View tracker

Det mest frustrerande som kan hända när man kommit igång med träningen igen är att åka på tillstånd som hindrar träningen. För mig är detta en trochanterit-inflammation i höften. Haft det tidigare någon gång under 2015. Denna gång vaknade jag med den, helt oprovocerat och oförtjänt. En kur diklofenak senare känner jag mig dock som ny igen!

Igår var det alla hjärtans dag. Brukar inte fira det nämnvärt men i år var jag dessutom gräsänka. Men alla hjärtans dag handlar inte om att älska sin partner mer än alla andra dagar. Dagen handlar om kärlek i alla former. Och det är någon som denna värld skulle behöva en rejäl dos av. Firade med mina bästa vänner Petra och Lisa.
Gemensam matlagning, massa prat och sex and the city!

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Det har varit ett litet uppehåll, både bloggmässigt och träningsmässigt. Det som upptagit min tid är att jag och mannen har flyttat. Lämnat centrum till förmån för en större lägenhet i ett lugnt område, en vuxenlägenhet på sätt och vis. Även om jag inte känner mig vuxen och kom på mig själv med att säga att dem vuxna brukar sova inne i stugan och vi barn i bodarna i trädgården. Eller ja, jag kom inte ens på mig själv med det, det var en arbetskamrat som kom på mig och jag hade inte ens reagerat på det själv innan dess.

Men nu börjar vi komma iordning, med det viktigaste i vart fall. Så nu var det dags att ta tag i träningen på nytt. Gick ut starkt med 30 minuter CX coreträning följt av ett 75 minuter långt spinningpass med anaerobic treshold. Detta innebar att man under passets gång gjorde ett tröskelpulstest. Så det var till att aktivera pannbenet och sätta på sig pulsklockan. Efter varje träningspass, och framför allt spinningpassen, förvånas jag över hur roligt jag tycker att det är och hur mycket jag saknat det. Det är läge att köra igång igen. Jag känner mig mer redo än jag någonsin gjort sedan min utmattning. Jag är på gång.

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Som förväntat gav gårkvällens middag bra energi för att genomföra ett tabatapass med bravur! Mycket hopp, spänstighet och användande av kroppen som redskap. Det jag gillar med tabata är hur det får mig att kämpa det där lilla extra. Man lurar hjärnan att det är bara 20 sekunder, men tänker inte på att man ska göra de där 20 sekunderna 65 gånger under passets gång. Det är svettigt, utmanande och utvecklande!

Efter passet gick jag vidare till en yogaklass. Nya sekvensen sv MOJOyoga var riktigt skön. Den nya sekvensen fokuserar mycket på bålstabilitet och balans för att slutligen ta oss till en bakasana i peakposition. Bakasanan, även kallad tranan eller kråkan i svenskt tal ska utföras med raka armar. Detta kommer bli spännande!

Nu ligger jag i sängen, inte kunnat somna om sedan mannen gick till jobbet och normalt sett är jag den morgontrötta typen. Ute är 15 minusgrader så jag njuter av värmen under täcke och extra filt och två katter i sängen.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Kvällens middag bestod av ugnsbakad lax med grönsaker, svamp och potatis och morotsblandning. Kryddat med ingefära, timjan, citron, och vitlök. Blev fantastiskt gott och en bra energiuppladdning inför kvällens kommande tabatapass och yoga!

Likes

Comments

Reflektioner

För er som inte följt min tidigare blogg och för er som inte känner mig. Jag är en, för det mesta glad, 24-åring. Nygift med väldens bästa man som jag släpar med mig på diverse äventyr och resor. Vi har till största del utforskat europa, men börjar nu planera att ta oss längre ut i världen. Vi har två resor inplanerade i drömmarna och så snart vi gör mer verklighet av dem kommer ni att få ta del av dessa planer.

Jag arbetar som sjuksköterska men tankar och funderingar kring specialistutbildning inom en snar framtid. Om själva jobbet kommer jag inte att skriva mycket, men blir det utbildning kommer ni givetvis att få följa med på den.

2014 drabbades jag, efter en lång tid av stress och osäkerhet, av ett utmattningssyndrom som än idag påverkar mig mycket. Denna period innebar att jag inte orkade ta hand om mig själv, jag slutade träna och slutade bry mig om vad jag åt eller hur jag levde. Vägen tillbaka har varit svårare än jag kunde föreställa mig och först nu, 1,5 år senare känner jag mig stark nog att ta tag i hälsan, på riktigt. Träning och hälsa är en stor del av mitt liv och jag längtar tillbaka till den jag brukade vara. Även om nuvarande jag är minst lika bra, bara inte lika mycket jag, om ni fattar vad jag menar. Ni kommer att få följa med mig på resan tillbaka till mig själv.

Så med det sagt, hoppas ni gillar min nya blogg och vill följa med mig i vardagen!

Likes

Comments

Reflektioner

​Välkommen till min nya blogg. Min nya omstart! Jag satt i valet och kvalet om jag skulle importera inläggen från min gamla blogg, men valde att börja om helt på nytt. Vill du läsa gamla inlägg så finns dem på http://a-streetligt.blogspot.com/

Denna blogg kommer att fokusera på mina stora intressen i livet: resor, drömmar om resor, planer på resor och de faktiska resorna jag åker på, jag längtar tills det är dags att avslöja planerna på sommarens resa. Diverse äventyr jag ger mig in i. Och framför allt kommer bloggen handla mycket om träning och hälsa. 

Trevlig läsning!

Likes

Comments