Idag har vi varit två vändor på Grevagården och hoppat pay n jump. Gunnar startade Tommy i 50 cm och 60 cm. I 50 var de felfria, i 60 cm busade Tommy och bockade så Gunnar fick markkänning.
Gunnar hoppade Marwin i 60 och 70 cm. Två fina rundor.
Sedan hem och hämta Ingrid som startade Granit i 110 och Vita i 120. Båda två var jättefina på hinder.

Veckan som varit har varit tuff. Pappa har varit dålig och liksom alla lärare är veckan med betygsättning ganska utmattande. Man rättar prov och jagar kompletteringar in i det sista. Men snart välbehövligt jullov.

Älskar att vara hemma med de mina och njuter av all snö vi har här på berget. Eftersom vi inte köpt några julklappar än blir det en dagstur till Jönköping imorgon. Då blir det till att vara effektiv! 💪

Förra veckan var vi uppe på Mälsäter ❤ Ingrid gjorde sina sista starter för året med Nicke. De var felfria i 130 och Nicke var jättefin i 135 men Ingrid fick inte till en omhoppningssväng så lite ryttarmiss där. Men skönt att känna att Nicke är så fin och fräsch! Granit har börjat vänja sig vid att gå i stor hage och vara ute mer. Tror han trivs riktigt bra faktiskt.

Så härligt att vara uppe på Mälsäter igen och träffa alla. På hemvägen åt vi på världens bästa Rasta Brändåsen där till och med hundarna serveras. Lycklig Dagny fick köttbullar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 205 Readers

Likes

Comments

Härlig helg hemma med knäckbak, glögg och god mat. Tillbringat kvällarna med goa familjen Herzig.  Det blev tomtepromenad i Lerdala i lördags. Och galopptur i snön som vi hade i lördags. Första uteritten med Granit som skötte sig bäst av alla hästarna. De gamla gubbarna; Marwin, Ture och Nicke var väl laddade, fick skritta där vi tänkt galoppera. Så Granit fick vackert galoppera en vända själv.
Idag har Ingrid varit med både Nicke och Granit och ridit markarbete hos Anna. Anna är så bra på att instruera. Ingrid återberättar känsla och tankar efter varje pass och är så nöjd!
Men vad som hänt med Nicke vet vi inte 🙈 Glädjeskutt och bockningar större delen av passet till han i slutet varvade ned och ridningen satt.🙈 Vinterglädje? Eller att de rör sig mindre i hagen? Tycker inte jag har förändrat någonting. Blir till att trimma mycket i veckan inför helgens tävlingar.  

 

Märta fick en sådan fin teckning av Heidi på dem ihop. Heidi har så klart en prinsesskrona på sig. ❤

Sååå glad man blir när man kommer hem från jobbet och hittar mössor och tomteskum på trappan! Tack goaste familjen Behrens!! ❤

  • 1098 Readers

Likes

Comments

Så har vi hittat vår nya häst. Det var egentligen Emma som hittade honom och tyckte vi skulle prova och Ingrid tyckte jättemycket om honom. Granit är en stor herre, enormt snäll och vänlig men med lite nerv att rida, perfekt tycker Ingrid. Han är 7 år, har gått en 135 men vi tror han har mer i sig. Imorse tog vi ut honom i snöig hage, vår är ju större än han varit van vid. Han har bockat och rullat sig och verkar mycket nöjd. Hagskydd på men ändå nervös matte såklart. Detta blir spännande!! Tack Emma för du hjälpt oss hitta honom.

  • 1587 Readers

Likes

Comments

Helgen inleddes på bästa sätt!! Middag hos Bella med tjejerna. Två timmar i badtunna under bar himmel diskuterandes livet. Så mysigt!!
Helgen har annars gått åt till gårdens sysslor. Vi har försökt igen flytta bort katterna, vänja dem vid hundarna. Har gått sådär men vi fortsätter en annan dag.
I lördags behövde hästarna motioneras men det fick bli mest skritt. Hårt överallt i backen. Verkligen värdelöst underlag nu. Så igår blev det till att koppla trailer och köra 7 hästar till ridhus. Gunnar hoppade båda sina små ponnyer, så nöjd och glad över att ha fått börja ta några små skutt med Tommy. Ingrid red Vita och Nicke, Märta red Ture och Kruse och Hilma red Tilly.
Ingrid avslutade helgen med knäckbak 😊 farligt gott!!

Några små språng med Tommy. Systrar och tränare Hilma hejar på! ❤

Regn och rusk, då gömmer sig Dagny i sängen. Vilken gårdshund 😂

  • 1662 Readers

Likes

Comments

Vi som hade gett upp Gunnars ridning när vår vän Jenny frågade om vi ville låna Marwin. Nu älskar Gunnar att rida och älskar sin ponny. Alltid så glad och snäll. Så tacksam att ha en ponny som honom och en son som just nu tack vare Marwin har stort självförtroende och världens ambitioner.

Träningen för Lotta Wahlborg i torsdags ❤

Så knasig 🙈

  • 1762 Readers

Likes

Comments

I helgen hade Skultorps RS tävlingar på Grevagården. Gunnar hoppade cup i LD, var felfri på lördagen och lade en volt när han nästan blev avhoppad av hoppglad ponny på söndagen. Märta hoppade LA båda dagarna och kom 2:a både lördag och söndag. Detta gjorde att hon och Kruse vann cupen. Så roligt!!
Ingrid har varit uppe på Mälsäter i helgen, ridit och umgåtts med Kajsa. ❤
Igår hade Marwin ledigt och Tommy fick åka med på första dressyrträningen. Gunnar var så nöjd efteråt. Han tycker så mycket om sina små ponnyer!! ❤

  • 2019 Readers

Likes

Comments

I helgen kom våra fina vänner på besök från Hudiksvall. Anna-Sigrid och jag har känt varandra nästan hela våra liv eftersom mamma och hennes mamma Sig-Britt delat så många år av vänskap med massa sjuk humor och galenskaper. Älskar att träffa dem men tomrummet efter mamma blir såklart ännu tydligare i deras sällskap. Pappa var så lycklig över besöket.
I lördags tävlade Ingrid en 120 på Grevagården. Fin runda med ett skitpet på sista hindret. Men positiv härlig känsla. Med Nicke i 135 blev det ett missförstånd som resulterade i en avsittning. Men det är bara att ta nya tag och skaffa mer rutin.
Igår firade vi våra novembertjejer. Sara hade bakat fantastiska tårtor, både vackra och så goda!! Man blir så tacksam över alla fina och speciella människor man har omkring sig. ❤
Sedan har vi såklart följt alla härliga ekipage på SM i Billdal via equipe. Så spännande!

Mina prinsessor ❤❤❤

  • 2632 Readers

Likes

Comments

Stress hem efter jobbet för att göra iordning och lasta in Nicke som skulle hoppa en 130 på Grevagården idag. Ingrid plockade vi upp på vägen utanför hennes skola. Fin runda med ett skitpet på sista hindret. Men bra känsla!
Sedan hem och fixa stall och avmaska alpackorna. De ska höstavmaskas och då tre dagar i rad så idag var det klart. Två bebisar bor inne med en av mammorna och får lite välling som stödfoder.
Pappa här på kvällen. Mysigt. Imorgon blir det en ny tävlingsdag.

  • 2915 Readers

Likes

Comments

I söndags hämtade Gunnar hem sin nya B ponny Tommy be Good som kom med lastbil till Ikea i Kållered från Irland. Tommy har fått några dagar att bo in sig men idag var det dags för första ridpasset. Skötte sig så bra! Mycket nöjd Gunnar!! 🌟🌟❤❤

  • 3024 Readers

Likes

Comments

En av våra alpackabebisar har de senaste dagarna verkat slö och trött. Kan bli så här på hösten när stonas mjölk  börjar sina och bebisarna inte lärt sig äta pellets än. Då får man stödfodra med välling. Så Ingrid har varit ute och tränat den på att dricka flaska och tagit hand om den så nu är den lite piggare. Får bo i höförrådet ett par dagar så hoppas vi den blir piggare. ❤

  • 3013 Readers

Likes

Comments