Godmorgon på er!
Grattis på födelsedagen, till mig själv.

Japp ni hörde rätt. Idag fyller jag sjutton år, snarton helt enkelt. Känns extremt skönt men ändå helt ovärdeligt. Sjutton är inget speciellt årtal att fylla, det är ganska värdelöst om jag får säga det själv. Det här tycker jag eftersom att när man fyller femton år då blir man för det första byxmyndig, för det andra får du köpa energi dryck och för det tredje får du ta AM-körkort. När du fyller 16, jag vet inte hur det är med er men när jag fyllde sexton år kände jag mig friare. Helt plötsligt var man inte ett barn längre, men jag var fortfarande inte vuxen. Men när jag fyllde sexton år fick jag börja ta mer ansvar. Nu när jag fyllt sjutton, känns det inte mer speciellt än att jag är ett år ifrån självständig. Ett år ifrån arton.

Det känns helt sanslöst att om 365 dagar är jag arton år och får skriva på mina egna papper, jag får ta all ansvar för mig själv och jag får inprincip flytta hemifrån. När jag fyller arton får jag ta körkort, gå ut på klubben och leva livet. Längtar enormt!

Däremot är det rätt komiskt att jag fortfarande ser ut som 13-14 år. Kommer behöva legitimera mig livet ut. Får fortfarande legitimera mig när jag köper celcius, trots att jag fått köpa ut energidryck enligt lag i två år. Men det är väll skönt att man ser ung och fräsch ut, eller?

Nu på morgonen har jag blivit gratulerad av mina föräldrar som kommer insjungande på mitt rum, med glass på en bricka och balånger i händerna. En glass, en glass det var det enda jag önskade mig i år. Trots det fick jag fina presenter, massor av pengar och uppskattning från de jag älskar. Självklart har jag fått de spontana och oförsäkrade Facebook hälsningarna som hälsar ett stort grattis från nära och kära som jag känner och inte känner. Tycker att Facebook är en bra start på födelsedagen om jag får säga det själv. Känns så extremt bra att få massor av glada och trevliga hälsningar!

//StridMalin

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Goddag på er!
Idag fyller min bror år, han blir hela 31 år gammal. Hur sjukt? 31 år, då har ju nästan hela livet passerat. Men vart fall, jag mamma och pappa gjorde i ordning en picknick frukost till oss fyra. Så klockan 10 i morse gick vi hem till Tommy och överraskade honom med go frukost och ett helt släpp med redbull. Vi åt och mös lite tillsammans, därefter åkte jag och tränade med Skippy, Rikard, Rasmus och Melinda. Det gick super bra och var enormt kul! Mamma och pappa fortsatte att fira min bror på någon grekisk restaurang. Jag är super nöjd med dagen och just för tillfället väntar jag på att Melodifestivalen ska sätta igång!


//StridMalin

Likes

Comments

Godmorgon på er finaste ni!
Idag är en bra dag, det känner jag på mig. Jag är redo att leverera, att ha roligt. Idag är en sån dag då jag ska säga ja till allt. Planerna för dagen sussar runt i mitt huvud, jag kommer börja dag med att gå till skolan, äga ut dagen. Jag slutar tidigt den här veckan och idag slutar jag redan klockan 12. Efter skolan är planen att åka hem, köpa Thai sedan gå ut på en promenad med hunden, så att hon får motionera lite. Sen är planen att palla sig till gymmet, stärka upp ryggen och förhoppningsvis träffa William efteråt. Jag ska försöka hinna att klämma in solariet och eventuellt byta nagellack. Hur härlig låter inte min dag? Det kommer bli en bra dag idag, det ska jag se till!

xoxoStridMalin

Likes

Comments

Bilderna är från våran Klinik som svenska cheerleading landslaget, mitt lag fixade för alla åldrar. Detta för att samla in pengar till resan i orlando och sprida vidare teknik, erfarenhet och glädje till resterande cheer sverige.

Skulle du fråga mig om jag tycker om cheerleading hade nog mitt svar vart Nja. Inte ett solklart ja, men inte häller ett nej. Men frågar du de flesta som är aktiva inom cheerleading hade majoriteten svarat
- Nej jag tycker inte om cheerleading. Men jag kan inte sluta.

Hur många av oss har inte under en cheerleading säsongen tänkt tanken på att sluta? På att inte fortsätta? Att skaffa sig ett liv utanför cheerleadingen?
Men det är vi, vi som fortsätter, vi som krigar hela vägen som är starkast. Det är vi som brinner för sporten, brinner för framgång, brinner för varandra. Det är vi som kommer segra!

Cheerleading har gett mig mycket, mycket känslor, framgång men också många motgångar. Cheerleading har gjort mig mer mogen, mer disciplinerad och mer fokuserad. Cheerleading har lärt mig att ta hand om min skola, mina bekanta och cheerleadingen har fått mig att växa som person.

I år är jag med i svenska landslaget och även elit laget i min hemmaklubb. Jag ska åka till världsmästerskapen i Orlando. Det jag har drömt om sedan jag var ett litet barn, sedan jag började på sporten. jag har kämpat mig till den punkten jag är idag. Jag har kämpat i hela 9 år. Trots alla motgångar står jag här, starkare än någonsin. jag har ramlat ner i 3 våningar, brutit fingrar, dragit av ledband både i fötter och fingrar. Cheerleading är inte en dans på rosor. Det är en kamp. Men när man kommer över tröskeln så är det så värt det.

Jag vill tacka mig själv för att jag har kämpat och för att jag fortfarande gör det. För annars hade jag inte vart den personen som jag är idag. Jag hade inte häller haft all den erfarenheten och framgång som jag fått delta i. Tack för att jag kämpat. Tack för att jag tog chansen att tillhöra svenska landslaget. Tack!

xoxo StridMalin

Likes

Comments

Hej på er! Jag har kollat igenom alla bilder som ligger och skräpar i min dator. Resultatet ledder till att jag gör ett blogginlägg om topp 5 resor eller semestrar.

Florida 2015

2015 åkte jag tillsammans med min mamma och min pappa ner till Florida. Vi började i Fort Lauderdale och bilade därifrån ner till Key West och sedan Miami. Det var en underbar resa med massor utav äventyr!

Jag och mamma badade med delfiner, vi gick förbi gay klubbar och pappa fyllde hela 60 år. Det var en underbar resa med massor utav sol och värme!

När jag tänker tillbaka på resan ångrar jag att jag inte njöt mer. Att jag inte njöt mer när vi snorklade, badade, solade på den finaste strand jag någonsin skådat. Att jag inte njöt mer av att åka bil, att jag inte njöt mer av värmen, av delfinerna eller shoppingen. Att njuta är något jag ska lära mig göra under 2017, ta vara på tiden.

EUROPAMÄSTERSKAPEN I SLOVENIEN 2015

2015 åkte jag och mitt lag Diamonds, level 5 till EuropaMästerskapen som gick i Slovenien. Vi kom 5:a och anses därför som det femte bästa laget i hela europa, helt sjukt? Det är inte många som kan skriva det på sitt CV

TURKIET 2016

I sommars åkte jag och mamma till Turkiet. Vi har lägenhet där och i sommars var första gången sedan inläggningen som jag fick åka utomlands. Det var underbara två veckor tillsammans med mamma och värmen!

NEW YORK 2016

New York resan var den senaste semestern jag, mamma och pappa åkte på. Denna semester fick jag bestämma vart vi skulle åka. Det här eftersom att när jag vart inlagd på heldygns vården så missade jag min chans att åka på Världsmästerskapen i cheerleading som gick i Orlando. Pappa sa då att när jag blir frisk, ska jag få välja vart någon stans i USA jag vill åka. Jag valde New York.

Det var en resa med en hel den shopping och nöjen med kompisar som är bosatta i New York.

LONDON 2015

London resan, 2015 är den resan jag är mest nöjd med.
Hela sommarlovet 2015 var fullt med olika resor, vi var i Turkiet två olika tillfällen, totalt tre hela veckor. Vi hade åkt till USA i 2 veckor och vart ute med husbilen. Allt det här på ett och samma korta sommarlov.

Men redan under julen 2014 hade jag bestämt mig för att mamma skulle få en resa utav mig i födelsedags precent. Jag sparade alla mina pengar och till mammas födelsedag, som är i Augusti hade jag fixat två biljetter till London. Ja, 15 åriga Malin hade fixat två biljetter till London, hotellrum mitt i smeten och pengar till alla måltider. Mamma vart så glad att hon började gråta och vi hade den mest fantastiska helgen! Kommer aldrig glömma London resan!

xoxo StridMalin

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej på er och gott nytt år!
Hoppas du har haft ett bra 2016, om inte. Är du inte ensam!
Jordbävningar i Italien, Zikaviruset, Attakerna i Västra Belgien, Terrorisbråket i Irak, Kriget i Cyrien, Flyktingkris, Kändis dödsfall. Men också våra egna problem och känslor.

2016 ÄR KANSKE DET ÅRET SOM VÅR ORO SLÅR REKORD


Mitt 2016 har vart som en berg och dalbana. Jag har både sjunkit i botten av min tidigare sjukdom Anorexia Nervosa men också tagit mig ur den! Jag har vart inlagd på heldygnsvård mått piss och haft ångest. Tappat alla mina vänner och tappat det ända jag hade kvar, cheerleadingen.
Men jag har också vänt hela pannkakan. Efter min inlägning på heldygnsvården för in psykiska ohälsa tog jag tillbaka mitt gamla liv, mitt gamla jag. I slutet av 2016 hade jag fått en bästa vän för livet som näst intill bor hemma hos mig. Skrattar mer än vad jag promenerar och gråter ingen ting, ångesten är helt borta. JAG ÄR FRISK! Aldrig mått så bra som jag har gör idag!

2016 har gätt mig upplevelser som Turkietresor, USA resa och Gotlandsresa. Men 2016 har också tagit bort min USA resa till världsmästerskapen i Cheerleading och även andra utlandsresor som inte kunde utföras pågrund av för låg puls och fara för mitt liv.

Jag är glad att 2016 är över eftersom att nu startar jag ett helt nytt kapitel i mitt liv! Äntligen är jag lycklig!
Men jag är stolt över mig själv. Att jag tog mig ur helvetet och klarade av att vända hela 2016 till något extremt mycket bättre!

2017 ÄR MITT ÅR, VÅRT ÅR

//StridMalin

Likes

Comments

Hej på er och gott nytt år!
Hur har ni planerat att ert 2017 ska bli? Har ni någon Bucket list? Några Nyårslöften?

Själv har jag inga Nyårslöften mer än att jag ska ta hand om mina nära och kära, och självklart mig själv!
Men jag har suttit och funderat över lite ´´saker jag måste göra under 2017´´
Eftersom att jag tror att 2017 kommer bli the year of the year we all have waiting for!


Innan 2017 års slut måste jag ha gjort
 • Färga håret i regnbågens färger
 • Road Trip//Åka Epa till Göteborg med Fanny (Ullared och Liseberg)
 • Kampa och tälta
 • Gå på en kurs
 • Göra en BurnBook
 • Hemma gjorde tröjor
 • Plantera en blomma
 • Gå på Nattbio
 • Gå på Nattpromenad
 • Spökjakt
 • En månad utan att spendera 1 ända krona
 • Gå på Konsert
 • Börja Jobba
 • Gå till en spådam
 • Vara vaken minst 24 timmar
 • Ta en lektion i PoleDance
 • Ha en egen Brunch
 • Utskriven Från Mando//Aldrig bli kopplad till det jag var förr
Hoppas Ni Får Ett Fantastiskt År! Här Kommer Vi 2017, Pasa Dig!

// Strid Malin

Likes

Comments

Hej på er och god/glad lucia!

Hur har ni firat Lucia? Har ni ätit något julgodis/fik, eller är ni som alla andra oallmänbildade människorna där ute?
Jag har hört massor under dessa två veckor i December att folk inte ska äta julmat, julgodis och speciellt Lussebullar. Bloggare och media går ut med olika ``nyttigare´´ recept på lussebullar. Men vad är det som är så onyttigt i dessa skapelser?

Ida Wargs LCHF-recept på Lussebullar

Ingredienser: 4 ägg + 1 äggula, 3 msk sukrin sötningsmedel, 50g smält smör, 1 dl grädde, 1 dl kokosmjöl, 4 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver, 1 påse saffran 0,5g, 1 äggvita för pensling.

Gör så här: Vispa ägg och sötning i ca 5 min så det blir fluffigt. Vispa ner grädde, smält smör och saffran. Blanda de övriga ingridienserna väl och blanda ner dem i smeten. Låt svälla i 5 min.

Gör sedan önskad lussebulleform och pensla med äggvita. Jag hade inga russin hemma så tog torkade tranbär och blåbär istället och pluppade ner. Grädda i ugnen på 175grader i 15 min. MUMS!

Amelie Håkanssons lussebullar på protienpullver

Ingredienserna till ca 8 bullar: 1,5dl kokosmjöl, 1 skopa Whey Vanilj, 2 tsk fiberhusk, 2 msk steviaströ, 1/2 bakpulver, 1/4 tsk salt, vaniljarom (1 kapsel/1 tsk), 1/2 paket saffran löst i 1 msk vatten, 1 ägg, 1 äggvita, 1 dl mjölk, 1 sked laktosfri kvarg

Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt de blöta och blanda ihop till en deg med händerna. Tillsätt eventuellt mer fiberhusk och mjöl om degen är för kladdig. Häll ut degen och gör dina lussebullar. Dekorera med russin och mensla med ägg. Baka i ugnen ca 10-14 min.


Recepten är många! Själv förstår jag inte rädslan i lussebullar. Lussebullar för mig är som vanligt bröd med saffran i. Kan man inte äta lussebullar ska man inte äta det över huvud taget. Då kan du ta en julig clementin istället.


Ingredienser 30 bullar: 50g jäst, 175 g smör, 2 påsar saffran, 2 dl socker, 5 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1 1/2 l vetemjöl.

Det dem flesta är ´´rädda´´ för i lussebulle recepten är smöret, mjölet och sockret. Men vet ni hur mycket energi kroppen behöver? Hur mycket socker och smör det är i vanliga maten vi äter? I vindruvor, kolhydrater, brödet, fettet från djuren listan är lång.
Det jag vill komma fram till. Ska ni äta lussebullar i jul. Ät dem med gott samvete det är som vanligt matbröd. Bröd som du kanske äter till både frukost, lunch och mellis.
Julen är en gång om året ät med måtta med gott samvete

//

StridMalin

Likes

Comments

Nya inlägg

TA DEN TILLFÄLLIGA SMÄRTAN, FÖR DEN EVIGA LYCKAN

Instagram@stridmalin