Varför tänker vi som vi gör? Kan inte hjärnan fokusera på flera saker samtidigt? Alla människor tänker olika!

Människors bakgrund, deras uppväxt har en stor del i hur vi människor tänker och tycker. Vissa personer klarar av att ha två saker samtidigt och skriva på både. Medan andra kan bara fokusera och tänka på en uppgift annars blir det för rörigt och svårt att fokusera.

Hjärnan har väldigt svårt att fokusera och koncentrera sig på flera saker. Om du sitter exempel på en lektion så är det otroligt svårt att fokusera på lektionen om du håller på med mobilen och spelar. Det gör att hjärnan har spelet i bakhuvudet sen när du lyssnar på läraren. Då tänker du kanske på hur du ska klara av den nivån du är på.

En forskning visar hur vi kan fokusera på en sak och glömma allt i omgivningen.

Tips för att tänka på rätt saker:

1. Ha bara en uppgift att fokusera på, annars blir det för stressigt och rörigt. Då blir inlämningarna eller presentationerna dåliga och blir till sämre betyg.

2. Ha ingen mobil som förstör din koncentration. För det påverkar hur du tänker. De bidrar till fel saker och du får inget gjort.

3. Ha nånting som kan bidra med energi, tex mat, vatten eller en frukt. Har du inte energi så kan du inte tänka klart, eller framför allt inte komma på nånting.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Studieteknik handlar om hur man studerar, hur man förbättrar sin teknik och att lära sig knep. I alla ämnen sätter man upp mål för sig själv och man behöver veta bra studietips för att kunna nå till de målen man har. En studieteknik är att man studerar effektivt på lektionerna och att man är fokuserad.

Man behöver även utnyttja tiden på lektionen. Det är även viktigt att lägga upp en strategi på hur man ska studera och hitta sitt eget sätt att plugga på eftersom alla har olika sätt att träna på.

Tar du bort mobilen så kommer du bli mycket mer fokuserad och det kommer gå lättare att plugga. Därför om du har Det är viktigt att äta innan för om man inte gör det så får man ingen energi och då orkar man inte plugga. En annan teknik som funkar för vissa är att lyssna på musik medan man pluggar, men detta funkar inte för alla så det gäller att hitta sin egen studieteknik. Häng även med på genomgångar och skriv punkter så att du själv förstår. Om du inte fattar det din lärare har skrivit så skriv med egna ord och se till så att just du förstår för annars finns det ingen mening med att du ska anteckna. Du kan även testa att plugga i olika miljöer och då kan man få varierande idéer.

Ett jättebra tips att använda sig av när man ska skriva uppsatser eller längre texter är att först göra en tankekarta där man ritar upp allting som ska finnas med i texten och sen när man har skrivit om de ämnet så stryker man för det så man inte skriver om samma sak flera gånger.


Bildresultat för Studieteknik

Likes

Comments