Skolångerst

Oj är lovet redan slut de gick fort...
Tänk att man redan en vecka innan skolan börjar har panik, man vill gömma sig under sängen eller bara försvinna..
De var ett jävla bra tjat om betygen denna terminen, vart man ska gå för att komma in.

Vilken linje ska du gå?
- Hmn ingen aning
-du kan ju inte gå den linjen, den är inte bra den är bara för efterblivna. Man kan ej gå högskola om man tar den


Hahaha ska du verkligen gå ekonomi?
Haha du kommer aldrig komma in, knappt du kommer in på iv.


Tro fan det tar mycket på en. Jag vet att det inte är högskola på den linjen, jag vet att jag inte har bästa betygen. Men jag gör mitt bästa!

Jag pluggar och tror jag kan allting, jag skriver provet och känner mig säker efter och säger att de är lätt. Jag får tillbaka provet och förväntar mig högre.
Jag blir nöjd för jag blev godkänd
Min kompis sitter jämte mig och gråter hon fick bara ett B... För mig är de katastrof jag vet inte ifall jag ska börja skratta eller gråta?
Jag sitter jämte min kompis och säger du måste skämta med mig de är ju jätte bra, medans jag sväljer min klump i halsen och kollar på mitt prov där de står ett i fyllt E..

Jag frågar om hjälp till en av mina lärare och han svarar vad är de du inte förstår i frågan?
Jag svarar allting?
Han svarar då vadå förstår du inte svenska?

Att man ska känna sig idiotförklarad för att man inte förstod frågan?

Man ska vakna klockan 7 varje dag sminka sig platta håret för att inte någon ska kommentera ens utseende. Man ska komma prick halv 9 till skolan annars får man frånvaro . Man ska vara aktiv på lektionerna prata högt. Fast man egentligen inte vill, hälften i min klass är rädd för att man ska svara fel och att någon ska skratta? Ska de vara så?

Killarna i klassen sitter och pratar om snygga tjejer i bikini som inte har en nypa fett på kroppen hur perfekta de är. Det är helt SJUKT

Ett prov i veckan vadå de är väll inget fel menar läraren på, säger en vecka innan vi ska ha prov i detta kapitlet. Vi säger då men vi ska ha två andra prov den veckan kan vi ej byta datum. Nej svarar läraren då!
Inte konstigt att man blir underkänd då jag prioriterar först grundämnena sen No tillexempel..

Det tar på ens krafter jag har redan fullt upp man får betygen i handen förväntar sig bättre, man är rädd för att gå hem till mamma och pappa och berätta vad man fick.
Dom förväntar sig bättre de var ju så lätt på deras tid.
Mamma- alla mina kompisar berättar för mig hur bra deras barn är i skolan hur tror du de känns för mig?
Visst mamma deras barn kanske föddes perfekta, men jag är inte perfekt. JAG ÄR LÅNGT IFRÅN perfekt. Men jag försöker och jag FÖRSÖKER GÖRA MITT BÄSTA.
JAG VILL GÖRA ALLTING FÖR ATT GÖRA ER STOLTA ÖVER MIG. Men ni behöver inte gå och säga till era vänner vad jag är duktig på, för de har ingen med att göra. Men jag vill att ni ska veta att jag försöker.
Jag försöker gå till skolan glad, men jag vet att de alltid kommer finnas något den dagen som trycker ner mig. Jag försöker gå hem glad men jag ser en utav mina bästavänner gråta. Jag försöker.
Det ända jag vill är att ni ska vara lyckliga, och jag vill att ni ska respektera om jag väljer en "efterbliven" linje. För jag känner mig hemma där :) hellre där en vart jag är nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som rubriken säger så befinner jag mig just nu i SAN Francisco. Det är ju inte jätte många glada miner om man säger så, vädret följde inte med oss.
Vi har varit här i 2 dagar nu imorgon ska vi åka mot Los Angelos och jag är så sjukt förväntansfull och jag hoppas verkligen att vi har vädret med oss för de gör sjukt mycket.
Igår åkte vi med i en turist buss där man fick se hela San Francisco.
Idag har vi varit och besökt Alcatraz vilket var fett drygt. Jag hatar att bara gå och kolla på saker det är de värsta jag vet.
Nu ska vi åka iväg någonstans förhoppnings vis blir de lite shopping också :)))

Vi flög i ungefär 11 timmar, fett jobbigt och här ska ni få se flygplans maten. Äckligt

Likes

Comments

Julen är här! Äntligen! Till och med lite snö kunde världen offra, det tackar och ber vi för.

Tänkte dela med mig av lite tankar som suttit och gnagt i ryggmärgen på mig ett tag nu. Det handlar bland annat om vänner, att alla ska ha någon som bryr sig. Men så är det inte i dagens samhälle.
"Jag är rädd för att vara mig själv, rädd för att använda mig av min yttrande frihet och rädd för att förlora just dig". Jag tror att många någon gång haft en liknande känsla. Att man är rädd för att vara sig själv och säga vad man tycker. Att man är rädd för andra men framförallt sig själv. Men å andra sidan är det någonstans där man måste sluta bry sig. Sluts bry sig om tjejen längst bak i klassrummet som har märkeskläder, eller killen som är populärast i skolan. Sluta vilja va lik hon som alla killar skriver med. Utan man måste någonstans där inse att jag är jag, och jag är nöjd med mig själv. Jag är unik på mitt sätt och det kan ingen ändra på. Du är bra som du är, inse det!
Dagarna rinner ut lika snabbt som timglaset och varje dag går till spillo. Varje dag som går räknas bort och jag inser hur en del faller bort från mig för var dag som går. Det tär på mig att veta att DU, den enda jag verkligen bryr mig om, så småningom kommer släppa min hand. Men vad kan jag åstadkomma om du inte ger mig en chans? För det är väl ändå chanserna här i livet som gör att vi kan förändras? Förändras som person, förändras på alla sätt och vis helt enkelt. Men har man då ingen som bryr sig om en, hur lätt är det då? Försök sätta in er i den sitsen, för många av oss känner såhär idag. Det som ligger bakom allt är antagligen skitsnack, blickar och ytterligare skitsnack.
Så snälla ni där ute. Tänk på vad ni säger och var inte rädda för att bry er. Er reaktion av nånting ni tycker är fel kan rädda livet på flickan som inte har några vänner.

Med detta avslutar jag och önskar er en god jul och ett gott nyår!

//anonym

Likes

Comments

Hejsan svejsan!!!

Tisdag morgon, ligger fortfarande i sängen vilket är såå skönt! Fortfarande trött efter helgen då vi var i Kungälv på volleyboll cup. Gick därför upp tidigt både lördag och söndag.
Igår hade jag träning som vanligt och efter det ridning. Tycker själv inte att det gick så bra igår men men!!

Halv 1 ska jag Alva och Frida till mormor för lite lunch, vid två ungefär åker vi till stallet för att rida! Ska bli väldigt mysigt så hoppas att vädret håller sig då vi tänkte rida ute. Jag tror att hela dagen kommer gå åt i stallet då vi ska ta in och ut i hagen, mocka, packa hö och alltihop.
Efter stallet ska jag och Alva iaf åka till min faster för att sova där, älskar hennes hus!!

Jag Elvira Nicole och Kaisa var och åt lunch igår och uppdaterade oss lite grann! Mycket mys

  • 186 Readers

Likes

Comments

Första gången på riktigt länge som jag faktiskt inte har söndagångerst på. Nu är de äntligen lov haha jag vet inte tror de heter höstlov?!?
Igår var jag med kompisar hade allmänt trevligt lika så i fredags Amanda sov hos mig inatt.
Inatt ställdes klockan in en timme efter tror jag?!? Så vaknade klockan 8 när den egentligen är 9 hahaha.

  • 195 Readers

Likes

Comments

Yes imorgon är det äntligen fredag, ååh som jsg längtat sen lov kan de bli bättre seriöst???
Älskar livet nu 💘💘💘 skriver längre imon

  • 206 Readers

Likes

Comments

Idag har jag haft utvecklingsamtal de gick jätte bra, över förväntningar :) sen efter de stack jag till Gislaved jag o några mer gick på utbildnings mässa eller vad man kallar de hahah!! Har fortfarande inte bestämt ifall jag ska välja handel eller samhäll men någon av de två linjerna är bestämt!

  • 207 Readers

Likes

Comments

Jag känner verkligen hur jag börjar ta tag i detta haha lol, idag har jag först pluggat som en galning sen har jag faktiskt åkt till Amanda vi åkte fyrhjuling sen bastade och duschade. Vi kollade även på när Matilda och Destiny gjorde pumpor de var kul hahha!!
Imorgon blir de utvecklingssamtal och sen öppet hus i Gislaveds gymnasium känner lite såhär hejdå onsdag välkommen torsdag :)

  • 208 Readers

Likes

Comments

Idag har jag varit med nickan och feff vi jag haft rätt kul tycker jag haha, jag och feff blev fotade utav nickan och aah finns de så mycket mer att skriva?

  • 215 Readers

Likes

Comments

Herregud, igår var jag inte ute någonting. Alltså verkligen ingenting haha hemskt, jag och Fannie låg heeeela dagen och kollade film vilket var hur mysigt som helst! Sånt får man faktiskt göra haha.
Vi hade en trevlig kväll här i fredags med massa vänner så de va skoj. Igårkväll kom Kaisa hit så vi käkade o hade de bara mys + ännu mer film haha!

Idag kommer mina föräldrar hem så måste städa lite :/ tar kanske en promenad senare idag i de fina vädret, hade vart skönt faktiskt!

  • 225 Readers

Likes

Comments