Paprika, Lime, Ingefära, Purjolök, Vitlök, Selleri, Limeblad, Citron, Röd lök, Gul lök, Chili.

Skölj kycklingen, lägg den i lagom stor gryta fyll med vatten. Skumma när den kokes upp. Skär ner grönsakerna i lagom bitar. Koka upp och låt sjuda sakta. Jag krydda med gurkmeja, chili, salt. När kycklingen har puttrat i 50 min ta upp den på 1 tallrik.

Rör i grytan lite då och då.  Ta upp kycklingen och dela den i bitar.

Det är ett pill jobb att skära ner kycklingen i olika bitar ner i grönsaksoppan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sim och sporthallen, varit iväg och försökt hitta glädjen i att simma igen. Fick Pausa i motionsimmet. Passa på att ta den här bilden.

Sallad med roman, tomat, avocado, tonfisk röd lök, kapris, olivolja, Rhode Islandsås, oregano, havssalt, krossad svart peppar och en citronklyfta.

En fröjd för både ögat och gommen. Så gott när jag gör tid för att jag skall må bra genom hälsosam mat.

Så här vill jag äta mina Sallader med att hitta perfekta kryddningen.Där gommen säger" Wow "you did it again. Sallader skall smaka gott!

Inte smaklös vissen sallad med ingen smak.

Likes

Comments

Johnny Darrell " Green green grass of home".

Vaknade upp trött och seg. Förkylning på väg tror jag blev smittad av min älskade som har arbetat hårt och nyst överrallt. Jaha, tänkte jag då blir det vår tur snart.
Ännu en sångare död Leonard Cohen 82 år läste det på Facebook.Får spela en låt till hans minne senare.

Det bästa i livet är att få upptäcka sig själv.För vem man är när man hamnar i en sådan konstig situation.Jag står upp för mig själv i alla lägen. Skönt att jag är så stark.Jag älskar dig för vem du är och att du väljer dig själv.Tack, Rose-Marie.

Jag som vuxen glömmer att jag har varit tonåring. Fick mig att le när jag såg det här på Linas bil.

Avundsjuka gjorde att någon tyckte om att ta ett baseball träd och bara kötta in i framrutan Därför gjorde vi en bra grej nu så Lina får Laga sin ruta själv.Money makes hurt.En glad ungdom som älskar sin bil.

Hahaha Linas Yrkesskola ligger där jag bor.Slumpen kan göra vad som helst och få en att fundera så mycket.

Vad gör ni där som är så hemligt 😉?

Gemförde priser på Oregano.Har börjat att uppta min glädje för matlagning.

Åhh, lagade en kantarell soppa från blå band men istället för att ta 6 dl vatten tog jag 3 dl mjölkgrödde, 3 dl vatten. Lät den tjockna och hackade strimlad purjolök, 1 paket bacon som jag delade 1/4 delar och stekte små bitarna var för sig.

Dela 1 avokado och dessa 3 huvudingredienserna fick bli min smak förhöjare med en god lust för munnen 🍻

Vi har våra mys stunder med att frossa i olika onyttigheter. Det blev shopping lite av varje senare på kvällen.

Nu skall jag njuta av solens sken och gå diska. Ha det gött Folks!

Likes

Comments

🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗🐗

                             🌾Ormbunke🌾

            🍁 Härlig 🍂Höstpromenad 🍃
           Sjungande Talgoxar 🐦
    Helt plötsligt svischar 🛩🛩🛩 förbi
                 ☁ Med en klarblå himmel☁
                         

Likes

Comments

Min lilla Snutta som gjorde hjärtat 😚

🌟Tänk att pynta den här Granen 🌟

⚫⚬⚫Tänk dig du står där ensam och ser dessa starka svarta bollar⚫⚬⚫

Likes

Comments

När jag gick vidare här själv så skapade jag något under tiden. En själslig bild, minnen och kanske vad händer nu.

Magi kan skapas genom bilder och fantasi. Ibland ser vi mer än att se. Ibland tror vi mer än vi tror.Tänk det här trädet där murgröna slingrar sig runt och gav mig just då en magisk känsla i min ensamhet.

I min ensamhet funderar jag spelar något någon roll? Varför bry sig? Bryr sig någon?Är ni glada för det ni gör, något dumt mot någon annan?
Vad vinner du/ni på det att göra någon annan illa?

I mina funderingar finner jag konsten, ibland blind, men bilden visar vad jag ser.Ett ansikte, ett rop ifrån avgrunden, en människa utsträckt, en dromedar.

Här är enkla regler, enkla tillrätt anvisningar. Varför följs det inte på skolor, arbetsplatser? Varför har människor satt i system att någon annan skall göra deras arbetsuppgifter fast det är den som skall göra det? Är det lathet?

Jag upptäcker att här är människor som bryr sig. Som gör det fint här och vill att man skall komma hit för att finna ro och tröst.

Såg ni änden av skalet på ett ekollon som låg där inne i busken.Tänk dig gå in där och plåta den. Är glad att jag lyckades. Ser ni hur klätterväxten slingrar sig längs muren.
Jag blev glad att se det plus den lilla svampen.

Helt plötsligt dyker det upp en ängel vid ett träd.

Nypon, rosor, duva, träd och himmel.

Helt plötsligt när jag är upptagen så ringer min dotter Amanda undrar var jag är.
Jag berättar att jag promenerar på Kyrkogården. Amanda är nyfiken kommer ner och här samtalar vi om hur hon skulle vilja att min begravning skulle se ut.

Vi gick här tillsammans och det föll sig naturligt att prata om det här. Hon fick gå runt och se hur olika personer dekorera sina personliga gravar. Vi upptäckte också hur känslosamt det blev.

Vi kom överens att om hon ville komma ihåg mig så skulle hon ha någonstanst att ta vägen och det var här där jag kände frid.
Här bland levande växter, buskar, träd och snår. Med flygande duvor, kraxande från kråkor och andra fågeläten.

En fin porrlande sten som tyst rann här utan den andres visdom.

För att förstå stämningen måste man få uppleva den när jag såg blommor som fortfarande ville blomma. Svampar som växte tillsammans gav många klara starka färger och intryck.

Löv överrallt, vart vi än gick och jag promenera i 4 timmar.Tiden försvann och jag var glad att jag plåta mina bilder.

Likes

Comments

Jag kände att jag borde gå ut en sväng.Hade egentligen ingen lust men behövde luft och lite motion.Ja brukade gå bonnarundan.Ibland så får jag sådana känslor att inget är kul, speciellt nu. Ensamheten gör sig påmind när Amanda är i skolan och Per är på jobbet.

Kände inte för att göra bonnarundan själv utan jag ville plåta lite. Tänkte med respekten för dessa ord jag fann så ville jag visa hur vackert här är med mina bilder.

Jag kände att jag behövde hitta frid, någonstanst jag kunde lägga alla funderingar åt sidan och blicka in i  vad som har hänt under dessa 11/2 åren. Ingen kan hjälpa dig när du går igenom så mycket att du inte ens vill prata om det.De som vet kan nog inte heller göra det.

En bild säger tusen ord.För varje människa betyder det något annat. För mig representerar den Nina vår lilla söta kanin.

Kyrkogården är ju förknippad med sorg, lidelse, när någon har gått bort.Här kände jag Frid och så skönt lugnt och stilla.

Jag tycker om att ta bilder. Det vet de som har sett att jag delar bilder på sociala medier.Jag vill fånga just det vackra i vår natur när man känner sig ledsen eller saknar något.

Någon kanske tycker men vad är det för något plåta bilder på olika träd. Det kan vi alla göra. Ja, just det, det kan ni.Men jag gör det för att hitta mitt lugn i det.

För mig var det magiskt att gå här och plåta i lugn och ro och störa ingen.Med stor respekt att här vilar de döda älskande i frid.

Vissa tycker om starta ett band, sjunga, träna, vara på sociala medier, hjälpa andra.
Vad det än må vara så gör vi det för att må bra. Jag gillar plåta och visa mina bilder.

Medan jag gick här på kyrkogården så fick jag flashbacks från min pappa Ladislav Novak.Vi gick här tillsammans när vi gick på promenad ute med Dolly.

Ja så är det nog att störst är kärleken.Den är så olika för människa till människa.Här såg jag både värme och kärlek till den personen man saknar i sitt hjärta.

Så vackert att bilden förklarar i oss vad det är vi ser.

Det är ju fint här när jag strövar omkring och försöker finna min frid i själen.

Jag kom in i en Sagovärld, den blev magisk för mig i min stilla ensamhet.

Vilka färger det blir utan människans  lägga sig i. Naturen gör det enkelt för oss om vi bara stannar till och ser.

Dessa magiska skiftande färger. Kottar fick tänka på min Lilla syster Kim.Hur glad hon är för Julen.

Jag kände att jag plåtade och plåtade hitta det vackra i något som ibland förknippas med det dystra. Min egen ensamhet förvandlades till något som jag tyckte kändes bra.

Det svåraste för mig var att plåta en bild på mig själv.Där jag försökte se till att jag mår bra i min själ.

Det viktiga är att just nu i stunden att du gör något som är bra just för dig. Det var det jag gjorde.

Helt plötsligt var jag inte ensam längre. Jag gick runt och respektera hur var och en låg här.

När jag blickar över byggnaden får jag minnen när vi begravde pappa. Vi strödde ut hans stoft i havet. Hans önskan att kasta i en blomma vart vi än var där det var ett hav.

Tack vare min mobil så har jag kunnat plåta dessa underbara, färg glada bilder. Just denna dagen.

Likes

Comments

Mitt mål var idag att cykla bonnarundan det gick betydligt snabbare.Men jag fick avbryta för då skulle man ställa in på mobilen hur lång rundan var. Det var lite irriterrande eftersom jag var tvungen att stanna flera gånger. Skulle vilja mäta rundan.Lyssna på Spotify och tänkte till de cerisa krokusarna, hästarna och äppelträden att jag har inte tid nu får ta det nästa gång. Dagen startade med att jag fick pumpa däcket för någon tyckte det var kul och lägga en lös ventil. Hmmm lite irriterrande nä jag skall lösa det och det gjorde jag.Men jag säger inte hur? Hur tror ni att jag löste mitt problem.Ja tiden går när man sedan skall cykla iväg med ett mål i sikte 😉

Ja, som jag berätta fick jag först hitta en annan ventil men vart jag tog den avslöjar jag inte.Det skulle ju ni ge tips på? Var glad att jag löste det och gav mig iväg på min bonnarunda. Sedan får jag tillägga att jag lämna dvd filmerna cyklandes till Quick Corner.Där fick jag känna på något jag inte tyckte om men, men jag tog det med ro.Och gav inte så mycket tid på det och cykla hem.Nu är det bråttom. Dusch, mat och jobb.

Likes

Comments

Idag har jag ont i mitt högra ben som vandrar i mitten av mitt skelettben. Tänkte det går inte tycka synd om sig själv utan stick på din Bonnarunda som du gjorde för. Ja, det tar en stund sparka sig i häcken när livet känns upp och ner. På vägen ser jag ljuscerisa krokusar. Nä, blev ingen bild för min mobil behövdes laddas. Björnbär som visar i buskarnas sken. Solen lyste och man funderar och filosoferar hur livet skall bli härdan efter? Såg vackra hästar en var 1/4 vit och 3/4 brun. Så vacker den var .Hälsade på dem och sa hej vad fina ni är. Tänk att där finns människor som gör djur illa. Slog min tanke och jag som skulle vilja klappa er men lät bli. Nåja, jag gick vidare och såg att man började bygga om hela Sjöcrona. Vad skall det bli där? Ja, kanske nya bostäder. Där jag ville gå hem blev det blockerat. Jaha, då får vi gå en annan väg. Hitta äpplen på två träd. Attans mobilen hemma på laddning.Får bli en annan gång☺

Ja, inte ens jag tänkte på att det 15 år sedan World Trade Center blev attackerad.
Det var trevligt att se hur det hade gjort för det anhöriga när vi tittade på nyheterna kl.21.00. Såg ett intressant reportage om en man som inte hade händer på Discovery Channel. Så många duktiga människor det finns där ute trots sitt funktionshinder. Det tycker jag är fantastiskt🕊

Efter bonnarundan kände jag att jag var duktig och satte på en dvd film som hette "En kvinnas hemlighet"  Den är rå och berättar hur människor som inte tänker sig för handlar i trubbel. Mer säger jag inte men jag somna till den flera gånger för när människor pratar i en film då förlorar jag intresset och går på stand by. Men jag gav mig inte utan höll mig vaken till sist för att se filmen.

Djungelboken såg jag Med min dotter Amanda på Lördagen 10/11-16. Vi myste med dumle, ostbollar. Jag gillade att det ändrades färg kulör och att djuren ändrade karaktär. Sedan var det kul att känna igen rösterna och karaktärerna Bill Murray-Christopher Walken. Amanda var snäll och googla så vi fick se vem de var.En kul grej 👍

Likes

Comments

Vi passa på att vara ute i solen och njöt av 2 härliga rätter.Skaldjurs cocktail och Clubsandwich. Promenad för att smälta maten 😊

Likes

Comments