Allmänt
Hej!

Börjar med att lägga in länken till foldern med mina tjänster här i pdf format. Tryck på länken och skriv ut den om du är intresserad av vad jag gör och priserna. Länken kommer inom kort att ligga på hemsidan under kontakt även den för utskrift.

Ett tips till er som inte vet vad ni ska köpa i julklapp till era nära och kära eller kanske dig själv. Köp ett presentkort på något av tjänsterna du hittar i foldern. Det går bra att köpa tjänsterna oberoende av varandra om man vill, eller kombinera det som känns intressant. Om du inte bor i närheten eller ej har möjlighet att komma inom och hämta presentkortet så kan jag självklart skicka det till dig.

Jag jobbar och rör mig runt i södra delarna av Sverige. Så även ni utanför Blekinges gränser har möjlighet att boka in er.

Önskar er alla en skön dag

kram kram Tina G

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Outfits, Stilkaraktärer
Hej!

I år har jag för första gången pyntat i mitt hem med de traditionella färgerna grön och röd. Under åren har det varit alla möjliga färger som tex guld, vit, silver, blå eller rosa inte så traditionellt med andra ord. Så här i efterhand kan jag se vilken färgperiod jag varit i eller snarare vilken färg jag har behövt energin ifrån. Som ni ni säkert har hört någon gång vibrerar färger de har olika hög energi och därför påverkar de olika färgerna oss på olika sätt. Både vår kropp och sinne har behov av och kan ta hjälp för att må bra för stunden av rätt färg.

Den röda färgen är den med power i den tar oss tillbaka till våra rötter och håller oss grundade. Den ger oss energi, ökar blodcirkulationen men i för hög mängd kan den verka stressande.

Den gröna färgen ger en lugnande effekt och är avstressande (gör balans med den röda) den står även för liv och förnyelse. Som allt annat med energi i finns en fram och en baksida även på färgernas påverkan, i för stor mängd representerar den gröna färgen avund.

Vilka färger har du pyntat med i år?

Har tittat på och satt ihop outfit som kan passa för alla kommande helger, fester och firande. Den röda julklänningen blir i fokus.

Första inspirationen ut är till er med den klassiska stilkaraktären, tryck på länkarna nedan för att komma till sidan kläder och accessoarerna finns.

KlänningKavajjackaPumpsVäska, Smycken

Här är till er med den Naturliga stilkaraktären, tryck på länkarna nedan för att komma till sidan som har kläderna och accessoarerna.

KlänningKoftaSkorVäskaScarf

Idag var det klassisk och naturlig stil inspiration, på fredag kommer ett nytt inlägg med inspiration till er med andra stilar...

Kram Kram Tina G

Likes

Comments

Kroppsproportioner, Personal shopping, Stilkaraktärer
Hej!

Denna veckan har jag satt ihop ett antal personliga stilguider och skickat hem till kunder som gjort en hel personlig shopping eller om de enbart gjort stilanalys. Att enbart boka tid för att göra en stilanalys kan ta dig hur långt som helst när det gäller att kunna välja rätt kläder till dina personliga drag. I stilanalysen tar vi fram:

  1. Kroppens proportioner, här mäts det fram med hjälp av band hur dina olika proportioner är i balans med varandra. Med denna kunskap kan du klä dig så att det visuellt ser balanserat ut tex. vid smalare axelparti eller kortare ben m.m
  2. Kroppens snitt, här bestämmer din benstomme om du är rundad eller rak. Utifrån den vetskapen vet du vilka snitt kläderna ska ha för att sitta så bra som möjligt och dessutom kännas rätt mot din kropp.
  3. Kroppsmåtten, talar om vilken storlek på accessoarer, mönster, tyngd på tyg m.m som är mest fördelaktiga till dina personliga mått.
  4. Ansiktsdragen, när du vet vilka drag ditt ansikte har kan du välja den mest fördelaktiga huvudbonad, örhänge, glasögonbåge, frisyr och ev. halsringning på din tröja osv.

Med all denna information kan det bli lite mycket att memorera och ta in på en gång. Därför är det bra att få ner det på pränt i en fin personlig stilguide..

Så här är en personlig stilguide uppbyggd bild 1. front bild 2. uppslaget med all text om dina personliga drag och man kan även beställa bonusmaterial med förslag i form av bilder av snitt, frisyr, form osv. Allt är väldigt detaljerat.

Efter du gjort färg och stilanalys blir du så kunnig angående dina personliga drag att du blir din egen stylist. Du börjar se på kläderna med andra ögon och kan själv avgöra om plagget är rätt till och för dig. Detta mina vänner är en väldigt tillfredställande upplevelse!

Allt gott till er <3

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Personal shopping
Hej!

Här kommer några bilder från shoppingen i Göteborg förra veckan med min ps kund. Som jag berättade i förra inlägget kom vi fram till att Ulrika är ljus klar varm i sin färgkaraktär det innebär precis som det låter att hon ser mest fördelaktig ut i ljusa klara varma färger. Vi kom också fram till att hennes stilkaraktär är Tuff/modern.

På tisdagen gjorde vi analyserna och garderobsrensning och planering av vilka kläder som skulle kompletteras till hennes nya koordinerade garderob. På onsdagen stakade jag ut en speciellt anpassad kläd-prova runda med endast kläder som är rätt till Ulrikas färg, form, stil och snitt. På totalt fyra timmar provade sedan Ulrika och investerade i en riktigt varierad och användbar garderob.

För varje PS som görs så är behovet olika för vilka kläder som behövs kompletteras det kan vara ny jobbgarderob, festkläder eller som i Ulrikas garderob då vi behövde börja bygga upp och komplettera med basplagg i hennes rätta stil i hennes rätta basfärger. När grunden är klar är det enkelt att se och fylla på med några modeplagg i fina färger att sätta till basen.

Här provas det byxor i sammets-look, mjukt följsamma i en ljus camelfärg. En ulljacka i varm klar blå färg med mjukt rundade axelparti som faller fint på henne. Till byxan provas det en varmt vit skjorta och en glansig  blå och gul innejacka i mjukt paisley mönster. För årstiden var det svårt att hitta passade skor i rätt stil endast dessa blå loafern fann jag och det var toppen i både stil och färg.

Ljus camel-färgad ulljacka med rätt snitt. En guldfärgad topp till mer festliga tillfällen med följsam material och rätt snitt. Varm vitt blankt underlinne och en fin blå vardags topp till både jeans och kostymbyxan. Två sköna stickade tröjor med tuffa snitt och de fina blå loafern.

En blå vardags klänning i mjukt följsamt material. Den bruna ullrocken matchade perfekt till Ulrikas hårfärg.

Koftans färg blir inte rättvis här den är i en basfärg som heter Buff (vaniljton) den kan användas till alla byxor som investerats men även den blå klänningen. Den corallröda blusen blev en favorit. Den ormskinnsfärgade scarfen var Ulrika skeptisk till innan hon provade men blev positivt överraskad. Ibland är det bra att komma över vissa trösklar och bara våga prova och leka lite med stilen.

Som jag har skrivit i tidigare inlägg Här så är Bootcut modellen riktigt bra till rundad nedre kroppshalva, den balanserar upp formen. Här är det en Lee jeans med high waist bootcut modell.

Detta är ett axplock av vad som provades och investerades i det blev en helt ny koordinerad garderob. Tack Ulrika för jag får låna dig till detta blogginlägg och tack för tre härliga dagar ihop.

Blir du som läsare nyfiken och intresserad av att investera i dig själv så tveka inte att höra av dig under kontakter här på hemsidan.

Önskar er alla en härlig vecka!

kram kram Tina G

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Garderob, Kroppsproportioner, Personal shopping, Stilkaraktärer
Hej!

Har fått äran att jobba med två fina kvinnor. Ulrika som jag gjorde en fullständig personal shopping med och alla moment som ingår, färganalys, stilanalys, garderobs rensning och investering av kläder i hennes rätta snitt, färg, stil och form. Medan Anna gjorde de tre första stegen färg/stilanalys och rensning av hennes befintliga kläder som inte stämde med hennes färg och form.

Det som framkom i analyserna var att båda två har färgkaraktären ljus, klar, varm och de har även samma grundstil tuff/modern. Det som skiljde dem åt var kroppens snitt en var rak/rak och en var rundad/rundad. När jag dök in i deras garderob kunde jag se att de har samma grundstil där fanns mest byxor, toppar och skjortor det mesta utan mönster på.

Shoppingen blev till stort nöje för Ulrika (och mig med alltid kul när det blir full pott) det blev en helt ny garderob i hennes rätta stil och färg. Några par jeans och kostymbyxor, toppar, linnen, skjorta, klänning, skor och stickade plagg som härliga tröjor och kofta.

Ulrika som har en solad ton från en närliggande semester. Anna som har färgat håret i en mörkare ton.

Nedan syns bilder på några fina kombinationer med basfärger ihop med klara färger till Ulrika i hennes rätta färgskala. Här syns det tydligt att Ulrika ska satsa på ljusa och varma nyanser (kolla bilden ovan).

I den vänstra bilden av Anna tar färgerna upp hennes hårfärg, ögonfärg och hudton som skapar fin harmoni. De andra bilderna med mera färg piggar upp outfiten, färg-kombinationerna kan visualiseras i ett mönster om man vill.

Jag och Ulrika åkte till Göteborg för hennes shopping, kul att få lära känna olika städer i Sverige. Bilder från Ulrikas shopping får komma i nästa inlägg för nu ska jag packa allt jag behöver för grupp-styling i en mysig butik i staden. Vem vet det kanske kommer ett inlägg om det också framöver.

Ha en fantastiskt fin helg

Kramar Tina G

Likes

Comments

Allmänt
Hej!

Helgen har gått i jobbplaneringens tecken. Styling och fotografering inför en ny folder om mina tjänster och mitt förtag ägnades lördagen åt. Är så nöjd med fotona och folderns utseende, visas i bilder nedan. Jag har även lagt ner tid för planering och förberedelser inför samarbete och kommande evenemang med en hälsokostbutiken här hemma om några veckor, ska bli riktigt kul.

Denna veckan bjuder på massor av olika uppdrag. Tre dagar ska spenderas i väster götland för personal shopping med två kvinnor. Självklart ser jag mycket framemot detta, det är alltid kul att möta nya människor och komma till andra städer för shopping. Så i eftermiddag är det packa och blogga som gäller. Har även hunnit med möte hälsokostbutiken på förmiddagen angående event. Sedan kommer jag lagom hem för andra stylinguppdrag på hemmaplan fredag och lördag. Hårkunder är inbokade och en gruppstyling med ett gäng tjejer är också inbokat. Eftersom jag är borta stora delar av denna veckan har jag redan planerat och lagt grunden med fix och trix inför att tjejgruppen ska komma, så kul! När jag jobbar med grupper eller liknande uppdrag anpassar jag upplägget efter gruppens önskemål och behov. Ibland är vi i min studio jag kan även hålla uppdraget hemma hos någon i gruppen eller som denna gång ska vi var i en butik då vi har tillgång till kläder för att kunna visa visuellt så kunderna förstår när jag pratar om snitt, proportioner, stil och färger.

Nedan kommer bilder från helgens fotografering. Styling Tina G och fotografen är min man Tobbe..

Vi tog många fler bilder med de ligger inte på min dator så de kan jag inte visa. Den sista bilden bjuder jag på en hemsk utväxt men den har fått lite färg idag:)

Ha en fin vecka så hoppas jag att jag hinner med ett nytt inlägg på fredag.

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Kroppsproportioner
Hej!

Sist ut i temat kroppslinjer riktar sig till er med den rundade formen på övre kroppshalvan. Jag valt ut och tittat på tröjor och blusar denna gången. Det finns så mycket mer som tex koftor, kavajer och andra inne jackor som passar bra till denna kroppslinje men det får jag skriva om i annat inlägg.

Till en rundad kroppshalva passar det med mjuka följsamma material. Helst inga skarpa kanter eller raka markeringar det kan lätt bli att det skär in eller gör markering som inte är så smickrande. Något som fungerar bra är rundade halsringningar, samlade veck och mjuka rundade mönster gör en fin spegling av kroppshalvan.

Stickad tröja, med följsamt material med mjuk struktur rundad halsringning och raglanärm

Blus, här är det prickarna, de samlade vecken i halsringningen, raglanärm och ärmsluten som gör denna blus passande en rundad övre kroppshalva

Topp, festlig topp med fördelaktiga veck över bysten en mjukt formad halsringning och en lätt figursydd silouette

Blus, dramatisk stil med mjukt mönster, samlade veck vid ärmslut och nerhasad ärm dessutom slinkigt material

Tröja, i polostil med rundade axelparti och följsamt finstickat material

Animal print tröja, mjukt rundat mönster med bra axelparti. För er som behöver balansera upp benlängden passar liknande trekvarts ärm som denna tröja.

Då var detta det sista om våra kroppslinjer. I början kan det kännas som det är mycket att ta hänsyn till när det gäller att hitta rätt stil och form på kläder men ju mer man vet och lär sig (speciellt om sig själv) blir det lättare att hitta rätt på en gång och då sparar du in tid istället. Dessutom kommer du att göra färre felköp som oftast är både irriterande och dyrt.

Jag hoppas i alla fall att du har fått en liten hint om vad som fungerar till din kropp med dessa inlägg. Gå gärna tillbaka i mina senaste inlägg om kroppslinjer så du får en helhet med både övre och nedre kroppshalvorna. Är du osäker och känner att du vill ta hjälp tveka inte att höra av dig så jobbar vi fram vad som är allra mest fördelaktigt till dig och dina personlig drag. För kontakt gå in på stylebytinag.se under kontakt och skicka förfrågan till mig.

Önskar alla läsare en riktigt härlig och stilfull helg

Kram Tina G

Likes

Comments

Allmänt
Vaknar upp till ett vinter landskap och inser att varken barnen eller bilen fått fått vintersulor. Men men, det blir att ta sig iväg och fixa skor och jacka till barnen och som tur är har vi pratat med bilverkstaden så de håller på att fixa fram nya däck, hoppas det blir denna veckan. Jag ska nämligen köra uppåt landet nästa vecka för personlig shopping med två nya kunder då behöver jag verkligen vinterdäck...

Den här söta lilla gatan går jag på när jag ska till och från gymmet, så fin nu när snön klär upp gator och hus.

Åter till barnen och deras fötter, är det något jag lärt mig under alla år så är det att satsa på kvalitets skor till barnen. Oftast använder de bara det sista paret skor som inhandlats vilket innebär mycket slitage därför betalar det något dyrare priset tillbaka sig. Och vis av erfarenhet köper jag aldrig skor som barnen klagar över redan i skoaffären, det är bara att prova alla skor som finns tills de godkänner dem. Frågade min 12 åring om han ville ha liknande vinterskor som förra året men han sa helst inte, upps! Han ville ha ett par med mer stil på än de lite mer sportiga han haft tidigare tror han börjar bli stor;)

Det blev ett par fodrade kängor från märket Rieker till det äldsta barnet

Ett par fodrade kängor i märket Ecco till mellan barnet

Ett par fodrade gortex kängor från märket Viking

Alla dessa kängor har dragkedja i sida vilket är så praktiskt för barn att ta på och av. Med impregnering på så kommer alla dessa skor hålla och vara i bra skick genom hela vintersäsongen. Nu åker deras sneakers in i garderoben så får vi se om de passar fortfarande när våren kommer.

Ha en trevlig kväll

kram kram Tina G

Likes

Comments

Kroppsproportioner
Hej!

Hoppas er alla helgons helg varit ledig och skön!

Min plan för bloggen framöver är att inläggen ska komma ut måndag och fredag och de veckor det finns tid kommer det ut fler inlägg. Passar också på att fråga om det är något ni läsare önskar att jag skriver om i temat stil, utseende eller välmående? Vissa perioder kör jag teman och då kan det vara bra som ny läsare att gå tillbaka bland inläggen för att få den röda tråden på ämnet.

Förra veckan skrev jag om kroppslinjerna på den nedre kroppshalvan (benen), denna veckas fokus blir kroppslinjerna på övre kroppshalvan (midjan och upp). Idag visas bilder på lämpliga snitt och modeller till den övre kroppshalva med raka linjer.

Skjorta, i klassisk stil med ett styvare material, kantiga kragar och rakt sydda snitt, allt detta speglar den raka övre kroppshalva fint.

Blus, till festligt tillfälle med raka detaljer som kantig kragen vid halsringningen och tvär kant nertill.

Rutig skjorta, med kantig krage, raka påsydda bröstfickor och det rutiga mönstret som passar på en rak överdel.

Blus, med raka snitt, rutmönster, markerat ärmslut och nedre kant.

 

Topp, tvärrandig polotröja med rak stickning vid ärmslut matchar bra till dig som är rak i kroppslinjerna.

Då var vi klara för denna gång med den raka övre kroppslinjen, nästa gång skriver jag om tips på överdelar till den rundade övre kroppshalvan. Hoppas du fått lite tips hur du kan tänka när det ska väljas toppar och överdelar till din garderob. Något jag inte visar idag är kavaj, jack och koftmodeller som passar till det raka snittet, det får bli en annan gång.Tänk på att detta är förslag på utseende på toppar för kroppslinjerna, sedan har du även din stil som behöver tillgodoses men det har jag skrivit om i andra blogginlägg.

Du är välkommen att boka tid för rådgivning/analys på hemsidan under kontakt.

Soliga hälsningar//  Tina G

Likes

Comments

Kroppsproportioner
Hej!

Idag visar jag bra och passande byxmodeller till er med rundad nedre kroppshalva. Här gäller det att hitta rundad och följsamt snitt på byxorna. Något man kan tänka på och välja är tex. mjuka veck, stretch-material,  resår, mjukare tyg osv.

Har du tänkt på att en del byxor du provar blir det ofördelaktiga veck eller kanske att fickorna sticker ut och veckar sig då är det förmodligen en byxa med fel snitt på till din kroppsform. Prova dig fram till en modell som sitter bra då blir byxorna använda och inga damm-samlande irritationsmoment i garderoben, de så kallade felköpen.

Kostymbyxa, med resår och samlade veck vid linningen som faller fint runt höften.

Silkbyxa, denna byxan har ett mjukt och följsamt material, resår i midjan och rundad form på fickorna passar fin fint till rundad nedre kroppshalva

Stretchbyxa, som följer kroppsformen och med rundat mönster som speglar den rundade formen.

Bootcut jeans, bootcut är väldigt fördelaktigt till rundad form den skapar balans och ger en fin silouette en annan fördel med denna jeans är att det är stretch som följer kroppsformen fint.

Det finns givetvis många fler modeller och varianter som passar till den rundade formen, detta är bara ett axplock. Om du är intresserad att veta vilka proportioner, kroppslinjer, snitt du har, boka en stilanalys då får du kunskap om vilka modeller och stilar på kläder som passar till dina personliga drag, du blir din egen stylist.

Nu har den nedre kroppshalvan fått sitt fokus för denna gång. Nästa inlägg fokuserar jag på modeller till den raka övre kroppshalvan.

Hoppas nu er helg blir skön.

Kram Tina G

Likes

Comments