Idag har tjejerna tränat för Anna Svedfors. Båda tjejerna är så nöjda med hennes hjälp, Ingrid känner hon hittar många nya knappar och bättre känsla för varje pass. Kruse var lite seg idag och Anna satt upp och hjälpte Märta få igenom övningarna. Så bra att kunna få den hjälpen och också få tränarens förståelse därmed över hur det känns och hur svårt det kan vara.
Nicke var trots flera tuffa pass senaste dagarna väldigt pigg och framåt. Idag jobbade de mycket med öppnor i galopp. Så nöjd Ingrid på vägen hem som också är så nöjd med känslan med den nya sadeln. Härligt!!
Bebisarna står på egen box, skriker och är upprörda och försöker rymma så snart man öppnar dörren. Hoppas de lugnar ned sig snart. Men de är så duktiga på att gå in och ut i hagen i grimskaft. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 997 Readers

Likes

Comments

Imorse tog vi en lång skogstur, både Nicke, Kruse, Vita och Marwin fick ett riktigt galopp pass. Pigga fina hästar och underbara höstfärger att njuta av.
Idag fick också både Be Brave och What a Grace lämna sina mammor. Hade tänkt vänta ett par veckor till men tycker stona tappar hull och vågar inte vänta. Olga är ju dräktig igen och behöver näringen till nya bebisen. Bebisarna ska få gå med gammelgubben Marwin som var lagom road. Dock var han väldigt nöjd med en hage med fri tillgång på hösilge 😂
På eftermiddagen ville Gunnar ut på svamptur. Älskar egentid med honom. ❤❤
Taco middag hos Herzig på kvällen innan den vanliga förbereda morgondagens lektioner och rätta diagnoser. Älskar mitt jobb men tror ingen som inte är lärare vet hur många kvällar man sitter så.
Så lyckliga är hela familjen idag efter att fått se film och fått bilder från finaste Lisens och Hectors debut i MSV B som resulterade i vinst. Tack Lisen för att du förvaltar vår fina ponny så väl. ❤

  • 1060 Readers

Likes

Comments

Inledde förmiddagen med den årliga höstmarknaden som barnen i Lerdala skola anordnar för att få in pengar till aktiviteter. Idag blev det inhandlat en ny kökslampa på loppisen för 20 kronor samt massa hembakt. Mysig morgon.
Efter lunch åkte vi med Nicke till Helena för att träna. Nicke fick ett trimpass och de jobbade mycket med bomserier för att aktivera galoppen.
Avslutade kvällen med Ingrids hembakade pizza och med pappa här på mat och efterrätt. Alla samlades framför fotbollen på TV så blev lite ensamt kvar i köket. Ett litet tag. Sedan kom en busig skrutthund och höll mig sällskap. 

Dagens loppisfynd 20 kronor.

Underbara Nicke!! ❤

Och underbara Dagny ❤

  • 1150 Readers

Likes

Comments

Glad att lämna en riktig skitvecka bakom mig. Började med både krasslig pappa och krasslig Gurra. I onsdags körde jag på en bil på parkeringen då jag hade hästbussen och Ica Norrmalm i Skövde garanterat har stans minsta parkeringsrutor. Dessutom mycket på jobbet.
Därför så mysigt när jag trött och sliten igår eftermiddag åker till stan och ska hämta Ingrid och hon vill umgås och bjuda på middag. Så mysigt med egen tid, god mat och annat än stall och jobb.
Fredagar är underbara. Slutar tidigt och brukar ha kvalitetstid med Gunnar men idag var det kalas till Gunnars lycka.
Mysig kväll med bästa familjen Herzig. Märta bakade ananaspaj till efterrätt. Idol på TV och härligt sällskap. Sedan ut och natta hos hästarna. Underbart att bara gå ut genom dörren och ut i stallet. Har hämtat hem ston och föl till lösdriften idag. Stona behöver kraftfodergiva nu, räcker inte med hösilage bara. Bebisarna är sociala och goa, om en vecka blir det avvänjning.  Tur de inte vet vad som väntar  🙈

  • 1273 Readers

Likes

Comments

Igår efter jobbet åkte Ingrid och jag med Nicke ned till Skåne. Sov och åt gott hos bästa familjen Bohlin. Tack!!
Idag startade Ingrid 135 med Nicke i morgondagens vinnare. Ett pet men en helt ok runda och några poäng fick vi med oss. Mysigt med egentid med henne. Sedan väl hemma filmmys i soffan med hela familjen. Underbart! 

  • 1693 Readers

Likes

Comments

Gunnar ville att vi skulle äta tillsammans ikväll. Mina föräldrar köpte hämtmat och Åsa gjorde en supergod paj till efterrätt. Vi hade en riktigt trevlig kväll och den avslutades med att Gunnar gick igenom hur hjärtat och blodomloppet fungerar för barnen. Märta har nämligen prov på detta imorgon.
/Simon

  • 1838 Readers

Likes

Comments

Idag är det ett år sedan vi tvingades ta avsked av mamma. Så otroligt tomt det känns fortfarande. Önskar så hon hade fått uppleva allt roligt vi gjort under året. Hon som gladde sig så åt alla tävlingar och som var så stolt över sina barnbarn. Minnena från de sista dagarna på sjukhuset sitter så starka. Känns som det var alldeles nyss. Åh vad jag saknar mamma!!
Idag har vi ätit gott borta hos pappa. Samlats och umgåtts och njutit av att ha varandra men också låtit oss sakna och minnas.

  • 1846 Readers

Likes

Comments

Hade tänkt igår skriva en sammanfattning av vår del av sagan Lovi men jag var alldeles för ledsen. Dels såklart över Ingrids sorg över separationen men också över min egen. Jag är så glad över att Lovi får fortsätta sin magiska resa och göra en liten tjej lycklig men separationen igår var förfärlig. Under alla mina år med så många hästar tänker man att man blivit lite luttrad men detta var bland det jobbigaste jag gjort. Hon har skänkt oss så många minnen och lyckliga stunder, både i de framgångar de haft men också i att vara en sådan speciell individ. Hon har aldrig någonsin sagt att det här vill jag inte göra, bara försökt göra sitt bästa. Hon har aldrig någonsin surat eller varit arg, däremot slickat kärvänligt på oss med sin långa tunga. Och förtroendet henne och Ingrid emellan har varit magiskt att se. Jag älskar denna ponny mer än jag trodde var möjligt och jag vet att hon kommer lotsa sin nästa lilla ryttare vidare med samma inställning. Från djupet av mitt hjärta, tack underbara Lovi för du kom i våran väg och gett oss så mycket både minnen och kärlek.
Lycka till Zoe med denna fantastiska ponny! 

Lovi påbörjade igår resan i b-kortare ned till ett uppsamlingsstall i Danmark. Idag fortsätter resan vidare ned mot Italien. Tack Åsa för hjälpen idag.

  • 2078 Readers

Likes

Comments

Efter viss vila från meetingliv vår det mysigt att åter campera i vår gamla lastbil. Trångt men så mysigt!!
Märta har ridit tre felfria rundor på Kruse, LB i fredags, LB + i lördags och LA i söndags. För varje start blir flytet och distanserna allt bättre och känner att detta ekipaget bådar gott för framtiden.  
Ingrid som har svårt vara borta för mycket från skolan nu när hon går på gymnasiet har bara startat igår och idag. Igår startade hon en 125 felfritt, idag debuterade hon 135 med sista bommen ned. Mycket nöjd med känslan. Nu laddar hon om inför Flyinge nästa helg.

  • 2143 Readers

Likes

Comments

Långtur och stängsling stod på schemat idag. Underbart väder!!!
Alpackastonas hage blev färdig och vi han börja med lösdriftshagen till stona och fölen.

  • 2648 Readers

Likes

Comments