Kost, Recept
Eftersom flera efterfrågat hur jag gör min hemmagjorda blodpudding så tänkte jag att det var dags att skriva upp hur jag gör den. Orginalreceptet googlade jag fram men valde att justera det en aning. Jag verkligen älskar blodpudding!


Recept:

500g nötblod

1 gul lök

50g smält smör eller kokosolja

3,5 l oxbuljong

3,5dl grovt rågmjöl

2msk dadelsirap

1,5tsk salt

lite kryddpeppar

lite vitpeppar

Mycket malen nejlika

Mycket Kanel


Krydda efter doft- jag brukar ha i MYCKET kanel & nejlika så det liksom doftar mycket om smeten!

Blodet brukar man köpa fryst, det brukar finnas bakom charkdisken så oftast får man fråga efter det. Jag gör alltid dubbla satsen när jag ändå håller på för även om det är enkelt så måste den bakas dagen innan den ska ätas & blodet måste ha tinat innan bakning.

Sätt ugnen på 175grader & hacka löken fint & fräs den.

Sila blodet i en bunke & tillsätt buljong & rågmjölet & vispa samman hårt med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser & vispa samman.

Klä en brödform med bakplåtspapper & häll i smeten & täck över ordentligt med aluminiumfolie. Lägg på plåt längst ner i ugnen i hett vattenbad - alltså fyll plåten med kokat hett vatten & lägg formen där i. Baka i ca 1,5-2 timmar. Kolla av den då & då med sticka.

När den är klar låt den svalna & sedan vila i kyl över natten, sedan är den klar för stekning! Om du vill kan du skära den i lagom limpor & förvara i frysen för att lätt ta upp & steka när det du är sugen eller har kort om tid för annan mat.

Jag brukar servera min blodpudding med keso & lågkalori lingonsylt (sockerfri) ibland har jag stekt ägg till. Eller varför inte lite kalkonbacon?! Mums!



Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Kost, Recept

Detta receptet är en favorit som jag tidigare delat på flera ställen men som verkligen är god så jag slänger in det här också! Alla som testat den har vart positivt överraskade att det kan vara så gott att baka på bönor & det tillför verkligen kladdighet som jag gillar. Denna har tidigare bjudits på i både skolan, vid besök. på kalas & även på jobbet - min klassiker!

Proteinkladdkaka efter eget recept (ca 8-10 port);
1 burk svarta bönor (ca 400g)
3 ägg
1 dl kakao
1 dl proteinpulver choklad (jag använder holistic)
1 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk bakpulver
3 msk kokosolja
8 st urkärnade dadlar
Mixa bönorna och tillsätt resterande ingredienser. Blanda, häll upp i form och grädda på 175grader i ca 20 minuter. Låt svalna och servera kall som den är eller med tillbehör 👌8-10 port per sats.

Näringsvärde per portion (räknat på 8 port):


192 kcal​

11g protein 

13g kolhydrater
9g fett

Likes

Comments

Kost, Recept

God morgon!

Jag tänkte bara dela med mig av ett jätte enkelt recept på min kaffegröt jag avnjuter de flesta mornarna! Mycket godare än det låter & går att twista till efter egen smak såklart! Nu när jag går på tävlingsdiet så är det helt klart en favorit ♡

Recept:

50g havregryn (ca 1dl)

1-1,5dl bryggt starkt kaffe

1,5-2dl vatten

Koka upp gröten & servera med fördel tillsammans med proteinpudding Nije chokladboll eller Ehrmans choklad - passar super till ♡ toppar gör jag med jordnötssmör crunchy.

Tips!

Gillar du extra twist? Byt ut kaffet mot smaksatt kaffe! En toutch av vanilj, smörkola, hasselnöt eller Irish Cream! Brukar finnas i kaffebutiker - jag köper mina på Kahls ♡

Likes

Comments

Kost, Recept

Eftersom jag fyllde år igår så kändes det som bakning var på sin plats- men detta året blev det en enklare gofika att ta med & bjuda på praktiken. Men vem gillar inte chokladbollar?! Det ska inte underskattas! Min dotter älskar att baka chokladbollar & naturligtvis äta dem också :) Det finns många varianter av nyttigare chokladbollar & idag tänkte jag dela med mig av en av mina egna varianter.


Recept ca 20 st;

150g smaksatt kvarg cocochoko

3 dl fiberhavregryn

2 msk starkt kallt kaffe

2 msk dadelsirap (eller annan sötning)

1,5 msk kakao

riven kokos att rulla i


Arbeta samman alla ingredienserna med händerna & rulla till små fina chokladbollar - lätt som en plätt & fantastiskt gott!


Näringsvärde per chokladboll;

31 kcal

1,8g protein

4,4g kolhydrater

0,6g fett



Likes

Comments

Kost, Recept

Nu är det höst & dags för mysiga filmkvällar med tända ljus & en bra film.

Vad passar då bättre än en varm krämig soppa en regnig, kall höstkväll? Idag provade jag knåpa ihop ett nytt recept som familjen fick avnjuta. Eftersom det blev uppskattat tänkte jag passa på att dela det med er.


Recept:

1 butternutpumpa

1 gul lök

3-4 dl vatten

3 dl kvarggrädde

2,5 dl lättcremefraiche

2-3 krm mald ingefära

kanel

mald nejlika


Topping:

rostade solrosfrön & cashewnötter


Börja med att skala & ta bort kärnhuset ur pumpan & tärna upp i ca 2 - cm bitar. Rosta i ugn med kanel & salt på 225grader tills de blir mjuka eller kör i airfryer på 200grader ca 15-20 min tills de blir mjuka. Jag använde airfryer.

Hacka upp löken & lägg i en kastrull & tillsätt övriga ingredienser. Börja med mindre vatten & tillsätt mer efterhand beroende på hur du vill ha konsistensen. Tillsätt butternuten & stavmixa allt slätt. Koka upp & krydda till du blir nöjd med smaken & tillsätt ev mer vatten.

Avsluta med att toppa med rostade frön & nötter. Går att rosta i panna eller i airfryern tillsammans med lite kokosolja & salt.

Hoppas ni uppskattar receptet!


Likes

Comments