I helgen när det varit meeting på Grevagården har vi haft goa tävlingsvänner boende hos oss. Lika mysigt varje år!
Vi började med torsdagen på Sommarland med familjen Herzig och Franzetti. På fredagen kom Mathilda och Theresia och i lördags Sandra och Natalie Persson med familj. På dagarna har det tävlats och på kvällarna har vi umgåtts.

Tävlingmässigt har det varit en bra helg.
Lovi skulle egentligen ha vilat efter äventyret på EM men det har krupit i kroppen på henne och vi har känt att hon mår bättre av att gå. Under våren har vi tävlat så mycket utomlands att vi inte hunnit skaffa oss något gehäng. Detta var sista helgen att kvala in till semifinal i Prins Carl Philip och eftersom Lovi känts så fräsch åkte vi lite spontant och startade en MSV A på Grevagården i lördags. De vann sitt gehäng så det var riktigt roligt. Sedan vet vi inte hur länge Lovi blir kvar. Hon är ju till salu men så länge hon är kvar ska vi njuta av att ha en sådan fin ponny.

Märta gjorde en fin runda med tanke på att hon knappt hoppat Kruse innan. Han var så positiv och schysst. Felfri i grunden och ett ned i omhoppningen då vägen till hindret inte riktigt blev som vi planerat.

Idag var vi i Mariestad och Ingrid och Nicke satte sitt andra kval i 120 och är redo för 130.

Ikväll har tjejerna suttit och gjort tävlingsplaneringar inför hösten. Blir inte lätt att få ihop logistiken inser vi med både ponny och häst. Men roligt ska vi ha!

Imorgon är det dags att börja jobba igen. Känns helt ok. Ska bli trevligt att träffa alla kollegor igen imorgon!

Helt normal gubbe som gör konster i hänggungan 😂

Handlade en del i fredags och insåg jag tagit fel bil😂😂😂 men allt går om man är lite knäpp ❤
Fick en ny bekantskap utanför ÖB. Skulle stuva in en möbelgrupp i min lilla skruttbil. Fullt med folk på parkeringen men ingen erbjuder att ge ett handtag. Då kommer mannen som sitter utanför ÖB och tigger och hjälper mig. Slutade med att jag satt en stund hos honom och fick höra hans historia. Han blev förskräckt när jag trodde han ville ha betalt, han ville bara hjälpa. Och jag fick både en kram och en puss på kinden innan jag fick därifrån. Vilken fin man ❤

Love them ❤❤❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I våras när Ingrid var utomlands mycket och tävlade hann hon inte med vår Kruse. Vi funderade på om han skulle passa Märta men Märta tyckte han kändes lite valpig och tungriden så vi valde att be Max tävla honom till försäljning åt oss.
Innan vi åkte till Ungern ringde Marielle mig och frågade om jag verkligen var säker på att jag ville sälja eftersom hon tyckte han var så fin. Hon tyckte vi skulle prova honom till Märta en gång till. Men vi beslöt oss för att sälja ändå.
Så blev Ture knackig igen, Ulla blev såld och ponnyn vi ville ha gick inte igenom besiktningen. Jag har de senaste två veckorna ringt på många D ponnyer men inte hittat någon jag riktigt gillat. Ingen känns lika bra som den vi själva äger.
Så idag åkte vi och provred vår egen ponny. Max har fått honom så mycket mera fram för skänkeln och hindersökande och Märta blev positiv och ändrade sig gällande ponnyn. Tack Max för jobbet du lagt ned på honom! Och tack Marielle för att du pratar klarspråk med mig!! ❤
Så idag fick vi hem vår fina skäck. Nu ger vi Märta en chans med honom. 

  • 1366 readers

Likes

Comments

Det bästa som finns!! Kräftor!! I sällskap med världens bästa Herzigs. ❤

Dessförinnan träning hos Anna Svedfors! Både Nicke och Vita skötte sig utmärkt idag.

  • 1432 readers

Likes

Comments

Igår var vi i Lilla Edet och gjorde en första start i 120. En jättefin felfri runda blev det. Så roligt!
Sedan fick Ingrid ett infall och bakade bullar. Bjöd in Linus och Heidi på bullbak men blev mer vattenballongkrig än bullbak 😂
På kvällen hade vi Markus Tåbäck här för att ta röntgenplåtar på Lovi inför försäljning.
Idag blir det röj i stallet och Gunnar ska ha kompisen Elias här. 

  • 1503 readers

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit riktiga komma ikapp dagar.
I onsdags var vi på Särökliniken och behandlade och gick igenom Ture noggrant efter ytterligare bakslag. Ledsen Märta såklart.
Ulla är ju såld, inser att det finns ont om bra c-ponnyer till bra pris. Har verkligen blivit nedringd av intressenter men första bokade provridningen köpte henne vilket ju inte är konstigt så trevlig som hon är. Vi kände också att hon hamnade helt rätt. Skönt! Vi hade istället hittat en d ponny till Märta på Irland som tyvärr inte visade sig ok. Och sedan bakslag med Ture. Som tur är har Märta fått rida Vita en hel del och lånat henne också på träning för Helena. Gick superbra!!
Olga och Wiljana med bebisar har fått byta hage eftersom Tarzan listat ut att det inte fanns el och var ute på vandring titt som tätt. Alpackorna är separerade och vi har lånat en hingst av Ninni för att betänka ett par av dem. Vi vill ju inte öka på antalet men utan bebisar på sommaren blir det så tomt. Jag måste försöka få sålt åringarna, fölen och har något avelssto kvar att sälja också.

Lycklig Gunnar i körsbärsträdet efter dagens ridtur!

  • 1708 readers

Likes

Comments

Så här Ulla flyttat till sin nya ägare och ryttarinna Emilia! Vi är så glada över att Ulla fått en sådan gullig liten ny ryttare! Hoppas få täta uppdateringar från er. Världens gulligaste och finaste ponny!

  • 1971 readers

Likes

Comments

Så har vi då färdats 200 mil genom Ungern, Slovenien, Österrike, Tyskland, Danmark  och Sverige för att åter landa hemma på Hasselkullen. 5.30 på morgonen idag fick Lovi rulla sig i sin box för att efter ett par timmar beta i sin hage. Hon ser helt oberörd ut.

Lite summering! Så roligt att få följa Cora och Ingemar i finalen. Rundorna de satte var fantastiskt proffsiga. Imponerande!! Och vilket härligt gäng vi var där nere!!

Ridningen då? Ingrid var som tidigare nämnts såklart missnöjd. Hon har analyserat mycket. Dels påverkade nog nerverna henne i den ena rundan men skönt att hon avslutade med en bra runda. Hennes analys annars är att det brustit i det tekniska. Under våren när vi varit runt i Europa har det varit lika högt men inte lika tekniskt. Banan var liten och många linjer var vända upp och två galoppsprång. Lovi trivs bäst på stora banor där hon kan använda galoppen och få ett flyt. På korta anridningar hela tiden fick hon inte Lovi framför sig tillräckligt. Andra svårigheter var riktigt korta distanser i kombinationerna och korta max tider. Vi åker hem med ett stort mått av ödmjukhet. Tänk så mycket vi fortfarande har kvar att utveckla! Men tyvärr börjar resan med Lovi närma sig ett slut. För Ingrid och Lovi blev detta det sista mästerskapet.

När vi frågat Ingrid om hur hon känner inför detta är hon såklart ledsen att inte känslan var på topp just nu. Sedan är ju såklart separationsångesten enorm efter samarbetet och resan dem emellan. Men hon är redan inställd på att hon kommer satsa allt för att rida mästerskap som junior. Om ni frågar henne redan nästa år. Och hon vet ju bättre nu vad hon behöver utveckla och fokusera extra på.

Jag borde kanske hyssja henne och be henne sansa sig. Tidigt i våras sa hon att hon tänkte rida EM, jag såg alla kända namn och tänkte hon är galen. Men hon red EM. Jag är tacksam att hon hela tiden sätter upp stora mål för jag vet att hon är en slitvarg och envis som en åsna och att hon älskar att jobba mot nya mål. Jag tror aldrig hennes driv varit större än nu. Jag ser tillräckligt många ungdomar i mitt jobb som inte vågar sätta mål för att de inte vågar tro på sig själva.

Så summa summarum: Massa härliga minnen med underbara nya vänner, en medvetenhet kring vad som saknas och måste förbättras,  nya drömmar och mål med mersmak efter äventyr som detta.

Ponnyerna färdades säkert i familjen Hirns lastbil som Simon och Fredrik turades om att köra. Magdalena och Malin turades om om den andra lastbilen och jag och Annikki turades om om att köra husbil.

  • 2004 readers

Likes

Comments

Varje morgon inleds med pannkakor i familjen Hellströms husbil. Rickard steker och steker tills alla är nöjda. Dessutom är Rickard mästare på gourmetmat och denna vecka har jag smakat det godaste kött jag smakat, hjortfile! Så mört!! Igår fick jag dessutom smaka anka. Han skämmer bort oss den där Rickard!! Utöver det agerar han chaufför och igår körde han oss till ett jättefint badland så vi alla fick några timmar härlig avkoppling och lek.

Igår var det consulation klass i 125. Vi valde att låta Lovi vila, hon är ung och grön, har en lång resa och flera starter bakom sig och framför allt tyckte vi den sista rundan var bra och då tyckte vi det räckte. Men kul hade vi i klacken när vi hejade fram Filippa som red till sig en fin femteplats.
På kvällarna grillar vi och äter tillsammans.
Idag ska vi heja fram Cora och Ingemar i finalen!! 💪💪 

Igår var det guldfest (tror jag) i engelsmännens tält efter deras avslut i fälttävlan. Det dansades på flaket på bilen så hela bilen gungade. Även jag fick mig en sväng om 🙈

Hästarna står så himla bra, skugga av ett stort träd som står framför. Högt i tak och bra luft. Vi har fläktar på dagtid för att de ska få lite svalka i värmen.

  • 2526 readers

Likes

Comments

Idag gällde det! Lagtävling och individuella kval, två omgångar i 130. Allt kändes fint innan men något gjorde att Ingrid tappade fokus under första rundan. Lade upp galoppen på en galoppsträcka och skulle rida an på muren, tappade ytterbogen och Lovi flöt ut och missade hindret. Vid ny anridning hoppade hon såklart men då var Ingrid stressad, red forcerat och fick följdfel. Såklart väldigt besviken Ingrid efter första rundan.
Så stolt över henne som sedan går in och gör en jättefin andra runda, ett skitpet på första hindret och ett till ned.
Såklart är detta inte vad Ingrid hade önskat från sitt första EM. Men när jag frågade om hon önskade hon inte deltagit skakade hon bara på huvudet. Ponnyn har hoppat fantastiskt, Peter sa att de felen som inte uppstod vid misskommunikation i ridningen helt enkelt var "gröna" fel av den enda anledningen att hon är grön i sådana här sammanhang. Ingrid åker från detta EM med så mycket med sig! En fantastisk stöttande och organiserad ledning på plats; Ankan, Pether och Axel. Erfarenheten av att ha hoppat större och svårare än någonsin förut. Dessutom fått med sig värdefulla knappar från Pether som hon verkligen känt förtroende för. Vi alla är så tacksamma för denna upplevelse! Att få vara en del av detta!! Umgås med dessa fina personer och ungdomar som lyft varandra och tagit hand om varandra när det gått mindre bra! Så glad över att ha fått dela detta med gänget här nere.
På söndag ska vi heja fram Cora och Ingemar i finalen!! 

Extra roligt att Mr Daly som äger Attyrory försäljningstall och som vi köpt Lovi av kommit hela vägen från Irland för att heja på oss!!

Besviken Ingrid efter första rundan laddar ändå om och gör en bra andra runda!

  • 2830 readers

Likes

Comments

Ingrid rider individuellt, alltså inte i det svenska laget. Idag var en klass där det räknades både för laget och individuellt. Vårat svenska lag avslutade på 5 fel och ligger därmed 6:a. Ingrid hade ett skitpet, men en bra tid. Surt med 4 fel men skönt med en bra känsla idag. Ingrid var väldigt nöjd med Pethers hjälp och instruktioner och kände sig trygg med banan. 

Axel har kollat över ponnyerna efter första klassen och alla var fräscha. Skönt!!

  • 2780 readers

Likes

Comments