Hittade brieost till nedsatt pris när jag handlade i söndags, vilket inspirerade till en god macka som matlåda idag! Att handla varor till extrapris eller "ät snart" -priser kan vara minst lika billigt som nudlar eller falukorv men så oändligt mycket godare, och mycket roligare att tillaga/förbereda!

En enkel salami- och brieciabatta med lite ruccola, tomater och röd paprika.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Improviserad och larvigt snabb couscouspytt med fräscha smaker och hemmagjord senapsdressing.


Ingredienser (1 portion, ingen matlåda)

1 fryst laxfilé a >100

2 dl couscous

1,5 dm purjolök

Ca 15 babyplommontomater

Ruccola eller annat grönt som tål att värmas upp en aning (ex spenat)

1 citron (pressad, så mycket du tycker)


Senapsdressing

Olivolja

En skvätt balsamvinäger

0,5 matsked citronjuice

Salt

Ca 1 msk senap efter smak (jag använde Johnnys sötstarka)

Peppar

Salladskrydda, örtsalt eller liknande om du har det


Gör så här:


Tina laxen, gärna i vattenbad eller rumstemperatur då tining i mikron kan leda till att laxen blir "klar" av värmen medan mitten av den fortfarande är fryst. Att tina styckfrysta laxfiléer tar inte mer än någon timme i bad med kallt vatten! Behåll förpackningen på.

Börja med att sätta på vatten till couscouset enligt anvisning på förpackningen. Glöm för guds skull inte salt och olivolja (hemligheten till fluffig och smakig couscous), det glömde jag.....

Dela tomaterna i halvor- babyplommontomater är mina favoriter då de är mycket sötare och smakigare än vanliga körsbärstomater. Skölj och skiva purjolöken i lagom stora bitar.

Skär laxen i lagom stora bitar, max 1x1 cm, och salta och peppra samt pressa citron över fisken.

Börja stek tomaterna i het panna med olivolja, salta och peppra lite, sänk värmen. Lägg sedan i purjolöken och låt steka någon minut innan den lätt citronmarinerade laxen kommer i.

Höj värmen något igen och låt laxen steka tills den är klar efter ca 2 min (pga små bitar). Rör i ruccolan/spenaten och rör runt lite. Vänd ner couscousen som du innan fluffat upp med en gaffel genom att gradvis skrapa upp den. Skvätt ner lite mer citronsaft om du tycker.

Senapsdressing

Häll alla ingredienser i en skål eller ett glas och se till att senapen och balsamvinägern blandar ut sig med hjälp av att blanda/vispa med gaffel. 


Lägg upp couscouspytten på en tallrik och häll över dressingen. Servera med sallad, gärna med fetaost eller likande om du har det!


Smaklig måltid!

Likes

Comments