Så jag tittade på SMHIs hemsida för att kolla hur läget med vädret ser ut för veckan. Det skulle jag inte gjort, för jag ville skrika rakt ut och krypa under täcket. Väldigt konstruktiv och normal reaktion inte sant? Men såhär i slutet av januari med i alla fall en vintermånad kvar innan man kan börja kalla det för någon sorts vår så kryper den gråa himlen under huden på en på ett helt annat sätt än vad den gjorde i november. Hade föredragit ifall snön föll. Det blir ljusare och man kan få lite roliga fototillfällen där allt inte bara är grått, dött och ligger i ide. Grådassiga foton som knappt går att rädda har jag fått nog av. IMG_0205 Nu kanske vissa är nyfikna på arbetsintervjun som jag skrev om i söndagskväll. Måste ha jinxat den rejält då den blev inställd pga sjukdom, men är ombokad till nästa måndag. Men kan gå ytterligare en vecka att antingen vara nervositets-förstoppad eller nervositets-bajsa. Den som väntar på något gott och allt det där. Men fick hem diplom och betyg ifrån skolan idag. Så nu kan jag gå och flasha med dem, eller i ett illa valt tillfälle använda dem till bränsle till min brasa när jag får ett psykbryt för att hålla mig varm i kylan. Då lär alla sorters dokument ryka. Har mängder med papper ifrån skolan som jag fått under utbildningens gång som kan hålla mig varm hela nästa vinter. Men nu yrar jag mest i tristessen. Vet ni något roligt ämne att skriva om så berätta det för mig. Annars fortsätter jag yra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

[gallery size="large" type="rectangular" ids="3428,3429,3430,3431,3432,3433,3434,3435,3436,3437,3438,3439,3440,3441,3442"] Söndagkväll, koffeinet intas så man kan hålla sig vaken till i alla fall klockan tio. Men igår kom Daniel på besök och vi begav oss ut på en tur till Marsvinsholm. Har aldrig varit där förut, trots att man bor så nära som man gör. Men får bege sig dit när det blivit lite varmare, men att det är folktomt och vacker vintermiljö gör inget. Relativt vacker vintermiljö i alla fall, trots att himlen var grå och det var kallt. Men frost lite varstans väger upp vilken grå himmel som helst. Kanske lyckades lära Daniel lite fototeknik, trots att hans lilla kompaktkamera verkar mer avancerad än min 7D. Fast det kan bero på rena vanan med min följeslagare och den totala brist för kunskap för alla diverse knappar på hans nya. Men teknikerna är snarlika, bara på olika ställen om man kan uttrycka det så. Skall snart ta mig in i duschen, värma upp min kyliga kropp och bli lite ren. Kanske nervositets-gråta en stund för mig själv. Vad är då nervositets-gråta? Man är liksom inte ledsen, men man är så nervös så man kan inte kontrollera detta på ett mer konstruktivt sätt så man släpper en liten tår i ren frustration och glädje. Ungefär sådär. Nytt uttryck. Glöm inte vart ni läste det först(?) nånstans. När ni sitter där. Nervösa. Och gråter. Men ändå inte. Vad gör att jag får hitta på nya begrepp på mina diverse åkommor? Skall på arbetsintervju imorgon. Var och alla detaljer skriver jag ut en annan gång. Man kanske jinxar det hela om man skriver ut det för officiellt? Jag som aldrig varit skrockfull. Se vad nervositeten gör med en. Har ändå hållit på det ett tag, så kan hålla det lite till. Dem närmsta runt omkring vet. Som mamma som jag ringde direkt efter att jag hade fått samtalet om att dem ville ha dit mig i måndags. Nej!Duschen och kanske offrar lite till Buddhas ära för att hjälpa mig på traven. Undrar om den andliga ledaren hade blivit nöjd med en bit Port Salut? Ett glas mjölk och en bit ost. Fin fina grejer.

Likes

Comments

Överdoserar Karmakontot med Timbuktu och Damn. Överdoserar Timbuktu överlag och koffein, men det är ju precis som vanligt. Och idag är det nu en vecka sen jag slutade skolan. Har redan börjat klättra på väggarna och nästan ställa klockan efter när brevbäraren skall komma. Även fundera lite på meningen med livet och gått in på lite socialpsykologi och hur djupt inrotat vissa ting är inom oss bara för att passa in i ett större socialt sammanhang. Hade även en lång konversation om detta igår. På engelska. I mitt huvud. Men så många jobb som jag har sökt så är det bara en tidsfråga, annars hoppar jag på vikariat. Det spelar liksom ingen roll. Mota bort ångesten och se på det nyktert att det är bara en tidsfråga precis som med allt annat. Och appropå socialpsykologi och ångest, kan vi inte bara ta och normalisera ångest? Det är knappast så att statistikerna säger att människor mår bättre och bättre, och dem psykologiska sjukdomarna kryper ner i åldrarna. Så kan vi inte bara ta och normalisera det. Dem flesta säger väl att det är okej att må dåligt, så länge man inte talar om det. Men jag vet inte... Tystnad har väl aldrig fixat något? Men jag har varit vaken för kort tid för att utveckla mina tankar om detta, trots att jag har oändliga mängder tankar kring just detta ämnet. Idag skall jag vart fall städa undan lite, borde ställa upp lådorna jag drog ner på vinden igen. Men jag känner mig inte riktigt färdig med den ena än. Jag skall ta mig ner till affären och handla. Har bestämt mig för att baka och laga mat idag. Jag brukar inte sköta matlagningen i detta hemmet, men trillade över en blogg med enbart vegetariska recept och kom över ett recept som verkade enkelt för en som nästan enbart kan koka ägg. Och äggen blir nästan aldrig så hårdkokta som jag vill ha dem... Och för att mota bort rastlöshet under min tid som arbetssökande så skall jag börja plugga körkortsteorin. Det skall ju göras och vad är en bättre tid än nu när man har pluggandet färskt i minnet och har fruktansvärt svårt för att bara vara. Det gäller att försöka vara effektiv och inte lata till sig. Lär bli jag som lär upp läraren sen när jag memorerat hela körkortsboken. IMG_5765

Likes

Comments

Det är en regnig torsdag och här sitter jag och dricker ett glas samarin medan Timbuktu ljuder i hörlurarna. Inget är som lite Karmakonto eller Fallskärm såhär på förmiddagen. Liten stämningshöjare efter en natt med dålig sömn, såpass dålig att det liksom sticker i kroppen och gäspningarna förökar sig. Annars så är det skolavslutning idag. Eller examen. Eller vad man nu vill kalla det. Och vad får det mig att känna? Jag borde väl dela klasskamraters glädje och skrika ut till världen vad jag nu kan titulera mig med. Men nej. Jag beskriver ofta som undersköterskor som överglorifierade vårdbiträden, inte alls för att minimera någon av dessa arbetsrollers betydelse, vilket egentligen är precis samma. När jag började denna utbildningen i augusti 2013 så gick jag ifrån mitt andra semestervikariat på hemtjänsten och kände att nu ska jag åstadkomma något. Jag ska bli något. Men hela det där tankesättet blev ett antiklimax. Det mesta det har blivit är frustration att återigen hamna på en skola där inriktningarna mer är: Opedagogiskt, hönsgård, fuck åsiktsfrihet och en vanföreställning om att en USK har ungefär samma ställning som den högst utbildade neurokirurgen. Men skall inte älta, nu känns det bara som prins Derek säger i Svanprinsessan: "Vad finns det mer?". Är kanske bara otillfredsställd. Kanske den där eviga frågan: Vad ska jag bli när jag blir stor som gnager i bakhuvudet och det känns helt enkelt inte tillräckligt. Alla dessa frågor och om meningen med livet. Undrar dock mest bara vart man kan beställa alkohol en torsdag eftermiddag i januari i Ystad som är igenbommat fram till maj månad. En liten drink för att sätta punkt på den här epoken, och inte köpa öl på systembolaget och hamna på en parkbänk någonstans. 213-2 Förutom ångestladdade ord som får en att börja ifrågasätta sin existens så lämnar jag av en bild ifrån Berlin 2011 och informationen om att jag har bajsat tre gånger idag, och klockan är nu halv elva, och jag har nog gått ner 7 kilo i ren bajsvikt.

Likes

Comments

[gallery type="rectangular" size="large" ids="3353,3354,3355,3356,3357,3358,3359,3360,3361,3362,3363"] Var på en minimal utflykt i söndags i blåsten, men det var solsken i vartfall, för att testa det nya objektivet 24-105mm i ett mer nämnbart ljus än vad jag tidigare gjort. Har ju testat det när det varit obefintligt ljus och som på nyårsnatten med fyrverkerierna. Så var ganska trevligt att få komma ut, och bara det att det var sol för en gångs skull. Det är inte att förakta i detta vinter-härjade land.

Likes

Comments

Kontrasterna på sociala medier dessa två senaste dagarna är överväldigande. I onsdags var det antingen bitterhet eller lycka för hur man skulle spendera nyåret. Stora fester eller att man inte fick fira på det sättet som man kanske önskade sig. Igår var det bakfylla eller så var det nyårslöften som skulle börja infrias och tryckas ner i halsen på alla andra. Ta det lugnt med era nyårslöften. Visst är det alltid bra om man vill förnya, förbättra sig själv. Men glöm inte bort livskvaliteten. Och var inte för hårda emot er själva så det kostar en bit av er självkänsla på vägen. Har jag då något nyårslöfte? Jag brukar mest bara försöka lova att överleva det kommande året, men det känns alldeles för bittert idag. Så nyårslöfte? Äta mer chips och dippa? Nej, tar det som det kommer. Tror inte på förändringar riktigt med en sådan klyschig sak som nyårslöfte. Man måste vilja det. Inte bara för att man skall göra det för att upprätthålla en kliché. Mitt nyår var väldigt lugnt i vart fall. Var hemma hela kvällen och åt gott, förutom vid tolvslaget när man vandrade ner till hamnen för att titta på fyrverkeriet som Ystad anordnar. Det brukar alltid vara väldigt fint. Fokuserade väldigt mycket på att fotografera det. Och blev väl inte helt som jag hade tänkt mig. Hade inte behövt så långa slutartider. Men man har lärt sig något nytt. Igår har man en bakis-dag också, trots att man inte drack något på nyår. Men skönt med en bakisdag utan att vara bakis, en dag man spenderar i soffan med att se på serier och äta massa flott bara för att man kan. Idag får man dock ta tag i litegrand. Skall tvätta, men det är knappast något betungande. Spela Minecraft på Xbox One, men då får jag ställa klockan när man skall vara i tvättstugan för annars försvinner dagen i ett enda grävande svep. Lite bilder ifrån nyår. Trots att jag inte är till 100% nöjd, men det är dock handhavande fel. Objektivet skötte sin del exemplariskt. Är fortfarande ganska mållös om att på vissa bilder kan man se klara stjärnor trots alla ljusexplosioner i förgrunden. Det är bara wow. Wow! IMG_9867 IMG_9875 IMG_9878 IMG_9885 IMG_9900

Likes

Comments