Jag har sovit alldeles för länge idag. Hade planer på att jag skulle komma upp tidigt och komma igång med denna dagen. Har vaknat tidigt alla andra dagar. Så jag förlitade mig på min inre klocka istället för att ställa en. Det gick sådär. Legat och drömt att jag bodde i ett extremt lägenhetskomplex, och det var sannerligen komplex. Man fick klättra och allt möjligt för att komma till lägenheterna. Trillade in i ett smutsigt och stökigt rum i en annan lägenhet. Den här personen hade smuts och skit överallt, men hen hade också några objektiv som låg i smutsen. Så jag var så fräck så jag tog två stycken, med motiveringen att slänger man dem i smutsen på det viset så kan man knappast sakna dem. Men blev alldeles nervig och förstörd över att jag tagit sådant som inte tillhör mig, så jag blev väl mer eller mindre galen och paranoid över att alla visste vad jag hade gjort och dömde mig. Sen vaknade jag. Antagligen är drömmen kombinerad med mitt drömmande igår om nytt objektiv igår och mitt sökande på olika sidor på tillbehör till min kamera. Är inne på att köpa en ring-blixt till min kamera, eftersom jag fotar så mycket macro. Och jag började testa med HDR igår. Var ute en kort sväng med Jimmie igår, men det blåste väldigt mycket. Men när man väl kommit på att man skall göra något så skall det testas direkt oavsett väder. Fick en bra bild i vartfall. Den jag var mest exalterad över blev dock alldeles för suddig och skall göras om en mindre blåsig dag.
Och idag måste jag komma igång på riktigt med mitt skolarbete för denna veckan. Har skrivit in frågorna på ett Word-dokument men inte kommit längre än så. Längesen jag var så långsam med ett arbete. Och vill bli klar innan helgen, för finns det något mer ruttet än att sitta och skriva på arbete under en helg? Så trots att jag helst bara vill lägga mig under täcket igen, så måste jag komma igång. Behöver en hejarklack. Fast det hade bara stört min huvudvärk något enormt. Men kom igång nu! Nu! Nu måste du börja! Nu måste du börja med ditt författarskap och hitta på saker som man tror att dem vill läsa i ett luddigt arbete om något som ni inte gått igenom eftersom läraren blev sjuk i måndags och gick hem utan en genomgång!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har fått en idé om att jag ska prova att beställa en canvastavla. Alltså beställa en lär inte bli något problem. Eller tja, inte själva beställande delen. Men att bestämma vad man ska använda för bild! Där pratar vi problem. En bild av en av mina tusentals macrobilder? En som ser ut som något dåligt man kan köpa från IKEA? En bild på det fyrbenta monstret som stryker omkring här hemma? En porträtt bild? En bild på något totalt värdelöst? Beslutsångesten är överväldigande och jag testar och testar. Sen frustrationen när dem anser att upplösningen på vissa bilder är för dåliga för att överföra till en sådan pass stor canvas jag hade tänkt mig trots att upplösningen är precis likadan eftersom jag använder bara bilder i RAW-format och sen LR för efterbehandlingen. Men jag kan fortfarande inte bestämma mig.
Och jag har för mycket att välja mellan.
Av dessa tre funderar jag på dumstruten... Kan ju alltid göra fler sen. Eller? Vad tycker ni?

Likes

Comments

Tidig måndagmorgon och igår var det valdagen. Det finns väl ingen som missat det? Och väckarklockan igårmorse bestod av en man utanför fönstret som antagligen var ganska överförfriskad som kräkte upp det han hade lagt sina pengar på kvällen och natten innan. Inte visste jag då att det skulle beskriva valgången såpass bra. Det finns ju saker och ting man inte alltid slipper i en demokrati, när folk har valfrihet. Vilket är ett privilegum med tanke på hur det ser ut i vissa delar av världen. Som en kvinna på TV4s valvaka sa och nu kan jag dock felcitera det lite, men att i hennes mors(?) förra land så "fick" dem bara rösta på ett parti. Låter med som en diktatur i demokrati klädsel. Lite som ulven i fåra-klädsel.
Det är ganska intressant också att i valtider så visar många i sin närhet sina rätta färger. Vad är det man säger? Man skall aldrig diskutera politik på en fest för då blir det handgemäng och brutna näsor. Men det skrämmer mig lite också inte bara i hur stor roll SD har fått, utan hur människor ser på F!. Dem gör sina egna fria tolkningar och applicerar det som ren fakta utan någon bakomliggande kunskap eller fakta. Skanderar att alla feminister är manshatare och vill kastrera män, samtidigt som dem kan säga att det faktiskt inte är alla som röstar på SD som är rasister. Dem är bara lite missnöjda med vissa delar av politiken. Dem slår och värjer sig fria ifrån fördomar över rasistiska åsikter, men applicerar nedlåtande och förminskar feminister efter egna bevåg. Feminismen har gått för långt! Nej. Antingen är det jämställt eller så är det inte det. Hur kommer den feministiska vågen som svept över valrörelsen fortsätta? Kommer Löven med sitt gäng faktiskt förbättra? Kommer det fortfarande betraktas som ett kvinnoproblem att man blir våldtagen, misshandlad och mördad? Kommer kvinnojourer få hjälp för att bedriva sitt arbete? Eller är det ett småbekymmer som hälften av befolkningen helt enkelt får stå ut med?
Kommer det bli en bättre samtyckes-lag som faktiskt kan hjälpa offren? Istället för att skuldbelägga kvinnorna med frågor vad hade du på dig? Vad hade du druckit? Varför var du ensam? Eller för den delen, varför följde du med honom hem? DU skulle ha vetat bättre. DU skulle förutspått att han inte kan ta ett nej. Kommer det genomruttna rättsystemet som sätter stämpeln på män som viljelösa djur forsätta också för den delen? Många pratar om manshat och klumpiga uttryck på twitter av feminister. Men missat hur det egentligen genomsyrar detta landet. Män stämplas gång på gång som viljelösa djur som inte kan kontrollera sig. Och det är okej? Och skriker manshat när en feminist skriver ett argt twitter-inlägg efter att ha fått hot om att hon borde våldtas så att hon blir from och snäll. För det enda en "rabiat feminazi" behöver är kuk. För den är allsmäktig. Halleluja!
Men jag hade kunnat fortsätta ett bra tag till. Men jag får spela hjälte i min egen vardag. Jag får göra som Olle Ljungström säger: Men jag vara stark, jag kan få allt. Jag kan sprida färg, jag kan regera. Men det blir nog en till kaffe och en cigarett. Och så lämnar jag denna här och checkar ut för att spendera dagen med att läsa om demens.

Likes

Comments

Inget är som att starta måndagsmorgonen med nytvättade-jeans-dansen. Ni vet vilken jag menar. Den där när man får dra och slita på sig dem och ändå inte kunna knäppa dem förrän efter man har suttit en stund med dem. Det hade inte varit så ansträngande om det hade inte varit just för det faktumet att det är just måndagsmorgon. Vad väntar för spännande uppdrag i skolan idag då? Minnestest av vad andra har skrivit och ännu några timmar där man helst inte skall tänka själv utan bara upprepa vad andra har sagt tidigare. Bitter much? Nej. Bara att när jag började skolan igen så antog jag att man kommit ifrån grundskol-tänket där man testar minnet och faktiskt skulle värdera vuxna tankar där dem flesta, förhoppningsvis, har lärt sig tänka självständigt trots alla dem åren där man skall indoktrineras till att tänka så som dem säger till en att göra. Minnestest, inte kunskap. Därför är citatet "Förväxla inte utbildning med intelligens" så bra. Annars vad tycker jag nu om kursen Äldres hälsa och livskvalitet? Än så länge har vi inte kommit in på något realistiskt område.
Vi ska diskutera allt om hur bra det är, men när jag och Connie kommer in på hur det ser ut i verkligheten så går det bet i diskussionerna. Att det hyschas om pensionärernas skatter och utsatthet i politik och i valtider är inget jag förvånas över. Politiker har en tendens att få en käftsmäll låta som en bra idé om dem är riktigt vassa. Mediatränade sen blöjtiden som herr Åkesson of the konservativa SD? Men att i skolan förbereda människor med orealistiska bilder om hur det egentligen ser ut? Hur kommer det gå i längden? Kanske för avancerade tankar att ha och kritisera såhär en måndagsmorgon klockan 07.00. Kanske speciellt efter jag inte kan lära mig om hur jag stänger av min väckarklocka eller hur man ställer den på snooze. Men dock föringar jag inte mina tankar om det hela. Kanske för att jag är ganska medveten om att jag är inte tappad bakom vagnen.
Men får man inte ha kristiserande tankar i skolan, så är det ju bra att man får ha dem privat. Fast min lärare kanske är trött på att jag jämt trillar in på politiken hela tiden. Men det är högst aktuellt och viktigt. Och människors liv är idag beroende av politiken. Det är systematiskt och politiskt. Så är det bara.
Här har ni en bild på mina strumpor istället. Och lite av mina nytvättade jeans. Som jag måste vika upp.

Likes

Comments