Att säga hejdå gör vi varje dag. Vi säger hejdå till familjen när vi lämnar huset på morgonen, vi säger hejdå i telefon när vi avslutar ett samtal, vi säger hejdå till kompisarna när vi lämnar skolan, men det svåraste hejdå är till någon som försvinner, för alltid. Och det hejdå, det står jag inför nu.

Jag har aldrig misst en person i hela mitt liv, eller såklart så har vänner gott och kommit, men jag har aldrig varit med om någon som dör. Döden är en rädsla för mig, tanken att inte hinna med allt jag vill göra skrämmer mig. Det finns så mycket jag vill se, uppleva och säga till de som betyder mest för mig. Och idag, att inte kunna vara bredvid min fina mormor, eftersom jag är flera mil iväg, gör ont. Jag vet inte hur jag ska reagera? Säga? Göra?

Jag vill hem. Sitta där bredvid henne på sjukhuset innan hon försvinner. Försvinner och aldrig kommer tillbaka. Jag vill säga att jag älskar henne. jag vill säga det även om hon inte är vid medvetandet. För det är en lättnad för mig såväl henne. Det är ett sätt att kunna säga hejdå. För meningen jag älskar, är för mig väldigt speciellt. Det kan slinka ur vissa då och då, men när jag säger det, då menar jag det.

Men min mormor, har trots dumma kommentarer och ord, varit en stor del av mitt liv. En fantastisk del, som jag föralltid kommer att älska.
//Ebba

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Måndag igen och tisdag har börjat. Måndagar, som många andra också tycker, tycker jag är veckans värsta dag och därför är det dags att fylla batterierna med positiv energi genom att blicka tillbaka till sommarens härliga minnen. Musik och festivaler är min stora kärlek i livet så det är väl ingen skräll att jag väljer att titta tillbaka på min helg i Slottskogen på WAY OUT WEST. Ösregn, bad i lera och artister som b.l.a. Sia, Zara Larsson, G-Eazy och James Bay väntade. I 3 dagar skrattade jag, frossade i mig tutti-frutti och levde loppan.

Under en festival existerar bara glädje och skratt, trots allt regn som kom under dessa 3 dagar var alla lika sprudlande. Med glitter i ansiktet som bara satte lite extra sparkel på denna helgen sjöng vi sönder stämbanden och levde i fotoautomaterna. Festivalområdet var vårt egna stora nöjesfält. Vi slingrade oss runt bland 1000-tals människor, matstånd, scener och aktivitets tält. Detta året fanns det även en tatuering studio, hur coolt?

I 3 dagar kända man inget annat än glädje, du har 3 dagar du har tillåtelse att ficka ur och bara ha roligt. Det finns inga bekymmer, du lever där och då. Du omringas av häftiga människor med en otrolig energi, skratt och Goa vänner. Den underbara energi och glädje som denna helgen gav mig ska jag nu ta med mig i denna veckans utmaningar: Det är viktigt att vara positiv även fast vardagen är svår annars kommer du långsamt bryta ner dig själv. Alla har vi minnen som göras lite extra sprudlande i kroppen, titta då tillbaka på dem nu och överlev veckan med ett leende på läpparna och hörni snart är det FREDAG igen.

Puss och kram skumbanan
//Ellen

Likes

Comments

Postad i: Göteborg, Thoughts, Nattuggla

Klockan är nu 00:25 på natten och jag känner mig inte det minsta trött. Tankarna bara snurrar och jag lyckas inte få stopp på dem. Kanske är det pga att jag sov i 10 h eller så är jag en naturlig nattuggla som inte vill sova på kvällen.

Jag vet inte med er, men när jag är i skolan eller under dagtid går det inte att tänka. Det är som att en trög massa ombäddar hjärnan så att tankeförmågan försvinner, men när tänderna är borstade och man bäddar ner sig i sängen är det som att hjärnan går på overspeed. Tankarna snurrar omkring, det är som en enda stor virvelvind av olika frågor, minnen och fantasier som aldrig tar slut. Jag tänker på allt ifrån, vad jag gjorde i helgen till vad som ska göras helgen som kommer, vad jag ska äta, vad jag ska träna, om jag har läxor och i så fall i vad??????

Jag menar precis innan jag satte mig och skrev detta inlägg tänkte jag på scenen i Bamse när farmorn matar draken med köttbullar (stort bamse fan som liten) samtidigt som jag sjunger på Veronica Maggios låt, Nöjd?, jag menar hur sjuk kombo är inte det. Tänk om man kunde föra över denna tankespree när den väl behövdes, som typ i skolan på mattelektionerna, det hade varit guld värt.


Ääää ska kanske försöka ta tag i min tanketornado och försöka sova istället för att blogga. ;) <3


Tjingeling badring <3
//Wilma

Likes

Comments

Postad i: City Girl

Vaknade upp klockan 11.30 idag av rösten från min syster som frågade "Lever du?" och det enda svar jag fick fram var, mmm. Men trots nästan 10 timmars sömn kände jag mig ändå inte utvilad, så jag bestämde mig för att dra täcket över huvudett igen och somna om, men när syrran kommer upp med frukost på sängen kunde man ju inte tacka nej. Vi satt i sängen och drack kaffe och hade en sådan där härlig söndags morgon utan någon som helst stress.

Men efter ett tag bestämde vi oss trots allt att sträcka på benen och gå till gymmet, där vi mötte upp Klara och Ebba. Efter ett bra träningspass med inslag av både kondition och styrka bar det av till affären för att köpa ingredienser till veckans matlådor. Denna "roliga" nya punkt som lagts till på min, TO DO LIST för söndagarna nu när man flyttat till London. Visst tyckte jag det var grymt i början att kunna välja vad man skulle äta till lunch varje dag, men nu så här efter halva läsåret börjar jag sakna matsalen/bamban då jag tröttna på att behöva göra matlådor varje dag.

Då snödagen inte varit något vidare intressen har jag valt att lägga ut och bjuda på några bilder från gårdagen, då jag, Ellen, Ebba och Emma var inne i London för att besöka National history museum. Dock glömde vi att kolla upp när det stängde + att vi kan ha missbedömt London trafiken en smula och helt enkelt åkte till museet alldeles för sent. Men torts att museet inte blev av hade vi en jätte mysig kväll som avslutades hos Ellen med pannkakor. <3

//W

Likes

Comments

Nu sitter jag här igen, söndag, precis tränat, handlat mat och lagat mat. Imorgon är det måndag, och nya tag, med en blick mot helgen. För som vi tidigare konstaterat, lever jag (vi) för helgerna. Det är de som är roliga och intressanta, skolan och vardagslivet är inte alls lika kul att skriva om men framförallt att gå igenom. Men så är det såklart för alla!

Men då, i fredags, var jag på en ny klubb vid namn Toyroom, och den var så satans bra!! Musiken on top, promotorn hade klass och umgänget var grymt. Det blev bara jag och Klara, men fy vad kul vi hade. Denna tjej, waow säger jag, vi har så satans kul tillsammans! Och under kvällen tog vi super feta bilder, verkligen, super nöjd med dem. Hoppas ni tycker detsamma...

Nu ska jag iallafall plugga, planera lite blogginlägg och kanske käka lite choklad.. Super sugen på det...


Likes

Comments

Idag är det fredag vänner, FREEEEADG, och den dag är så otroligt efterlängtad. Behöver en paus på (2!!) dagar...

Men planerna idag är som rubriken säger, party. Det är förstagången detta året som jag ska ut i London, och jag är faktiskt extremt taggad på det. Vi ska börja hemma hos mig, jag oc Klara, för fix och mys, för att sedan bege oss ut till Centrala London, där klubben ToyRoom ligger. Första gången jag ska dit, så det ska bli spännande att se hur den är.

Hoppas ni alla får en fantastisk fredag också, för vad jag hört ska en vän ha 18 årsfest ikväll, och jag önskar så att jag var där också! Detta året kommer bli så fruktansvärt kul, alla blir 18, myndiga, men framförallt kommer många ha 18årsfest, vilket är ännu roligare!! Kanske till och med så att jag ska ha en?? Mer om det tar vi när det närmar sig😉

//Ebba

Likes

Comments

London är fullt av massa olika restauranger, allt från gamla strippklubbar till drömrestauranger iform av vinterland. Och det sistnämnda, var exakt det jag var på i söndags med några tjejer från klassen, och det var så fint. Och töntiga som vi är, var kamerorna och mobilerna ständigt uppe för att ta bra bilder, som ni säkert sätt på både Facebook och Instagram...

Jag (Ebba) tänkte börja med recensioner på restauranger och andra former av matställen som jag provar, för att det framförallt är kul, men även för att ni ska kunna få tips ifall ni kommer hit. Gjorde en liknande sak på min förra blogg, men som många vet var den inte väl uppdaterad... Så ändringar ska det bli denna gången!!

Men för att prata lite om stället jag var på i söndags, så ligger det väldigt centralt, precis nästan vid Tottenham Court. Endast några 100 meter därifrån, vilket var väldigt smidigt, men det var inte det som var huvudsaken med kvällen, utan det var miljön. Helt fantastiskt, och inte nog med det var ett plus i kanten att maten var god också. Inte topp noch, men bra! Priset var inte heller så speciellt dyrt, de tog 14 pund för vad jag åt (en Clubsandwich) och 18 för en hamburgare inklusive pommes i de båda!

Stället får 9/10, pågrund av miljön!!

Imorgon bär det av mot en ny restaurang, men mer om den kommer då...

//Ebba

Likes

Comments

Wilma Josefin Hermansson du är en söt, sprudlande tjej med en ambition till att lyckas så stark att den både räcker och blir över. Du är tjejen jag har hittills spenderat hela mitt liv med och den jag aldrig tröttnar på. I hela 17 snart 18 år har du funnits där och bidragit med glädje och skratt. Trots att du ibland är mentalt efterbliven och beter dig som 12 får du mig alltid att skratta. Du bjuder på dig själv och får andra i din omgivning att känna sig sedda och trygga, du är vår allas mamma.

Det är såklart ingen slump att vi är lika som bär, men det är av en slump vi har samma intressen och klickar så bra. Vi har inte alltid varit så lika i sättet som vi är idag men med tiden har vi givit och tagit av varandras egenskaper och växt samman som en.

Wilma även fast ditt barnsliga jag kan gå mig på nerverna ibland finns det ingen annan i världen jag skulle vilja göra denna resan med. Du gör att varje dag blir lite roligare med dina blonda kommentarer och underbara skratt. När jag eller Ebba behöver prata eller bara ha en paus från skolan står du redo med din granola och kaffe och får oss att må bättre. Som sagt du är mamman i gruppen, du sätter allas behov framför dina egna och kärleken du ger andra människor är fantastisk.

Wilma du är min värld, min tvilling, mitt allt, du är fantastisk och livet blir lite roligare med dig.

Likes

Comments

Under nu 6 månader har jag fått möjligheten att få lära känna Ebba Rosberg, eller Ebbster som jag kallar henne. Denna härliga tjej från Skåne med en sprudlande personlighet och med kärlek till glitter och glamour. En tjej som presterar A i skolan samtidigt som hon rockar Londons nattliv med nya outfits varje gång.

Vänskap är vad jag har lärt mig någonting som uppstår av "slumpen", slumpen av ett beslut (som att flytta till London) eller bara att ta en annan buss till skolan. Att jag och Ebba skulle träffas var en slump, jag menar hon är ifrån Skåne och jag från lilla ön Tjörn (innan Göteborg) men nu bor vi 15 minuter ifrån varandra. Ebba och jag är både lika och olika, men trots våra olikheter är vi som två pusselbitar som bara passar, och visst är det just de som gör vänskap så speciellt. Man kan lära sig uppskatta varandras olikheter och komplettera och kompensera den andres sidor. Ebba är en elegant och stilfull Skånetjej med känsla för instagramflödet, men framförallt har hon ett hjärta som inte liknar någon annan jag stött på. Ebba bryr sig om sina vänner, de betyder allt för henne precis som för mig.

Vänner är den familj vi själva väljer och trots att jag inte känt Ebba ens i ett år är jag väldigt glad att kunna inkludera henne i min familj. Vi har hunnit uppleva och skapat mycket minnen på dessa månader, och jag vet att det finns många fler som väntar.

//Wilma

Likes

Comments

Ellen Louise Hermansson, född den 27 Mars, tvillingsyster till Wilma Josefin Hermansson. Det skiljer 7 minuter mellan dessa fantastiska tvillingsystrar som jag nu under 6 månader fått lära känna. Vi passar ihop som pusselbitarna i pusslet, som Wilma säger.

Men vem är då Ellen Hermansson? Jo, hon är en ung, ambitiös och vacker göteborgare. Vi har möts i det året som är början av våra livs bästa år. Vi har hela världen framför oss, och jag tackar Gud för att jag fått möta dig nu. Innan allt börjar, innan vi bildar våra liv. För du min vän, du ska vara med mig livet ut.

Den 25 augusti 2016 stod Ellen Hermansson utanför min dörr, tillsammans med sin värdmamma, förväntansfull och nyfiken vad Londonlivet skulle erbjuda. Men även för att få träffa mig, för namnet Ebba låter väl rätt intressant, inte sant? När jag kom ut genom dörren, stod en liten och kort flicka utanför dörren och kollade på mig med ett glatt och stort leende. Och jävlar vad det leendet kunder prata, för inte tog det slut. Du drog nästan hela din livshistoria på bara några enstaka dagar, och aldrig har jag kunnat prata med någon på det sättet jag gjorde med dig då som förr. Öppen. glad och sympatisk.

SÅ, Ellen Hermansson är en av dessa 3 personer som driver denna blogg, Hon har framtidsdrömmar som handlar om att se världen, vilja lyckas och omringas av nära och kära, men även att få skriva och dela med sig av sina upplevelser.

Intrycket jag fått av denna tjej är otroligt fint. Det finns ingen som Ellen Hermansson, och det hoppas jag att ni ska tycka när ni får följa vår resa!

//Ebba

Likes

Comments

Instagram@ebbaarosberg