i sovrummet!

Imorgon bär det iväg på en minisemester! Myyys!

Kram ❤️

Likes

Comments

Sitter på tåget hem från Lund efter en dag tillsammans med kollegor. Vi har träffat projektledare och entreprenörer som bygger nya spårvagnslinjen mellan Lunds centralstation till Science Village ESS. Vilket projekt!

Hemma byggs det för fullt! Allt är färdigt målat och fondväggarna är tapetserade. Såååå snyggt! Klinkersen i hallen är på plats, bara fogen kvar.

Badrummen och tvättstugan är det fortfarande för höga fuktvärden i....så, vi har beslutat att ta en annan slags primer och spackel som tål fukt. Låter ju lite märkligt i och med att det ska vara i våtutrymmena. Men dom här materialen släpper genom fukt från bottenplattan men inte ner. Lite som ett goretex material. Det kommer kosta en slant men o andra sidan blir inflyttningen nu den 8 december! Jippy! För om vi inte gör det här kommer vi inte in förens i januari och kanske ännu större utgifter....

Skaffa er en härlig kväll!

Kram ❤️

Likes

Comments

Ja, vad händer? Tyvärr finns det risk för att vi inte kan flytta in den 8 december.... Orolig, ledsen, förtvivlad och inget kan jag göra....

Enligt byggstandar måste man mäta fukten i bottenplattan innan man börjar lägga klinkers i badrummen och tvättstugan. Vid första mätningen var värdet för högt. Så in med avfuktningsfläktar så fukten kommer ut. Golvvärmen har varit igång cirka 2 månader. Nästa mätning skulle ske 1½ vecka senare. När andra mätningen gjordes var det fortfarande inte bra, tvärt om! Nu börjar paniken i magen ordentligt! Vad händer? Varför? Ingen kan förklara varför det är så här. Jag har pratat med dom som byggde bottenplattan, dom som la golvvärmen, fuktfirma, Dennis och kontrollansvarig som vi har och INGEN kan förklara för oss.

Nu har golvvärmen stryps i vissa rum så det blir mer värme i badrummen och tvättstugan, fuktfläktarna går för fullt plus tre värmefläktar i huset. Så nu jäklar..... Imorgon kommer en ny mätning göras! Håll alla tummar och tår nu!

Vad händer om nu inte fukten kommer ner i det värdet det ska då? Ja, det finns olika alternativ, ett är att vi gör i ordning ett badrum och tvättstugan, flyttar in den 8 december och får fira jul och nyår i nya huset eller så får vi flytta inflyttningsdatumet framåt tills det är klart och hoppas på att det blir innan jul.

Händer det något annat i huset då? Målarna håller på för fullt, allt är spacklat och dom håller på med målningen nu. Det positiva är ju att dom inte fryser i alla fall med alla fläktar som är igång. Panelen är helt klar nu. Luftvärmepumpen och kaminen har levererats och står på gården. Köket ska visst komma nästa vecka. Lösullen som ska läggas på vinden är på gång. Nu är det BARA fukten som ska väck från plattan......

Blir så förtvivlad....att snubbla på målsnöret nu när allt har gått så bra.....

​Kram <3

Likes

Comments

November, kallt och blåsigt..... tycker lite synd om grabbarna som sliter i vårt hus med fönster och fasaden. Fast det blir så fin! Alla tak och golv lister, dörrar, fönsterbrädor är på plats nu. Sandå måleri håller på och spacklar väggar för fullt. Vi har kommit fram till att det kommer bli fint med en fondvägg i vardagsrummet och en i sovrummet. Så i veckan har vi (läs jag, Johan nickar och ler) valt dom tapeter det ska vara. När vi valde kakel och klinkers tyckte vi att det var mycket att välja mellan, tapeter finns det tre gånger så mycket av! Jamen hallå! Den ena är ju finare än den andra, hur ska man kunna välja mellan alla? För att inte tala om priserna!? Ja ja....nu är dom valda i alla fall och snyggt blir det!

Ett orosmoment har kommit upp bara..... Det är för hög fuktighet i bottenplattan fortfarande. Golvvärmen har varit igång länge så alla är väldigt frågande. Så nu är även 2 fuktfläktar igång i badrummen plus golvvärmen. Ny mätning ska göras imorgon fredag.

Nästa vecka ska köket levereras! Husets hjärta kommer på plats. Det ska bli så häftigt att se hur de bygger upp det. Så snart kan vi köpa nytt köksbord!

Väggen framför spiseln är på plats och fläktröret draget! Likaså har dom dragit rör för luftvärmepannan i tvättstugan.

Nu är halvmåne fönsterna på plats helt!

29 dagar kvar!

Kram <3

Likes

Comments