I detta inlägget förekommer fake blod, om du är känslig, scrolla vidare!

På gårdagens hantverks lektion hade vi sår och skador, det ingår i vår kurs. Där får vi lära oss olika tekniker för att skapa sår och skador.

Här ser ni ett skottsår som jag gjort. Man använder sig utav vax, färg och fake blod såklart. Lite pilligt att skapa skuggor och dylikt, men väldigt roligt när man väl satt igång!

Likes

Comments

Önskemål från kunden - Festlig, lite slarvig bröllops-gäst uppsättning med dekorationer 

Detta behöver du för att göra en liknande uppsättning

1. Hårborste/kam

2. Värmeskydd/återfuktnings kräm/spray

3. Plattång eller locktång - jag har använt en från Golden Gurl

4. Dekorationer, pärlor och hårklammer om så önskas

5. Hårspray + dusty puder

Börja med att borsta igenom håret, applicera sedan värmeskydd. Det är viktigt för att skydda håret mot den varma påfrestningen från värmeverktyget.

Dela sedan upp håret i olika sektioner så du lätt kan se vilka passé'r (annat ord för slingor på stylingspråk) du ska locka. När detta är klart, svep igenom håret med lite hårspray så lockarna får stadga.

Nu är det äntligen dags för den dekorativa biten. Vad blir snyggast? Det är du själv som avgör! Jag valde att sätta i pärlor och även även en hårklämma, efter kundens önskemål. Fin slipa sedan uppsättningen med eventuellt spray eller dusty.

Lycka till

Likes

Comments

Vårda din hy!

Att vårda sin hy anser jag är en viktig del i min vardags rutin för att huden ska ha en bra balans.

Jag rengör alltid ansiktet morgon & kväll med deep cleansing gel från Aco spootles. När jag känner att huden bör rengöras ännu mer på djupet, använder jag mig utav någon ansiktsmask eller peel off mask. Kan varmt rekommendera denna peel off masken från JorgObé, som ni ser ovanför. Den rengör porerna på djupet och man känner sig så len och fräsch efteråt. Underbar känsla!

Finns att köpa på Kicks & Åhléns

Likes

Comments

Av stylingbymyllymaki @insta

Hur fin makeup gjorde inte min bästavän idag?! Ur tjusigt. Gå in och följ henne på instagram.

STYLINGBYMYLLYMAKI

Likes

Comments

Idag sitter jag och planerar inför makeuper jag ska göra och fotografera. Alltid lite pilligt att sminka på ett papper.. blir bra när man väl ska sminka en riktig person👌🏻

Likes

Comments

Vardagliga favoriter

Som bas till min makeup brukar jag alltid använda en puder foundation, bra täckning och håller en hel arbetsdag! Sedan brukar jag alltid vilja liva upp ansiktet igen, då brukar jag använda mig utav bronzer och ibland highlighter. Tillsist fyller jag i brynen med en dipbrow pomade. När jag inte har fransförlängning kör jag på mascara! Lägger ner kanske 10-15 minuter på morgonen för att fixa sminket. Känner att jag inte behöver eller orkar lägga ner mer tid.. Några av produkterna jag brukar använda ser ni här nedanför.

Hur lång tid lägger du på din vardagliga makeup?

Likes

Comments