Header
  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

crossfit, hälsa, vardag

Ja det är banne mig inte bara bara att komma tillbaka efter allt.

Har nu gått snart åtta veckor sedan min operation och jag mår toppen! Såret har läkt jätte bra och jag har överhuvudtaget inte ont alls. Det som känns jobbigt är att min mage har blivit jätte känslig för mat så jag får spring på toa så fort jag typ ätit och att jag fortfarande är väldigt trött. Har liksom inte fått tillbaka min ork men den kommer förhoppningsvis efter som.

Jag har återgått till mitt jobb vilken är en stor glädje. Har börjat jobba natt och peppar peppar så funkar det riktigt bra. Har även börjat träna så smått. Fokus ligger på rehabilitering, mobilisering och kondition för att förhoppningsvis starta upp ordentligt med min crossfit efter nyår. Har en del nytt på gång som jag tror kommer kännas riktigt bra.

Nu ska jag försöka komma i lite julstämning och få upp lite advent i hemmet i alla fall. Lussebaket struntar jag i, skulle bara äta upp allt själv och jag behöver definitivt inte lägga på mig utan fokus ligger på bra och hälsosam mat så det blir matlådefix istället.

Om du vill öka din mobilitet och få bra stretching så kan jag varmt rekommendera Romwod!

Likes

Comments

hälsa, vardag

Trodde väl aldrig att något så simpelt skulle kännas så underbart.

Men underbart beskriver precis känslan som jag fick idag av att orka gå en promenad på 14 minuter! Utan smärta någonstans i kroppen och med lungorna och sinnena fyllda med härligt doftande höstluft kändes det helt magiskt. Har man inte kunnat röra sig utan smärta på drygt fyra månader så känns en sådan här så självklar sak som en välsignelse så jag njuter av stunden och känslan och ser fram emot en ny dag.

/harmonisk Fröken Torsk

Likes

Comments

hälsa, vardag

Ja det blev lite av en överraskning idag då förbandet togs av. Vill bara varna de som är känsliga att bild finns i slutet av inlägget.

Nog för att jag vet hur ett operationssår ser ut och hur ett bikinisnitt ser ut men va väl inte riktigt beredd på att det skulle vara så långt snitt (drygt 20 cm)och så pass högt upp på magen. Det gör mig absolut ingenting för såret läker fint och jag är så fin med allt gult, grönt och blått på magen! Hahaha har blåmärken runt hela såret, men det är precis som det ska vara och det har inte geggat något alls. Jag har även blivit lite mer rörlig och humöret är också betydligt bättre om än inte riktigt på topp.

Fortfarande uppsvälld och öm men det det himla bra ut ur sjukvårdsperspektiv så jag är jätte glad!

/färgglad Fröken Torsk

Likes

Comments

crossfit, hälsa, vardag

Gårdagens strapatser tog ut din rätt och dagen idag har spenderats i soffan.

Igår var mina grabbar på besök i Piteå för att spela hockeymatch och självklart vill jag som mamma se mina älsklingar så mycket jag bara kan. Orkade inte se hela matchen tyvärr men glad att jag fick krama om dom .

Tyvärr har det sitt pris. Hade mer än gärna farit till Boden idag för att se deras match där också men kroppen sa ifrån och dagen har spenderats i soffan. Nu har det inte gått någon som helst nöd på mig då jag suttit och inspireras av dokumentären om Rich Froning på Netflix.

Hans prestationer och målmedvetenhet är ju i en klass för sig och verkar samtidigt vara så otroligt ödmjuk. Jag kan sitta och titta på alla inspelningar om crossfit hur många gånger som helst! Jag längtar så efter att få besöka boxen igen och komma igång med min träning igen. Tillsvidare får jag drömma mig bort framför TVn i väntan på att kroppen läker. Vilket i och för sig inte är så dumt då man har så här mumsigt att smaska på!

Helt klart en ny favorit!

/ganska taggad Fröken Torsk

Likes

Comments

Just nu så florerar det väldigt mycket skitsnack här.

Som nyopererad så kan jag informera om att man får ett helt annat perspektiv på livet och vad som är viktigt och hur stor glädje små vardagliga ting som att kunna skita innebär!

Konversation mellan mig och sambon tidigare idag:

Jag: Gobiten vill du veta en sak?
Sambon: Ja, vad då?
Jag: Jag har skitit!
Sambon: Men så bra! Gick det bra då?
Jag: Ja det gick jätte bra. Det gjorde inte alls ont!
Sambon: Men hur går det att kissa då?
Jag: Det gör ont som fan. Men jag kan skita!

Höjden av lycka för en nyopererad!

Höjden av lycka är även att få njuta av den mest gudomliga glass som finns! Ibland måste man få götta sig lite.

Men den största glädjen var ändå att bli väckt att att dottern ringer och säger att hon fixat biljetter till Coldplay! Så i juni reser vi till Göteborg för att få ytterligare en oförglömlig kväll med vårt älskade band! ♥

/lycklig Fröken Torsk

Likes

Comments

Då ligger jag här med upsvälld och uppsprättad buk. Livet blev verkligen inte som tänkt.

2016 skulle bli det år då jag verkligen skulle satsa på mig själv och min crossfit. Tanken var att till våren delta i min första tävling, men ödet ville något annat. Jag är van motgångar och brukar kunna fighta mig tillbaka men denna våren och sommaren blev för mycket.

Djävulen har satt sina klor i min kropp. Redan i våras började mina besvär med vad jag misstänkte va endometrios bli värre. Skoven av smärtor kom oftare, var mer intensiva och varade längre. Jag började så smått tappa mig själv redan då. Mitt humör och tålamod va inte som vanligt och värre skulle det bli. Hela sommaren har jag gått sjukskriven och tyvärr kom dagen som många väntat på men som ingen ville skulle komma. Vår älskade vän gick bort i cancer. Jag sjönk djupare ner i mitt svarta hål.

Här i mitt svarta hål har jag befunnit mig fram till nu. I tisdags lade jag mig äntligen på operationsbordet. De lade ett nytt snitt cirka fem centimeter ovanför mina andra tre snitt. De har plockat bort de cystor de kunde och de har plockat bort min äggstock som hade vandrat iväg. Det visade sig att den vuxit fast i urinblåsan vilket förklarar de konstanta smärtor jag haft. Jag hade inte många cystor däremot väldigt mycket sammanväxningar till följd av min endometrios. 

Nu är jag hemma (kom hem redan dagen efter operationen)och jag har börjat min resa ur min depression, för den kom som ett brev på posten, och försöker klura ut hur jag ska ta mig upp ur sängen och soffan på bästa sätt! Haha!!! Jag kan säga dig att det är ingen lek då du inte har något bukmuskulatur och man ser ju ut som "hej kom och hjälp mig".

Vill bara förmedla att jag så sakta börjar komma på banan igen och vill tacka fram för allt min älskade sambo som har stått ut! Samt mina underbara trogna vänner som förstått min situation och som trots allt fortfarande står vid min sida. Ni är guld värda!

Känns som då jag födde tvillingarna. Uppsvälld och jävlig. Nu finns det bara en väg och det är framåt och uppåt.

/trasig Fröken Torsk

Likes

Comments

crossfit, vardag

Nu hade jag tänkt berätta om det nya tillskottet här hemma, nämligen min nya älskling Polar V800!


Har länge suktat efter denna pulsklocka som verkade helt fantastisk då jag läste om den och har som sagt velat införskaffa en nu i över ett halvår. Så dröm om min lycka när min sambo säger "klart du ska få den"! Så iväg for jag och inhandlade klockan med pulsbälte.

Till min stora lycka är den lika fantastisk som jag hade hoppats på. Den sitter bra runt handleden, den har bra display, lätt att använda och lätt att förstå. Sedan tycker jag att den är snygg att ha på sig också.

Både klockan och pulsbandet tål vatten, vilket innebär att jag kan hoppa i bassängen utan att behöva köpa ett separat pulsband till. Det gillar jag! Med hjälp av Polar Flow på internet, så kan jag enkelt lägga upp mina egna träningspass. Det finns massor med olika sporter att välja mellan, fler än många andra märken erbjuder. Om jag inte hittar min sport, kan jag välja "annan inomhus aktivitet" eller "annan utomhus aktivitet" och sedan välja att döpa mitt pass, då ser jag ändå vilken sport det är jag utfört.

Det är väldigt enkelt att lägga upp intervall träning. Jag kan döpa mina intervaller som jag vill, jag kan ställa in vilken pulszon jag vill att varje intervall ska ha och jag kan sedan lägga till de "favoriter" och kan då plocka fram de på klockan och köra passet när som helst det passa mig.

Positivt är också att den registrerar min sömn. Jag får varje natt, givetvis under förutsättning att jag har klockan på mig, veta hur många timmars sömn jag har fått, hur mycket som har varit rofylld sömn och hur mycket som varit orolig sömn.

Jag får även veta min dagliga aktivitet och får påminnelse om jag är för inaktiv. Den talar om hur många procent jag har varit aktiv, hur många kalorier och steg jag förbrukat, samt talar om hur lång tid jag har kvar att vara aktiv för att uppnå 100% aktivitet just idag.

Då jag har kört ett pass och sparat det, får jag en enkel översikt på datorn om hur passet har gått. Jätte plus är att jag även får veta min återhämtningstid! Så det står till exempel att det tar 2 dagar och 2 timmar att återhämta mig. Givetvis så ser jag också vilka pulszoner jag rört mig i, hur många kalorier jag gjort av med, samt hur många procent i fett jag har bränt. Jag bokstavligen ÄLSKAR klockan!!!

Nu till det negativa, i alla fall i mitt fall. Det finns även en smart app, Polar Flow, att installera, där du kan synka klockan med mobilen och få upp aviseringar på klockan, samt få översikt på träningen i mobilen, istället för att alltid behöva koppla klockan till datorn MEN den laddar ur batteriet i min mobil på TVÅ timmar!!! Jag har nu under fyra dagar installerat och avinstallerat appen, försökt ändra inställningar och inte haft på GPS eller bluetooth på mobilen och ÄNDÅ blir min mobil stekhet och batteriet är slut på två timmar. Så jätte minus gällande detta. Men kan ändå klara mig utan appen, det är ju ändå klockan som är det viktigaste för mig.


Tveka inte att höra av dig om du har några frågor gällande pulsklockan. Nu ska jag se till att aktivera mig ;)

/otroligt nöjd och peppad Fröken Torsk

Likes

Comments

crossfit, vardag

Blir ett kort inlägg bara för att komma igång med skrivandet nu när jag kommit hem från min semester.

Semestern har bestått av en vecka i Madrid där jag och sambon har njutit av staden samt resans höjdpunkt nämligen Crossfit Regionals Meridian! Det berättar jag mer om i ett senare inlägg. Nu tänkte jag bara bjuda på några bilder från vackra Madrid ♥ Resen kommer sen.


/trött men nöjd Fröken Torsk

Likes

Comments

crossfit, vardag

Igår blev det en oväntad men väldigt välkommen blind date i boxen.

Jag menar kan en wod gå dåligt när man möts av en stark superhjälte i boxen?

Nej det kan ju inte det! Denna nordiska viking i superman kläder förgyllde min wod och gav mig oanad styrka. Teknik i cleans stod som en del av dagens wod och det gick riktigt riktigt bra!

Känner stor skillnad i tekniken bara på ett par gånger och ännu bättre ska det bli. Skönt med bekräftelse på att tekniken börjar sitta och att få känna att det är dags att lasta på lite mer vikt. Sitter inte tekniken ja då blir det ingen viktökning på stången.

Det är ju liksom en sådan härlig känsla att efter varje set få plocka fram ännu en viktskiva att hänga på stången. Att få utmana sig själv och känna att det är "lätt" just för att tekniken sitter som den ska.
Va tvungen att testa göra en pull up efter att jag kört klart min wod. Jag har långt kvar men kommer sååå mycket högre nu än då jag började. Jag menar jag drar ju ändå upp 104 kilo! Så härlig känsla att känna att man faktiskt lyfter en bra bit än att bara som i början "rycka på axlarna".

Nu står det matlådefix på schemat innan ännu ett kvällspass på jobbet.


//stark Fröken Torsk

Likes

Comments

crossfit, vardag

Sådan underbar känsla att vakna av när det liksom bränner i kroppen av träningsvärk! Jag fullkomligt älskar känslan! Jag känner alla små muskler i hela axel -och skulderpartiet. Sedan blir man ju extra glad när man faktiskt ser att konturer börjar titta fram där bakom allt späck.

Ja veckan har börjat bra. I måndags var jag först till "hormonchefen" efter det så fick jag lite kvalitetstid med bästa Elin och hennes bedårande Edith. Sedan iväg för ett PT-pass med Simon. Blev även ett kvällspass i boxen då jag vill ha den härliga gruppkänslan sim är under passen. Men givetvis så blev det vilodag igår för att inte bryta ner kroppen nu när jag försöker bygga upp den.

Jag har på inrådan av PT-Simon börjat med LCHF/Paleo och provar även 16:8 diet. Konstigt nog så funkar det riktigt bra! Klockan är visserligen bara 09 och magen kurrar men bara att fylla på med vatten så länge. Och det ger resultat! TVÅ kilo ner. Säkert bara överflödig vätska i kroppen men en stor mental inverkan. Ska försöka skippa den där förbannade vågen och göra måttbandet och fram för allt känsla i kroppen min bästa vän.

Måste för övrigt bara få tipsa om dessa enormt goda rostade kokoschips från Renée Voltaire. En kollega hade med sig på jobbet och jag föll pladask. Himla bra för att dämpa sötsug och att äta som mellanmål med mandlar! Som med allt övrigt så ska de givetvis ätas med måtta.

Påsarna finns att köpa i din dagliga varuhandel, jag köpte mina på Coop på deras eko/fairtrade avdelning. De finns även att beställa på nätet här.

Nu blir det träning och sedan kvällsjobb. Ha en underbar dag i solen.


//glad Fröken Torsk

Likes

Comments