Börjar morgonen på sedvanligt vis, det vill säga med en kopp kaffe och ett glas vatten med musik i öronen medan jag myser i mina alltför skitiga pyjamasbyxor. Dem borde tvättas... Men julfest igår, som utspelades på Törringelund. Det var väldig fin mat, mycket att välja mellan även för en annan som inte äter nötkreatur eller fågel. Eller inlagd sill. Men har aldrig sett så många sorters sill. Det var så det blev nästintill löjligt när man vandrade runt bordet med sin lilla tallrik. IMG_4852[1] Efter väldigt mycket matintag så klev Barbados, eller resterna av Barbados upp på scenen. Och förutom dem tre, fyra olika firmorna som hade sitt julbord på plats så tillkom det inga horder med folk för att se dessa uppträda. Man behövde inte direkt trängas. Men det var trevligt. Men måste ju erkänna att jag hade inte direkt dragit mig för att stanna hemma på soffan. Försoffad? Det må så vara. IMG_4858[1] Men det var något jag funderade på igår, även idag nu när jag har lullat runt här med att ordna mitt kaffe och klappat katten som trampar förtjust för att man stigit upp. Dessa funderingar är om alkoholkulturen. Vi alla vet att den finns där, är väl något så djupt inrotat. Men när man satt och såg sig omkring på dessa olika firmor som hade julbord så hade dem flesta något gemensamt. En osinande källa av alkohol. Jag säger inte det att man skall inte dricka i arbetskamraters sällskap, men dessa mängder? Går så nertyngd av spriten att dem lika gärna hade kunnat krypa fram på golvet och skriker, och helt ärligt, gör bort sig. Nu vet jag inte sammanhållning i dessa olika firmorna. Men, jag vet väl egentligen inte riktigt vart jag vill komma. Det kanske är en tanke och ett helt annat inlägg? Jag vet i vart fall att jag såg för jävla bra ut igår. Faktiskt. Fuck jantelagen liksom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dricker kaffe och njuter av fredagsmorgonen på ett lugnt sätt tillsammans med musik. Testar mig även fram på den här nya världen. Det kan resultera i att designen bytas, inlägg som ser konstiga ut och diverse nu inför inkörningsperioden. Saker och ting man får räkna med när man börjar på ny kula? För övrigt blev mitt gymnasiearbete godkänt i veckan. Det där som skall bevisa om man kommer klara sin roll som USK i framtiden. En vanlig situation som man skulle utföra och skriva om, vilket jag har tyckt varit löjligt hela vägen igenom eftersom jag inte kan hålla med om att en situation under kontrollerade former kan bevisa något. Betyg Anser ju att jag bevisade det redan första gången jag satte min fot inom hemtjänsten. Men svårt för dem att bedöma riktiga situationer som man genomlevt eller gå efter personliga referenser. Och änsålänge har jag inte mördat någon. Vad jag vet om i vartfall... Vad händer annars denna fredagen? Har väl planer på att gräva fram mitt skrivbord under allt bråte, måla naglarna inför julfesten man skall gå på imorgon och titta på Netflix. Får nog även testa lite mer på sidan här också, samt skriva ut alla papper som krävs inför den nya kursen på måndag. Så har man det gjort. IMG_4721[1]

Likes

Comments

Har bloggat på blogg.se i över 6 år. Men kände att det var dags för förnyelse. Kanske för att jag har fått lösenordsskydda den andra för olika anledningar. Kanske för att hitta ny inspiration? Kanske för att få ut något annat av detta? Det verkar ju som man kan göra mycket med WordPress så som gallerier och dylikt. Men det är sådant jag får testa mig fram till för att komma på nya ting. Men man vet aldrig om jag går tillbaka till min gamla igen för att jag är ett obotligt vanedjur. Delas detta nu på Facebook? Här har ni en bild på en soffa medan jag går på ännu fler upptäcktsfärder i denna nya virtuella värld. IMG_4739

Likes

Comments

Det är måndag och det innebär skoldag. I vartfall denna och nästa vecka igen. Sen gör vi något drastiskt och ändrar det hela till torsdagar. Torsdagar är en väl en bra dag att ta sig an ämnet vård i livets slutskede. Enligt kursplanen skall vi ännu en gång gå igenom personlig hygien och förhållningssätt/bemötande idag. Det där med att bemöta människor är ett väldigt svårt ämne. Man har ju aldrig haft med människor att göra, så det är bra att man får lära sig det nu. Var ju på tiden. Har aldrig fått lära mig att bete mig som folk. Ironiskt att vi har en sådan lektion med en lärare som bara i förra veckan lyckades få en elev i tårar och förklarade för en annan att hen gick för fan inte att lära ett skit. Och sket fullkomligt i ett möte. Och det är bara det jag vet om. Sen vad som hänt innan behöver man inte ta upp för listan kan göras lång på exempel hur man inte skall bemöta människor, speciellt om man är lärare i ämnet. Lev som du lär?
Annars är det mysigt denna morgonen. Sitter med en varm kopp kaffe, oinspirerad att bege mig ut på cykeln i kylan och skall väl eventuellt ta mig till en bokaffär efter skolan för att köpa på mig en bra bok man kan fördriva vintern tillsammans med. Ajvide har kommit ut med en ny bok och det är ju alltid spännande. Sen alla bra deckare jag har missat under min trans under tiden man har gått i skolan och mest enbart haft tid för kurslitteratur. Nya tider mina vänner! Och jag har börjat få en enorm innebrännare precis bredvid näsan. Den ska heta Jörgen.

Likes

Comments

Vi är inne i mitten av november. Mer eller mindre. Sen jag gick av ifrån APLn för snart två veckor sen så har inspirationen varit låg. Jag trivdes väldigt bra tillsammans med personalen, även brukarna och hela avdelningen. Det har verkligen varit människor på rätt plats på den avdelningen och jag gick därifrån med toppbetyg och referenser för framtida jobbsökande. Även med en önskan från flera om att komma tillbaka till dem. Det har varit underbart att fått prova på ett ställe där det faktiskt inte blev jobbigt att kliva upp på mornarna och gå iväg. Sådär när man trivs så bra att gå upp klockan halv sex för att inställa sig klockan sju inte blir svårt. Har jag någonsin haft en skola eller ett jobb som fått mig att känna så? Nej, inte förräns nu. En bra känsla. Annars är vi ju mitt uppe i hösten. Skolan bjuder på mer dramatik än vanligt och på söndag så kan jag och mitt sista arbete i demensomsorg fira sju veckor utan rättning. Läraren verkar vara ute efter allt och alla samt verkar lida av något Napoleon-komplex. Rektorn är en ynkrygg och jag har tipsat människor jag mött att inte söka till skolan, utan hellre Lund eller Malmö trots att det tillkommer pendling. Men det kommer vara värt det i slutändan. Hade jag vetat då vad jag vet nu när jag sökte till denna skolan så hade jag sökt mig till Malmö eller Lund istället. Men nu har jag bara två månader kvar innan detta är slut. Det vill säga om arbetena rättas någongång inom dessa två månaderna så att jag blir officiellt klar. Den som väntar på något gott och allt det där? Men men. Skall snart gå in och duscha. Skall gå på konstmuseet med bästa Connie idag. Och första gången jag går dit. Har varit inne i shopen en gång, men inte längre in. Och så bort jag precis bredvid. Det är alldeles för nära. Man blir hemmablind.

Likes

Comments