Hej på er! Detta är mitt första inlägg och jag har länge funderat att börja blogga igen ( bloggade innan på for.me men slutade då jag inte hade ork eller lust.) Nåväl. Det är inte det detta inlägg ska handla om. Utan hur jag som tränar ser instagrams träninghets. Det har gått för långt, det känns som vardera individ på instagram tävlar mot varandra (i måtta är okej) men jag menar, jag ser dagligen hur tjejer skriver "nu ska denna knubbisen ut och jogga" och så är det en bild på en normalviktig tjej, vad kan detta bero på då? Personligen anser jag som rubriken lyder att instagram och träning har blivit något helt annat än vad det tidigare varit. Från att ha peppat majoriteten av befolkningen till att det enda som räknas är att du har dyra träningskläder och förtär bcaa-drycker ( tro mig jag brukar det själv jag menar inte att man INTE ska.). Men träning är så mycket mer än att bli sponsrad av ett företag, och framförallt så är det mer än att hetsa.

När jag går in på hashtags som #strongisthenewskinny så är majortiten av dessa tjejer smala. Och innan någon kommenterar något menar jag INTE att jag bashar någon kropp för det gör jag inte, jag har varit både smal, medel och större. Detta handlar om att man ständigt måste visa att "jag är bra" och det klart som fan att du är bra! Men som jag tidigare nämnde så tror jag att ( ortorexi är när träning och hälsa går överstyr och blir en störning) i vårt samhälle kommer öka markant, dagens träning handlar inte om att älska det du gör, för jag får intrycket av att allt handlar om vem som har mest muskler, vem som posar bäst, och ständigt skall "nu ska jag tjocka mig" finnas under godis bilderna, det är okej ät godis om du känner för det" men att jämnt behöva förklara sig när en äter något onyttigt för att inte verka som att hen var sugen på de utan att "idag är det cheatday". Vilket absolut kan nämnas men samtidigt ska du kunna äta en glass utan att tänka på vad instagram har att säga om det. Vill du äta mackor till frukost ät det, du behöver inte äta havregrynsgröt och bär om DU inte tycker om det. Vi talar alla om balans men varken träning eller kosten ska ta över ens psyke totalt, du ska tycka om att ta dig till gymmet, du ska inte känna att det är ett tvång för att visa andra att du också tränar 5 dagar i veckan. Nej. Det är okej att inte träna, det är okej att träna 3 gånger i veckan, det är okej att träna 7 dagar i veckan. Så länge DU själv vill det och inte låter dig själv påverkas av vad andra på instagram har att säga kring detta.


Med detta vill jag säga att träning ska vara kul, inte en hets att vara överhälsosam. Du ska känna att träningen gör dig glad, du ska känna att du vill det här. Inte vad instagram vill. Du som individ ska inte känna dig sämre än någon annan bara för att du inte orkade träna ett pass eller för att du åt en hamburgare. Alla gör det, sen väljer inte alla att visa det. Och det är också helt okej, kanske vågar de inte? kanske var det just det jag tog upp högre upp att man tävlar kring vem som äter mest chiapudding och inte det man egentligen vill? Träna om du vill, du behöver inte ens träna på ett gym bara för att det är status, vill du hellre spring ute? GÖR DET! Vill du hellre rida? GÖR DET! Gör vad du vill! För dig äger ingen!

Likes

Comments