Har inte haft så mycket att skriva om på sista tiden då det inte hänt så mycket på hästfronten. Men Wilmer åker på söndag till sin nya mamma Marie och Olof åker snart till sin nya familj. Fölen växer och frodas så det är kul. Det är helt overkligt att tiden går så fort och dom är numera 1-åringar =). Inte för att dom ser ut som såna men iaf..

Jag har precis lagt handpenning på ett nytt sto men hon kommer inte förens i början på nästa år. Hon är dräktig med Solör Stegg och kommer att komma till mig när det fölet är avvant. Men jag kommer att få betäcka henne efter fölning så nu blir det att studera stammar och blodslinjer och jag som inte ens är klar med dom andra än, ha ha. Blir kanske scitzofren på köpet.. (res på stavningen)..

Den nya hästen heter iaf Lomeila och är en syster till elithingsten Lome elden och Lome Kongen och det gör mig så himla glad. Jag kommer nu inte behöva köpa nåt nytt sto på många år nu med dom unga och fräscha tjejerna jag har i stallet. Jag har inte kunnat drömma om att en dag få äga den stostyrka som jag har nu. Hopp om livet ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Det är så typiskt. Har varit stendött med spekulanter på Wilmer men Nu är han tingad och telefonen går varm från folk som vill ha honom =). Men har varit 1 som ringt på honom på 5 månader och den personen skulle ha honom helt bombsäkert men sen hörde han aldrig av sig igen. Rätt vanligt i hästbranschen så man är van. Det som var tråkigt var ju att jag då tog bort annonsen och det ser ju aldrig bra ut när samma häst kommer ut i två olika annonser efter varandra. Men nu kommer han få det fint och det är huvudsaken.

Har fått rapporter om både Abbey och Geisha och dom är på bättringsvägen båda två så nu kan man slappna av en stund igen. Men Abbey verkar ha en förmåga att skada sig så fort dom börjar tala om att hon ska prestera, ha ha. Så vi sa att endast ordet "jogg" skulle få sägas i Abbeys närhet.

Geisha är hemma hos Sandra igen sedan i tisdags och hon hade skött sig bra på Ultuna och var lycklig över att få komma hem <3.

Lämnade min Jack Russel på trimming nu och blev erbjuden en JK valp. Blev ju bra sugen måste jag säga. Jag är lite blandad i min roll som hundägare. Har haft min Tyson i 13 år snart och han är ju min livskamrat och vi har gått igenom himmel och helvete tillsammans. Många gånger så är det han som fått mig att kliva upp ur sången och kämpa på. Han har funnits vid min sida och varit min kraft. Men nu börjar han bli gammal och jag vet inte hur lång tid vi har kvar tillsammans =(. Jag har alltid sagt att efter Tyson ska jag inte ha någon mera hund, men sen fick jag en dobermann förra sommaren som skulle avlivas och hon har testat mitt tålamod många ggr och var som ett nervigt fullblod när hon kom och en visselpipa i näsan. Men nu har vi växt ihop och visst kan man få en smärre hjärnblödning på henne ibland men inte lika ofta som i början ;). Och hon är en fruktansvärt trevlig hund. Lite korkad, men väldigt snäll. Men ska jag ha en till hund så vore det ju bra om man skaffade den medans Tyson lever så den blir lite präglad på honom ist för bara Athena. Ska jag ha två yrhönor så får jag nog börja med lugnande.. Så får se om jag får med mig två från trimmet ;)

Likes

Comments

Herregud vilket underlag det är ute och jag är så sjukt glad att jag helt övergått till avel. Kommer ihåg en vinter då jag tränade Ramses b. och det frös jättetidigt och blev stenhårt. Det fanns ingenstans man kunde köra så fick sitta och åka iväg varannan dag. Körde på isen hos Samuel Rehn och åkte till Romme och körde på banan hela vintern och det sög hårt.

Nu har jag ju bara mina tjocka fölston men dom har problem dom med att ta sig fram. Det är ju så fruktansvärt knöligt ute i hagen så jag tror inte att dom har det så roligt och jag kan lova att dom har bråttom in på kvällarna när dom ska in.

Fölungarna har kommit in i rutinen att äta frukost och kvällsmat och man kan tro att dom aldrig sett mat tidigare. Olof krafsar som en galning och fixerar krubban med blicken innan man hinner få i maten och Wilmer gnäggar så fort han får syn på mig och på morgonen så beter han sig som om han aldrig sett mat tidigare i sitt liv. Kvällsmaten får han alltid först och han har satt i sig sin liter musli när jag fodrat klart dom andra och då tigger han som fan så då blir det en halv skopa derby, annars kanske han svälter ihjäl under natten.. Om man ska lyssna på han så iaf..

Och herregud vilken halka det är nu så kör försiktigt ni som måste ut på vägarna =(. Höll på att halka omkull på grusgången i morse =(

Likes

Comments

Hejsan.

Jag börjar snart tro att det går troll i Tailwinds bebisar 😕. Hennes förstfödda var otroligt tidig och travsäker men krockade med en bil under körtur och blev borta länge. Hennes andra drabbades av olika saker och missade premien, men jobbas på på ett bra sätt mot kval i januari men fick besked om idag att hon troligtvis gått omkull i hagen och skadat sig och den sista är på väg hem från ultuna i detta nu. Så jävla värdelöst faktiskt och jag hoppas för både hästar och ägare att det vänder snart.

Wilmer och Olof växer så det knakar. Wilmer har blivit en riktigt kubik och han kommer nog bli grymt krallig och läcker när han växer upp. Olof har nästan växt ikapp honom på höjden men han är bygd som en räser om man jämför.. En pansarvagn och en Ferrari 😂.

Tanterna börjar bli fina och runda men tycker att Sara borde vara lite tjockare så är lite fundersam om hon resorberat 😕. Jag  är iofs alltid total paranoid så hoppas att jag bara är nojig..

Likes

Comments

Fick beskedet idag att geisha inte mådde bra och hon hade koliksymptom. Men det visade sig att det hängde ihop med avmaskning. Jag maskade henne sista gången 3 veckor innan hon skulle flytta och då hade hon spolmask så sa till Sandra att maska om henne. Hade inte fått bort allt så hon fick en reaktion nu vid maskiningenjör. Hon står på observation nu på Ulltuna och jag håller alla mina tummar att hon snabbt blir piggare och får åka hem 😕. 

Fick även besked om att det inte ser ljust ut för att få ta del av Galileo i Sverige. Så lär fundera på ny hingst eller om Trollfiona ska få åka till Norge. Hade ju velat haft honom till både Fiona och Ulsrud Sara men det ser ju inte ljust ut. Får hålla tummarna att han det ändrar sig, hatar när det inte blir som jag vill 😕. Raija Mirchi till Coktail Rolls är spikat, Victory Abroud till Västerbo Tailwind och Mino till Nalina Tabac så 2017 blir ett spännande år om allt går vägen. Men nu väntar jag föl efter Solör stegg, 2 efter Norheim Svenn och en efter Russell Hill så 2016 blir iofs inte så tokigt det heller😍.

Likes

Comments

​idag har inte så mycket tid vikts åt hästarna, så dom fick stå ute inatt. Körde ut 4 hösilagebalar åt dom så dom ska nog klara sig. Var ute i hagen med min flicka I och hundarna. Vi stod och hängde på en bal och pratade med hästarna när Coktail Rolls fick ett smärre tokryck och travade iväg i snabb fart. Tyvärr så låg min dobermanntik Athena mitt på ängen och tuggade på en pinne i godan ro och Coktail missade henne och sprang rakt över Athena 😕. Hon fick halsbandet avsparkat men hon gjorde sig inte illa. Blev mest riktigt chockad. Sen drog vi och handlade och kollade på en 4-hjuling och provkörde den. Vilken jävla dröm om man hade den. Vinsch, dragkrok, plog, vinterdäck och dubbelsits, packbox 😍. Herregud säger jag bara, alla mina drömmar 😉. 

Sen blev det julbak för första gängen någonsin på Ängsta i min ägo. Lussekatter, knäck och radiokaka. Jag är imponerad av mig själv faktiskt 😂. Kanske blir folk av mig med till slut. Men nu ska jag lägga huvudet på kudden. Imorgon är det jobb och trav på schemat. Grannens Maple Hills Zico startar på Romme så då ska jag supportra lite 👍🏻.

Sov så gott 

Likes

Comments

god morgon.

Blev en lång natt. Fastnade i telefon med min nya avelsguru så det blev ett 3 timmar långt samtal om mitt favoritämne häst och blod. Fast jag funderar ibland om jag är dum i huvudet för ju mera jag läser desto mera förvirrad blir jag 😖. Jag har ju 3 relativt nya ston och deras blod är"okänd" mark för mig och jag kan bara sätta mig in i en häst åt gången. Annars blandar jag ihop alla. Bättre med Nalina och tailwind, där har jag en annan strategi. Få så billig hingst som möjligt men det bästa matchande blodet. Men med dom andra har jag ett helt annat syfte.

Nej, lämnat min flicka och grannens pojk på dagis så nu åker jag hem och tar en siesta.

Ha en bra dag 😃

Likes

Comments

​det här är min värsta årstid och det är nu man önskar att man hade slagit sig in i hamsterbranschen eller nåt.. Fy fan vad tråkigt det är när det bara är mörkt, kallt och jävligt lerigt. Och handen på hjärtat, hur motiverande är det att knalla ut och mocka när man faktiskt helst av allt skulle vilja lägga sig under en filt och sova. Idag ligger jag efter för jag jobbade till fem och ringde grannen på vägen hem och till min stora lycka stod hon och bakade så jag passade på att bjuda in mig själv och min jänta  på lite nybakat 😁. Det var otroligt gott så det var ju värt det.. Kom hem nyss och måste ladda telefonen så satte mig i sängen och nu har jag en snarkande Tyson och en kurrande katt i sängen och hur sugen blir man på att kliva upp då? Jaja. Nu har jag gnällt klart så nu ska jag ta mitt feta arsle och gå ut och få in mina djur.. 

Önskar er en trevlig kväll 💕

Likes

Comments

​Mina hästar heter

Nalina Tabac och är efter Bodbäckspålle. Hon har tyvärr inte fått visa sig på tävlingsovalen men hon har ett par högpresterande syskon, bla Stuteri Tabacs Vinstrikaste häst Egil Tabac. Nalina har gett mig 2 fölungar.   Minna C.G. född 2012 och gick premie och kval 2014. Nellie C.G. är född 2014 och nu är hon dräktig med Norheim Svenn och fölar mars/april.

Ulsrud Sara åkte jag till Norge och hämtade hem 1/5 detta år och hon var då dräktig med spännande hingsten Dotterud Teddy. Hon gav mig en hingst efter honom som fått det ståtliga namnet Olof C.G, och är döpt av snögubben i frost av min systerdotter. Sara har tävlat bra själv och har 214 468kr på kontot och har gått 28,1 som snabbast. Hon är dräktig med Norheim Svenn.

Trollfiona är färsk och hon är min senaste investering. Hon härstammar ur den fina Trollenka. Ur denna stam kommer hästar som Rigel Jo, Höstbo Fredrik och Röste Bo bla. Hon är dräktig med Solör Stegg.

Västerbo Tailwind är min första fölmärr som jag köpte. Hon har tävlat och tjänat och tjänat 104 000kr. Tyvärr så höll inte riktigt nerverna ihop för henne men hon har 26 starter och 2-2-2 och har gått 14,8 snabbast. Tailwind är min klara favorit och jag har ett ömmande hjärta för henne. Hon har gett mig 3 ston födda 2012, 2013 och 2015 och hon är dräktig med Russell Hill.

Coktail Rolls är också ett nyförvärv som har tävlat bra. 25 starter har resulterat i 4-6-3 och 513 412kr och rekord 13,4. Hon har inga föl efter sig så ska bli spännande att se vad hon kan göra i avelsboxen.

Ila Tabac har gett mig två föl, Lukas C.G. och Wilmer C.G. och nu faller hon för åldern och har flyttat till en fölköpare och får vara gårdshäst =)


Likes

Comments