Så åkte vi ut till lilla blå och skrapade & tvättade på husets kortsida, framsidan målade vi förra året. Fönsterluckor, karm & plåt..
I dag målade vi färdigt plåten så nästa tur ut hoppas jag på att kortsidan blir klar.. då ska ni få se hur det blir ♡

läängtar 🌸 Vi hörs..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Drömmer om en drömmig trädgård.
Planerar, ritar och tänker..
Rosor.. så tacksamt..så lättskött, blommar så länge, trivs i både sol & skugga..
En rosenträdgård i lilla blå..

Så vackert det skulle bli..

Tack för att du kikat in 🌸

Likes

Comments

Jag minns mormors gamla hus där golvet knarrade och dörrar gnisslade. Jag minns de gamla vindsgarderoberna med snedtak och morfars gamla kläder, han hade varit död sen länge. Såå många skor, rockar och hattar. Jag minns hur jag rotade runt och mormor lät mig hållas, jag älskade det. När man skulle in på själva vinden så var man tvungen att lägga ut en lång tjock bräda emellan trappräcket och själva vindsluckan, sedan kunde man gå över.. försiktigt och mormor lät mig hållas. Det var så spännande och jag hittade mostrarnas gamla leksaker. Jag älskade att rota runt, vad sökte jag tro.. sökte jag något eller är det sådan jag är... allt det här sitter ju kvar än i dag. Hittar jag något gammalt ställe som en ny loppis, jag rotar, letar, jag är fullkomligt galen i det..

Mormors uthus var lika spännande det, där låg det högar av gamla tidningar sedan många många år tillbaka och doften av det uthuset minns jag än i dag, jag rotade vidare.. Efter många år, när jag hade blivit lite mer vuxen hittade jag en gammal kommod på loftet i uthuset, den står hemma i vardagsrummet nu och har gjort sen fyndet..

Min moster köpte sig ett torp och skaffade hönor, där var vi ofta mamma och jag. Jag kommer i håg att jag letade och letade efter sjön, det måste finnas en sjö i närheten, någonstans bakom skogen och bergen men jag hittade den aldrig och det fanns ingen sjö att hitta..

Så länge jag kan minnas. ända sen ungdomen har jag drömt om ett eget ställe att vara på, ett torp helst. Som jag längtat men aldrig haft råd eller varit läge för det. En sådan längtan efter någonting mer, ångest över att inte ha en sådan plats att komma till. Att veta så tydligt vad man vill och att inte ha möjlighet, det var fruktansvärt. Tills vi bestämde en dag jag och min sambo. DET året skulle vi kunna börja leta efter någonting :) Valet föll på sommarstugan fem år senare. Ett val jag älskar och verkligen inte ångrar även om det inte blev ett torp. Här har vi närhet till vatten och skog..

Det jag vill ha sagt med mormor är det att det var nog hos mormor "jag formades" till det här att älska gamla avskavda föremål, Ända sedan dess har jag nog vetat vad jag vill..

Fortsättning följer om hur stugan blev med oss..


Likes

Comments

Inne i skogsträdgården drömmer jag stort. Här inne är ett rum för sig.. en plats för drömmiga tankar och egen tid..
Funkian har fått sällskap av två andra funkior och växt till sig något, annars är det stilla här just nu. Ormbunkarna växer upp mellan brädorna på trädgårdsmöbeln, dags för rensning. I år tar jag allt med ro och drömmer om rosor och skogsklematis här inne..
jag kallar den här platsen för skogsträdgården 🌳
Minns dagen förra året när jag tog bilden.. i pyjamas och morgonkaffe, fåglarna kvittrade högt här inne.. en njutningfull morgon 💚

Likes

Comments

Vaknade på en madrass på golvet och kände att jag sovit som en stock.. frös lite och drog täcket runt mig lite till..
Ovanför mig ligger Josefine, i soffan och sover, känslan av att ha henne hos mig är underbar ♡ hon har blivit vuxen. min fina josefine hela 23..
Kikar ut och ser att solen skiner, det gör mig alldeles varm, ligger lite till och smyger sedan upp och sätter i kontakten till kaffet. Den börjar brumma.
Smyger upp, häller upp kaffet.. jag och hunden går ut och sätter oss i solen, som den värmer..

I går ♡

Josefine ville åka båt så det gjorde dom, jag stannade kvar och njöt av tystnaden, fågelkvittret ♡ tog hand om mina nya rosor till krukorna på trappen.. när kvällen kom myste vi på altan och strax innan vi somnade som stockar tjöt råbocken här ute högt och ljudligt, nästan lite spökligt..

I morse kom lilla Elsa och Alex hit ♡ min största dotter som blir 26 och mitt barnbarn på snart 8 månader..

Vi gick till sjön tillsammans.. vi åt middag och jordgubbar med grädde till efterätt..

De åkte hem och det blev tyst.. och tomt.. en olustig känsla.. men jag är tacksam över att vi fick den här dagen tillsammans ♡

Nya filmer på you tube strax..

Tack för att du ville kika in 🌸

Likes

Comments

Mina fina gäster i stugan i dag:) det blev en del "tjöt" kaffe och en tur till sjön.. Mysigt ♡

Var på pomonadalen och köpte mig två st nya rosor till krukorna på trappen :)

Hemma har det varit trädgårdsarbete hela dagen men i morgon bär det av igen. Först ska vi till Karlstad då grabben ska ta bort gipset och sedan ska vi hämta Josefine som ska följa med oss till stugan :)
Är så glad att jag kunde lägga in min youtube kanal här på bloggen också. Där vill jag nämligen lägga ut filmer från stugan och allt mysigt som händer :)

Tack för att du kikat in till mig 🌸

Likes

Comments

Hej fina du 🌸 Så glad man blir när någon ringer och vill hälsa på :) I morgon kommer Tina och Birgitta och hälsar på här hos oss i stug myset.
Nu ska vi åka till Ö&B och titta om vi hittar några fina dusch tillbehör till duschen här ute.

Tack för att du kikat in 🌸

Likes

Comments

I år har vi inte hunnit med så mycket. Jag har fått nytt jobb som trygghetsvärdinna och har haft fullt upp med det. Jag har rensat ut mycket inne i stugan och varit där och fotat fåglarna på vintern. Nu har vi semester och ska måla på kvällar och på mornarna.. men vi vill njuta också, det är viktigt

Tack för att du vill läsa :)

Likes

Comments

Hej du..

Vi byggde en ny trappa och vi började att måla fönsterluckorna och plåten runt. Ett arbete som ska forsätta i år. 

Tack för att du tog dig tid 🌸

Likes

Comments