Header

Före utan make up.

Efter med en bas, countor, ögonbryn, ögonskugga och läppar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

style

En festlig, vågad och otroligt kvinnlig look.

Sommarens måste är att ''Våga'', våga testa dina vingar och försöka. Våga bära de plagg och smink du alltid har velat men aldrig vågat. För nu är det dags! 

Med denna styling är klänningen väldigt vågad då det är en hyfsat tight klänning och bär färgen vit, vilket framhäver din kropp och dina former. Samt att klänningen har en rätt djup u-ringning som visar mer utav huden och mer utav dig. 

Skorna på bilden går i färgen beige, en enkel färg som inte alls sticker ut. Dem är väldigt enkla i färg och modell men är trots det väldigt vågade att våga bära. Då klackskorna inte äger någon platå blir dem extra kämpiga att använda sig utav trots att höjden inte är ett bekymmer. 

Sist men inte minst, det underbara läppstiftet och väskan som går i färgen röd. Rött är för många en väldigt vågad färg då den drar till sig mycket uppmärksamhet och är väldigt färgrik. Även dessa är väldigt kvinnliga och härliga. 

Man behöver absolut inte börja med en sådan här liknande look, utan börja smått och sluta storslaget. Kanske att man börjar med vågade plagg, ett par skor eller en sminkning. Även håret kan vara väldigt vågat, med en rolig uppsättning istället för det gamla vanliga. 

Vi säger bara: VÅGA! Vågat är snyggt och läckert. 

/ Linnéa

Likes

Comments

Här skall jag visa en Clean Beauty som är ett naturligt resultat av en sminkning. Du lägger en lätt bas, med en naturlig Countor och lägger även brun skugga i globlinjen för att få det naturligt, fyll i ögonbrynen lätt och lite mascara! Denna sminkningen funkar till t.ex en arbetsintervju där man ska vara sig själv så mycket och inte för fixad.

/sofia

Likes

Comments

Detta var som ett uppdrag av en lärare vi hade förra året.
Armadillo inspo, alltså "rovdjurs inspruerat" jag använde mycket fet smink ifrån Färg och och försökte highlighta ansiktet så mycket som möjligt med mycket kontour.

​/ Ranja

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder har jag här utfört en '' Ålders makeup '' på Sofia.

Vi fick alltså i uppgift att göra en åldrande sminkning på modell, utav olika tekniker med '' vanligt '' smink och fetsmink ( Fetsmink - Tjockare och kraftigare smink som ofta används i film och teater) .

Bild tagen före själva processen. ( Helt osminkad och orörd )

Bilder på slutresultatet .

Jag började med en väldigt tunn bas med en lätt foundation över hela ansiktet för att matta ner det hela. Därefter kollade jag efter modellens drag i ansiktet och fick fantisera mig henne som en äldre dam. 

Alla ''sträck'' / rynkor fick jag fram genom att måla med en mörkbrun kajalpenna, därefter suddade jag med en ögonskuggspensel och körde samma process flera gånger om för att få fram det bästa resultatet. Fetsmink använde jag även också i mörkbruna nyanser där rynkor hade målats, på kindbenen och runt om hela ansiktets ramar. Jag använde även en hel del mörka skuggor i grått och brunt i ögongloben, ögonlocket, och i vråer i ansiktet

Likes

Comments

När vi var i Stockholm var vi på besök på FÄRG som är ett smink märke vi använder i skolan och är väldigt känt för att deras produkter är pigmenterad och en produkt kan t.ex användas till flera grejer som en ögonskugga, den kan man använda till ögonskugga självklart men även blöta ner den och använda som eyeliner eller rouge kanske?

Vi fick se på när Therese blir sminkad av duktiga Rasmus som bara var ett år äldre än oss. Han visar på vilket sett produkterna kan användas till som jag skrev där uppe som t.ex rouge till eyeliner. Jätte kul att få vara där och intressant!

Likes

Comments

"Sminket" jag köpte från Stockholm, blev inte alls mycket men något iallafall. Mac läppstift som heter Velvet Teddy som är väldigt populärt efter Kylie Jenner. Sedan en Mac Prep+prime Fix+ som används för att spraya på ansiktet efter man sminkat sig för att göra en naturligare finish så det inte ser "kakigt" ut.

/Sofia

Likes

Comments

 // modell: Fanny, stylist: sofia //

1940 tals inspirerad styling. Vid kjol och breda axlar var modet med en markerad midja till. Sminket var ganska enkelt men deras inspiration fick de av Marilyn Monroe vilket slutade med röda läppar, skimmer ögonskugga och en eyeliner, inte mycket mer utan det var ganska enkelt. Lockar i hårer men väldigt naturliga skulle det vara.

/Sofia

Likes

Comments