Allmänt, Färg och Form

Tack vare det ytterst tråkiga vädret blev jag äntligen färdig att fixa färdigt och hänga upp min tavelvägg i min lilla studio.

Provade först att lägga ut alla tavlor på varierande sätt på golvet för att se hur jag ville ha dom för att slippa en massa fula spikhål.

Kände för en mer kreativ feeling därför har jag valt olika utseende och färger på ramarna men ändå så det matchar resten av rummet. Kanske kommer det upp någon lampa eller fler ramar framöver.

NÖJD!

Kram kram Tina G

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Så kul måste berätta, igår fick vår tio åriga son oss att lova gå iväg mitt på dagen för att göra ett så kallat Pokemon raid. Det var den allra viiiiktigaste Pokemon "gubben" som skulle fångas och sonen var ju i skolan den tidpunkten, det var ett ju klart ett elände.

Han har tagit upp pokemon igen efter något års paus och jag får säga att det har blivit en stor grej för många. Så många som håller på med detta i alla åldrar.

Vi skulle befinna oss i innerhamnen på ett precist klockslag och teama upp med andra som hade samma färg!? Fattar nada, he he. Där står man då med ett gäng andra och väntar in spelet.

Men jämmer och elände vi lyckades inte fånga denna åtråvärda figur men jag och mannen är en erfarenhet rikare.

Vi hade i alla fall fin utsikt, fast det blåste otroligt mycket där hyyyy.

#mittsölvesborg #pokemongo

På återseende/ Tina G

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Stilkaraktärer, Personal shopping

Det blev en riktigt bra shopping runda igår med min fina kund Pia. För att inte tala om att vi satte rekord tid i effektiv shopping. På bara en och en halv timme fyllde vi flera luckor i Pias garderob. Vilket jag vet att Pia tyckte var perfekt eftersom hon inte har klädshopping som favorit syssla.

I våras påbörjade vi hela proceduren för henne med färg och stilkonsultation och nu var det dax att börja investera i "rätt" kläder. Hon använder mest byxor men börjat känna för att ha mer klänning. Det blev två par byxor, blus, tröja, två klänningar, kofta och fyra par skor.

Det är bra att inte stressa fram en ny och mer genomtänkt garderob och därför är det sunt att investera lite i omgångar. Tänk på att en garderob som är uppbyggd utifrån ens egna proportioner, färger och stil är en hållbar garderob.

Varma färger speglar Pia allra bäst, hon är balanserad i kroppens proportioner och hennes stil är Naturlig. Pia prioriterar att kläderna är bekväma och sköna på. Hon känner att det är svårt att se en helhet när det ska köpas kläder och då blir det massa enstaka plagg från olika butiker som är svåra att kombinera. Som många shoppingkunder uttrycker sig gjorde även Pia "dessa plaggen hade jag aldrig tänkt på att prova". Vi är ganska fast i vårt tänk kring bland annat kläder, vi går till samma butiker och tittar på liknande plagg från gång till gång. Ett förslag är att våga prova det du aldrig trodde du kunde ha eller gå in i butiker du aldrig varit i, lovar att du kommer bli förvånad hur bra det kan bli.

Jag hade tittat ut baskläder i mestadels Pias basfärger, för att börja bygga garderob på.

Modellerna på skorna till Pia känns som dom täcker behovet för många olika situationer. De passar fint ihop i både färg och stil tillsammans med kläderna.

Nu önskar jag er en skön och mysig fredag.

Kram kram Tina G


Vilken färg funkar bäst? Ljusblå eller Roströd?

Denna olivgröna klänning blev en favorit!

Likes

Comments

Färg och Form

Var med syrra i färgaffären igår på kvällsöppet där det bjuds på dryck och tilltugg. Hade tänkt få lite inspiration till våra renoveringsplaner. Det finns verkligen massor av färgglada tapeter nu, underbart att titta på. Frågan är om man skulle stå ut någon längre tid att ha det på väggarna. Men fräckt är det. Tror vi satsar på färg i textilier och möbler istället.

Fick lite Spanien vibes när jag såg de urfina marmor golvplattorna, såå fina. Vill ha feeling på dom!

Vad jag mest hade med mig var nog alla trevliga samtal med andra människor som var där OCH såklart en mysig date med min syster (som vägrade vara med på bild;)

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Färgkaraktärer, Stilkaraktärer, Färg och Form, Personal shopping

Naglar

Äntligen blev det fix med nya naglar igår. De såg för anskrämliga ut, växer som ogräs. Har ju kört med klassiskt rött i tag och varit helnöjd men nu kände jag för lite höstigare färger. Det blev till och med en ny form mycket smalare än jag någonsin haft, vad tycker ni? Jag diggar den nya formen i alla fall.

Klädspaning

När ni läser detta är jag ute med min shopping kund och provar passande kläder till hennes färger, proportioner och stil. Innan jag ska ha shopping med kund går jag ut på en förberedande runda då bestämmer jag vilka kläder i passande butiker vi ska gå till och prova. Önskemålet från min kund idag är kläder att bygga upp sin basgarderob med som byxor, överdelar, kjol, klänningar och skor. Min kund har den naturliga stilen och är varm i sina färger hon passar fint i många av de färgerna vi ser ute i affärerna just nu. Jag har bland annat tittat ut kläder i färgerna marinblå, purple, rost, varm vit, varm grå, grön och någon mer. Tar alltid foto på plagg och skor som eventuellt ska provas, för att strukturera shoppingturen, här är ett urval. Är allt bra planerat räknar jag ca en halvtimme per butik.

Vi får se om jag får visa er bilder från shoppingen, det får min kund bestämma.

Ha en fin kväll

Kram kram Tina G

#nailsbyhallberg #outfit #shopping

Likes

Comments

Färgkaraktärer

Återigen tänkte jag idag när jag klädde mig på hur mycket det gör att sätta till en eller flera basfärger i sin outfit, för ett mer färdig klätt uttryck. Idag skulle jag bara iväg o fixa nya naglar och göra klädspaning till en shopping kund jag har imorgon (kommer bilder på det om jag får för kunden). Där av inga fancy kläder.

Så här har jag nu bytt om i omgångar och tänkte visa er med olika bilder vad basfärgen kan ha för betydelse i en outfit. Vet att jag tjatar om basfärg i mina inlägg och att det kan vara svårt att visuellt bilda sig en uppfattning. Satte ihop olika färgkombinationer med och utan basfärg för en bättre uppfattning av hur det kan se ut. Lite åt före och efter bilder.

Beroende av om du är varm eller kall är det olika basfärger man har. Jag är varm och ljus så i min skala är det varm brun, beige, navyblå o camel där alla ligger lite ljusare.

En Ljus o kall person har då kall grå, marinblå, brun och beige som ligger lite ljusare. De som är djupa i sina färger har rimligen djupare nyanser på sina basfärger. Även där skiljer det på varm och kall.

Vad jag kan visa er är den varma skalan eftersom jag lever som jag lär och har endast varma basfärger som speglar min hud, hår och ögonfärg i garderoben. Ibland kan det vara så enkelt att man bara sätter till en scarf, bälte eller halsband i basfärg för bättre helhet.

Tyvärr blev ljuset i bilderna inte rättvis men hoppas ni får en bättre bild av skillnaden mellan med eller utan basfärg i klädseln.

Önskar er en skön dag!

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Färg och Form

Inlägget innehåller affiliateslänkar

Vi har börjat funderar på att styla om i vardagsrummet, det känns så opersonligt och tråkigt där. Nu när barnen är stora behöver vi inte anpassa efter dom utan kan välja andra material och utseende på inredningen. Det är att stort rum med många möjligheter det gäller bara att att ha en helhetsplan för rummet så det inte blir brokigt i olika stilar. Det har varit en lång period med vitt vitt o vitt och minimalistiskt i all form av inredning. Nu känner jag för lite med ombonat med en varm känsla.

Vi har även varit inne på att jobba in den industriella stilen. Vilket jag tror hade passat vårt 40-tals hus, bara att då får vi ändra om i hela huset om det ska bli en helhet. Det blir en kostsam historia med de materialen som ingår i det industriella, men snyggt är det.

Idag när man lever med öppna ytor tycker jag att det är ännu viktigare att det harmonierar från rum till rum med stil, färg och form. Det blir mer vilsamt för ögat.

Turkos eller Petrol är en smakfull färg i så väl kläder/outfit som i inredningen, en färg som funkar bra ihop med många basfärger. Personligen gillar jag att kombinera den med brun, beige och guld/mässing. Den går lika bra kombinera med grå och silver/stål. Den får även en fin kontrast ihop med vitt.

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Allmänt, Hårstyles

Som ni vet har jag en deltidsanställning på ett stylistprogram på gymnasiet. Hade som vanligt gjort upp mina planer och uppgifter till eleverna för det kommande veckorna med innehåll från min kurs jag har med dem. Men det gick ungefär 10 min in på lektionen när jag tvärt vände uppochner på min planering och tillmötesgick elevernas önskan. Förstod att de är så stressade inför ett stort projekt, en modevisning i bröllopets tecken de håller på med och ska vara klart om en och en halv vecka.

Så idag fick de jobbar med det och allt lugnade ner sig. Även om mina planer grusades så anser jag att elevernas välmående får komma i första hand. Det är ju inte alltid det funkar att göra så men när det går är det väl en självklarhet.

Mitt nästa projekt med eleverna är de ska få jobba med att styla Avantgarde frisyrer. Ganska komplicerade frisyrer med med rätt tekniker och mycket övning så fixar dom det. De ska få en inspirationsbild som ska tolkas och utifrån det planera sitt arbete och utföra frisyren med allt vad det innebär, produkter, tuperingar, passande värmeverktyg osv. Men det får bli efter höstlovet.

Kram kram Tina G

Likes

Comments

Contains affiliate links Allmänt

Vilket är din bästa start på morgonen?

Min bästa start är när jag får rulla ut yoga mattan och göra ett pass. Det ger så mycket energi och balans för hela min dag. För ca 3 år sedan hittade jag Yoga with Adriene på youtube och blev helt fast i yogan. Jag längtar alla dagar efter att få rulla ut mattan och min yoga. Så klart blir det inte att jag kör varje dag men målet är minst 4 gånger i veckan och det blir det. Nu när jag hållit på med det så kontinuerligt under dessa år har jag märkt att allt i mitt liv både fysiskt och psykiskt har blivit mycket mer balanserat. Definitivt har kroppen blivit starkare, "rakare" och uthålligare. Rent mentalt är jag inte lika "svajig" i mitt humör, har myyycket mer tålamod, är tryggare i mina beslut, litar på min egen känsla och följer den och mitt mod är stärkt så jag vågar utmana mig i skrämmande situationer.

Innan jag hittade yogan provade jag olika träningsformer utan att i något av det riktigt hitta "hem". Det har varit fotboll, dans, styrketräning, boxning, PW osv. men inget av det har någonsin känts så rätt som yogan gör.

Jag vet att många inte tror sig ha disciplin nog att utföra sin träning hemma. För mig är det det bästa. Jag vill inte ha en massa tider inbokade i kalendern som ska passa och blir mer stressad av det än att faktiskt ta tag i det och göra det hemma. Jag ser många fördelar med att träna hemma.

På yoga with adriene kanalen finns en uppsjö av pass att välja mellan allt från nybörjarpass till viktnedgångspass, något för alla.

Vad det kommer till träningskläder så spelar det inte så stor roll vad man sätter på sig vid hemmaträningen men jag kan uppleva att träningen blir lite lättare och roligare om man har något som ser bra ut och passar rent praktiskt för träningsformen. I yogan går det inte att ha för glansiga byxor då det inte går att utföra momenten och inte för klumpiga och tjocka kläder heller då man faktiskt blir varm under passet. På min önskar lista ligger dessa fina kläder som du ser på bilden.

#stadium #yoga #yogawithadriene 

Namaste Tina G

Likes

Comments

Nu är jag och yngste sonen Ilon klara att möta en kall vinter. Denna säsongen är den mest krävande för både plånboken och tiden som man lägger på att investera i "måste" grejer till barnen. Oj med grejer det blir Nya inomhus gympaskor, höstskor, fotbollsskor, mössor, vantar och jackor osv, allt detta gånger 3 pust! Nu kan jag i alla fall göra check på vinterjacka till tre av fem.

Ilons camofärgade jacka tjock och härlig med fleecad insida hittade jag på shopping rundan häromdagen och till ett mycket bra pris. När man är tio är klättra fortfarande kul då var det bra dragkedjor vid sidan som gör den lite långa jackan mer lekbar. Ilon blev jätteglad för sin nya varma coola jacka.

Jag köper inte ny vinterjacka varje år men det var dax nu. Har tittat efter en längre dunjacka i en av mina ljusa basfärger och lyckades hitta denna som är i en greige ton. En bra bas att sätta till vilken färg som helst. Som mamma till två fotbollsbarn blir det många kalla timmar vid sida av fotbollsplanen då behövs en riktigt varm jacka.

Idag bar det av till staden för att checka av de sista två par inomhus gympaskor o ett par fotbollsskor. Utomhus säsongen här i södra Sverige kan vara hela vintern om det inte snöar.

Ha en fin dag/ Kram kram Tina G

#zara #esprit

Likes

Comments