Jag flyttar till en annan stad för att få vara deprimerad ifred
jag tar bara med mig mitt hopp om livet, mänsklig värme och trygghet. en naiv framtidstro som ger dagen ett soundtrack, ett soligt sken i dimman.

Det är grått, ensamt, kallt. Jag sträcker ut alla mina händer, ta dem, håll i mig, gå med mig. Men alla har bråttom iväg, ska ta hand om deras redan fyllda famnar. Jag står ensam kvar och undrar om jag får följa med.

Jag är inte så ensam, egentligen, jag bara känner mig ensam och liten. Jag trivs också i det, jag utforskar den känslan och jag förstärker den. Ensamheten känns för att jag inte har någonting att göra på vardagarna. För att ingen ringer.

På kvällarna lever jag upp. När Mathias kommer hem fnissar vi åt varandras egenheter, gör fula miner i dörröppningen, äter spagetti med ketchup och smör, dricker öl och ser på Klovn eller Karl Pilkington. Vi går ut med hans vänner, äter brunch, dricker drinkar, tar en promenad i solen, röker cigaretter med avklippta fingervantar, slänger skräp och åker till IKEA. Tack gud för Mathias. Tack för den här balansen jag måste anpassa mig efter nu. Min egen balans. Balansen mellan att vara omgiven av kärlek och känna ensamhetens mörka djup.

Många klarar sig ur ensamhet, många flyttar till nya städer och trivs i att inte känna någon. Jag är en av dem. Jag får vara mig själv på ett annat sätt, jag får njuta av min egen tid och mitt eget sällskap. Men jag behöver mina vänner, mina kärlekar, de som jag kan ringa när som helst och bara TJA nu gör vi NÅGOT. Och när jag tänker efter så är det lite så här i Köpenhamn nu, iallafall på helgerna, och det är perfekt. Det är dags för mig att se balansen och faktiskt anpassa mig efter den, inte försöka pressa fram tusen vänskaper. Jag måste sträcka ut armarna och andas och njuta av blåsten, inte försöka hålla mig fast i stolpar och staket. Andas. Puh. Så.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


den här dagen gick jag runt och funderade på om han tyckte
om mig eller om han bara låtsades för att få ligga

fick inget svar
.​

Likes

Comments

Det här gör jag för mig själv.

Det är ofta jag gör saker för mig själv, jag är bra på att tänka på mig själv och sätta mig själv i första rummet - men av fel anledning. Många gånger handlar det om att få bekräftelse snarare än att faktiskt göra någonting för mig och endast mig. Jag gör det för att stärka mig själv, för att få någons uppskattande nick och tänka att det här gjorde jag bra. Istället för att göra det helt själviskt, inte försöka få ut någon VINNING på det. Inte TJÄNA på det. Bara NJUTA av det.

Det här vill jag ska bli en plats där jag kan skriva det jag vill. Som jag vill. Jag vill göra det som JAG vill göra - dvs., en plats för mig att samla bilder, filmer, tankar, texter. Allt för att minnas. För att försöka komma ihåg hur det var, är, här. Nu. Livet som nu.

Tänk Bridget Jones dagbok, lika jävla ensam och deppig och singel som hon är. Bara att den utspelas i Köpenhamn istället för London. Welcome.


Likes

Comments