Ge aldrig upp om dina drömmar.Låt dig själv må dåligt en liten stund. Det är viktigt att du bara låter känslorna styra sig själva ett litet tag eftersom att man inte alltid kommer att klara av och hantera dem själv. Men när du väl kan hantera dem igen, ta då tag i dem.

Det kanske låter klyschigt ( det är klyschigt men det hjälper. ) men när du är ledsen, var då ledsen. Ta din tid, 1 min, 1h, 1 dag eller kanske med en månad. Tro mig, det kommer att komma en dag då du kan hantera dina känslor.

Skriv ner några viktiga ord som betyder mycket för dig, kanske din mammas ord eller bara något viktigt. Ta upp den lappen när du har mått dåligt ett litet tag och så kommer du känna dig bättre. Om inte det funkar, sätt på en härlig låt som får dig att må bra. Försök att distrahera dig lite, komma iväg från dem känslorna/tankarna ett tag.

Kom ihåg! Tankar är inte fakta.


( Been there, done that. ) Volvemos, Petra 🎀

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ett tips: Skriv ner några viktiga citat för dig på ett papper och när du känner dig ledsen eller att allt är hopplöst, läs då citaten för dig själv. Det fungerar 9/10 gånger för mig, varför inte pröva?


- Only those who care about you when you`re quiet. -

- Sometimes you just gotta stay silent cause no words can explain the shit that`s going on in your mind an heart. -

- Happiness is a choice, not a result. Nothing will make you happy until you choose to be happy. No person will make you happy unless you decide to be happy. Your happiness will not come to you. It can only come from y o u. -

- When life gives you a hndred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile. -

- You`ll never be brave if you don`t get hurt. You`ll never learn if you don`t make mistakes. You`ll never be successful if you don`t encounter failure. -

- We are not given a good life or a bad life. We are given life. And it`s up to you to make it good or bad. -

- I do it because I can. I can because I want to. I want to because you said I couldn`t. -

- The first to apologize is the bravest. The first to forgive is the strongest. The first to forget is the happiest. -


Volvemos, Petra ❤

Likes

Comments

+ Det är sol och 5 grader😍
+ Har sovmorgon
+ Slutar efter lunch
+ Det är hoppspecialen ikväll
- Är väldigt trött
- Det är bara tisdag..

Likes

Comments

Hej! Sitter och skriver detta klockan 00:40 och ska ha skola idag. Skriver med en kille jag gillar och kan inte sova.

Ledsen för dålig uppdatering, vi kände bara att vi behövde en liten break. men nu när vårat sportlov är över så får vi börja att jobba hårt igen!

Detta lovet har verkligen mina tankar tagit över helt, jag har nog aldrig tänkt så myckeg som jag tänkt detta lovet. Det var varit bland annat killen som jag skrev om, fotbollen, vänner o framtiden. Hoppas att ni inte behövt tänka så mycket denna veckan.

Kom ihåg, ni klarar allt!

Volvemos, Petra 🌸

Likes

Comments

Hejsan!
Nu denna vecka har jag verkligen känt en förändring hos mig själv. Och jag är såå glad över det! Jag har spenderat denna vecka med min familj och mina vänner som står mig närmast och även vänner som glidit isär som nu börjar bli nära vän med mig igen. Är verkligen lycklig i mitt liv just nu, mår hur bra som helst.
Jag har också börjat acceptera mig själv hur jag är som person och utseende mässigt. Innan har jag haft lite komplex över min kropp och ifrågasatt varför jag känner eller gör som jag gör.
Men nu.
Så accepterar jag mig för den jag är och är stolt över mig själv. Jag tycker jag är vacker som jag är och bryr mig inte ett skit om vad andra tycker, jag klär mig som jag vill.


Men nu ska jag vara med mamma, min syster och min moster sedan taggar vi mello!❤️

Ha det bra! Volvemos, Amanda!❤️

Likes

Comments

Hej! Igår var jag och Amanda på torget och handlade lite träningskläder eftersom hon ev ska börja gymma med mig och en annan vän. Igår tränade bara jag och min andra kompis eftersom det blev lite strul. Men idag så tränade alla vi tillsammans.

Vi började idag med ca 15 min på löpbandet. Sedan gick vi och stretchade så att vi inte skadar oss. Därefter körde vi på några maskiner och avslut med stretching. Idag körde vi även lite simning vilket jag verkligen kan rekommendera efter ett träningspass!

Just nu sitter jag här och lyssnar på lite musik, jag funderar på om jag ska börja skriva i min dagbok igen, för att rensa tankarna lite.

Vi hörs snart igen! Volvemos, Petra 🎀

Likes

Comments

Heeej! Här kommer ett inlägg om massor med roliga bilder. Hoppas ni har en bra dag om inte, hoppas att den blir lite bättre med hjälp av dessa bilder!

Minns ni iCarly? Jag ääälskade den serien när jag var liten! Min favoritkaraktär var verkligen Sam! Vilken var eran?

Hoppas att ni mår lite bättre för er som kanske inte hade en bra dag idag. Kom ihåg, " Life is a journey, enjoy the ride." ❤


Volvemos, Petra 🎀

Likes

Comments

Hejsan, nu är det dags för veckans fråga!

Veckans fråga: Vad har ni/du för tankar kring gymnasievalen?

Bra fråga som jag är rätt dragen mellan. Som det ser ur nu så har jag en liiiten aning om vart jag vill gå. Men det är inget jag vill jobba med som jag känner just nu. Jag har en liten tanke på att välja ridgymnasium, det i Kungsbacka då det är närmast. Men.. Jag vill inte jobba kring hästar jag vill snarare ha det som en hobby, men vad ska man välja för gymnasium om man inte vet vad man vill bli?
Många säger att jag är rätt pedagogisk av mig och kanske ska jobba något kring det? Men vilka gymnasium och yrken finns det kring detta?

Som det ser ut nu ska Petra gå på ekonomi/juridik då hon vill bli advokat.


Volvemos, Amanda❤️

Likes

Comments

Hejsan!
Idag tänkte jag er några riktigt bra tips på serier som jag älskar!😍


1. Arrow

Efter ett skeppsbrott försvann miljardären och playboyen Oliver Queen och antogs vara död. Men fem år senare hittas han på en öde ö i Stilla Havet. Han återvänder hem till Starling City, men tiden på ön har förändrat honom - främst de hemligheter hans far avslöjat för honom innan sin död. Medan Oliver försöker återuppbygga relationerna till sina nära och kära, skapar han i hemlighet Arrow - en rättskipare som ska rätta Olivers familjs synder, kämpa mot samhällets orättvisor och göra Starling City till den stad den en gång var.

2. Teen Wolf

Teen Wolf handlar om att flytta gränserna, utforska den mörka sidan, att brottas med sina drifter och begär. Serien är varm, sexig, farlig och våldsam. Världen utanför kan vara en skrämmande plats, men vad som händer inne i Scotts hjärta, sinne och själ kan vara minst lika oförutsägbart.

3. The vampire diares

Vampyrbröderna Stefan och Damon kämpar om en vacker tonårstjej, som påminner de båda förälskade sig i för hundratals år sedan, samtidigt som de står inför ny ondska i staden Mystic Falls.

4. The bold and the beautiful (Glamour)

Serien utspelar sig inom Los Angeles glamorösa modescen. Fokuset ligger på den rika och mäktiga familjen Forrester. Deras företag, Forrester Creations är världsledande inom modeindustrin. Därtill kommer en massa intriger, rivaliserande företag och andra familjer, det klassiska upplägget för en såpopera har skapats.

Dessa är mina favoritserier, har ni några bra tips på andra serier?😍


Volvemos, Amanda❤️

Likes

Comments

Precis som titeln säger, quotes blir det!- Be yourself. People don't have to like you, and you don't have to care

- Be somebody nobody thought you could be

- Våga. Vilja. Vinna.

- When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile

- Who's tougher?

- If you didn't succeed you didn't try hard enough

- Strong people don't put others down, they lift them up

- Just do it!

- Silence is the most powerful scream

- Breathe, it's just a bad day not a bad life

- Slow down, calm down, don't worry, don't hurry, trust the process

- Feelings are just visitors, let them come and go

- Getting yourself angry is actually punishing yourself with the mistakes of others

Vill ni ha fler sånna här peppande inlägg? Gillagilla! Vi hörs snart igen.

Volvemos, Petra 🎀

Likes

Comments