Header

Høsten har bydd på ustabilt vær så langt her sør, så da er det hyggelig å kose seg inne. En av regnværskveldene denne uka inviterte jeg ei venninne over på kveldsmat. Jeg bakte scones og lagde kakao på gamlemåten – med kokesjokolade. Oppskriften fant jeg HER – og det ble såå godt! Jeg valgte laktosefri melk og fløte og merket ingen forskjell fra vanlig kakao. Så digg! Av resten av fløten pisket jeg krem med litt vaniljesukker som jeg serverte i porsjonskopper med revet sjokolade over. Et enkelt grep til hver kuvert som er med på å pynte bordet. Dette er jo ikke akkurat helsekost, men som kusina mi sier "Det er mange former for helse" – og dette er ren medisin for den psykiske helsa ;) Den gode samtalen, latteren, lys på bordet og noe varmt i koppen er virkelig verdifullt. Nyt høsten!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Det er noe perfekt urbant ved å hente take away på en søndag, og jeg er så glad for å ha min favorittsushi i nabolaget! Mimmi Sushi i Ullevålsveien er en liten sushibar som tilbyr bubble tea og et utvalg varmretter i tillegg til sushi – og alt til en billig penge! Min favoritt er laksemaki med chilimajones. YUM! Så der har dere dagens anbefaling! Try it ;)

Likes

Comments

Denne uka har vært så innholdsrik! Tirsdag startet jeg i min nye jobb og onsdag hadde jeg bursdag, torsdag var det fagdag etterfulgt av middag/fest på jobb og lørdag feiret jeg bursdagen. I dag var min eneste plan å ikke ha en eneste plan, hehe.

Men jeg elsker å ha bursdag! Jeg er faktisk født på mammas bursdag, så vi fikk heldigvis feiret litt sammen på forskudd da jeg var hjemme i nord forrige uke. Selve dagen ble fylt med koselige meldinger, kort og makroner som ventet på jobbpulten min, roser med bud fra ma&pa og tapas på Delicatessen sammen med ei god venninne. Helt nydelig! Utrolig glad for å ha så mange fine folk i livet mitt ❀❀❀


Kake hører med! Her er en enkel måte å dekorere bløtkake uten å måtte kunne fancy sprøyteteknikker. Bak kake med ønsket innhold og smør et godt lag krem utenpå. Tilslutt dekker du hele kaken med tørkede kokosflak (fås kjøpt hos hesekostbutikker bl.a.). Jeg valgte å sette noen makroner på toppen for farge og blikkfang. Ble den ikke søt? Jeg er svak for høye kaker, så derfor baker jeg bunnene i 15 cm diameter kakeform.

Se gjerne hvordan jeg lagde en variant med ekte blomster til pynt HER.

Likes

Comments

Jeg er hjemme i vakre nord og har hatt fantastisk sommervær med godt over 20 grader nesten hver dag. Her om dagen tok vi oss en kveldstur i Botanisk hage i Tromsø. Litt flaut å innrømme at jeg aldri har vært der før. Men nå anbefaler jeg det virkelig — og gratis er det også! På dagtid kan man kjøpe kaffe og vafler i det søte, gamle huset, og kose seg ved et marmorbord ute i hagen.


Likes

Comments

Jeg elsker de lyse sommerkveldene i nord, så jeg tok meg en liten kveldstur på sykkelen for å plukke noen markblomster. For tiden lar jeg meg fascinere av det enkle, ville, perfekt uperfekte. Se så skjørt og vakkert! Sommeren altså ❤︎


Likes

Comments

Her kommer en superenkel dessert som likevel imponerer gjestene. Da jeg var i Spania ble jeg så inspirert av hvordan de serverte iskrem. Noen var formet som ei rose, noen hadde digg topping — eller som her, en lekker makron. Jeg var innom Rema1000, og der har de inngått samarbeid med Kolonihagen med ulike økologiske produkter, deriblant iskrem! Jeg gikk for vaniljeis med ekte vanilje og sjokoladeis med kaffe og chili. YUM! De har også ulike toppinger til 10kr pakken, så her har jeg strødd med sjokoladekuler. Jeg elsker den elegante makronen, men det er ikke det aller enkleste å lage (men jeg skal prøve en gang!). Så igjen var Rema1000 på plass med frosne makroner som tiner på null komma niks — og de er overraskende gode!! Passe sprø og myke inni, slik de skal være :) Kommer i 2x6 pk med ulike smaker/farger. Genialt å ha på lur til kaffegjester som dropper innom. Ble mye reklame for én butikk her, men blir så glad når man kan finne kvalitetsprodukter til en grei pris og over hele landet. Prøv det og NYT!

Likes

Comments

Denne uka har jeg vært handy og fikset i leiligheta. Det har lenge vært planen å få opp ei hylle bak sofa, men tiltak å dra til IKEA uten bil og frakte noe såpass stort. But I did it! Busset i regnvær og fikk hjem hylla. Og ekstra deilig når resultatet ble slik jeg håpet. Nå står jeg friere til å endre uttrykk etter sesonger og anledninger. Akkurat nå elsker jeg dette lette, lyse, sommerlige.


Likes

Comments

... or a heart for my keys :) Jeg har lenge ønsket meg et gullfarget hjerte fra Mulberry til nøklene mine. Det er så klassisk og enkelt, og det minner meg litt om et smykke jeg fikk til dåpen. Vi har fått så mange fine butikker i Oslo sentrum nå — et område de kaller Promenaden Fashion District. Så på min tur på promenaden fant jeg plutselig nøkkelringen på salg! Elsker å gjøre slike kupp! Og jeg elsker at de pakker det så fint. Veldig fornøyd med min lille «Mulle» :)


Likes

Comments

Bruschetta er typisk feriemat og superenkelt å lage selv. Jeg hadde ikke hvitløk, men en digg aioli, så da brukte jeg den i stedet. Kan anbefales! Så slik lager du en deilig lunsj eller kveldsrett:

Rist brød i stekeovn eller brødrister. Bre på et lag aioli, hakkede cherrytomater, rødløk og fersk basilikum. Avslutt med noen dråper balsamico. YUMMY!!

Likes

Comments

Jeg har alltid elsket å pakke gaver. Ved å legge litt ekstra kjærlighet i innpakkingen, blir det enda hyggeligere både å gi og få gaven. Men det betyr ikke at det behøver å være så avansert. Forrige helg var jeg i bursdag, og da pakket jeg denne gaven i matt gullpapir. Men istedet for bånd, pyntet jeg med sort papirteip - enklere blir det vel nesten ikke? Sammen med et kult komplimentskort som hentet opp fargene, var innpakkingen komplett. På vei til festen plukket jeg en markblomst i veikanten, og det ga pakken et mykere, mer feminint uttrykk. Hipp hipp!

Likes

Comments