Igår blev hästarna blivit genomgångna med djupvåg. Alla våra hästar njuter, allra mest Lovi som står och tuggar och gäspar. Nu är det dags för ny arbetsvecka. Blir verkligen mörkare och mörkare på morgnarna när man gör morgonstallet. Första snön kom i helgen och några hagar har fått fri tillgång på hösilage. Vintern närmar sig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sedan sommaren när mamma varit sämre och framför allt sedan mamma gått bort har en konstig känsla av att leva i någon form av vakuum infunnit sig. Jag som brukar vara en människa med någon form av ordning har inte alls samma ordning som annars och meddelanden från vänner mm blir exempelvis inte svarade på. Förstår ju att detta är en del i förnekelse och stress men är viktigt att människor omkring mig förstår att jag inte dissar någon. Jag är bara inte riktigt på banan än. Man blir egoistisk i att fokusera på att själv landa på fötter.
Sedan är man så trött. Inte nog med att känslorna går berg och dalbana, man vaknar mycket nattetid och ligger och grubblar. Som nu.
I fredags när jag kom hem från jobbet kom jag bara inte ur soffan. Blev nästan lättad av att upptäcka att jag hade feber så att en förklaring fanns. En förkylning kan man i alla fall äta Alvedon mot.
Vill förtydliga att jag verkligen inte skriver detta inlägg för att få sympatier. Bara förklara varför jag kanske det senaste varit en ganska dålig vän och medmänniska. Jag vet att ni tänkt på mig och finns för mig. Jag uppskattar att ni ringt och skickat meddelanden även om jag inte svarat. 
Blir många sorgsna inlägg på bloggen nu men använder ju bloggen till att spegla min vardag och just nu är det bilden av min vardag. Vissa delar mår jag bra av att skriva av mig, andra sparar jag inne i mitt hjärta.
Imorgon blir det att skala bort en massa arbetsuppgifter för klara av en kommande arbetsvecka. Det kommer att bli bättre!

Glädjeämnen ❤

Likes

Comments

Tänkte uppdatera lite från tjejernas tävlingar. Förra helgen tog fantastiska Åsa hand om Märta med Hector och Ture nere på Änglahoppet i Borås. Eftersom saker förändrats mycket här hemma sedan vi anmälde är jag så tacksam över att ha personer omkring mig som stöttar upp. Och så bra det blev. Märta kom hem så glad efter bara fina rundor på sina ponnyer.
Ingrid och jag hade en mindre lyckad helg. Avslutade helgen med att åka 4 h enkel resa till Södertälje för att rida prins Carl Philips semifinal. Vi hade tvättat Lovi ren och tog på henne hennes rånarhuva för att hon skulle hålla sig ren. Men huvan kanade på sned och skavde henne i ögat. Så väl där blev det att behandla hennes öga istället för att tävla. Därmed försvann också semifinalen denna helgen då hon hade karens på medicinen hon tog. Suck.
Så skönt för Ingrid med lite revansch idag.  Felfri i sin första start på Spot Light i 110. Sedan felfri och vinst i 120 och felfri 130 med Vita. Lovi känns fantastisk och nu siktar vi mot SM. 

Likes

Comments

Så har den tunga men vackra dagen passerat som jag fasat för i några veckor. Dagen då man ska ta adjö till sin mamma. Ett adjö man inte vill ta. Men också ett vackert minne man inte vill vara utan.
Vår goda vän Bengt-Åke Öhgren som följt oss i många år och varit nära vän till oss höll i begravningen. På sitt varma och underbara sätt målade han upp mammas liv. Han berättade om små pojkar i St Petersburgs häkte som skrek mammas namn när hon kom genom gallerklädda fönster då hon var den enda som såg och slogs för dem. Han berättade om patienter som i sina svåraste stunder fått komma till mina föräldrar när som på dygnet och fått hjälp att fortsätta leva. Han beskrev mamma så som vi som levt nära henne känt henne, som en person som aldrig varit åskådare utan som alltid velat påverka. Hela hennes liv har hon arbetat och kämpat för barn i nöd. För sitt arbete har hon belönats med medaljer från påven, Rysslands regering och från vårt svenska kungahus. Ett telegram från drottning Sylvia kom för att beklaga sorgen. Så stolt över min mamma!
Simon sjöng så vackert "Håll mitt hjärta" och "Vi ska ses igen". Efteråt samlades familjen. Åsa hade dukat vackert och Sara hade bakat fantastiska tårtor. Jag tror mamma följde och gladdes över hur fin dagen blev.
Så tacksam över alla fina ord och blommor från alla som hedrat mammas minne.
Bengt-Åke tog i begravningen upp det av mamma handskrivna ledord som jag vuxit upp med och som står på en dekorerad bräda i vårat kök. "Välkommen i vårt hus, var lycklig var minut, minuten har sitt slut". Minuten har måhända tagit slut men vad många lyckliga minutrar vi haft tillsammans och så många lyckliga minnen vi har. Mamma kommer alltid leva kvar i det.

Likes

Comments

Märta och Simon har idag packat lastbilen med två ponnyer och begett sig till Borås och årets änglahoppet. Märta var anmäld med Ulla och Ture men eftersom Ulla var lite seg och trött efter Ljungby fick Hector åka med istället. Simon åker hem ikväll och jobbar imorgon. Åsa tar hand om Märta. Tur man har snälla vänner som hjälper när det krisar.
Jag är tillbaka på jobbet vilket känns bra. Blev alldeles rörd över mina fina kollegor som både täckt upp för mig när jag inte mått bra och dessutom stod ett kort och en skål godis och väntade på mig när jag kom tillbaka. Det värmer gott.
Långsamt börjar vardagen ta form igen. I tisdags var vi och tränade för Peter Eriksson. Ingrid tycker hans träningar är fantastiska. Då var det Vita som fick hoppa. Idag hade vi träning för Helena. Först fick Spotte hoppa, skötte sig lysande. Sedan fick Lovi hoppa några språng som genrep inför söndag. Som vanligt är Helenas träningar jättebra. Idag jobbade vi med att Lovi flyter åt vänster genom stödbommar.
Imorgon åker vi till Billdal för att tävla Morgondagens vinnare där med Vita på lördag. Sedan åker vi hem, trimmar och badar Lovi och åker till Södertälje över dagen på söndag.
Långsamt kommer vi tillbaka i någon form av vardag. Men hela tiden blir man påmind. Jag som träffat min mamma eller pratat med henne varje dag i hela mitt liv. När jag satte mig i bilen efter jobbet tog jag upp mobilen och tänkte ringa henne. Sedan bryter jag ihop och kommer igen. Känns som det kommer vara så ett långt tag framöver. Man kan liksom inte ta in det.

Putsning och packning inför Änglahoppet. Ingrid är snäll och hjälper syrran.

Från mina fina kollegor ❤

Trött liten limpa ❤

Likes

Comments


Det var jag (Simon) som åkte till Flyinge med Ingrid och Vita och jag är ju rätt helkass på att göra inlägg på bloggen.
Vi fick bo hos familjen Bohlin och gästfriheten höll världsklass🎉👍😄. På Lördagen hoppade Ingrid en 1.35 klass. Vita var tittig och studsig men de kom runt med två ned. Jättenöjd pappa men lite missnöjd Ingrid (inget ovanligt).
På Söndagen gick hon in och var felfri i 1.35 morgondagens vinnare utan att vara i en bom👍
Oändligt stolt pappa där ju både ryttare och häst debuterar på varje ny höjd de startar i.

  • 2235 readers

Likes

Comments

Idag tränade Ingrid för första gången med Spotlight för Helena Holm. Spotlight är en 7 årig valack som vi fått låna av familjen Bohlin. En jättetrevlig häst som vi redan tycker mycket om. Ska bli spännande att följa deras resa.

Likes

Comments

En ofattbart tom vecka har gått. Vi har gråtit och sörjt men också känt en stor kraft i att vi känner mamma med oss och i att vi ska klara detta. Pappa bor hos oss och vi gör vad vi kan för att ge varandra styrka. Denna vecka har mycket praktiskt varit tvunget. Vi har varit på begravningsbyrån, utsett gravplats och idag har vi möte med prästen.  Min absolut tyngsta vecka i hela mitt liv. Men en vecka som också gett mig mycket lärdom om mig själv. Hittat styrkor jag inte visste jag hade. Däremellan har små dofter, erindringar gjort mig alldeles förtvivlad av sorg. Livet på Toresäter kommer aldrig mer bli sig likt. Men som pappa säger, mamma skulle inte vilja att vi sörjde ihjäl oss.
I helgen åkte Ingrid till Flyinge och tävlade i Morgondagens vinnare. Vi diskuterade innan hur vi skulle göra. Ingrid kände att mormor hade velat hon åkte och så blev det. Vi måste gå vidare, hur tomt och jobbigt det än är.
Jag är så tacksam för alla minnen som jag gömt i mitt hjärta. Minnen från långt tillbaka i tiden men också från samhörigheten vi kände på sjukhuset i slutet. Jag ska bära dem med mig för alltid.

Mamma på sitt älskade Toresäter ❤

Likes

Comments

Anna,Ingrid och Märta är och tävlar i Ljungby i helgen. Jag körde dit lastbilen och tog personbilen hem igen för att jobba på fredagen.
Idag har jag och Yngve jobbat med marken runt stallet. Vi gjorde också en väg över en Bäck och ett sankt parti där vi la en trumma i botten och fyllde upp med rejält med material. Nu återstår bara duk, bärlager och grus innan det är klart. Sen kan de rida upp på höfältet och ridbanan och slippa rida en omväg.
Tack Yngve och Marianne för lunchen hemma hos er som var mycket välsmakande och trevlig.

  • 3288 readers

Likes

Comments

Summering av helgen:
Kruse har varit en stjärna! Hoppat två felfria LA och idag en fin runda men ett missförstånd på sista hindret. Trött idag men så tapper!! Färdigkvalad till MSV B  men har mycket kvar att jobba med för att få starta detta!
Ulla har varit lite trött. Ett ned i fredagens LA, sedan utgick Märta igår i MSV B  efter att inte hittat känslan. Idag felfri i LA men seg och inte med spänsten vi är vana vid. Kanske lite trött eller pälssättning. Får några dagars vila nu.
Ture har varit en stjärna. Idag ett missförstånd på sista hindret men annars felfri genom hela helgen. Njutit av att se Märta hoppa honom med jordens största leende. Så glad över den ponnyn!!
Lovi har varit fantastisk!! Inte rivit en bom. Tre tredjeplatser efter starter i MSV B, MSV B +5 och MSV A. Dessutom tvåa i Prins Carl Philips semifinal. Galet duktiga både hon och Ingrid.
Jätteroligt också att det har gått så bra för Hilma i helgen med fina Tilly. På morgonen har vi stått på stallbacken med våra ponnyer förberedda och hejat på henne.
Sango har fått följa med Max Sillfors hem då vi inte hinner med honom tillräckligt och vi tror att han kommer passa Max bra i ridningen.
Ingrid har råkat ut för två vurpor i helgen och haft riktigt ont. Fick omsorg i form av liniment och smärtstillande av Catharina, det hjälpte henne att reda ut helgen. Stolt över hur tapper hon är!
Väl på väg hem med lastade hästar tror Simon och Märta att vi (jag och Ingrid) hade Dagny i personbilen och vi trodde tvärtom. Simon stannade efter ett litet tag som tur för att dubbelkolla och jag vände i smått panik och skyndade tillbaka. Där satt hon förskrämd och undrade var vi var. Stackars henne med så virriga hussar och mattar!!
Imorgon ska jag äntligen få träffa Gunnar igen! Han har haft en helg i Stockholm med farmor och farfar och jag har saknat honom massor!!❤

Likes

Comments