View tracker

Likes

Comments

Hej på er och gott nytt år!
Hoppas du har haft ett bra 2016, om inte. Är du inte ensam!
Jordbävningar i Italien, Zikaviruset, Attakerna i Västra Belgien, Terrorisbråket i Irak, Kriget i Cyrien, Flyktingkris, Kändis dödsfall. Men också våra egna problem och känslor.

2016 ÄR KANSKE DET ÅRET SOM VÅR ORO SLÅR REKORD


Mitt 2016 har vart som en berg och dalbana. Jag har både sjunkit i botten av min tidigare sjukdom Anorexia Nervosa men också tagit mig ur den! Jag har vart inlagd på heldygnsvård mått piss och haft ångest. Tappat alla mina vänner och tappat det ända jag hade kvar, cheerleadingen.
Men jag har också vänt hela pannkakan. Efter min inlägning på heldygnsvården för in psykiska ohälsa tog jag tillbaka mitt gamla liv, mitt gamla jag. I slutet av 2016 hade jag fått en bästa vän för livet som näst intill bor hemma hos mig. Skrattar mer än vad jag promenerar och gråter ingen ting, ångesten är helt borta. JAG ÄR FRISK! Aldrig mått så bra som jag har gör idag!

2016 har gätt mig upplevelser som Turkietresor, USA resa och Gotlandsresa. Men 2016 har också tagit bort min USA resa till världsmästerskapen i Cheerleading och även andra utlandsresor som inte kunde utföras pågrund av för låg puls och fara för mitt liv.

Jag är glad att 2016 är över eftersom att nu startar jag ett helt nytt kapitel i mitt liv! Äntligen är jag lycklig!
Men jag är stolt över mig själv. Att jag tog mig ur helvetet och klarade av att vända hela 2016 till något extremt mycket bättre!

2017 ÄR MITT ÅR, VÅRT ÅR

//StridMalin

Likes

Comments

Hej på er och gott nytt år!
Hur har ni planerat att ert 2017 ska bli? Har ni någon Bucket list? Några Nyårslöften?

Själv har jag inga Nyårslöften mer än att jag ska ta hand om mina nära och kära, och självklart mig själv!
Men jag har suttit och funderat över lite ´´saker jag måste göra under 2017´´
Eftersom att jag tror att 2017 kommer bli the year of the year we all have waiting for!


Innan 2017 års slut måste jag ha gjort
 • Färga håret i regnbågens färger
 • Road Trip//Åka Epa till Göteborg med Fanny (Ullared och Liseberg)
 • Kampa och tälta
 • Gå på en kurs
 • Göra en BurnBook
 • Hemma gjorde tröjor
 • Plantera en blomma
 • Gå på Nattbio
 • Gå på Nattpromenad
 • Spökjakt
 • En månad utan att spendera 1 ända krona
 • Gå på Konsert
 • Börja Jobba
 • Gå till en spådam
 • Vara vaken minst 24 timmar
 • Ta en lektion i PoleDance
 • Ha en egen Brunch
 • Utskriven Från Mando//Aldrig bli kopplad till det jag var förr
Hoppas Ni Får Ett Fantastiskt År! Här Kommer Vi 2017, Pasa Dig!

// Strid Malin

Likes

Comments

Hej på er och god/glad lucia!

Hur har ni firat Lucia? Har ni ätit något julgodis/fik, eller är ni som alla andra oallmänbildade människorna där ute?
Jag har hört massor under dessa två veckor i December att folk inte ska äta julmat, julgodis och speciellt Lussebullar. Bloggare och media går ut med olika ``nyttigare´´ recept på lussebullar. Men vad är det som är så onyttigt i dessa skapelser?

Ida Wargs LCHF-recept på Lussebullar

Ingredienser: 4 ägg + 1 äggula, 3 msk sukrin sötningsmedel, 50g smält smör, 1 dl grädde, 1 dl kokosmjöl, 4 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver, 1 påse saffran 0,5g, 1 äggvita för pensling.

Gör så här: Vispa ägg och sötning i ca 5 min så det blir fluffigt. Vispa ner grädde, smält smör och saffran. Blanda de övriga ingridienserna väl och blanda ner dem i smeten. Låt svälla i 5 min.

Gör sedan önskad lussebulleform och pensla med äggvita. Jag hade inga russin hemma så tog torkade tranbär och blåbär istället och pluppade ner. Grädda i ugnen på 175grader i 15 min. MUMS!

Amelie Håkanssons lussebullar på protienpullver

Ingredienserna till ca 8 bullar: 1,5dl kokosmjöl, 1 skopa Whey Vanilj, 2 tsk fiberhusk, 2 msk steviaströ, 1/2 bakpulver, 1/4 tsk salt, vaniljarom (1 kapsel/1 tsk), 1/2 paket saffran löst i 1 msk vatten, 1 ägg, 1 äggvita, 1 dl mjölk, 1 sked laktosfri kvarg

Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 C. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt de blöta och blanda ihop till en deg med händerna. Tillsätt eventuellt mer fiberhusk och mjöl om degen är för kladdig. Häll ut degen och gör dina lussebullar. Dekorera med russin och mensla med ägg. Baka i ugnen ca 10-14 min.


Recepten är många! Själv förstår jag inte rädslan i lussebullar. Lussebullar för mig är som vanligt bröd med saffran i. Kan man inte äta lussebullar ska man inte äta det över huvud taget. Då kan du ta en julig clementin istället.


Ingredienser 30 bullar: 50g jäst, 175 g smör, 2 påsar saffran, 2 dl socker, 5 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1 1/2 l vetemjöl.

Det dem flesta är ´´rädda´´ för i lussebulle recepten är smöret, mjölet och sockret. Men vet ni hur mycket energi kroppen behöver? Hur mycket socker och smör det är i vanliga maten vi äter? I vindruvor, kolhydrater, brödet, fettet från djuren listan är lång.
Det jag vill komma fram till. Ska ni äta lussebullar i jul. Ät dem med gott samvete det är som vanligt matbröd. Bröd som du kanske äter till både frukost, lunch och mellis.
Julen är en gång om året ät med måtta med gott samvete

//

StridMalin

Likes

Comments

View tracker

Hej på er!
Just för tillfället sitter jag i sängen och kollar tillbaka på helgens bilder. Trots all stress och press från förra veckan har helgen levererat.

Jag har bra tävlingsnerver och jag tycker att tävlingarna är det bästa på hela säsongen. Men jag ska inte ljuga det känns faktist som att det behövs en paus från cheerleadingen nu, det har vart rätt mycket på sita tiden. Tur att vi har ett kort jullov att vila upp oss på!

Likes

Comments

Goddag på er!
Tänk att det redan är 2 Advent och hela 5 December!
Det är helt sjukt hur veckorna flyger i väg. Idag lägger jag all fokus på att få bort alla höst lyktor och pumpor.
Jag tycker att det är på tiden att få lite julstämning här hemma och inta bara på radion.

Jag älskar julen!
Julen gör mig glad i hela själen, jag blir som ett litet barn på julen. Jag blir pirrig, glad och sprallig varje gång jag hör julmusik på radion. Årets jul kommer att bli den bästa, det känner jag på mig!

//
StridMalin

Likes

Comments


Hej på er, hur mår ni en Måndag som denna?
Själv tycker jag att det är relativt skönt att det är Måndag. Förra veckan var väldigt ansträngande och jobbig.
Hela veckan har bestått av cheerleading i 100 ös. Förra helgen hade jag och mitt lag Dragons, camp med en Finsk cheer psykolog. Sedan har hela veckan förutom Onsdagen bestått utav cheerleading träningar.
Det har vart så mycket cheerleading eftersom att det i helgen tävlade vi våran säsongs första cheerleading tävling, som gick i Borås.

I Borås tränade jag och tävlade jag dubbelt; både med min hemma club Dynamite Dragons och Landslaget.
Helgen har vart väldigt rolig med också riktigt ansträngande med dålig sömn.


//
StridMalin

Likes

Comments

​Här sitter jag en Lördag morgon klockan 01.07 och kollar på denna fotogeniska sommarmåltiden. 
Saknar sommaren inte bara för det ny grillade köttet eller ledigheten. Jag saknar ljuset, värmen, dofterna. Jag saknar friheten och alla minnen under sommaren.

Snart är det jul igen, tyckte att det var vinter bara för några veckor sedan. Tiden har gått så extremt fort! Tänk att jag snart vart ett helt år på Mando, att jag är så frisk att jag inte vart där på ett ända besök under 4 veckor. 

ÄLSKAR LIVET! Denna vinter är helt annorlunda mot de 3 för gående vintrarna. Denna vinter är mer harmonisk, rolig och trivsam. Inte lika ångesstartad, jobbig och kämpig. Det är inte längre en kamp att ta sig upp ur sägen. Det är helt tvärt om! 

Trots att jag saknar sommaren, ser jag fram emot vintern!

//

StridMalin

Likes

Comments

TA DEN TILLFÄLLIGA SMÄRTAN, FÖR DEN EVIGA LYCKAN

Instagram@stridmalin