Taiwan
Har ni rest runt i Asien? Har ni något favoritland? Jag bodde ju 6 månader i Taiwan. Underbara land. Befolkningen, språket, maten, städerna, klubbarna... Vi besökte olika städer runt om Taichung, gick på nattmarknader, festade med rika asiater på häftiga rooftops. Ahhh. Något jag saknar lite extra mycket är maten. Jag älskar asiatisk mat. Dumplings, fried rice, nudlar, hotpot. I Taiwan kunde jag äta lunch/middag för 50 Ntd, cirka 15 kronor och bli proppmätt. I Sverige får man knappast en hamburgare för 15 kronor?

Jag minns när jag och Ale var i Taipei och skulle ha tjejweekend precis innan min mamma kom på besök. Vi började med att äta pasta och dricka vin på Vapiano. Vi var båda helt lyriska efter att inte ha fått vin på typ 5 månader, haha. Därefter llyckades vi crasha en bröllopsfest. Det var verkligen någonting utöver det vanliga. Vi fick en egen servitör som sprang efter och frågade vad vi önskade att dricka så snart vi druckit upp våra drinkar. Överallt var det fantastiska människor, asiater och européer. En kille från NYC kom fram till mig och charmade mig helt knäsvag, haha. Han var låtskrivare i USA och gissa om han var en spännande typ. Vi festade vidare med bröllopsgästerna hela kvällen och avslutade mer eller mindre med att åka till flygplatsen direkt och hämta upp min kära mamma, haha. 

Någon gång skulle jag kunna tänka mig att flytta tillbaka, gärna då till Taipei (huvudstaden). Kanske arbeta för Svenska skolan i Taipei? Känner ni någon som arbetar i Taiwan så hojta till!


Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här inne har det varit tyst. Jag är på en plats i livet där jag inte känner mig bekväm och känner att jag inte har så mycket att dela med mig av. Anyhow.

Älskar min stad. Uppsala. Tänk, under så många år har jag velat fly därifrån och nu är det enda jag vill att komma hem och vara nära min familj, mina vänner och det övriga nätverket som jag under mitt liv lyckats bygga upp där.

Förra helgen var jag hemma och laddade batterierna. Det var så fint att mötas på Arlanda av mamma, mormor och min kusin Julia. Vi kramades, satte oss i bilen och åkte hem. Trots att det var så längesen som jag både träffade dem och var hemma så kändes det som att vi sågs senast "igår". Älskar familjen. Det är en sååå viktig del i mitt liv.

På kvällen kom Sanna, älskade bästis, och vi bubblade ikapp på mammas fina balkong i värmen. Helgen gick så fort. Vi hann med utgång, familjemiddagar, bästishäng, fika och att träffa farmor/farfar och mormor/morfar.

På söndagen åkte jag hem och himlen var så vacker. Tycker fortfarande denna bild ger någon form av harmoni. Jag brukar alltid somna när jag flyger men på väg hem var jag så laddad med energi efter att ha varit omgiven med människor som älskar mig och jag dem. Jag satt och tittade ut, tänkte på livet. Vart jag är på väg, vad jag vill och inte vill.

Likes

Comments

Hur fina frisyrer? De senaste kvällarna har jag ägnat tid till att leta upp "målbilder" hur jag tänker att mitt hår ska se ut. Vad tycker ni om dessa? Jag tycker att ljust hår hör till sommaren. Jag har nog testat på de flesta hårfärger och stilar som finns, haha. Jag lyckas alltid återvända till ljust.. Ljust hår är en del av den jag är.

Jag ska snart göra en uppfräschning på mitt hår och jag L Ä N G T A R. Just nu är det nästan orangeaktigt i topparna och allmänt risigt. Den nya frisören som jag ska testa här i Malmö bad mig att leta upp bilder som jag tycker är fina, och som är frisyrer/färger som jag själv vill ha, det tycker jag var toppen. Jag brukar ofta kolla upp bilder innan och lite skamset visa bilderna för frisören. Nu känns det inte alls lika jobbigt, i och med att hon har bett mig att leta fram vad jag tycker är fint.

Ni får se resultatet om några daga!

Likes

Comments

Malmö

Onsdag. Snart har halva veckan gått! Sophie åkte vidare idag. Alltså jag känner mig fylld med energi. Jag kunde knappt somna igår för att jag var så fylld med glädje och bästisboost. Vi har pratat om allt mellan himmel och jord. Minnen, framtiden, livet, relationer, vänskaper.

På fredag åker jag hem och ska hänga med min familj och mina vänner. Det kommer vara bra för mig. Måste ge mig själv och min själ lite ro och harmoni.

Likes

Comments

Malmö

Min bästa vän är på besök. När jag såg henne stiga av bussen började tårarna att rinna. Jag verkligen fulgrät och det var så skönt. Som jag hade saknat henne!! På bilden är vi på La Grappa på lilla torg. God mat och gott vin. Gå dit!!

Kan inte tänka mig ett liv utan henne. Vänder mig till Sophie gällande så mycket. Ja, typ allt! Love you ❤️ Hur fin är hon inte?

Likes

Comments

Malmö

Sommar ❤️ Så mycket vackra färger om man bara ser sig omkring!

Likes

Comments

Malmö

Har sett ut som bilderna ovan. Mycket festligheter och mycket mat!

Likes

Comments

Såhär fint är numera mitt vardagsrum! Det har gått från att vara en "kaos-yta" till att börja likna ett vardagsrum. Hur härligt är inte det? Till helgen ska jag försöka få till gardinerna och placera ut vart tavlorna ska sitta. Vår lägenhet är stor, det är både svårt och dyrt att fylla alla rum. Vårt gästrum är ännu ett rum som bara står. Det blir ett senare projekt!

Likes

Comments

Malmö

Jag har bestämt mig för att ta tag i denna blogg. Främst för att jag faktiskt känner mig väldigt ensam i Malmö. Jag ska försöka fylla bloggen med saker jag hittar på i Malmö, resor som jag tar mig an och försöka inspirera till vad vi fixar mer i lägenheten.

Jag flyttade ner till Malmö i maj 2017 för att flytta ihop med Sebastian igen. Efter att i mer än 6 månader ha pendlat ner till Malmö varje helg så kändes det ohållbart i och med att jag varje måndag åter i jobbet var trött och mitt immunförsvar började att försämras. Sagt och gjort, jag flyttade ner till Malmö på sekunden som mitt jobbkontrakt var klart. Sedan dess har jag försökt hitta en balans i livet på min nya plats. Jobb, skapa vänner, nätverka och etablera mig hemma i min nya lägenhet.

Så återigen, välkomna hit!

Likes

Comments

 1. Färdigställa studierna
 2. Arbeta på Migrationsverket
 3. Resa till Maldiverna
 4. Laga egna dumplings
 5. Börja studera kinesiska igen
 6. Resa tillbaka till Taiwan
 7. Åka på en weekend med Sophie
 8. Flytta hemifrån (igen)
 9. Unna mig en power-present (typ en riktigt fin ring, klocka eller väska)
 10. Börja rida igen. Behöver verkligen en hobby till hösten/vintern
 11. Införskaffa ett nytt träningskort
 12. Vara kulturell minst en gång i månaden - vin räknas ej haha. Museum, konstutställningar etc..
 13. Skaffa mig en grym paradrätt
 14. Klippa håret kort och färga det mörkt
 15. Stressa mindre, och speciellt över det som ändå inte går att ändra.Likes

Comments