Har haft en hemsk dag idag. Det har spöregnat så när jag kom till föreläsningen imorse så var jag dyngsur även fast jag haft paraply. Sedan skulle vi ses med gruppen och göra två arbeten, vi blev nästan klara åtminstone. Tyvärr så tar det lite tid att anpassa sig i gruppen och innan alla hittar sina roller. Sen så gick jag hem, köpte en pizza och en cola och tar det bara lugnt just nu.

Förresten så målade jag om i min hall häromdagen så nu är den vit och fräsch! Köpte dessutom lite växter så den hallen såg mer hemtrevlig ut än innan. Ni får ursäkta väldigt olika ljus och vinklar på bilderna men ni kan nog se skillnad iallafall. Målade som ni ser dessutom hatthyllan vit eftersom jag tyckte att det skulle passa bättre. Men wow vad nöjd jag är! Bästa beslutet på länge! Nu ska jag nog ta en powernap och sen vänta på att Sverige-Bulgarien ska börja, go go go!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Jag tänkte delge mina bästa tips för vad som kan vara bra att införskaffa när man börjar studera på universitetet.

Pennor, anteckningsböcker
De första två punkterna talar för sig själva, på föreläsningar så är det bra att vara redo att anteckna. Föreläsningarna ger ofta (läs: inte alltid) en hjälp att förstå kurslitteraturen då föreläsare försöker sätta begrepp och liknande i olika sammanhang som inte framgår genom bara kurslitteraturen. Så anteckna, anteckna, anteckna!! Genom att anteckna minns du inte bara lättare, du får även extra material när du studerar till tentan eller skriver uppsatser! Det finns billiga pennor och block på till exempel ÖoB!

Kurslitteratur
Kurslitteraturen ligger till grund för hela utbildningen, så införskaffa den i god tid och köp gärna begagnat! Det finns grupper på sociala medier där folk säljer sin litteratur till ett mycket bättre pris än om ni skulle köpa nytt. Nya böcker kan kosta upp till 700 kr om inte mer och därför så köper många begagnade böcker, inklusive jag själv. Det positiva är att du kan sälja böckerna vidare efter terminens slut och därmed förloras inga pengar, viktigt för en student! Det finns även bibliotek där böcker kan lånas men tänk på att lånet är under en begränsad tid och att böckerna går åt fort. Försök att vara ute i god tid innan böckerna tar slut så sparar du både tid och pengar! Sök på köp- och säljgrupper för ert universitet på facebook.

Laptop
Anteckningar kan absolut göras på papper men det är ändå nödvändigt med en bärbar dator. Det kommer skrivas mycket uppsatser och grupparbeten där en dator helt klart är behövlig. Införskaffa dig en dator, det är ett måste!

Matlådor
Ett måste för att leva billigt, att köpa lunch ute varje dag är inte särskilt härligt för studenters plånbok. Gör stora måltider hemma och frys in matlådor så du har det, det finns flera ställen på Campus där man kan värma maten! Du sparar supermycket på detta! Matlådor finns på de flesta butikerna, allt från ICA till Clas Ohlson till IKEA.

Mecenatkortet & Studentkortet
För att kunna spara ännu mer pengar så är dessa kort ett måste, superbra rabatter på många stora kedjor, till exempel Clas Ohlson, Zalando, ICA och Pressbyrån. För att få mecenatkortet så krävs det medlemskap i en studentkår. Jag är alltså medlem i Örebro Studentkår och får därmed studentkortet och Mecenatkortet, båda finns i digital form på mobilen, mecenatkortet får du även som riktigt kort. Supervärt iallafall att få tillgång till alla rabatter!

En bra väska
Det är fantastiskt skönt att ha en ryggsäck när man pluggar på universitetet. Vissa dagar behöver man ha med dator, böcker, matlåda och anteckningsmaterial och ryggan kan bli rätt tung. Så en skön väska som inte belastar ryggen eller axlarna för mycket är ett stort måste!

Det var nog det, mina första tips för att få det lite lättare med ekonomin och studierna.
Nu checkar jag ut för dagen!

Likes

Comments

Så var det snart dags för mig att ta mitt pick och pack än en gång och lämna huvudstaden för att återgå till min vardag i Örebro. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte längtat lite efter att komma till min lägenhet och träffa alla vänner igen. Samtidigt så är det lite vemodigt att lämna sommaren bakom sig och se fram emot stress, tentor och uppsatser. Jag har åtminstone köpt alla böckerna till terminen och känner mig väl förberedd. På söndag den 27e augusti så lämnar jag alltså Stockholm där jag spenderat nästan hela sommaren och åker tillbaka för att påbörja nästa termin.
Men nu tänkte jag ge er en liten kort introduktion om mig och min vardag.


Jag studerar socionomprogrammet på Örebro Universitet och startade min utbildning vårterminen 2017, så nu om cirka en vecka så börjar jag termin 2. Jag är en ganska enkel person som älskar fotboll samt tycker om många andra sporter. Jag bor i en 2a i Örebro men kommer från Stockholm så det händer att jag åker dit någon gång i månaden.

Likes

Comments