Hej alla våra fans!! vi är då ledsna för att vi har varit så dåliga på att uppdatera.. Men som kompensation bjussar vi på två yummiiisar, fishtaco och kycklingfajitas!


VI VET att vi ar varit usla på bloggandet.. Men det var varit så mycket nu med nya jobb för båda två, skolan har kickat igång igen, rutiner ska påbörjas.. Ja ni vet, man märker ju att sommaren är över och att allvaret är igång igen! Men för att vi har varit borta så länge så bjussar vi på två recept på riktigt goda rätter, nämligen fishtaco och kycklingfajitas. Vi kunde inte riktigt välja ett av dessa så det blev en kombination.. Ni vet, man kan ju inte få nog av mat :) (tänk nu att vi gör räääätt mycket mat, då detta ska räcka till en del matlådor.. Detta kommer bli ungefär 10 portioner)


Det du behöver är:

Fishtaco:

Valfri vit fisk, vi valde torsk, cirka 400g

panko 2-3 dl
ströbröd 1-2dl
1 tsk cayenne
1 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
olja för fritering
2 ägg
salt & peppar


mangosalsa:
mango 1-2st
salladslök
majs
chili
salt & peppar
lime 1/2 lime


pico de gallo:
2 hackade rödlökar
koriander
6 tomater,
limejuice av 1 lime
1/2 chili


kycklingfajitas:

2 paprikor
2 rödlök
kycklingstrimlor, 1400g

fajitasmix


Såhär gör du:


  1. börja med att finhacka alla ingredienserna till pico de gallon, smaka av med peppar, salt och olivolja. Häll även i lite balsamico om ni tycker om det!
  2. mangosalsan: skiva mangon tunt (använd en osthyvel så går det snabbare), blanda det med majs, chili, limejuice och hackad balladlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fishtaco: Strimla fisken i önskad storlek, blanda ströbröd+panko och kryddorna på en tallrik. Häll även upp ägget i en skål och vispa. Vänd sedan ner fisken i ägget och sedan i blandningen. Hetta upp olja i en kastrull, till cirka 160° och fritera sedan fisken tills att de får en fin gyllene färg.
  4. kycklingfajitas: Stek kyckling och häll sedan i de hackade grönsakerna. häll sedan på fajitasmixen och sedan är det färdigt!


Servera detta med en strimlad sallad, tacosås, cremefraiche i tortillabröd. DONE! Superenkelt, det är egentligen bara att hacka ihop detta och det är perfekt att göra en tacosallad som matlåda dagen efter om man inte vill krångla med tortillasbröden. MUMS!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

HEJ ALLA VÅRA SAKNADE FANS!

Vi vet att vi har varit riktigt dåliga på att uppdatera nu i sommar men det kommer så mycket annat i vägen...... Som kompensation kommer vi att bjussa på ett riktigt RIKTIGT gott recept som NI MÅSTE PROVA! Nämligen Poke Bowl! Det är riktigt fräscht, enkelt och supersmarrrigt, vi lovar er att ni inte kommer bli besvikna!

Det du behöver för en poke bowl:
Jasminris
Mango
Gurka
Rödlök
Ingefära
Sesamolja 1,5 msk
Sesamfrön
Salladslök
Koriander
Edamamebönor
Koriander
LIme
Honung
färsk lax
japansk soya 2,5 msk
Vitkål
Rädisor


Såhär gör du:

- Skär upp laxen i önskad storlek, tycker man det kan ta emot lite att käka "rå" fisk är det perfekt att strimla i tunna skivor! Lägg laxen i en förslutningsbar påse och riv i cirka 1 tumme ingeföra, salt, peppar, sojan, sesamoljan, sesamfröna, cirka 1,5 msk honung, juicen från en lime och lite vanlig matolja. Blanda runt detta försiktigt men ordentligt så all lax får en bit av ingredienserna.

- Skiva rödlöken tunt och gör likadant med vitkålen och lägg det i två separata skålar.
I varje skål: Häll på juicen från en halv lime i varje, 0,5-1 msk honung i varje och salta av. För att få det lite mer vätska kan du även hälla i lite vatten. Blanda rödlöken så den får en fin rosa färg och låt det stå vid sidan.

- Koka riset enligt anvisningarna och skär upp resterande grönsaker och frukter så som ni vill ha det. Lägg upp det på en större fin tallrik och det kommer bli magiskt att bjuda era vänner på detta!

Sedan är det i princip färdigt! Det är perfekt att bjuda vänner som har lite olika smak på grönsaker då man själv kan välja vad man vill ha i sin skål och de grönsakerna vi använde idag kan man byta ut mot exempelvis rödkål, morötter, krispsallad, majs, tomat etc. Det är ett superbra tillfälle att rensa av kylen innan sakerna blir dåliga och det är ett socialt sätt att käka på och plocka lite från olika skålar och tallrikar.


Detta kommer vi VERKLIGEN att göra fler gånger! :)

Likes

Comments

Heeeeej alla fans! VI VET, vi har varit urusla nu med bloggen.. Det finns inga ursäkter men vi båda jobbar mycket nu och när vi väl är lediga så glömmer vi lätt bort att vi har fans... vi vet, famous-life. I alla fall, idag bjussar vi på ett riktigt gott och vegetariskt recept, nämligen halloumipasta! Superenkel och supergod! Vi har sagt att vi ska försöka oss på att käka mer vegetariskt här hemma, och bara rensa bort allt kött i frysen vi har nu och inte köpa nytt utan bli av med det.. Vi får se hur det går, men vi tror det är en bra idé både för oss och för miljön. Men yaddayadda, häääär kommer receptet:

Halloumipasta

Det som behövs:

2 stycken chilihalloumi
1 lök
3 salladslökar
Ett gäng champinjoner
½ chili
3 dl grädde
1 dl vitvin
2 vitlöksklyftor
En bit vitkål
Persilija

Pasta för 4 personer

Såhär gör du en grym vegetarisk pasta

Sätt på en kastrull med mycket vatten, pasta ska ha överdrivet mycket vatten, och salta på ordentligt, koka pasta enligt förpackningen förutom att den ska vara al dente. Så ta den någon minut innan. Den går värdigt i såsen.

Börja sedan med att hacka alla grönsaker Fräs att utom persiljan snabbt i lite olivolja, dela under tiden halloumin.
Slå på vinet och låt puttra några minuter. Stek halloumin i en panna för sig, häll i grädden och när den har kokat upp så slänger du i halloumin. Blir det för rinnigt red av med lite maizena.

Krydda på med salt och peppar tills du är nöjd, svårare än så är det inte.

Hacka lite persilja och strö över när du har blandat i pastan i såsen.

Likes

Comments

Dags för recept igen och denna gång bjussar vi på något syrligt och smaskigt! Idag blir det nämligen recept på två olika sura godisremmar, hallonremmar och citronremmar. Riktigt surt och riktigt smaskigt! I veckan tnäkte vi även dela med oss av hur vi göra hemmagjord limoncello och även ett matrecept som kommer få er att dregla!

Det du behöver för HALLONREMMARNA är:

cirka 6 dl frysta hallon
3 msk vit sirap
1 tsk citronjuice
socker och citronsyra

gör såhär: Detta är så enkelt så man nästan börjar gråta.
- Sätt ugnen på cirka 80 grader.
- smält hallonen i en kastrull och tillsätt sirapen och citronjuicen.
- sila bort hallonkärnorna
- häll ut smeten jämn på ett ugnsplåt på lite bakplåtspapper och låt det stå i ugnen i cirka 2,5-3h.
- mortla sockret och citronsyra (blanda lite å som du själv vill, vi råkade ta aningen för mycket citronsyra men det är bara att hälla på lite mer socker då så det blir lite sötare :)
- ta ut smeten och låt det svalna lite.
- skär smeten i remmar och doppa detta i sockerblandningen, VOILA! där har du sura hallonremmar! :)

Det du behöver för CITRONREMMARNA är:

8-10 gelatinblad
0,75dl-1dl lemoncurd, ta gärna någon som är ganska syrlig.
1 citron
1 msk citronsaft
0,5dl vit sirap
1,5dl socker
1,5dl vatten
0,5 tsk citronsyra (va försiktig med citronsyran, det kan bli riiiiktigt surt annars!
lite gul karamellfärg

gör såhär:
Blötlägg gelatinbladen och låt de ligga coh gotta sig.
Häll sedan i sirapen, vattnet, socker och lemoncurden i en kastrull och koka upp i cirka 5 minuter.
Häll sedan av gelatinbladen och lägg det i smeten och häll sedan i citronsyran.
häll i lite gul karamellfärg för att stärka den gula färgen :)
Ta fram en ugnsplåt och lägg på baksplåtspapper och häll ut smeten, låt det sedan stå i rumstemperatur över natten och skär det sedan i önskad storlek.
Doppa sedan remmarna i samma blandning som du mortlade ihop emd socker och cintronsyra till hallonremmarna.
VOILA!!!!!!! Perfekt att ge bort vid en middagsbjudning eller bara njuta själv en sommardag!


Likes

Comments

Hej hej hej!

Nu var det dags igen, en perfekt sallad som ändå mättar magen! Här har vi ingen fet och fläskig sås utan en klar buljongliknande sås baserad på lime, chili, vitlök och fisksås. Fisksås kanske låter läskigt men är riktigt mumsigt till asiatisk mat. Denna salladen tar bara 10 minuter att fixa vilket gör det riktigt bekvämt, det enda tråkiga är att pilla räkorna. Är du lat så kan du köpa färdigskalade:)

Det du behöver för att göra en kunglig vietnamesisk sallad är:

1 paket räkor
1 gurka
3 rivna morötter
1 rödlök
glasnudlar för 4 personer
1 salladshuvud

Nouc man
0,5-1 msk fisksås
3 vitlöksklyftor
1 chili
3 msk socker
5 dl kokande vatten
1 lime


Såhär gör du en kunglig sallad:

1. Börja med att koka nudlarna enligt förpackningen. Kyl sedan ner i kallt rinnande vatten. Skala och riv morötterna, hacka gurkan, löken och salladen i så stora bitar du vill.

2. Skala räkorna och blanda sedan i dem tillsammans med nudlarna i salladen. Krydda med lite salt och peppar.

3. Nouc man
Finhacka chiliin, vitlöken och pressa limen. Tillsätt sedan sockret och lös upp det med hjälp av det varma vattnet. Smaka sedan av med fisksås. Skulle det inte smaka som du hade tänkt dig, så använder fantasin och krydda på lite mer.

Så enkelt, snabbt och jääääääkligt gott!

Likes

Comments

Hej vänner!

Idag bjussar vi på ett riktigt bra och enkelt recept och som är toppen att frysa in eller ta med på eftermiddagsfikat på jobbet, nämligen chocolate chip cookies med hasselnötter! Otroligt enkelt och attans sååå gott! TUSEN gånger godare än färdigköpa kakor, och degen kan man även lägga i kylen lite lätt och sedan smula ner det i vaniljglass om man gillar lite kakdeg i glassen. Lätt, enkelt och billigt, och skitbra om man ska ha gäster så bakar man innan och så luktar det ljuvligt hemma ;)! Yeess nu kör vi:

Det du behöver för dessa kakor är:

cirka 250 kakor, blanda lite med mörk choklad och ljuschoklad.
vaniljsocker, 1,5tsk
vetemjöl, 5-6 dl
socker, 2dl
farinsocker, 1,5dl
hasselnötter, cirka 2dl
ägg, 1st
smör, 250g


1. Sätt ugnen på 190°. Lägg nötterna på en plåt och släng in de i ugnen och rosta dessa i cirka 10-12 minuter, (obs håll koll på det bara!)
2. Börja med att ta det rumstempererade smöret, om du inte har tålamod som vi så går det alldeles utmärkt att skära det i mindre bitar så det blir lätt att blanda. Blanda ihop de torra ingredienserna: smör, socker, vetemjöl, vaniljsocker och farinsocker. Vispa ihop detta till en fin smet.

3. Hur ser nötterna ut? Är de färdiga, ta ut de och låt svalna en liten stund. Lägg de sedan i en handduk (gärna någon du inte håller kär) och knyt runt handduken runt nötterna och börja "knåda" nötterna mot en bänk eller liknande för att få bort skalet.

4. Låt nötterna svalna ordentligt och hacka sedan nötterna och chokladen grovt

5. Häll ägget ner i smeten och blanda tills du får en fin och go smet och häll sedan i chokladen och nötterna och mixa ihop.

6. Rulla sedan smeten i mindre bollar och lägg ut de på en plåt, lämna ganska bra med mellanrum mellan bollarna då det smälter ut till fina kakor.

7. Släng in i ugnen i cirka 12 minuter och voila, coooookies from heaven served!








Likes

Comments

Heeeej!


Nu blir det ett riktigt smarrigt recept på fetaostbiffar, rostad potatis och tzatziki! Detta blir lite saftigare och ger mer smak än vanliga pannbiffar. Men sen blir ju allt gott när man har tzatziki till!! Vi slog till och gjorde massor med biffar som vi skulle ha till matlådor. Så man kan bara dela receptet om man inte vill göra så många.


Det du behöver för kungliga fetaostbiffar är:


1600 gram blandfärs/nötfärs.
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
300 gram fetaost
Persilja
Salt & peppar (räkna med 2% salt av mängden köttfärs)

Tzatziki:

5 dl turkisk yoghurt
1 gurka
3 vitlöksklyftor/ börja med två
2 msk olivolja
Salt & vitpeppar

2 kg fast potatis


Såhär gör du kunniga fetaostbiffar:

1. Klyta potatisen och slå på olja, salt & peppar och släng in i ungen på 200 grader. Börja med att hacka löken och svetta av den i en stekpanna lätt. Blanda sedan allt annat i en bunke, pressa vitlöken, hacka persiljan och stek ett smakprov. Är du nöjd så forma biffar i lagom storlek.

2. Stek biffarna i smör på rätt hög värme, lägg sedan i dem i ungen till de uppnått 67 grader vid blandfärs och 60-65 med nötfärs.

3. Tzatzikin gör du enklast genom att riva gurkan och lägga det i handduk och pressa sedan ut så mycket vatten du kan! Ligger du bra på det, så riv gurka dagen innan eller på förmiddagen och låt det sedan stå i en sil i kylen och låt rinna av. Strö även på salt så drar det ut lite extra vatten.

4. Pressa sen vitlöken och tillsätt den tillsammans med olivoljan, kryddorna och gurkan. Smaka sedan av. Tänk på att smakerna blir bättre efter ett tag när den har stått och dragit åt sig smakerna.

TIPS: Använd lite ljummet vatten när du formar biffarna, så blir de perfekta =))




Likes

Comments

För att växla lite ifrån tacos så blev det att vi lagade enhiladas idag! Något vi aldrig ätit tidigare, men som gick väldigt snabbt och var grymt gott. Smakar lite som tacos men här gör man en lite mer smakrik färs som man sedan bakar av i tortilla bröd med en massa ost på. Till det serverade vi en blandsallad, gräddfil och lite salsa ;) Även så skippade vi köttet på några av rullarna och körde helt vegetariskt med quorn, men så gjorde vi en omgång med kyckling ifall vi inte skulle gilla qournfärsen, men det gjorde vi. Det smakar ungefärs samma som köttfärs fast med lite mindre tuggmotstånd. Kan varmt rekommenderas!!! Try this, ni kommer inte bli besvikna VI LOVAR! Det var EXTREMT lätt att laga och räcker länge då det är sjukt mättande!


Det du behöver för en enkel kunglig omgång med enchiladas är:


400 gram qournfärs (vanlig för den kräsne)
600 gram kyckling
2 dl creme fraiche paprika/chili
500 gram krossade tomater
8 tortilla bröd( vi hade några stora och små hemma så blev blandat)
2 påsar enchilada kryddning
250 gram gratängost
En bunte korriander

1 burk salsa
3 dl gräddfil


Så här gör du en kunglig omgång med enchiladas:

1. Börja med att sätta på ungen på 200 grader. Strimla kycklingen och stek sedan den och qournfärsen var för sig.

2. Blanda i halva paketet krossade tomater i varje laddning.

3. Låt puttra lite, strö sedan på en påse av kryddblandningen i varje stekpanna och en halv crème fraiche i varje.

4. Hacka ner lite koriander stjälkar och tillsätt, spara bladen till salladen och lite för att strö över maten när det är klart.

5. Släng ihop en sallad av det du gillar mest.

6. Ta bröden och fyll några med färsen och de andra med kyckling. Lägg i en ungsform och strö sedan ost på. Kör in i ugnen tills det fått en fin färg. Voila! FÄRDIGT! Detta måste vara ett av det absolut enklaste och snabbaste recepten vi har gjort och vi tror att det blir en stor favorit här hemma!

Likes

Comments

Hej våra fans! Hoppas allting är super i det sköna vädret och att tentaplugget går bra!

Alla våra vänner som känner oss vet att vi Ä-L-S-K-A-R grillat, så därför tänkte vi dela med oss av våra lilla marinering vi brukar köra till grillet och med goda tillbehör. Det vi bjuder på idag är marinerad flankstek, serverad med rostade rotfrukter och hemslagen bea. HUR GOTT låter inte det?! Enkelt och otroligt gott, hoppas detta testas hos er där hemma! :)

Det du behöver för köttet är:

Kött, går bra med vilket som egentligen. vi valde flankstek :)
Kinesiska soya, 2msk
honung 1,4 tsk
vitlöksklyftor, 4 st
chili, en halv cirka.
salt och peppar.

Gör såhär med köttet:
Lägg köttet i en lite slitstarkare påse (mina favvosar är IKEAs fryspåsar som jag använder till ALLLLLT!!!!)
Hacka vitlöken och chilin och släng i detta i påsen med resterande ingredienser.
Massera köttet och låt det stå, ju längre desto godare :)
Släng detta på grillen och grilla det till cirka 50°, ta sedan av köttet och låt det vila i cirka 10 minuter och voila! 10/10 poäng!

Rostade grönsaker:
Detta är ett perfekt tillfälle att ba rensa kylen på rotfrukter som håller på att bli gamla.
Vi hittade morötter, potatis, rödlök och sötpotatis här hemma som vi passade på att rosta.
Skär rotfrukterna i önskad storlek och häll på lite olivolja, örtkrydda och flingsalt samt peppar. Släng in i ugnen på 175° i cirka 25 minuter. FÄRDIGT!


Hemslagen bea:

Det du behöver är:
Scharlottenlök, 1 st
persiljestjälkar
vitpepparkorn, cirka 4-5 st
dragon, efter smak
4 äggulor
smör, 250g
rödvinsvinäger, cirka 0,5dl
salt och peppar
vatten, 0,5 dl

Gör såhär:
1. Finhacka löken och persiljestjälkarna och släng det i en kastrull.
2. Häll på rödvinsvinägern och vattnet samt vitpepparkornen.
3. Reducera ner detta till hälften.
4. Smält smöret samt separera öggulorna i två skålar.
5. Smöret ska nå cirka 54°.
6. Ta reduceringen och blanda ihop det med äggulorna, vispa över vattenbad till cirka 50° och häll sedan sakta i det smälta smöret tills du får en härlig konsistent.
7. Tillsätt sedan dragon, persilja och smaka av med salt och peppar.

TIPS!! Skulle den skära sig, oroa dig inte! Bara ta en ny äggula eller två och använd samma blandning som är skuren och tillsätt lite mindre åt gången istället! Sen är det bara att vispa utahelvete!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Hoppas allt är bra med er i det strålande fina vädret! Nu är det ju återigen tentaperiod för många och vad lyser upp ens dag mer än lite gott väder? Jo efterrätter SÅKLART! Och när den ena tar lite längre tid, vad gör man under tiden man väntar? Jo, gör en till efterrätt! Så nu kommer två recept på söta små saker: nämligen chokladkaka med dulce the leche och toscakorgar med glass!

Det du behöver för chokladkakan med dulce de leche är:

vaniljsocker 2tsk
kakao 1dl
bakpulver 2 tsk
smör 225g
ägg 3st
vetemjöl 4,5dl
socker 3dl
en burk sötad kondenserad mjölk
gräddfil 3 dl
salt 1krm
mörk choklad 100g

Såhär gör du denna underbara efterrätt:
1. Vi börjar med dulce de lechen. Ta bort etiketten på burken och lägg hela burken (ÖPPNA EJ BURKEN!!) i en stor kastrull. Fyll kastrullen med vatten så den täcker burken och en bit till och låt detta koka i cirka 1,5-2 timmar. (Ja, detta steget är det som tar lång tid.. Men vad gör man inte göra att smaklökarna ska dansa vilt) Detta sköter sig av sig självt så lägg det bara och låt det koka till sig.
2. Sätt på ugnen på 175°
3. Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan den mörka chokladen.
4. Viska äggen och sockret luftigt och pösigt!
5. Tillsätt därefter smöret och sedan gräddfilen och vispa.
6. Häll i resterande ingredienser och rör runt med en slickepott tills att du får en fin och jämn smet.
7. Häll i smeten i en smörad bakform, gärna med avtagbar kant..
8. Släng i denna i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. Resultatet ska bli en fin och fast kaka.
9. Ta ut kakan och låt den svalna.
10. När dulce de lechen har kokat färdigt, öppna färsiktigt burken när den har svalnat lite och häll det i en skål och rör om till en jämn kolasås.
11. Häll sedan kolasåsen på kakan och låt det stelna till sig lite. Voila! Färdigt! :)


Det du behöver för toscakorgarna (går även bra att göra endast flarn):
ljus sirap 1dl
vetemjöl 3 tsk
socker 1 dl
smör 100g
sötmandel 1 dl
mjölk 2,5 msk


Såhär gör du toscakorgarna:
1. Sätt på ugnen på 175°. Lägg smöret, sockret och sirapen i en kastrull och koka upp tills allt socker har smält.
2. Häll sedan i resterande ingredienser och låt det sjuda till sig under några minuter.
3. Ta fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper på. Häll sedan ut klickar av smeten så att det täcker ett glas ungefär på diametern. Gör detta i flera omgångar just pga smeten som lätt flyter ut.
4. Grädda i cirka 5,5 minuter i ugnen tills att det får färg och ta ut!
5. Låt de svalna lite, men innan de har svalnat helt så lägg den över ett glas och vik över och forma som en korg.
6. Låt det sedan stelna och svalna till sig och servera med glass och bär, voila!

Förlåt för den otroligt dåliga resultatbilden, men vi tog den 2 dagar senare när alla gäster kom så det blev väldigt hastigt..! MEN GOD ändå såklart!! <3

Likes

Comments