Allmänt, Färgkaraktärer
Mina ögon är som en scanner, varje människa jag möter får en snabb analys. Genast sätter alla mina sinnen igång och massor av frågor kommer som tex. Vilken färgkaraktär är hen? vilken stil har/ är hen? Undra var hen har klippt sig? osv.  Det går inte att stoppa. De jag möter som känner mig och vet var jag jobbar har oftast en ursäkt för hur de ser ut i håret eller klädseln. Men jag dömer aldrig efter det, det är personligheten som betyder något. Jag är medveten om att jag kliver in i andra människors sfär när jag oombedd "scannar" dem men på det sättet kan jag veta lite om hur den människa är. Det ligger mycket personlighet i ens karaktärer. Den insikt och kunskap kan skapa ett bra möte mellan mig och andra människor.

Egentligen har jag semester och borde släppa det som är mitt jobb, att analysera. Men för mig är det inte ett jobb som ett 7- 16 jobb, det är en livsstil o jag är dedikerat till den livsstilen. Jag applicerar färg, form och stil på allt i mitt liv. På grund av värmen vi har här i Spanien så är det meningslöst att försöka styla sig i hår, make up eller outfits,(iaf dagtid) men det hindrar inte mig att tänka i de banorna ändå. Som sagt jag gör det genom mötet med andra människor. Idag när jag var uppe i mataffären kom det in en (vad jag antar) dotter och hennes mamma. Båda med härligt tjockt svart hår och kritvita i hyn. Kontrasternas kontraster, tänk er snövit, genast som på klippdockor hade jag stylat upp de båda med härliga kontraster i både outfits och makeup. Tänk er knallrött läppstift till den bleka hyn och svart markerad eyeliner som förtydligar deras klara ögonfärg. Svart/ vit bas i klädsel med skarpa kontrastfärger till i kall gult, kall turkos eller varför inte isigt rosa och blanka silvriga smycken.

Eller alla härligt varmt olivhysfärgade spanjorer med djupt dämpade mörka ögon färg, inte alla förstås men många. Man kan höra på deras röst att de har en varma och lugn personlighet. Det finns även många spanjorer som tillhör den ljusa, klara och varma färgkaraktären, fartfyllda energifyllda och öppna personligheter som möter en med ett härligt -" Hello my friend", utan att man känner dem. Jag vill applicera de varma glada färger som gul ihop med guld på outfit, accessoarer och smycken till dessa varma människor.

I området jag håller till på här i Spanien har det emigrerat många "Britter", de älskar solen och värmen. Generellt är deras hud den känsliga porslinsbleka som har väldigt svårt att bli brun, de bränner sig lätt i solen. Men det är de som klär allra bäst i sommarfärger som pasteller och ljusa dämpade färger.

Så om vi möts någon gång och jag tittar på dig lite längre än vad som anses "normalt", bli inte rädd, tro inte att jag dömer. Jag försöker bara lära känna dig lite bättre och öppna upp för ett bra möte oss emellan.

Detta inlägg skulle handla om kontraster i färgerna men det gled in på annat märker jag, he he.

Varma hälsningar Tina

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hårstyles
Håret är något som jag tror de flesta har funderingar kring emellan åt. Ska man ha lugg, lockar, kort, långt, mörkt eller ljust? Är man osäker kan det var till stor hjälp att göra en analys av ansiktsdragen och ansiktsformen, då vet du bättre vilken längd och form som passar just dig bäst. När det gäller val av färg på håret är en färganalys ett fantastiskt verktyg att använda sig av, då du får veta om du ska ha kalla eller varma, ljusa eller djupa, klara eller dämpade färger. Med denna vetskap blir det enklare att välja form, färg och stil på ditt hår.

Trenden till hösten är lockar av olika slag så alla ni med rundade ansiktsdrag ska verkligen passa på att styla fram lockarna. Har du eget självfall eller lockar så grattis, utnyttja det. Det verkar även som om den starka trenden med mittbena är på väg att försvinna framöver är det mer markerad snedbena som tar över.

(Bilderna är lånade) http://kleidungtrend.com/bangs-har-modell-2016/

http://24septini.lv/dzivesstils/karstakie-frizuru-trendi-2016-gadapavasarim/

Likes

Comments

Garderob
Överlag vill nog de flesta att det ska vara enkelt att klä sig, speciellt i de vardagliga. En bra grund för att undvika klädvals-problematiken kan vara att börja strukturera upp sin basgarderob. Basgarderoben består av, kavajer/ innejacka, byxor, jackor, kjolar även accessoarer som skärp, skor tillhör basgarderoben. När du tagit reda på vilken stil och färg på kläder som passar dig bäst så utgå från det och börja investera i en för dig passande basgarderob. Här gör man klokt i att satsa på kvalitet, denna del av garderoben är den tidlösa, kläder som du kan återanvända under lång tid. Kläder med högre kvalitet har längre hållbarhet vilket gör att din konsumtion minskar och vi är på banan av hållbar utveckling även här.

Kläderna i basgarderoben ska vara I ens rätta basfärger. Beroende på vilken färgkaraktär man är så ser det olika ut vad gäller basfärger men även inom de olika färgkaraktärerna hittar man de basfärger som klär en bäst. Basfärger kan vara mörkblå, beige, brun, grå, grön, (vit) och svart.

Omständigheterna i ens liv avgör hur basgarderoben kommer att se ut, det handlar om vilken stil man har, klädkod på jobbet, ålder och till viss del vilket klimat man lever i eller vilken säsong det är.

Skickar med bildförslag på olika uppsättningar att ta inspiration av. Men som sagt det är bara inspiration, tänk på att alla människor är unika och därför är även alla basgarderober unika.

Basgarderob Klassisk

Basgarderob Klassisk by tinagardner featuring a cotton jacket

Basgarderob Romantisk

Basgarderob Romantisk by tinagardner featuring a beige jacket

Basgarderob Naturlig

Basgarderob Naturlig by tinagardner featuring evening jackets

Basgardrob dramatisk

Basgardrob dramatisk by tinagardner featuring a wide-leg trousers

Basplagg

Basplagg by tinagardner featuring a zipper jacket

Likes

Comments

Färgkaraktärer
Hejsan!

Vad vill du sända ut för signaler i mötet med andra människor? t.ex. på ditt jobb, träff med vänner, på en fest, kanske när du ska ta ett lån på banken eller vid en anställningsintervju?

Har läst någonstans av allt som hjärnan registrerar utgörs 80% av synens intryck. Då är det lätt att förstå att vi värderar varandra efter det yttre vid första anblicken. Det har räknats ut att man har 7 sekunder på sig att göra ett gott första intryck. Denna tanke är bra att ha med sig i mötet med andra människor. Med vetskap om sina rätta färger och deras betydelse gör att du kan göra rätt val till varje tillfälle. När du möter din kommande chef, vid affärsmöte eller kanske en kommande viktig kund. Tänk då på att redan innan du börjat prata har du gjort ditt första intryck.

Våra ögon är våra domare men de är också våra rådgivare. Enligt Johannes Ittens (mannen som ligger till grund för modern färganalys) vet vi människor instinktivt vilka färger som är de rätt för oss som harmonierar bäst med vår hår, ögon och hudton. Men eftersom vi påverkas enormt mycket av omständigheter så är det lätt att lyssna mer på vad andra tycker är fint än vad vi själva tycker, och då blir det inte alltid det val som är rätt utifrån oss själva.

Så hur ska man tänka då? För att dra några exempel; om du tex ska hålla i ett viktigt möte på ditt jobb där din kommunikation och lyhördhet väger tungt så är den blå färgen bäst lämpad ( DIN blåa färg) kanske en blå formell kavaj. Har du däremot en position där du behöver förmedla värme och vänskaplighet och behöver vinna förtroende tex psykolog, kurator eller liknande då är de mjukare basfärgerna bra som beige eller brun ( DIN bruna och beiga färg). Det kan också vara så att du vill väcka uppmärksamhet då är det läge för en accentfärg, en färg i DIN skala som sticker ut från resten av din outfit osv.

När jag utför färganalys på mina klienter får de reda på både vilka färger som är mest fördelaktiga till deras egen färguppsättning och när/ hur de kan utnyttja rätt färg vid rätt tillfälle, alltså kunskap om vad färgerna signalerar. Att klä sig rätt är framgångsrikt ,och vem vill inte vara det?

Lite att fundera på;)

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Färgkaraktärer
När slutade vi att lyssna på vad som är naturligt och medfött hos oss och där med det allra bästa för oss själva. Alla omständigheter förvirrar oss, och rätt som det är ser vi alla likadana ut. Samma stil, samma färger och samma snitt/ utseende på vår outfit. Varför har vi glömt att vi är unika och varför vågar vi inte följa det som naturen har skapa för oss alla var och en?

När blev "stil-Sverige" följa "John-Sverige"? (skyller på jantelagen här) Många människor klär sig likadan och ingen ska tro den är bättre än någon annan. Som jag tolkar det är svart den färgen svenskarna känner sig mest trygg i, då det inte är någon risk för att man sticker ut för mycket.

Förr var svart sorgens färg, på sätt och vis blir den det idag också med tanke på all uppror, krig och tråkigheter det finns överallt i världen. Kan vara skönt och tryggt att gömma sig i den svarta färgen då. Enligt färgpsykologi (som för övrigt är den effekt färger har på våra känslor och sinnesstämning) kan den svarta färgen ha följande påverkan:

Den positiva effekten av svart är bland annat säkerhet, känslomässig trygghet, glamour (om man gillar det) och den som klär i svart bär upp färgen. Den negativa effekten kan vara kyla, hotfullt, tyngd och underkuvande.

Eftersom den svarta färgen har alla färger i sig och alla färger har olika påverkan och betydelse på vår sinnesstämning kan de psykologiska effekterna bli betydande. Svart skapar skyddsbarriärer och suger upp all energi som vi omger oss med. Svart förmedlar tydlighet. Tyvärr finns det en annan negativ effekt av svart färg på oss nordbor som är i de ljusa karaktärerna. Vi har inte naturligt de kontrasterna i hud, hår och ögonfärg som klarar av tyngden i den svarta färgen. Detta leder till att vi får tydligare och djupare linjer och rynkor det lägger sig en skugga i ansiktet vilket i sin tur gör att vi ser äldre och mer tyngda ut.

Cameron Dias är en kvinna som har färgkaraktären som många av oss med ursprung från norden har nämligen Ljus, klar, varm. På bilden där hon har svart på sig kan man tydligt se att ansiktet får skuggor, ögonen ser lite trötta ut och får en mörk ring runt sig och fördjupningarna i ansiktet blir tydliga. Tyvärr ingen fördelaktig färg till henne. Däremot på denna bilden där hon har ljusa färger närmast ansiktet jämnas allt ut och tyngden försvinner betydligt mer fördelaktigt.

Anne Hathaway är en kvinna som har just de kontraster som krävs för att kunna bära upp den svarta färgen. Hon är färgkaraktären Djup, klar, kall och på bilden ser man hur stilfullt hon klär i svart.

Likes

Comments