Studieteknik är jätte bra för att det bli enklare att plugga. Man håller också bättre koll på vad man ska göra och hur man ska göra det, så att jag personligen tycker studieteknik är jätte bra efter som man är inte tvungen att komma ihåg allt i huvet för då är det enkelt att tappa bort sig och glömma massa saker. Det finns jätte många olika typer av studieteknik tex man kan göra tanke karta, man kan lyssna på musik osv det finns oändligt med studieteknik grejer. Och det bästa med studieteknik är att man måste sjölv hitta rätt sätt att plugga och när man har hittat rätt sätt så är det så mycket enklare att plugga. Tex ja brukar lyssna på musik när ja pluggar för då jobbar jag så mycket bättre, i min förra skola så fick jag inte alltid lyssna på musik med nu i gymnasiet så får jag alltid göra det och det är jätte mycket enklare för mig att plugga då👍🏼😊 //bartosz

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det finns många olika studietekniker men här kommer 5 av våra bästa tips!

  • Skriv exakt vad som ska göras i läxorna istället för att bara skriva "plugga historia". Skriv upp vilken sida du ska plugga på och vad som ska göras exakt. Skriv specifikt så du kommer ihåg vad du ska plugga på.
  • Våga fråga om hjälp när du behöver det. Var inte rädd för att fråga om hjälp när du inte förstår. Ibland kan det vara jobbigt att fråga om hjälp när du inte hänger med på vad du ska göra, du vill inte att läraren ska tro att du inte förstår osv. men det är jätte viktigt att du förstår hela uppgiften innan du börjar jobba. På så sätt blir det enklare att få ett flyt när du pluggar eller skriver ex. en uppsats.
  • Håll koll på deadlines. Se till att du alltid vet när uppgifterna ska lämnas in, på så sätt kan du planera när och hur mycket du ska plugga. Skriv alltid upp när du har läxor som ska lämnas in och när du har prov.
  • Planera när du ska plugga. Skriv upp när och hur länge du ska plugga. Om man strukturerar sitt pluggande så kan man även få tid för annat än skola. Om du bestämmer att du ska plugga effektivt i 1 timme, så lär du dig mycket mera än om du pluggar lite halvdant i flera timmar.
  • Lägg undan mobilen. Mobilen kan vara bra till mycket men när du ska plugga är det oftast ett orosmoment, mobilen låter och plingar till lite hela tiden och det kan vara väldigt störande under tiden du pluggar. Men mobilen kan också vara bra, t.ex. för att lyssna på musik, många pluggar bättre med musik i lurarna och när man inte hör vad som händer i omgivningen. Det är väldigt individuellt.

Här är våra 5 bästa tips när de gäller studieteknik, MEN dom här tipsen funkar inte för alla. Vi är alla olika och vi alla hittar olika sätt att få bäst koncentration. Det gäller att hitta ditt eget tips, eftersom vi alla pluggar bäst på olika sätt. Men här får du lite insperation inom studieteknik.

Likes

Comments

Varför tänker vi som vi gör? Kan inte hjärnan fokusera på flera saker samtidigt? Alla människor tänker olika!

Människors bakgrund, deras uppväxt har en stor del i hur vi människor tänker och tycker. Vissa personer klarar av att ha två saker samtidigt och skriva på både. Medan andra kan bara fokusera och tänka på en uppgift annars blir det för rörigt och svårt att fokusera.

Hjärnan har väldigt svårt att fokusera och koncentrera sig på flera saker. Om du sitter exempel på en lektion så är det otroligt svårt att fokusera på lektionen om du håller på med mobilen och spelar. Det gör att hjärnan har spelet i bakhuvudet sen när du lyssnar på läraren. Då tänker du kanske på hur du ska klara av den nivån du är på.

En forskning visar hur vi kan fokusera på en sak och glömma allt i omgivningen.

Tips för att tänka på rätt saker:

1. Ha bara en uppgift att fokusera på, annars blir det för stressigt och rörigt. Då blir inlämningarna eller presentationerna dåliga och blir till sämre betyg.

2. Ha ingen mobil som förstör din koncentration. För det påverkar hur du tänker. De bidrar till fel saker och du får inget gjort.

3. Ha nånting som kan bidra med energi, tex mat, vatten eller en frukt. Har du inte energi så kan du inte tänka klart, eller framför allt inte komma på nånting.

Likes

Comments

Studieteknik handlar om hur man studerar, hur man förbättrar sin teknik och att lära sig knep. I alla ämnen sätter man upp mål för sig själv och man behöver veta bra studietips för att kunna nå till de målen man har. En studieteknik är att man studerar effektivt på lektionerna och att man är fokuserad.

Man behöver även utnyttja tiden på lektionen. Det är även viktigt att lägga upp en strategi på hur man ska studera och hitta sitt eget sätt att plugga på eftersom alla har olika sätt att träna på.

Tar du bort mobilen så kommer du bli mycket mer fokuserad och det kommer gå lättare att plugga. Därför om du har Det är viktigt att äta innan för om man inte gör det så får man ingen energi och då orkar man inte plugga. En annan teknik som funkar för vissa är att lyssna på musik medan man pluggar, men detta funkar inte för alla så det gäller att hitta sin egen studieteknik. Häng även med på genomgångar och skriv punkter så att du själv förstår. Om du inte fattar det din lärare har skrivit så skriv med egna ord och se till så att just du förstår för annars finns det ingen mening med att du ska anteckna. Du kan även testa att plugga i olika miljöer och då kan man få varierande idéer.

Ett jättebra tips att använda sig av när man ska skriva uppsatser eller längre texter är att först göra en tankekarta där man ritar upp allting som ska finnas med i texten och sen när man har skrivit om de ämnet så stryker man för det så man inte skriver om samma sak flera gånger.


Bildresultat för Studieteknik

Likes

Comments