Nu har elektrikern börjat jobba i huset! Lite har gjorts men mer ska göras. Nu gäller det bara att komma på vad och var vi vill ha spottar och uttag..... Hmmm.....

Mitt på golvet har golvet placerats!

​Ha en bra höstdag!

Kram <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Taket är på! Pappen är på! Nu är det endast golvet och listerna kvar.....

Ett stort tack till Niklas för din hjälp! Ovärderligt!

Likes

Comments

Har varit dåligt med uppdateringar! Men nu så!

Hösten är här! Regn och blåst! Det är ett kuraihopsigisoffan väder.....🌬🌧 burr....

Var iväg till Jönköping igår med jobbet och sen var det dans så jag hann inte ut till bygget. Vad händer då? Joo, då, kommer Tjällmogräv ut och börjar gräva ner el kabeln! Så bra! Den dagen som man inte hinner ut! Ja ja....det viktigaste är ju att elen är indragen nu iallafall!

Huset har fått mer panel och gaveldekor! Fint!

Javisst ja! Friggeboa! Rackarn va bra det blir!

Högen med materialet minskar! Men fy va det blåste!

Mysa under en filt och kolla lite tv innan kudden ropar!

Kram ❤️

Likes

Comments

Ja då har vi kommit en bit på väg! Vi börjad i helgen med att bygga vår lilla friggebod. Hade inte regnet öst ner på tvären så hade vi kommit längre men men..... Vi är i alla fall en bit på väg!

Huset? Ja där händer det oxå saker! Fönsterfoder börjar komma på plats. Inne händer det inte lika mycket nu. Vi väntar in vår elektriker. Då ska vii börja tala om bar vi vill ha el uttag, spotlight och säkert mer saker men det tar vi då.....

Nu tar vi kväller för idag! Imorgon blir det mer bygge på frihgeboa!

Kram ❤️

Likes

Comments

Ja ni, här har det hänt grejer..... efter en hemska förmiddag på jobbet åkte vi hem till huset på lunchen för att rensa tankarna.....njuta av vårt fina hus lite. Där hade det hänt saker, bara bra saker. Nästan alla väggar är klara. Den väggen som är kvar att bygga är till klädkammaren i hallen. Dennis höll på och mäta upp den när vi kom. Tur var ju det för då kunde vi flytta dörren lite så den går att öppna helt när vi monterat dit en klädhängare på väggen. Kan ju vara praktiskt.

Så, Carin och Dennis bygger väggarna inne i huset, Linus och Claes sätter dom sista reglarna på gavlarna för att kunna sätta panelen nästa vecka. Blir så bra så!

Här kommer klädkammaren i vårt sovrum bli!

När vi kom ut efter jobbet var klädkammaren i hallen klar. Min kära far inspekterar! NU är alla väggar uppe! Alltså, att kunna gå in i de olika rummen är så härligt. Att i tanken börja möblera, planerna vad vi vill göra och bara njuta.....

Så var det dax igen att måla! Sista grundmålningen för i år. Så skönt att det blev klart! Fortfarande långt ner till backen......

Ta hand om varandra!

Kram ❤️

Likes

Comments

Blev så glad idag när jag såg att några väggar är uppe! Jippy! Nu börjar huset ta form även inne! Så kul!

Gästrummet har tagit form och tvättstugan. Skafferiet ❤️, inte stort men det är där!

Köket och lilla badrummet!

Reglar i taket är på plats.

Det blir så bra!

Kram ❤️

Likes

Comments

Fingrarna värker, kroppen värker och så har dom satt upp resten av panelen.... Ja då kör vi väl på i helgen igen. Grundmåla resten! Fast va bra det blir!

Igår och idag har mer panel kommit på plats och inne i huset, ja det är numera inplastat och vi har ett innertak! Just nu av plast men ändå, ett innertak! All ventilation är dragen under all plast oxå.

Sedärja! Ett monterat elskåp! Så skönt att ha ett väggmonterat elskåp som inte behöver stöttning! Hahaha... lång historia bakom det! Men det var en trettioårsfest inblandat i den historien......

Just det! Reglar har oxå kommit på plats!

Idag var det kallt och blåsigt! Burrrrr......

Tända lite ljus och mysa i soffan nu!

Kram ❤️

Likes

Comments

Söndag! Aj, oj, stel och ont i hela kroppen. Vilodag? Njet! Inte här iallafall. Hem till huset för att fortsätta måla..... Vi hade även tänkt att börja med friggeboa oxå! Fnys.....icke serö! Men vi är klara med grundmålningen. Jippy! Eller ja, nästan. En gavel kvar men den målar vi i veckan när byggställningen flyttas dit.

När Johan sitter högst upp på stegen och tittar ut ropar han högt! Kommer ni ihåg den där reklamen om gubben som satt på högst upp på stegen i istället för en balkong? Kommer ni ihåg?

Jag började med att måla gaveldekorerna som ska monteras när panelen är klar. Plättlätt! Sen var det ju bara att ge sig på ändträt på panelen. Idag oxå! Jag har inte speciellt långt ner till backen men efter ett tag är det fruktansvärt långt ner och ännu längre när jag ska upp! Ojojoj....undrar om jag kommer ur sängen imorgon?

Bonden Håkan kom med sitt monster till tröska idag! Herre jösses va stor den är! 😮 Nu var det dax att tröska bönorna. Tre varv senare var han klar på det här gärdet. Sen iväg till nästa.

Nu är det dax och väcka Johan som somnat i soffa för att få somna om i sängen. Natti natti....ZzzzZzzz

Kram ❤️

Likes

Comments

Ja då har vi börjat måla grundfärgen. Fast när vi öppnade färgburken fick jag hicka, den var ju inte vit! På telefon och ringer till färgaffären o fråga om vi hade fått rätt burkar?! O det hade vi ju naturligtvis. Okej, då var det ju inget annat ön att börja! Johan på byggställning o jag ner på knä för att måla öndträt på panelen. Jösses va många ord jag kunde när det kom färg på plåten! Men två väggar klara och nästan hela farstukvisten! Resten målar vi imorgon!

Vi fick kaffegäster idag! Bästaste mostrar och morbror kom på besök! Så kul att ses! ❤️

Vi gick en inflyttningspresent! Så fin! Tack snälla! Love!

Nu är det dax och lägga denna onda kropp!

Kram ❤️

Likes

Comments

Fredag! Så skönt! Tog ledigt efter lunch för att åka hem till huset och grilla korv och hamburgare till snickarna! Det var uppskattat!

Mer tegel är lagd och även nockräcket är på plats!

Inomhus har ventilationsröret börjat monteras!

Sen var det två som blev barn på nytt! En röjsåg har införskaffats! Oj oj oj!

Imorgon är det dax för att börja med grundmålningen. Ska bli kul! Förhoppningsvis blir vi klara imorgon med det. För tanken är att friggeboa ska börjas bygga på söndag. Hjärtligt välkomna! 😉

Trevlig helg!

Kram ❤️

Likes

Comments