Jag har nu tagit mig igenom steg ett och två av min PT utbildning. 30/10 kommer jag förhoppningsvis att vara licenserad PT. Känns så sjukt och helt rätt på en och samma gång. Förra veckan var jag på semester i Turkiet som slutade med en matförgiftning. Semestern var härlig, avslutet… not so much.

Platsen vi var på är ett skyddat område i en dal. Så vi bodde verkligen i naturen. Det betyder alltså inget gym. Jag simmade i havet och joggade vid två tillfällen men musklerna fick liksom ingen påfrestning och eftersom jag kräktes upp mina inälvor hela resan hem så var jag svag och uttorkad i två dagar efter hemresa. Alltså ingen träning på ca 10 dagar.

Igår kände jag mig äntligen fit fort fight så jag körde mitt vanliga program och sedan tränade jag pole. Vi körde en massa supermans och häng i stolpen. Detta resulterade i att träningsvärken från helvetet kom tillbaka. Den där vidriga värken som jag endast känt när jag tränat pole. Jag vaknade klockan 5 för att jag hade så jävla ont och inte kunde sova. Jag har försökt ta igen den sömnen lite nu på morgonen men icke. Jag ska sätta mig och plugga och sedan träna istället innan jag drar till jobbet.

Nästa vecka tänkte jag påbörja en träningsgudie.  follow along! Trevlig helg så länge!

Likes

Comments

Igår kväll undervisade jag mina tjejer på Base och vi körde en hel del pilates och floor work övningar som jag själv inte kört på länge. Därefter gick jag till flow och körde 1,5h pole varav varje övning innehöll klättring. Det kändes som att vi klättrade på stolpen typ hela lektionen. När jag kom hem var jag helt slut i kroppen. Jag tryckte snabbt i mig näring och gick och la mig. 1 timme senare vaknade jag och hade ont i hela kroppen. Det kändes som någon sjuk jävla träningsvärk i alla småmusklerna som jag inte aktiverat på så länge. Kroppen måste ha fått sig en rejäl chock.. Det kändes inte riktigt som träningsvärk utan mer som när man har feber och har ont i kroppen. Vidrigt I tell ya! 

Nu ska jag iväg på en PW och sedan förbi simhallen innan det är dags för studier och lite jobb!

Tjingeling!

Likes

Comments

I helgen började jag på min PT-utbildning. Det var tre sjukt intensiva dagar som nu följs upp av massa plugg varje dag. Jag har studerat en hel del i förväg och trodde att jag var så himla förberedd. Helt ärligt så trodde jag att det skulle vara rätt enkelt och inte så djupgående som det faktiskt är. Första delarna av kursen är anatomi, jag trodde att vi skulle lära oss vad några muskler heter och inte alls så djupgående som vi gör. Men vi lär oss typ allt om varje muskelsystem, om hjärtat om lungorna om nerverna och signalerna och massa annat. Det är såååå spännande!! Jag har alltid varit intresserad av kroppen och av hur den fungerar men nu vill jag typ skära upp en kropp och ta en titt på hur det verkligen ser ut där inne. Ibland känns det helt overkligt när jag tänker på hur kroppen egentligen fungerar. Det är så intressant och så himla spännande och jag ser verkligen fram emot att bli klar och få börja jobba.

Förra veckan hade jag även uppstartsmöte med en tjej som jag ska jobba med både under tiden då jag får min utbildning men även efter utbildningen är klar. Det kommer bli såååå spännande och kul. Jag älskar att utveckla och se resultat vilket vi kommer göra massor av i det här projektet. Mer info om det kommer lite senare.

AAA, jag är så pepp inför livet. Ser fram emot att se hur allt kommer bli om några månader! <3

Likes

Comments

Både jag och Serkan älskar sport. Serkan mer än mig. Under OS ville jag titta på gymnasterna medan Serkan ville titta på exakt allt. OS gick på TV'n hos oss exakt hela dagen. När jag vaknade på morgonen kollade Serkan på OS, när han låg i sängen kollade han på OS i mobilen, när jag kom hem från jobbet tittade han på OS, han satt uppe till sent på natten för att titta på basket matcherna osv... Ja, ni fattar grejen.

Varje gång vi tittade på OS och det blev damernas tur (eftersom kvinnor och män fortfarande inte tävlar mot varandra eftersom männen uppenbarligen är så mycket mer överlägsna över stackars kvinnorna) blev jag sjukt frustrerad över att kvinnorna har utmanande kläder. Männens kläder är anpassade efter diverse idrott men kvinnorna har typ trosor och BH. Jag tror att vi alla är överens om att det inte kan vara bekvämt att ha trosor på sig när man ska springa 100M. Ja precis, de glider in i rumpan och det är sjukt obekvämt. Hade det varit en nödvändighet som inom pole då man måste kunna greppa på stolpen så hade jag inte funderat i en sekund över deras utstyrsel. Men när kvinnor och män har helt olika kläder på sig för att göra exakt samma sak så känns det lite för lurigt.

Jag har inte kunnat släppa frustrationen över detta. Serkan tyckte att "det är bara så de klär sig" och tyckte att jag la för mycket energi på att bli frustrerad kring detta. Nu, några veckor senare råkade jag hamna på SVT där dokumentären sex och utseende - kvinnliga idrottens villkor visades. Sjukt bra dokumentär som jag rekommenderar varmt för alla härliga feminister där ute. Jag gillar att de intervjuar idrottare som dels "utnyttjar" systemet och de som står emot och vill bli stöttade pga sitt hårda arbete och inte sitt utseende. Jag ska inte spoila mer. Klicka på länken nedan för att se den.

http://www.svtplay.se/video/5727644/sex-och-utseende-kvinnliga-idrottens-villkor/sex-och-utseende-kvinnliga-idrottens-villkor-avsnitt-1

Likes

Comments

Hallå där! Du där ute! Vad gör du just nu? Njuter du av din vardag? Fyller du upp ditt liv med inspiration och lycka?

Om du sitter på ditt jobb, följer dina rutiner och låter dina dagar passera bara för att det är bekvämt så har jag ett tips till dig. LYFT PÅ BAKEN OCH FÖLJ DINA DRÖMMAR! De flesta av oss som bor i Sverige har så många privilegier att vi inte vet hur vi ska hantera dem. Själv kommer jag från en medelklass familj med två föräldrar som invandrat till Sverige och slitit hååårt för att kunna ha det bra. Min mamma utbildade sig till undersköterska och min pappa jobbade tre jobb för att vi skulle klara oss. Men jag, jag har haft privilegiet att kunna hålla på med dans som jag älskat, att kunna välja att utbilda mig, att resa och gå på collage i USA, att få CSN bidrag, att byta bransch nu för en tredje gång, att starta eget företag, få lån för att köpa en lägenhet osv. Listan är lång, poängen är att jag kan välja att göra precis vad jag vill i mitt liv. Just nu idag kan jag bestämma mig för att fortsätta på universitet, starta ett företag eller dra på språkresa med ett lån vars ränta ligger på typ 1% (ca). Detta är något vi svenskar tar för givet. Vi har allting serverat på ett stort smörgåsbord. Ändå sitter vi och neggar över att det regnar. Fel fokus, eller vad säger ni?

Jag slutade nyligen på mitt jobb, jag jobbade där i ett år och fick inte förlängt. Det är det bästa som har hänt mig. Några månader innan jag visste om att jag skulle få sluta så hoppades jag på att bli fastanställd så att jag kunde vara bekväm och bestämma mig för vad egentligen ville göra. När jag fick beskedet om att jag inte skulle bli det så blev jag tvungen att följa mina drömmar där och då. TACK till mina gamla chefer för det.

Första veckan efter beskedet var jag så ledsen och förtvivlad. Tankarna som gick runt i mitt huvud var "vad ska jag göra nu?, Hur ska jag klara mig?, Tänk om jag blir arbetslös?". De klassiska tankarna I guess. Efter några dagars panikångest så gav jag mig själv en örfil och tänkte "varför slösar jag tid på att ha panikångest!?".

Jag satte mig ner framför datorn och gjorde en budget i Excel så att jag skulle ha koll på hur länge jag skulle klara mig utan jobb. Sedan tog jag fram word och började skriva. Inte skriva som i att jag följde en mall med frågor som löd typ: Gillar du att arbeta med kroppen? utan jag började skriva som man skriver i en dagbok. Jag började från början i mitt liv och skrev av mig. Allt från härliga barndomsminnen till div jobbiga saker jag varit med om till mitt arbetsliv. Det var som ett flera timmars långt terapisamtal med mig själv. Jag grät lite och jag skrattade lite. Efteråt var jag så lättad. En av de viktigast sakerna jag lärde mig av mig själv den kvällen var att njuta av just den här stunden som jag är i. Många av minnena jag skrev om tänkte jag tillbaka till och önskade att jag hade varit där och då. Jag hade mig själv som exempel på att saker oftast löser sig för det bättre och att jag alltid tar mig själv ur jobbigare situationer med fler erfarenheter i ryggsäcken och mer styrka än vad jag haft tidigare.

Läxa #1: Att oroa sig hjälper inte. Du är den enda som påverkas av det och på ett mycket negativt sätt. Ta en dag i taget.

Efter min insikt om att det oftast löser sig och att oroa sig endast skapar negativitet och onödig stress och ångest så gick jag igenom min text och färgmarkerade de lyckligaste delarna av mitt liv. Jag insåg att det som ger mig mest lycka i arbetslivet är för att nämna några: När jag får vara aktiv och röra på mig, när jag får leda och coacha och hjälpa andra människor i deras utveckling och när jag får spendera tid med barn som jag finner är så otroligt inspirerande. Alltså inte alls mode som jag jobbat med under 5 års tid. Idag bryr jag mig för mycket om miljön och mänskliga rättigheter för att kunna älska mode på samma sätt som jag gjorde förut.

Läxa #2: Du måste inte hålla på med samma sak i hela ditt liv. Det är okej att förändras under en livsttid.

Läxa#2.1: Var inte rädd för att börja om!! Det du har i ditt bagage kommer aldrig lämna dig, det är ditt för alltid. Hellre börja om och vara lycklig än att vara kvar någonstans där du är 50% lycklig.

Sedan tittade jag på mina egenskaper (här måste man ha meeeega självinsikt annars får man be en kompis om hjälp). Jag vet att jag har alldeles för dåligt tålamod för att kasta in mig på lärarehögskolan eller naprapthögskolan just nu. Jag kanske måste växa lite till innan jag binder mig till det. Jag vet att jag har ett resultatinriktat och lösningsorienterat tänk. Jag älskar att utveckla. Jag vill röra på mig och vara aktiv och jag vill hjälpa människor att nå sina mål i livet. Jag vill kunna jobba hemifrån och vara egenföretagre. Jag vill bli någon form av coach…. Jag ska bli PT!

Läxa #3: Gör något som du vet att du kommer älska! Du spenderar den största delen av ditt liv på ditt jobb. Glöm aldrig det. Om vi har privilegiet att välja så borde vi alltid välja lycka och själ före pengar. Du kan ha alla pengar i världen men om du inte är lycklig så är de inte värda någonting.

Jag anmälde mig till The Academy och tog ett lån. KLART. Min utbildning sätter igång 2/9 och jag kommer att dela min resa här. Från och med nu ser jag på mitt liv som en resa. Varje dag ser jag fram emot att se vad just den här dagen har att erbjuda och jag älskar att få njuta av det och leva varje stund fullt ut. Även om jag bara ska titta på en serie eller göra något som jag gör hela tiden. Jag ser fram emot att komma hem och träffa min pojkvän varje dag, att få umgås med de jag älskar och göra mina vardagssysslor. Vet ni varför? För att imorgon är inte givet, personerna vi älskar är inte givna och att ha lyxen att få följa sin dröm är inte givet. Jag har allt det ovannämnda och jag tackar universum för det varje dag. Det händer så mycket hemska saker i världen och jag är så tacksam över att jag har ett fantastiskt liv med mat i magen, tak över huvudet och personer som älskar mig. Vad mer kan man önska sig? 

Om du läser detta och känner igen dig på något vis så sätt igång! Ingen kommer göra det åt dig. Vad vill du egentligen göra? Jag menar verkligen egentligen göra. När man får lyxen att jobba med något man älskar så drivs man till att fortsätta kämpa tills man kommer dit man vill. Så sitt inte bara där. Följ dina drömmar! 

Likes

Comments

Ok, då är det äntligen dags att snacka om resistent stärkelse. Kroppen har flera olika floror. Hudfloran, oralfloran, tarmfloran osv. Kroppen kryllar av levande organismer. I tarmfloran lever en hel del bakterier som håller ställningarna. Tänk er att floran är som en skog med ett eget ekosystem av växter. Om skogen inte tas hand om med rätt vätska och annat så kan inte växterna må bra heller. Alltså måste vi ta hand om miljön i vår tarmflora genom att ge bakterierna som lever där rätt näring. Tarmfloran är otroligt viktig för så många viktiga funktioner i kroppen och många stuider har visat att det finns kopplingar mellan dålig tarmflora (alltså dålig kost) och flera allvarliga sjukdomar, både psykiska och fysiska. Maten vi äter avgör vår hälsa, cellerna i kroppen lever och behöver näring för att vi ska kunna hålla oss friska och må bra. Kosten gör en sådan otrolig skillnad på hur man mår psykiskt, jag är levande bevis på det.

Resistent stärkelse är en typ av stärkelse som finns i olika typer av mat. Rå potatis, Råa linser, Omogen banan är tre av dem. Den resistenta stärkelsen är något som människokroppen inte kan bryta ner. Däremot är det den bästa maten för bakterierna som lever i tjocktarmen. Den resistenta stärkelsen blir alltså energi till bakterierna(microbiome) som tar hand om tarmfloran. Resterande delar av stärkelsen bryts ner men den resistenta blir mat till bakterierna. Detta gör att man får bra hälsa i magen, förutsatt att man hjälper till genom att äta bra mat. Man kan äta själva maten som innehåller stärkelsen men det blir nog lite bökigt eftersom omogen banan och rå potatis inte är så gott. Man kan även koka potatisen/linserna och låta den bli kalla i kylen i några timmar för att få tillbaka stärkelsen men då kan man inte äta den varm. Jag föreslår att man köper stärkelse i matvarubutiken och använder det i smoothies eller i yoghurt på morgonen tillsammans med en probiotika tablett. Man kan även blanda ut i lite vatten och dricka den som en shot. Jag är ingen forskare eller doktor så jag tänker inte gå in djupare på hur och varför. Men jag delar ett gäng videos som förklarar saken på djupet. titta på dem i ordning. Ni kan läsa mer om detta på Yuri Elkaims blogg, där han förklarar allt utförligt.Om du planerar på att köpa stärkelse i butiken så ska du leta efter potatismjöl men se till att det står potatisstärkelse bakom. Jag använder kockens potatismjöl.


Likes

Comments

Halloj! Jag är fortfarande hemma sjuk så det kommer inte några träningsvideos några dagar framöver. Däremot tänkte jag tipsa er om min absoluta favorit-smoothie bowl. Jag tycker mycket om just den här eftersom den inte är så söt och den är proppad med nyttiga fetter, protein och vitaminer. Du behöver:

1 Banan

1 Avokado

1/2 Mango (använd mer om du vill ha sötare smak)

2 Tsk hampaproten. I vanliga fall brukar jag använda hampafrön. Då får smoothien en härligare färg och bättre konsistens. Jag hade inga hemma vid det här tillfället så jag använda proteinet istället.

2 Tsk potatisstärkelse

1 Msk chiafrön

Mandelmjölk ju mer du använder desto lösare blir smoothien.

Blanda alla ingredienser i en mixer tills du får önskad konsistens. Ju mer mandelmjölk desto lösare. Det går även att dricka den som dryckes-smoothie. Men jag älskar när den tjock som en yoghurt.

Toppa (eller inte) med valfri topping. Jag har använt blåbär, hallon, jordgubbar, hasselnötter och solrosfrön

Likes

Comments

Hej hej! Jag ligger hemma och är så himla sjuk. Det var så längesen jag var sjuk på riktigt. I vanliga fall brukar jag känna min hängig och stanna hemma och vila i en dag, sedan försvinner alla symptom och jag är uppe på fötterna igen. Men nu har sjukdomen verkligen brutit ut. Min hals är jätte svullen och jag har ont i hela kroppen. Det jag finner hjälper bäst vid sjukdom för mig är såklart sömn, vätska, gurkmeja och manuka honung. Vanligtvis tar jag en tesked manuka om dagen men om jag är så sjuk som jag är nu så tar jag tre skedar. Gurkmeja har bevisats i flera studier ha liknande effekt som antibiotika så även gurkmeja är något jag förtär flitigt när jag är sjuk. Tillsammans med nyttig mat så blir detta oftast en fantastisk kombination. Jag älskar vatten, jag älskar smaken konsistensen och känslan av att dricka vatten. Men när man är sjuk är man kanske inte så pepp på att hälla i sig liter av vatten. Oftast är man inte pepp på att äta eller dricka någonting. Ett tips är att äta frukt som innehåller mycket vätska. Här kommer en bild från min instagram på min melontallrik jag åt idag.

Likes

Comments

Hej på er! Idag tänkte jag dela med mig av mina morgonrutiner. Morgonen är den bästa tiden för mig. Min koncentration är på topp jag är pigg och mottaglig för dagens äventyr och bäst av allt, min kropp är mottaglig för allt som kommer in i den. Därför är det bäst att äta så mycket vitaminer och mineraler som möjligt på morgonen.

Jag börjar alltid med ett stort glas vatten tillsammans med mina vitaminer B12 och D vitamin som jag har brist på. Tillsammans med dem tar jag en probiotika tablett. Jag fortsätter med en tesked manuka honung och ett stort glas detox dryck som består av 500mg vatten, juice från en halv citron, en halv tesked cayenne peppar och riven/pressad gurkmeja. Kroppen sätts verkligen igång och rensas ut av detta, så bli inte orolig om du svettas mer än vanligt eller spinger på toaletten några gånger. För ca en månad sedan hade jag en period då jag var superstressad. Det resulterade i magkatarr. Under den periopden drack jag två msk ren aloe vera juice på morgonen och på kvällen. Katarren försvann efter någon vecka och jag fortsätter med det tills hela juicen är slut.


Sedan är det dags för frukost som nästan alltid består av en acai bowl eller smoothie bowl. Jag älskar tjock konsistens och har nyligen blivit introducerad till resistent stärkelse (det kommer ett inlägg om det senare) så jag kommer nästan alltid att inkludera potatis stärkelse i mina smoothies. Man får en tjock och härlig konsistens och alla nyttigheter som tillkommer. 

Det var alles!

Likes

Comments

Jag har nyligen fastnat för youtube sidor, alltså verkligen fastnat. Jag är helt hooked och är på jakt efter fler härliga youtubers att följa. Har ni några tips så hit me! Mina favoriter just nu när det gäller kost och livsstil är Delicious revolution, Fully raw Kristina och Dr. Mark Hyman Nedan kommer ett klipp från varje.

Jag älskar verkligen Joy och hennes recept. Hon använder sig av råvaror som jag älskar och hennes recept är superlätta att göra hemma själv.

Jag gillar Kristina för att hon spridet så härlig energi! Man blir pepp på att fortsätta leva hälsosamt och vara snäll mot sin kropp!

Dr. Mark Hyman pratar om helt vanliga vardagliga saker och tar upp frågor från sina följare. Det bästa är att han är sjukt pedagogisk så att alla ska förstå.

Likes

Comments