Breakdance är dansstilen breaking som var populärt på 80 talet. Dom bästa länderna i breakdance är sydkorea, Usa, Tyskland och Frankrike. I Tyskland fans även duon milli vallini som var en av dom två bästa breakdancarna i världen 1980-1990. En som dansar breakdance kallas för breakare här i Sverige, eller om man ska vara mer könsspecifik b-boy och b-girl


Tips om du vill börja dansa/breaka

Du behöver: Vatten, mycket utrymme och bra kläder att slita på.

Dom sätten flesta lär sig breaka/dansa är att man samlas i grupp. Hyr kanske en gympasal och tränar på dom moves som man vill lära sig. Annars kan du också gå i en dansskola, det är roligare att dansa flera än själv. Om du nu ska börja breaka så behöver du några enkla start moves jag kan skriva någralängst nere i hörnet och så kan du bara söka på dom på safari/youtube. Ok här kommer tipsen.

Om du ska utföra ett move måste du alltid var på tårna, det är som nästan alla sporter. Är du inte på tå i tennis och beredd är du "körd". När du gör dina moves ska du alltid visa mycket kroppsspråk och använda armarna. om du T.ex tävlar mot en av världens bästa dansare och du är inte jättebra spelar det ingen roll hur bra din motståndare är. Om du har kroppsspråk och han stoneface så kommer du troligtvis vinna. Men du kan inte le om du ska T.ex dansa till en "arg" dans

Så dom tipsen jag har är stå på tå, mycket kroppsspråk, använd armarna mycket och anpassa kroppsspråket efter låt/dansstil.

Moves

Indianstepp - lätt

Si si - lätt

Baby freeze - medel

Freeze - svår

Windmil - avancerad

Baby love - medel

6 step - medel

2 step - svår

4 step - svår

Headspinn - avancerad

Moonwalk - svår

Backspinn - medel

Så kom ihåg nu att du kan söka på youtube efter dom här stegen och stegen heter inte annorlunda på svenska eller engelska utan du kan söka på baby love och så kommer det upp en italienare som förklarar så det är ingen skillnad.


Lycka till!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dans! Många kanske tänker att dans är något som tjejer gör men oj vad du har fel isåfall. Dans är något för alla både killar och tjejer. Det finns en dansstil för alla. Du kanske gillar gymnastik och parkour då finns det en perfekt dans för just dig, och i detta fallet om du nu gillar parkour och gymnastik så finns det en dans som heter breakdance. Jag tror att nästan alla vet vad det är. Så jag tycker iallafall att man ska ge dansen ett försök. Forskning visar också att man får bättre kropppskontroll och det är en bra träningsform. Dans är också ett sätt att utrycka sig. I vissa danser kan man dansa ledsamt och vissa danser går ut på att man ska skrämma sin motståndare i en "battle" som det heter. En battle är när man dansar mot någon eller några ensam eller i en grupp. Sedan när man gjort sina danser inom en viss dans så dömer 2-3 domare vem som vann. Kom ihåg dans behöver inte se töntigt ut det finns "coola" danser också, en dans kan se konstig ut det kan jag hålla med om men pröva att själv dansa dansen så kan det underlätta lite om vad du tycker. Du kan inte heller stå bredvid och döma dans som fotboll om du inte ens har prövat så snälla ge dans en chans! Det kan också se jättelätt ut att dansa. Som om jag inte skulle klara av det, men det är dubbelt så svårt som du tror.


Lycka till!

Här är olika danser:

Breakdance, Streetdance, Hiphop, Capoeira, Afrikansk dans, Stepp, Dancehall, Freestyle, Funk, House, balett och massa fler.

Här är några länkar till dansställen i Göteborg.

Movedansstudio.se

Twistedfeet.com

Dansforum.se

Likes

Comments