​Är nog ganska lätt att lista ut att reaktionerna från min omgivning när jag avslöjar nyheten är väldigt olika. Jag är ju väldigt ung (97.a) och folk förväntar sig att mina tankar ska ligga på studentfest, skaffa mitt första deltidsjobb, gå på skolbalen etc etc...

Kan börja med mina föräldrar då folk i min ålder oftast är mest rädda för just deras reaktioner. Min mor och far hade väldigt liknande reaktioner till varandra - de blev självklart mycket förvånade men de hanterade nyheten ganska bra. Som ni kanske hört finns det både kulturer och familjer i världen som gärna kastar ut den dotter som blir gravid i för ung ålder, eller blir gravid med en man hon inte är gift med. Mina föräldrars reaktioner var att fälla någon tår och sedan berätta att de stöttar mig igenom vad jag än ville göra åt situationen. De rekommenderade självklart att jag gör en abort så att jag först och främst kan avsluta mina studier utan större problem. Men samtidigt respekterar de att valet i slutändan är bara mitt.

Min pojkvän... Jag tror det tog väldigt lång tid för honom att faktiskt inse vad det var jag hade berättat för honom för den första dagen var han mer eller mindre som vanligt. Var först efter några dagar som han började verka dyster och frånvarande. I början satte han sig nästintill på tvären och vägrade annat än abort men nu har även han accepterat och respekterar att i slutändan ligger beslutet i mina händer och han har lovet att stötta och vara med mig oavsett beslutet jag tar.

Mina vänner... kunde ha hanterat det mycket bättre än vad de gjorde. Min släkt och familj har varit underbara- Men mina vänner skulle kunna vara mer stöttande. Jag kan förstå att det från deras synvinkel är rent absurt att någon i min ålder skaffar barn men tyvärr går sådant inte alltid att planera och jag tänker helt enkelt göra det bästa av situationen. 

Om du är eller varit ung och gravid. Hur berättade du nyheten och hur hanterade din omgivning den? Dela gärna med dig :)

/// StotSie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments