Hårstyles
Hej hej måndag!

Igår satt jag och gick igenom och rensade bland foton som tagits de senaste åren. Jag hittade många härliga minnen framförallt fastnade jag i när mina barn var små (så gulliga) och något annat som jag tänkte dela med mig av här idag. Foto från brudstylingar och balstylingar. För er som ska gifta er eller gå på bal börjar det väl bli aktuellt att välja stil, färg och form på kläder och frisyr. Alla detaljer blir så mycket lättare att välja om du vet vilken stil du vill ha eller har och sedan följa upp det i både kläder, frisyr och kanske även temat på själva festen som en röd tråd. Exempelvis känns det kanske inte så bra att ha en strikt klassisk frisyr till ett romantiskt tema i kläder och på festen osv. Du ska känna dig "hemma" i dina val fast i en mer "kryddad" version.

Här kommer lite blandat med bilder som jag hittade igår. Tyvärr är bildkvaliteten inte så bra, de är tagna med mobilkamran och inne på salongen.

Blandade bal och bröllopsbilder.

 

 

En av alla vackra brudar jag har stylat genom åren. I mer klassisk elegant stil.

Om inget annat dyker upp så blir det nog att jag sätter ihop tips på bröllopstyling i sin helhet i nästa inlägg på fredag.

Önskar er alla en fortsatt trevlig vecka.

Kram kram Tina G.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt
Hej hej!

Situationen inför en anställningsintervju kan vara fylld av känslor och tankar som nervositet, oro, och förhoppningsvis glädje. Funderingar kring hur vill jag att de upplever mig? hur ska jag föra mig?

Jag tänkte ge dig lite tips idag hur och vad du kan göra för att stärka upp dig och ditt självförtroende inför en intervju med hjälp av stil, färger och kroppsspråk.

Det är lätt att hamna i obalans när du lägger allt för mycket fokus på ditt inre där alla känslor finns. Du tappar din helhet. Om du istället lägger mer fokus på ditt yttre, det som syns som kroppsspråk, kläder, makeup, hår och välja "rätt" färger osv då får inte alla starka känslor lika stor uppmärksamhet.

Kroppsspråket talar mer än vi tror. Redan här har kommunikationen i mötet börjat.

Tänk på att vara mer öppen i ditt kroppsspråk undvik tex att korslägga ben och eller armarna. Försök sitta avslappnat men upprätt i stolen. Ha nära till ett leende och kanske fälla in ett skratt när det passar. Glöm inte att lägga undan och stänga av din telefon. Du signalerar och visar ditt intresse om du lutar dig fram.

Beroende på vilket jobb du söker så är det bra att anpassa sin stil efter företagets policy men inom ramen för din egen stilpersonlighet. Du väljer kanske inte kostym på en intervju inom barnomsorgen utan en bekvämare och tåligare klädsel tex jeans top och cardigan (efter din stilpersonlighet) osv. Samma tanke angående ditt hår och makeup. Här blir det enklare för dig om du känner till och är medveten om din personliga stil.

Färger signalerar och kommunicerar. Om det känns svårt att tänka kroppsspråk och stil lägg större vikt att bära passade färg inför din intervju. Vilka färger bör du välja inför din anställningsintervju?

Röd är en mycket kraftfull färg som signalerar styrka därför är det ingen bra färg inför just denna situation.

Orange och närliggande nyanser passar väldigt bra när du söker kreativ jobb som tex. inom barnomsorgen eller kock. Färgen signalerar bland annat praktisk kreativitet och humor.

Gult är intellektets och känslans färg och kan därför passa när du söker jobb till lärare, jurist och forskare. Men tänk på att för intensiv färg i för stor mängd kan verka irriterande.

Grönt signalerar omsorg och empati. Vilket gör den perfekt att använda när du söker jobb inom tex. vården.

Blått visar att du är en seriös och pålitlig person. Passar tex inom bank och näringslivet.

Brunt och beige utstrålar trygghet och vänskap. Jordnära färger som passar för jobb som tex. kurator, mentor eller psykolog.

Svart och vitt bör bäras ihop med andra färger. De säger inget om din person så risken är att du inte signalerar ditt budskap eller intresse. En vit klassik skjorta kan visa att du tar jobbet på allvar.

Grått bör undvikas vid anställningsintervju. Den kan upplevas intetsägande.

 

Blå Kavaj passar bra inför en mer formell anställningsintervju.

 

Vit Blus med kreativt mönster och orange detaljer passar fint ihop med jeans inför jobbintervju inom barnomsorgen.

 

Klänning i jordnära brunt mönster. Inger ett varmt intryck till mer vänskapliga möten.

Det känns som jag kunde hålla på ännu längre med detta inlägg men nu tänker jag hålla helg. Som vanligt är du mer än välkommen att ställa frågor eller berätta om du har funderingar kring ämnet, antingen i kommentarer eller på mail.

Önskar alla en skön helg

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Allmänt, Färgkaraktärer
Hej!

Måste göra ett extra inlägg denna veckan för det har hänt en del roliga saker. Först vill jag börja med att sända ett stort TACK till dig Marie-Louise. Tack för all hjälp med att sätta upp min hemsida/blogg och för att du hade ett stort tålamod med mig när vi skapade den. Utan dig hade det inte blivit av, du är guld värd. Nu delar vi på oss jag driver min egen sida nu och du ska fokusera på annat, kram.

Här är vår härliga (och jobbiga;) tid ihop som högskolestudenter.

NYA HEMSIDAN

Nu mina läsare när ni ändå är inne på bloggen uppmuntrar jag dig att kolla runt på min hemsida och se vilka tjänster jag har att erbjuda och jobbar med när jag inte bloggar. Skriv in dig som prenumerant vet ja!

Jag har även bestämt mig för att i mån av tid öppna upp för lite mer klipp och färg kunder, Välkomna!

FÄRGRÅDGIVNING

Måste bara visa ett par bilder från en färgrådgivning på finaste Susanne som jag gjorde i veckan. Det visade sig att hon är djup,varm,dämpad i sina personliga färger.

Event

För ett tag sedan blev jag tillfrågad att hålla i ett föredrag på hälsokraft butiken i min stad. Det kunde jag inte låta bli att tacka ja till. Så vi bjud in till en kväll om "Din inre färg och stilguide". Igår kväll var det dax. Jag pratade om hur viktigt det kan vara för ens välmående att fokusera lika mycket på både in och utsidan. Om hur vi kan hjälpa oss själva att må bra genom att lyssna på vår insida och blir medvetna om vad vi har för personliga stil och färgdrag det som vi faktiskt är födda med. Att undvika att jämföra oss och titta på vad andra är fina och passar i. Var och en människa är unik och mår bäst av att lyssna på och utgå från sina egna förutsättningar. Jag pratade också om hur vi kan omge oss med olika färger för att förstärka vårt välmående i olika perioder vi är inne i m.m. I mina ögon var det en hel-lyckad kväll, många nyfikna och intresserade kvinnor kom och lyssnade. Många härliga diskussioner blev det efter föredraget. Tack till alla som kom!

Här står Susanne (butiksägare) och jag.

Ser ut som jag pratar med inlevelse i alla fall, ha ha.

Det var "lite" om denna veckans innehåll. Behöver jag säga att jag älskar mina varierande jobbuppdrag?!

Imorgon är det fredag och då skriver jag om hur vi kan tänka och klä oss rätt inför olika kund/klientmöten, så stay tuned!

Kram kram Tina G.

Likes

Comments

Allmänt
Hej hej!

Dagens inlägg handlar inte så mycket om stil, färg och form som vanligt här. I över en vecka har det jobbats på här hemma (min man) med min nya hemsida och blogg. Bytet sker och kommer förhoppningsvis att vara klart för användning i slutet på denna veckan. Den nya hemsidan kommer ha ett helt nytt utseende och jag är jätte nöjd med resultatet. Ni som redan är prenumeranter flyttas med automatiskt. Om du inte är prenumerant men vill bli är den funktionen tydlig för användning i den nya.

Passar på att skicka med en annonsering jag har haft ute på facebook och instagram. Den får så klart även ta plats här.

Ska du gifta dig i Blekinge men inte kommer här ifrån kan detta vara bra att känna till. Självklart är även Blekingebor välkomna.

På fredag hoppas jag att den nya sidan är uppe annars ber jag er ha överseende att kanske fredagens inlägg kommer en annan dag. Ha en fortsatt trevlig vecka.

// Tina G

Likes

Comments

Allmänt, Färgkaraktärer, Kroppsproportioner
Hej hej!

Fredag igen, helt otroligt vad veckorna springer iväg. Tänkte berätta om ett uppdrag från veckan som gått. I onsdags var jag bokad med kund att hitta de bäst passande glasögonbågarna efter hennes personliga drag vad gäller färg och form. Det kan vara svårt att hitta rätt i denna djungel av bågar, färger, former, storlekar och kvaliteter ifrån hur många olika butiker och nätbutiker som helst.

Men det finns ett lättare sätt att nå fram till det bästa paret glasögon. När du vet dina ansiktsdrag och din personliga färgkaraktär blir det betydligt lättare, du begränsar dig med vad du ska titta efter. Då vet du vilka färger och former du ska titta efter och behöver egentligen inte titta på annat än just dessa drag på bågarna. Det kan vara bra att prova någon annan form och färg i början för att bli övertygad om vad som är bäst. Denna kund hade önskemål om en brun båge och hon hade varit ute och kollat själv två gånger tidigare men kände sig inte säker. Vi har analyserat henne ansiktsdrag som är åt det mer raka/kantiga hållet och hennes färgkaraktär är djup,dämpad,varm. Tänk på att balansera med storleken på bågen i förhållande till ansiktet så de inte ser för små eller för stora ut.

Vi gick i ca fyra butiker och hade till slut två bågar från två olika butiker och märken det stod emellan. Jag plockade fram flera färgvarianter av brun allt från bostad guld till olika enfärgade och melerade. En vanlig kommentar från kunder när vi går ut på shopping är - det plagget hade jag aldrig tänkt på att prova! eller - Den färgkombinationen var så bra det hade jag aldrig kunnat tro! Ibland låser man sig vid en ide´om hur det ska vara då kan det vara bra med hjälp från någon annan för att öka perspektiven. Min kund i veckan hade redan varit i dessa butiker men inte sett eller ens tänkt på att prova just sådana bågarna i färg och som jag tog fram som förslag.

Med de här bågarna körde vi uteslutningsmetoden i en butik och de nedersta i borstad guld blev favoriterna.

Fyra butiker och säkert femtio provade bågar senare stod det mellan de två på bilden nedan. Som ni säkert kan se är själva formen på båda bågarna ganska lika men de skiljer sig en hel del i färg och en del i stil. Kunden valde de i borstad guld till vänster. Det blev en fin kontrast som tog fram hennes ögonfärg och hårfärg, det såg väldigt fördelaktigt ut.

Vad gillar du för stil och färg på dina bågar? Jag själv har spanat in några nya till mig själv. Jag växlar mellan att ha ett par som syns lite mer och eller de som inte tar allt för mycket uppmärksamhet. När jag var yngre kunde jag köpa vinröd eller svarta tex. men idag tänker jag mer på att välja några i mina basfärger. Jag jag ser till att balansera mina rundade drag i ansiktet med en mer rundad båge.

Något av dessa par kan jag själv tänka mig att byta till nästa gång. Vad tycks?

Céline CL 41348 05L | Gucci GG 3868 VKW | Persol PO 3141-V 1050 | Anglo American AA 406-tan | Céline CL 41406 05D

Nu önskar jag er alla läsare en härlig helg. Kram kram Tina G

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits
Hej hej!

Hoppas din helg varit skön. Min har varit fylld av blandade aktiviteter som 70-års kalas, sköna promenader, yoga och familjetid. Dessutom har jag fått förfrågningar om spännande uppdrag och nya utmaningar, känner mig lite som Pippi Långstrump "Det här har jag aldrig gjort förut så det klarar jag säkert av". Jag är väldigt glad för att utmana mig själv i nya situationer som innebär utveckling. Har en känsla av att detta året kommer skänka mig många såna av olika slag.

Nog om mig! Nu tittar vi på den sista färgkaraktären Djup,dämpad,varm. Personer med denna karaktär inger ett tryggt, lugnt och varm intryck de har oftast en väldigt behaglig röst att lyssna på. I deras färgkarta är det många brända toner som tex. rost, terrakotta, brons och dämpade varma gröna. Det finns någon skarpare färg som tex.orange och någon mer men mest dämpade. Varje gång jag analyserar en kund i denna färgkaraktär blir jag lite avundsjuk, det är så behagligt och vackert att titta på. Det stämmer förstås på alla som får till sin outfit med deras rätta färger, det plockar fram det bästa i vårt utseende. Huden får mer lyster ögonfärgen kommer till sin rätt och hårfärgen harmonierar med det andra. Basfärger i denna karaktär är bland annat mörk choklad- brun, rost och mörk marin.

Precis som tidigare ger jag exempel även på denna karaktär Djup,dämpa,varm i form av kollage nedan. Det som skiljer sig nu är att de blå länkar till kläderna och accessoarerna ligger under bilden istället.

Nola wrap dress | Lg Satchel | Novita Skinnstövel Lissabon Spetsig Lissabon Brun | The Trucker Jacket | Erbs Denmark Zodiac halsband | Noa Noa halsduk |

Noisy May Jacka Shiny Khakigrön | Blus Inna | Salerno Combi Clutch Nellie | Boots | Walker cargo pant | Belt |

Tröja med trekvartsärm | The Tapered Jean | Poncho Kristianna | Curlingkänga Love med varmfodet | SDLR Krohn , Svart |

Visst är det härliga färger i denna och de andra färgkaraktärerna vi kan ha glädjen att ta på oss? Nu hörs vi här igen på fredag, om inget annat händer då kanske vi hörs tidigare.

Kram kram Tina G.

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits
Hej!

Jag måste börja med att säga hur roligt jag tycker det är att fler och fler hittar hit till min blogg. Tänkte också passa på att fråga om det är något annat inom stil ni är intresserade av att läsa om? Hojta bara till i så fall.

Idag presenterar jag den tredje och näst sista färgkaraktären. Om du är ny här eller inte läst om de två första karaktärerna så hittar du dem dem här och här på bloggen. Dagens färgkaraktär har värdeorden ljus, dämpad, kall. Personligheten hos personer som har denna färgkaraktär kan upplevas ha ljus men sval energi och utstrålning. Detta är pastellfärgernas drottning/kung och dess basfärger är bland annat mörk blå, grå och beige i dämpade kalla toner.

Nedan kommer tips och förslag på outfit i ljus, dämpad, kall i rätta färger kombinerat med rätta basfärgerna. Som jag har skrivit i tidigare inlägg tittar jag bara på färgkaraktären i dessa outfit och tar inte hänsyn till stilkaraktärerna just här. Som vanligt är det bara att klicka på de blåa länkarna för att komma direkt till plaggen och accessoarerna.

Cardigan, Byxor, Blus, Skor, Väska, Bälte, Halsband

Jumpsuit, Jeansjacka, Sneakers, Scarf, SkorBlazer

Skjortklänning, Jeans, Bomberjacka, Scarf, Pumps, Boots, Bälte

Hoppas du känner känner igen dig i någon karaktär vid det här laget. Tycker du det är svårt men är intresserad vilka nyanser och färger du ser mest fördelaktig ut i så kan du höra av dig till mig på min hemsida under kontakter för att boka tid.

På måndagen kommer inlägget att handla om den sista karaktären djup, dämpad, varm. Men tills dess önskar jag dig en skön helg.

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits
Hej hej!

Idag tittar vi på nästa färgkaraktär nämligen Ljus, klar, varm. Här hittar vi de personerna som har just de värdeorden både i sina grundfärger och en hel del i sin personlighet. Personligheten är oftast pigg, glad och varm. I norden finns det många med denna färgkaraktär men som i alla karaktärer finns det ett brett spektra med mörk och ljushets-grad i sina personliga färger hos människorna även i denna karaktär. Det är din hud, hår och ögonfärg som avgör vad du är i färganalysen.

Jag som befinner mig i Spanien ganska ofta kan se en hel del människor här också med denna färgkaraktär, så alla fyra färgkaraktärer finns i alla länder och kulturer mer eller mindre. Det är väldigt roligt och intressant både för mig som P.S men också för de som får en färganalys ställd och se hur fint det är med rätt färger. Det blir väldigt tydligt när man draperar vilka färger eller snarare nyanser som är mest fördelaktiga hos var och en. Basfärgerna i ljus, klar, varm är bland annat varm marinblå, beige och brun.

Nedan har jag satt ihop förslag på färgkombinationer i färgkaraktären Ljus, klar, varm. Outfits som jag satt ihop är helt oberoende av stilpreferenser.

Blus, Kavaj, Jeans, Pumps, Väska, accessoarer

BlusAccessoar, VäskaMockakjol, Skor, Kimono

Kavaj, Skjorta, Jeans, Stövlett, Klocka, Halsband, Väska

Tryck på de blåa länkarna för att komma direkt till kläderna och accessoarerna. På fredag beskriver jag om näst sista färgkaraktären Ljus, dämpad, kall. 

Önskar dig en trevlig vecka!

Kram Tina G.

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits
Hej!

Kommande inlägg tänker jag fokusera på de fyra olika färgkaraktärerna som vi tillhör. Jag jobbar med strukturerad färganalys för att få fram rätt skala till varje person. Därför kan du endast tillhöra en av de fyra olika karaktärerna, vilket gör det hela enkelt och lätt att ta till sig. Inom varje karaktär kan det skilja sig från person till person, en del är bättre i vissa färger som tex röda/ rosa i skalan och andra passar kanske bättre i de blå/ grön/ turkosa. Detta är något som kommer fram i den personliga färganalysen. Idag beskriver jag och inspirerar utifrån den färgkaraktär som har värdeorden Djup, Klar, Kall. Här finns ni med som kan klä väldigt bra i kontrasterande färger och eller klara isiga nyanser.

I Sverige är det inte så många som har denna färgkaraktär, som bekant är vi svenskar mer åt det ljusa hållet, men det blir fler och fler i denna karaktär i och med alla nysvenskar. Här hittar vi kvinnan och mannen med djupare drag. Den färgkaraktären du är i präglar även en stor del av ditt uttryck och din personlighet. Det är alltså så mycket mer är "bara" en färgskala vi hamnat i som de flesta av oss tyvärr är helt omedvetna om.

Som sagt här är det perfekt att kombinera kontraster och klara glansiga färger. När det gäller mönster är det bäst med geometriska tydliga linjer. Nedan visar jag förslag på outfit med rätt färger, kontraster och klara nyanser. Basfärgerna i denna skalan är bland annat svart, grå och mörkaste marinblå.

Blus, Kostymbyxa, SkorBomberjacka, Läppstift, Scarf (länkar till bild nedan)

Cardigan, isigt blå Blus, Jeans, Jeans, isigt rosa Knytblus, Skor (länkar till bild nedan)

Pumps, Topp, Skinnbyxa, Mönstrad kavaj, Cardigan, Sneakers (länkar till bild nedan)

Vilka fördelar har du av att använda dig av dina rätta färger? 1. Du ser piggare och fräschare ut 2. Huden ser slätare och yngre ut 3. du slipper förstärka skuggor, rynkor och fördjupningar i ansiktet. Och om din garderob består av rätt nyanser är det så lätt att matcha din klädsel varje dag.

Vi träffas här på måndag igen, då med färgkaraktären med värdeorden Ljus, klar, varm.

Kram kram Tina G.

Likes

Comments

Allmänt, Garderob
Hej och God fortsättning på det nya året!

Hoppas ni hade en fantastisk nyårs afton, hur ni än firade. Blev det några löften? Jag själv väljer bort löften och reflekterar över det gångna året och över vilka mål som jag ser framför mig och vill ta mina kliv mot i det nya, både på det personliga planet och för karriären.

Mitt 2016 bestod av många avslut, det var avslut för mitt gamla företag, min stylistlärartjänst, högskolestudier och andra utbildningar som jag stängde dörren om. Mot slutet av 2016 vände det och jag startade upp mitt andra företag i livet, Style by Tina G. Under 2017 ser jag fram emot härliga möten med styling- kunder, garderobsrensningar, grupp styling, föredrag och ett blomstrande företag. Andra mål i sikte under det nya året är samarbete med andra företag i form av events och evenemang inom styling och sist men inte minst nyheter och skapande av kurser och utbildningar inom styling från topp till tå. Så stay tuned!

Något vi alla kan se fram emot är alla härliga vårnyheter i butikerna. Den bästa tiden på klädåret är snart här. Precis som många av oss längtar efter våren och ljuset får vi även en längtan efter att köpa nya härliga plagg till vår garderob. Kanske också rensa ut ur garderoben för att ge plats åt det nya. Det är en känsla av lättnad att rensa ut gamla oanvända kläder, prova! Är du intresserad av hur du kan få hjälp med och hur det går till vid en garderobsrensning kan du läsa mer om det HÄR.

Under tiden vi väntar på vårens härligheter finns det massor fint att fynda på rean. Ett bra tips är att du passar på att investera outfit i din rätta stil och färg nu på rean och kompletterar med det i din koordinerade garderob, eller om du spanat på dyra märkesplagg är det hög tid att handla nu.

Här kommer lite bilder på fina reaplagg från Åhlens. Jag gillar Åhlens för det går att hitta det mesta där och de har kläder o märken för alla plånböcker.

Tröja, i Basic modell med fint mönster, vardags-fint ihop med jeansen nedan.

Ullkappa, från Busnel enkel klassisk modell

Levis Jeans Bootcut, bra modell till de flesta kroppsformer. Balanserar den rundade nedre kroppshalvan och ger form till rak nedre kroppshalva.

Läderboots, enkel och tidlös modell som passar bra till ovanstående plagg.

Önskar dig en god fortsättning på det nya året.

Syns här igen på fredag;)

Kram kram Tina G.

Likes

Comments