Reflektioner

Som av en händelse snubblade jag in på ett inlägg av Sofia Sivertsdotter på Healthy Living, ett inlägg med 10 djupare frågor som berör såväl drömmar som personlig utveckling. Jag tänkte ge mig på att försöka svara på dessa 10 frågor, för att sedan kunna gå tillbaka till dessa i december eller januari 2018 och utvärdera hur året egentligen blev.

1. Vad vill jag lämna bakom mig från och med nu?
Det jag främst vill lämna bakom mig är det osynliga band jag har runt om mig som håller mig tillbaka och säger att jag inte kan göra vad jag vill. Negativitetsbandet som pekar på alla nackdelar och mindre fördelaktiga sidor av de val jag står inför. Bandet som får mig att tveka och inte våga satsa med rädsla att allt ska gå åt helvete. Det bandet skulle jag vilja klippa av. Våga satsa och leva livet till fullo.

2. Vad vill jag göra - i dag?
Idag, sett ut perspektivet verkligen idag, vill jag inte göra så mycket. Jag jobbar natt och ser fram emot att spendera några sköna timmar sovandes i min underbara säng innan jag masar mig upp för lite träning och kvalitetstid med nära och kära.
Om man ser på idag ur ett livsperspektiv. Alltså nuläget av livet. Då vill jag resa och upptäcka världen. Ligga på en kritvit strand. Snorkla bland koraller, bestiga ett berg och dansa tills fötterna går sönder på ett svettigt dansgolv. Jag vill se saker jag inte kunnat föreställa mig i min vildaste fantasi, positiva saker vill säga, vackra saker. Köpa med mig souvenirer från världens alla hörn och känna mig mer levande än någonsin.

3. Vad vill jag lära mig eller upptäcka?
Vad vill jag inte lära mig eller upptäcka? Som tidigare nämnt vill jag upptäcka världen. Lära mig om andra kulturer. Men för att inte rabbla upp ett liknande svar som på den föregående frågan så tar vi en annan del jag vill lära mig. Jag vill lära mig om förlåtelse och acceptans. Och hur man går vidare från svåra händelser. Jag har alltid haft svårt för förlåtselse, ibland inte ens sett poängen med förlåtelse. Detta i sin tur har gjort att jag kanske dömer människor för snabbt eller saknar förmåga att ändra min uppfattningen om något gått snett för tidigt i relationen. Jag vill lära mig att acceptera fler människor som finns i mitt liv oavsett om jag vill det eller inte. Släppa det som varit och gå vidare och utveckla det som kan bli. Och givetvis ha förmåga att släppa taget om det som verkligen inte fungerar. Dessa delar har jag försökt jobba med, från och till, mer eller mindre. Och jag tycker ändå att jag börjat komma en bit på vägen. Även om det i vissa fall kan ha handlat om år innan jag kommer till en punkt då jag är beredd att förlåta. Hur jag ska lära mig dessa delar vet jag inte. Dela gärna med dig om du har förslag.

4. Vilka platser vill jag besöka?
Ja i nuläget är ju prio 1 Australien och Nya Zeeland. Därav har jag en resa bokad till dessa länder tillsammans med min man och två vänner vi träffade när vi var i Sydafrika på bröllopsresa sommaren 2016. Resan kommer att vara i en månad och vi kommer att resa runt mellan olika platser. Se olika städer, kustvägar, barriärrevet, regnskog, nationalparker osv.
Utöver denna redan bokade resa har jag flera andra resor på gång i huvudet. Men av olika skäl vill jag inte skriva ut dessa här. Jag kommer däremot att dela med mig av planerarna när drömmarna börjar bli mer realistiska. Jag tänker inte ge bort mina reseidéer innan jag hunnit ta tag i dem själv så att säga ;)

5. Vilka delar av mig själv behöver lite ny luft?
Själen generellt sett. Längtan ut i världen växer allt mer och resor är det bästa hjälpmedlet för mig när själen känner sig instängd. Mitt arbetsjag har nyligen försetts med ny luft då jag för några månader sedan lite hastigt och lustigt bytte till ett steg närmare målet att bli barnmorska. Jag bytte bort mitt yrke som strokesjuksköterska för att istället arbeta med gynekologi och obstetrik. Således gyn och BB-vård. Än så länge endast gyn men kommer att skolas in på BB om ett par månader. När tillfälle ges spenderar jag min tid på förlossningen dessutom som en liten hjälp för min hjärna att komma underfund med om jag vill bli barnmorska eller inte framöver. Ingen stress ingen press, det beslutet kommer när sinnet är redo.

6. Vad har jag alltid drömt om men ännu inte provat?
Att flyga. Och tack vare min mans födelsedagspresent till mig kommer detta snart bli verklighet då jag ska bege mig upp i ett segelflygplan när våren kommer. Wiiiiii

7. Vem får mig att våga?
I grund och botten jag själv. Med stöd från omgivningen. Min man tar mig en bit på vägen genom att säga "ja men gör det då" som om det var den enklaste saken i världen när mitt huvud har fastnat med en plan eller i en dröm. Även vännerna vi träffade i Sydafrika har tydligen en tendens att pusha mina gränser en bit när de får upp mig i åkattraktioner som är en bra bit över min gräns. Mina nära vänner hjälper också till och även min närmsta familj. Men i grund och botten jag själv. jag behöver bara stöd från omgivningen att förstå det själv. En annan viktig person i det hela är min tränare, min PT Betty. Jag gör det här för mig, men det hade aldrig gått utan dig!

8. Vad vill jag ge under 2017?
Allt. Efter att ha sett vad jag sett den senaste tiden har jag förstått att det är min plikt och skyldighet att leva livet till fullo efter bästa förmåga. Annars är allt förgäves.

9. Vilka problem i mitt liv är egentligen inte problem?
Att jag har svårt för vissa människor som jag egentligen inte borde ha svårt för. Att jag kan haka upp mig på saker och börja reta mig på saker tills jag blir tokig. även saker som hänt för flera år sedan. Jag kan bli så arg och ledsen när jag lämnas ensam med mina tankar lite för länge. Det ör inget problem, inse det för tusan!

10. Vem vill jag vara den sista december 2017?
Den bästa versionen av mig själv. En person som är tillfreds med sig själv och sitt liv. En person som älskar livet och som har rest sig ur askan efter all skit som hänt genom livet.

Likes

Comments

Reflektioner
Den viktigaste insikten jag någonsin fått, eller reflekterat mig till, kom till mig en helt vanlig dag för några veckor sedan.

Jag släpper framtidsstressen.

Efter insikten föll allt på plats och mitt inre blev plötsligt harmoniskt. "Once I find Peace, Everything will fall into Place". När jag finner ro kommer allt att falla på plats.

Jag kunde riktigt känna hur stenen släppte från min själ, mitt sinne, mitt hjärta och jag kunde äntligen andas igen. Av en enda liten insikt. Som på en bråkdels sekund släppte min oro för framtiden. Mina tankar om vad jag ska göra med mitt liv och när jag ska göra det blåste iväg. Jag blev fri. Jag insåg att jag inte behöver fundera så mycket, mina beslut om framtiden kommer att finnas tillgängliga för mig när tiden är rätt, tills dess behöver jag bara njuta av livet.

En person som påverkat mig mycket, inte minst efter denna insikt, är en person som jag av sekretesskäl inte får prata om. Men denna person påminde mig om vad som är viktigt i livet. Och tro det eller ej, men det viktiga är inte att veta vad jag vill arbeta med och tvinga fram det beslutet så att utbildning och annat är klart innan en viss ålder eller innan jag vill skaffa barn och andra milstolpar i livet. Livet får mogna fram. Och livet består av så mycket mer än vuxna beslut.

Visst finns det fortfarande saker och ting jag behöver arbeta med men var sak har sin tid. Detta inlägg blev inte alls vad jag hade tänkt mig. Det präglades nästan av någon sorts yogisk filosofi. Så där har ni den yogiska delen av mig ;) Men ni fick en inlägg rakt från hjärtat.

På återseende!

Likes

Comments

Det mest frustrerande som kan hända när man kommit igång med träningen igen är att åka på tillstånd som hindrar träningen. För mig är detta en trochanterit-inflammation i höften. Haft det tidigare någon gång under 2015. Denna gång vaknade jag med den, helt oprovocerat och oförtjänt. En kur diklofenak senare känner jag mig dock som ny igen!

Igår var det alla hjärtans dag. Brukar inte fira det nämnvärt men i år var jag dessutom gräsänka. Men alla hjärtans dag handlar inte om att älska sin partner mer än alla andra dagar. Dagen handlar om kärlek i alla former. Och det är någon som denna värld skulle behöva en rejäl dos av. Firade med mina bästa vänner Petra och Lisa.
Gemensam matlagning, massa prat och sex and the city!

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Det har varit ett litet uppehåll, både bloggmässigt och träningsmässigt. Det som upptagit min tid är att jag och mannen har flyttat. Lämnat centrum till förmån för en större lägenhet i ett lugnt område, en vuxenlägenhet på sätt och vis. Även om jag inte känner mig vuxen och kom på mig själv med att säga att dem vuxna brukar sova inne i stugan och vi barn i bodarna i trädgården. Eller ja, jag kom inte ens på mig själv med det, det var en arbetskamrat som kom på mig och jag hade inte ens reagerat på det själv innan dess.

Men nu börjar vi komma iordning, med det viktigaste i vart fall. Så nu var det dags att ta tag i träningen på nytt. Gick ut starkt med 30 minuter CX coreträning följt av ett 75 minuter långt spinningpass med anaerobic treshold. Detta innebar att man under passets gång gjorde ett tröskelpulstest. Så det var till att aktivera pannbenet och sätta på sig pulsklockan. Efter varje träningspass, och framför allt spinningpassen, förvånas jag över hur roligt jag tycker att det är och hur mycket jag saknat det. Det är läge att köra igång igen. Jag känner mig mer redo än jag någonsin gjort sedan min utmattning. Jag är på gång.

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Som förväntat gav gårkvällens middag bra energi för att genomföra ett tabatapass med bravur! Mycket hopp, spänstighet och användande av kroppen som redskap. Det jag gillar med tabata är hur det får mig att kämpa det där lilla extra. Man lurar hjärnan att det är bara 20 sekunder, men tänker inte på att man ska göra de där 20 sekunderna 65 gånger under passets gång. Det är svettigt, utmanande och utvecklande!

Efter passet gick jag vidare till en yogaklass. Nya sekvensen sv MOJOyoga var riktigt skön. Den nya sekvensen fokuserar mycket på bålstabilitet och balans för att slutligen ta oss till en bakasana i peakposition. Bakasanan, även kallad tranan eller kråkan i svenskt tal ska utföras med raka armar. Detta kommer bli spännande!

Nu ligger jag i sängen, inte kunnat somna om sedan mannen gick till jobbet och normalt sett är jag den morgontrötta typen. Ute är 15 minusgrader så jag njuter av värmen under täcke och extra filt och två katter i sängen.

Ha en fin dag!

Likes

Comments

Träning & Hälsa

Kvällens middag bestod av ugnsbakad lax med grönsaker, svamp och potatis och morotsblandning. Kryddat med ingefära, timjan, citron, och vitlök. Blev fantastiskt gott och en bra energiuppladdning inför kvällens kommande tabatapass och yoga!

Likes

Comments

Reflektioner

För er som inte följt min tidigare blogg och för er som inte känner mig. Jag är en, för det mesta glad, 24-åring. Nygift med väldens bästa man som jag släpar med mig på diverse äventyr och resor. Vi har till största del utforskat europa, men börjar nu planera att ta oss längre ut i världen. Vi har två resor inplanerade i drömmarna och så snart vi gör mer verklighet av dem kommer ni att få ta del av dessa planer.

Jag arbetar som sjuksköterska men tankar och funderingar kring specialistutbildning inom en snar framtid. Om själva jobbet kommer jag inte att skriva mycket, men blir det utbildning kommer ni givetvis att få följa med på den.

2014 drabbades jag, efter en lång tid av stress och osäkerhet, av ett utmattningssyndrom som än idag påverkar mig mycket. Denna period innebar att jag inte orkade ta hand om mig själv, jag slutade träna och slutade bry mig om vad jag åt eller hur jag levde. Vägen tillbaka har varit svårare än jag kunde föreställa mig och först nu, 1,5 år senare känner jag mig stark nog att ta tag i hälsan, på riktigt. Träning och hälsa är en stor del av mitt liv och jag längtar tillbaka till den jag brukade vara. Även om nuvarande jag är minst lika bra, bara inte lika mycket jag, om ni fattar vad jag menar. Ni kommer att få följa med mig på resan tillbaka till mig själv.

Så med det sagt, hoppas ni gillar min nya blogg och vill följa med mig i vardagen!

Likes

Comments

Reflektioner

​Välkommen till min nya blogg. Min nya omstart! Jag satt i valet och kvalet om jag skulle importera inläggen från min gamla blogg, men valde att börja om helt på nytt. Vill du läsa gamla inlägg så finns dem på http://a-streetligt.blogspot.com/

Denna blogg kommer att fokusera på mina stora intressen i livet: resor, drömmar om resor, planer på resor och de faktiska resorna jag åker på, jag längtar tills det är dags att avslöja planerna på sommarens resa. Diverse äventyr jag ger mig in i. Och framför allt kommer bloggen handla mycket om träning och hälsa. 

Trevlig läsning!

Likes

Comments