View tracker


Nu finns det äntligen varmvatten i spolspiltan. Det finns två tappkranar i spiltan. En för kallvatten och en för färdiginställd duschtemperatur. Jag blev riktigt glad när jag såg att det fanns med en blandningsventil när varmvattenberedaren levererades. Då slipper man stå och fippla med varm och kallvattenkran ute i spiltan utan får en bestämd temperatur direkt ur kran. Tjejerna förstod nog inte vad jag sa eller varför jag var glad😂

Steg för steg..... .Nu vill jag ha igång det cirkulerande systemet till vattenkopparna😄

  • 155 readers

Likes

Comments

Igår tog vi med Vita och Ulla och åkte till ridhuset på Grevagården för lite markarbete. Vi var helt själva, lite övningar satt uppe. Perfekt! Ulla var fin men eftersom hon inte riktigt vill vara ärlig mellan hand och skänkel satt Ingrid upp och hjälpte Märta lite. Men Märta gör det bra och när Ingrid sitter upp och känner på ponnyn får Ingrid också förståelse för problemet.  Igår sa Ingrid efteråt till Märta att hon förstår att det inte blir lätt att komma rätt till hinder när ponnyn inte svarar tillräckligt snabbt på små hjälper. Då spelar det ingen roll om man har ett bra öga till hinder. Tur vi tagit hjälp av Anna att utveckla Ullas markarbete. Hon är en sådan fin och ärlig ponny och kommer bli toppen när hon är klar. Man får inte glömma att hon gick som fölsto till ett år innan vi köpte henne. Tar tid att skola.
Vita var toppenfin. Hemma har hon varit lite spänd det senaste men i ridhuset blir hon mycket mer avslappnad.
Spotte och Kruse hade vilodag. Barnen tog en lugn tur på Lovi, Ture och Marwin i skogen efteråt.
Vi var hos familjen Stenbrink och köpte skidutrustning till Märta som Elin vuxit ur. Vår skidresa till Sälen närmar sig ju.
På kvällen god mat, kött och potatisklyftor. Vi har följt och hejat på alla vänner nere på Baltic och haft lite tävlingsabstinens. Anledningen att vi valt bort denna var att våra ponnyer och hästar har haft lite vintervila och då tyckte vi denna tävling kom lite för tidigt i tiden.

Vita ser nästan lika stor ut som C ponnyn Ulla 🙈. Lilla söta Vita! ❤

Likes

Comments

Gunnar har varannan måndag träning för Anna. Idag valde Ingrid och Märta att prova att träna efteråt för Anna. Ulla var sur och irriterad över att faktiskt få acceptera att man tar i henne. Båda tjejerna fick träna mycket rakriktning. Spotte tyckte passet var tufft men skötte sig bra. Blir garanterat fler gånger!!

Likes

Comments

Gunnar gjorde sin debut i 60 cm idag på sin älskade Marwin. Hoppade vattenfasta och har varit sååå nöjd med både sig själv och Marwin idag. ❤❤❤
Ingrid har haft hoppning på Strömsholms spetsutbildning för Peter Markne idag. Fick till sig mycket att träna på men också beröm. Hoppas på fler sådana träningar från förbundet! Verkligen jättebra!
kom hem till ett städat kök (tack farmor Marita) och ny nattbelysning i stallet (tack farfar Agne)!!

Likes

Comments

Idag har Ingrid och Vita varit på spetsträning för Peter Markne på Strömsholm. Jättebra träning där jag tror Ingrid fått mycket med sig. Mycket fokus på att ha hästen på ytter tygel runt inner skänkel. Att kunna rida hästen i ett kort samlat tempo med många växlar framåt för små fina hjälper. Rida utan hand utan för sitsen. Som vanligt är Ingrid nöjd med sin häst men kritisk till sin ridning.  Men väldigt nöjd med träningen och känt att hon fått mycket med sig. Ingrid gillar ju att få mycket till sig att träna på så Peter är nog verkligen en tränare hon skulle vilja träna fler gånger för.
Vita är kvar på Strömsholm. Snälla Ann-Sofie och Felicia tar hand om henne. Vi slappar och tar det lugnt på Mälsäter. Diskuterar och analyserar dagens träning och ser fram emot nya utmaningar imorgon.

Glömde ta kort och filma 🙈 får bli imorgon!

Likes

Comments

View tracker

I torsdags red Gunnar sin första lektion för bästa Helena. Allvarlig och fokuserad. Hoppade fina rundor i 60 med underbara Marwin. Lite pigg gammal herre, gick på samma antal galoppsprång på distanserna som Ingrid och Spotte. Så nöjd men trött Gunnar efter träningen. 🌟🌟🌟

Likes

Comments

I onsdags efter att ha jobbat till klockan 17 satte jag mig i storm och åkte tur och retur till Vaggeryd för att mäta Kruse. Kruse är ju stor och maxad så lite nervös var jag för mätningen men så fort han slappnade av lite gick mätningen som smort. Glad var jag på hemresan och kom hem i hyfsad tid. Nu blir det till att planera hans tävlingssäsong. Han är ju kvalad för MSV B och det blir debut till det om ett par månader. Först trimma och styrketräna!

Likes

Comments

Den 9 januari 1932 var det snöstorm. En modig barnmorska trotsade vädret och förlöste en liten flicka på Enebacken i Holmestad. En flicka äldst av 6 barn. Hon har gått genom livet rak i ryggen och med huvudet högt. Hon har fått sina smällar men alltid rest sig igen. Hon har alltid satt andras välmående framför sitt eget och hjälpt så många. Hon har fött sex barn och berikats med många kära barnbarn. Hon var den som alltid visste råd och som alla alltid kunde vända sig till. Hon hade de mjukaste lenaste händerna som klappade på en när man var ledsen. Hon är så otroligt älskad! Hon är så otroligt saknad!

Idag kära mamma hade du fyllt 85 år. Vi har firat dig med din favorit soppa och tårta. Du fattas mig ❤❤❤

Likes

Comments

Vi har haft mysiga dagar här hemma med biobesök, mysiga skogsturer och många spelkvällar.  Vi har såklart längtat efter Ingrid men hon trivs så bra uppe på Mälsäter, så tacksamma och glada över att hon får vara där. Gunnar laddade upp med tacosmiddag och väntade ivrigt på henne.
Märta har varit förkyld men idag har hon varit på grönt kort kurs med Bergs Hästklubb.
Kylan ställer till det för oss, vi har problem med elkopparna i hagarna och får bära vatten till alpackor och lösdrifter.  Vi har hämtat hö och möbler till sadelkammaren. Sedan tog orken slut så nu ligger vi däckade framför Gladiatorerna, Gunnars favoritprogram.

Likes

Comments

Idag har jag haft riktigt kvalitetstid med min lilla älskade Gunnar. Hela dagen har vi diskuterat död kontra liv, tronföljd, astronomi mm Han är en riktig liten djuping!  Men så mysigt med egentid med honom.
Numera åker han gärna med mig i bilen på ärenden, kan ju faktiskt hitta några pikazo (Gunnar säger det stavas så) på vägen.
Vi har gjort ett par ärenden i stan. Knökat bilen full med selar och körutrustning som ingen här använt på flera år så bett Qarin hjälpa mig sälja dem. En gång i tiden hade vi på Stuteri Cavallo fyrspann med både araber och minishettisar. Vagnarna står kvar. Ska försöka göra iordning dem till försäljning.
Avslutade kvällen med lutfisk till middag och äppelpaj till efterrätt. Sedan spelkväll med min prins. Tomt i huset utan tjejerna. Ingrid har varit nästan hela lovet hos Kajsa och Märta sover hos Smilla. 

Likes

Comments