[ Bild ]

6. Vännerna. Precis som med familjen så är det ganska naturligt att vännerna väldigt långt har format en stor del av den som jag är idag. Vare sig det handlar om personer som sakta har fått en allt mindre roll i mitt liv, personer som jag medvetet har lämnat bakom eller personer som fortfarande hör till mina närmaste vänner så har varenda en av dem lärt mig så himla mycket. Jag är så himla tacksam för alla personer som haft och/eller har en roll i min uppväxt, alla de behövs på vägen för att jag en dag ska bli den som det är menat att jag ska bli. Ooooh, det blev deeeep.

7. Att flytta hemifrån. Gooooosh, jag lärde mig mycket när jag flyttade hemifrån. Plötsligt hade jag ansvar och skyldigheter och jag kan lugnt säga att jag har varit nära panik flera gånger då jag har hamnat fixa någon jobbig situation helt själv. Klart att mamma och pappa bara är ett samtal ifrån ifall jag skulle behöva hjälp och jag behöver inte tveka en sekund att de skulle hjälpa mig på sekunden. Men vissa grejer kan inte föräldrarna fixa och man hamnar ta hand om dessa saker själv. Envis som jag är så VILL jag också klara så mycket som möjligt själv, utan att visa hur stressad jag egentligen blir.
Jag kunde ingenting då jag flyttade hemifrån och jag är överraskad att jag ens klarade av att betala min första räkning själv. Men se på mig idag; en självständig tjej som ska iväg och resa utan familjen. Vem skulle ha trott det? Man lär sig med tiden efter lite misstag här och misstag där.

8. Filmer och serier. Ja, det här låter ju kanske lite småkonstigt och ytligt för vissa. Men precis som med Youtube så har filmer och serier hjälpt mig att forma min syn på hurudan jag vill vara som person och hurudana människor jag vill omringa mig med. Många gånger får jag en riktigt kick av någon film och får inspiration till än det ena och än det andra. Det kan handla om allt från klädstil , inredning till skrivandet.
Är jag den enda som får denna typ av inspiration av filmer/serier? Berätta gärna i kommentarerna nedan.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

[ Foto ]

 1. Youtube. Att följa youtubare som verkligen har fått mig att inse hurudana människor jag vill omringa mig med och hurudan jag själv vill vara som person, har fått mig att släppa de personer som jag inte trivdes med och värdera alla de andra mycket mer. Livet är inte alltid perfekt, men man har det så mycket bättre med rätt människor runtomkring sig.
 2. Min sjukdom. Kort sagt så har jag en sjukdom som heter Turner syndrom, som i ett nötskal påverkar hormonerna i min kropp så att jag inte skulle utvecklas på ett "normalt" sätt utan mediciner. Att jag har denna fick jag veta när jag var cirka 13. Jag kan berätta mera om den i ett annat inlägg, om ni så önskar. Jag har fått höra en hel del bland annat om min längd i mina dagar och har fått utveckla lite skin på näsan som skydd mot allt detta. Vilket jag tackar för idag, eftersom det är ganska lite jag tar åt mig av nedvärderande kommentarer idag tack vare detta.
  Note to er som retade mig i ungdomen: Tack, ni gjorde mig till en badass woman som klarar allt.
 3. Min familj. Naturligtvis har familjen inverkat enormt på hurudan livssyn och vilka värderingar jag har idag. Ser oändligt mycket upp till mina föräldrar också som absolut har gett mig en grund för hur jag tycker att ett äktenskap ska se ut med jämna delar respekt, kompromisser och humor.
 4. Böcker. Min kärlek för böcker härstammar utan tvekan från barndomen då mamma brukade läsa kvällshistorier för min bror och mig. Jag älskade det och började ganska snabbt att läsa själv. I lågstadieåldern började jag sjunka in i böckernas värld så pass mycket att jag inte hörde då det ringde ut efter en läselektion en gång. Det tog cirka tio minuter innan jag insåg att klassrummet faktiskt var tomt och varför läraren stod och skrattade åt mig. Denna kärlek ligger kvar än idag och jag blir allt för exiteeeed av varje ny bok som jag samlar på mig.
 5. Dans. Dans har definitivt gett mig en starkare självkänsla och ett starkare självförtroende än vad jag någonsin skulle ha haft utan detta i mitt liv. Jag skulle inte ha träffat många av de fantastiska människor jag idag känner utan dansen och kan inte tänka mig att någonsin sluta med detta.

Likes

Comments

Jag tittade igår på en film som fick mig av gråta, kanske på grund av trötthet eller kanske på grund av mens. Eftersom jag själv arbetar inom äldreomsorgen har jag så himla svårt att se då äldre blir sjuka och börjar tappa minnet, speciellt om de är friska nog att faktiskt förstå vad det är som håller på att hända. Jag tyckte så synd om Sherlock och fick en klump i halsen då han försökte vara så duktig och stark men minnet och kroppen svek honom då han behövde dem som mest. Den var fin och jag tycker absolut ni ska se på den ifall ni ännu inte har gjort det. Speciellt alla Sherlock Holmes fans där ute.

Mitt andra tips är denna badass sång som jag har lyssnat på så himla mycket den senaste tiden. Jag gillar den där lite arga viben i låten. Man känner sig lite starkare efter att ha lyssnat på den. Bara jag? okay then..

Likes

Comments

 1. Att jag ska på resa med en av mina finaste kompisar snart. Kreeta, här kommer jag med buller och brak. Förbered er på en massa bilder då jag kommer tillbaka. Instagramstorys kommer att uppdateras typ hela tiden också, så där får ni gärna hänga med om ni vill.
 2. Att jag idag lagade världens godaste lunch med honungsmarinerad kyckling, champinjoner, paprika och lite matgrädde och salt. Servera med ris, mMm!!
 3. Att jag äntligen börjar kunna låten som jag ska uppträda med inom kort. På piano alltså, sjungandet kräver lite arbete ännu...
 4. Att dans - och sånglektionerna börjar snart igen. Wiii, så jag har saknat det.
 5. Att jag fick mejl idag gällande böckerna som jag har beställt. De ramlar i postlådan inom 4 dagar!!
 6. Att jag har haft ledigt i två dagar. Hur skönt är inte det??
 7. Att jag har bloggat i hur många dagar i ett sträck nu? Är väldigt stolt över mig själv och absolut älskar det.
 8. Att jag ska tillbaka till skolan snart. Tro det eller ej. Ska bli helt fantastisk att träffa alla vännerna från klassen igen ju!
 9. Ni som läser och gillar mitt flummande här, dagligen. Ingen skillnad om ni är 2, 20, 200 eller 2000 så blir jag så himla glad. Puss.

Likes

Comments

Hej!

Inspirerad av Teresas senaste blogginlägg gällande press från samhället tänkte jag haka på det temat lite och diskutera min syn på detta.
Man ska vara smal, men inte för smal. Man ska vara sminkad men absolut inte för sminkad. Man ska ha kort kjol men inte för kort. Man ska vara självsäker men inte för självsäker. Man skulle behöva ledigt från allt som heter skola och jobb ibland, men gör man det så anses man vara lat eftersom man inte jobbar. Jag skulle kunna fortsätta resten av dagen. Man är aldrig bra som man är, det finns alltid något som man borde göra mera eller bättre. Jag tror det finns många som känner igen detta. Så varför inte bara strunta i all press eftersom man ändå aldrig kan leva upp till samhällets syn på perfekt och istället anse att vi är perfekta precis som sådana vi är?

Dagens samhälle, där de flesta lägger mindre eller större delar av sitt liv ut på sociala medier, är så himla bra men tillika något av det jobbigaste som finns. Det är ett fint sätt att hitta likasinnade människor och skapa en liten community där man trivs och kan vara 100% sig själv, oberoende hur man ser ut eller hurudan man är som person. Men med detta kommer också pressen att ens liv borde se ut på ett visst sätt, just för att det är så fruktansvärt enkelt att få sitt liv att se perfekt ut i sociala medier och det är så många ungdomar där ute som inte förstår att det ALLTID ligger mera bakom bilderna än vad man tror. Ingen är sminkad alla dagar, ingen har perfekt hår alla dagar, alla förhållanden innehåller sina motgångar som inte visas till allmänheten och ingen har en perfekt platt mage alla dagar.

Vi är alla människor som åker våra egna berg-och-dal-banor och varenda berg-och-dal-bana ser olika ut. Det är så det ska vara, det är det som kallas livet. Vi borde därmed alla lova oss själva att sluta ta åt oss av denna press och istället stöda och uppmuntra varandra. Vill man träna och bli starkare och hälsosammare, så ska man göra det. Men inte för någon annan än sig själv och inte av någon annan orsak än för att man själv vill må bra. Vill du inte sminka dig till baren? Gör inte det. Det är ditt liv och ingen människa i världen borde få säga hur du ska leva det. Gör mera sådant som du blir lycklig av och kasta de människor som inte stöder dig i dessa beslut ut genom dörren. Dom är i sådana fall inte värda att vara en del av den härliga berg-och-dal-banan som kallas DITT liv.
Puss på er och hoppas att ni får en riktigt fin vecka!

Likes

Comments

"Quentin har alltid varit hemligt kär i sin äventyrslustna och fantastiska granne Margo. En natt knackar hon på Quentins fönster och ber honom följa med som chaufför på ett minst sagt pulshöjande uppdrag. Morgonen efter är hon försvunnen, men inte alldeles spårlöst. Margo har lämnat en ledtråd, bara för Quentin, och budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan!"


Kort sagt så gillade jag denna bok. Jag gillade det lättlästa språket och den rätt dramatiska men ändå ungdomligt lättsamma handlingen. Det är exakt sådana här böcker som får mig att inse hur mycket kreativitet och fantasi det faktiskt krävs för att vara en författare. Hur har Green kommit på allt detta? Han är ett geni liksom.
Man kan se utrymmet som beskrivs framför sig och för första gången på länge glömde jag helt bort tiden då jag läste. Klockan hade mitt i allt hoppat en timme framåt och det berättar ganska mycket om hur uppslukad jag har varit av denna bok.
Jag skulle rekommendera denna bok till ungdomar, men för all del till unga vuxna också. Jag kan tänka mig att den kan kännas lite barnslig för vissa, men om man som jag tenderar att dras till lite lättsammare böcker så är denna perrrrfekt.
Den får 3,5 regndroppar av 5. Vädret visar regn (därav regndropparna) och det gör mig lite extra glad, to be honest, eftersom det betyder soffhäng resten av kvällen. Vilket är perfekt efter att jag igen har arbetat två nätter istället för sova...

Likes

Comments

Inspirerad av att så himla många åker tillbaka till skolan den kommande veckan, tänkte jag göra ett what's in my bag blogginlägg. Ibland är min väska fylld till bristningsgränsen med bland annat böcker och mat också, men dessa saker är de som alltid finns i min väska. Har haft denna väska i ca två år nu och den är så himla perfekt. Den rymmer lika mycket saker som Narnia och är ju så otroligt snygg också. För er som undrar så är väskan köpt från Seppälä. Hittade den inte på deras hemsida, så risken finns att den inte säljs mer...

Kalender och pennor är en stor must-have om man är studerande, så det finns naturligtvis i min väska. Förutom detta hittar man hörlurar, ibland dessa som syns på bilden eller mindre in-ear modeller. Solglasögon (som förövrigt är nya och som jag absolut ÄLSKAR!!) och en liten ficklampa vet man heller aldrig när man kan behöva. Dessutom har jag en powerbank, som jag kan ladda telefonen med i nödfall. Tyvärr är jag alltför dålig på att ladda denna, så när telefonens batteri dör ut när jag är på språng så har jag egentligen ganska sällan nytta av denna powerbank...

Slutligen i den större blåa påsen har jag smågrejer som man aldrig vet när man kan behöva. Plåster i världens mest behändiga hållare, våtservetter som man putsar glasögon med, spegel, läppglans, läppfett, övriga hygienartiklar... u name it. Nu råkade denna påse vara ganska tom då bilden togs eftersom jag inte har varit i skolan och därmed gett min väska lite semester under sommaren, men under skolåret brukar den vara fylld med lite mera saker.

Hoppas ni har en super skön lördag och ett fint veckoslut, speciellt ifall det är skolbänken som gäller nästa vecka. Puss.

Likes

Comments

Hej!

En dag för flera år sedan bestämde jag mig för att klippa av mitt hår. Liksom, ordentligt kort. Inte endast axellångt, utan så att håret på ena sidan var ca 2 cm långt. Jag tyckte väldigt mycket om det och ångrar inte mig än idag att jag gjorde det.
Men sedan ett par år tillbaka har jag längtat efter det där långa svallet igen och fastän jag har en lång väg kvar innan jag har den längden som jag vill, så har jag lyckats ganska bra att hålla mig borta från frisörstolen så mycket som möjligt.

Så, hur har jag gjort? Jag är ingen expert på hår eller skönhet överlag men jag har några tips som jag mer än gärna delar med mig.

 1. Olja. Jag lägger olja i topparna varenda kväll och det har gjort wonders. Trots att jag klipper håret ungefär en gång varje halvt år, så är topparna aldrig särskilt slitna. Jag tror starkt på att det är tack vare både skyddet och fukten som oljan ger. Det behöver inte vara den dyraste håroljan heller, Garniers Respons - marvellous nectar oil fungerar toppen.
 2. Tvätta inte för ofta. Jag vet, jag vet. Det är inget kul att gå med smutsigt hår en dag eller två. Men faktum är; ditt hår kommer att vänja sig och slutligen så blir inte ditt hår smutsigt lika fort mera. Winwin! Du sliter mindre på håret och som tack växer ditt hår förhoppningsvis lite snabbare.
 3. Undvik värme. Detta är väl egentligen ingen nyhet för de flesta men att föna, locka och platta håret sliter på håret. Låt håret lufttorka alltid då du kan och se till att använda värmeskydd alltid då du använder någon slags värme på håret.
 4. Jag försöker att använda så lite produkter i håret som möjligt, såsom hårspray, hårskum och framförallt hårfärg. Jag färgar mitt hår ibland, såsom så många andra men undviker att göra det allt för ofta och använder skyddande och reparerande hårshampo/balsam därefter.
 5. Vatten. Att dricka mycket vatten ger både glans och liv åt håret. Tror de flesta i detta skede redan vet att vatten är hälsosamt för hela kroppen och inte minst för håret.
 6. Toppa håret regelbundet. Ja, detta är ett praktexempel på att jag inte lever som jag lär. Men enligt vad jag har fått lära mig borde man toppa håret ungefär vart tredje månad. Naturligtvis beroende på vilken hårtyp man har.


Detta är några tips och trix som jag försöker följa och det har fungerat väldigt bra för mig. Hoppas att ni fick lite idéer och inspiration ifall ni är i samma frustrerande låta-håret-växa fas som mig.
En telefonbild med dålig kvalitet' får visa hurudan längd jag ligger på nu. Mest för att jag ska kunna titta tillbaka om ett tag och förhoppningsvis kunna se en viss skillnad.


Likes

Comments

Till er vars puls höjs några steg då ni ser på stjärnorna en mörk höstkväll eller då ni läser om galaxer och planeter; Cosmos. Kanske har ni redan sett den eftersom den är några år gammal, kanske inte. Har ni inte gjort det, så borde ni definitivt göra det. Den är kort sagt fantastisk.
Serien handlar i ett nötskal om hur världen kom till, eller rättare sagt hur vi idag tror att världen kom till. Det där kan man ju aldrig veta. Det är ju inte som att vi inte har haft fel gällande världen förut, right? Man följer med på en resa genom tiden med Neil deGrasse Tysons behagliga röst och får lära sig så himla mycket. Efter att ha sett den här serien kände jag mig så väldigt liten. Vi är bara ett minimalt sandkorn bland biljarders biljarder andra sandkorn... Alla problem eller utmaningar som man kan tänkas ställas inför känns i det här perspektivet ganska små. Men den fick mig också att villa ta hand om världen lite bättre; att sortera och minska på utsläpp så mycket som möjligt. Ensam kan jag inte påverka eller göra ett dyft, men om alla blir lite mer uppmärksamma på det här så kanske världen ser riktigt fantastisk ut ännu om 200 år.

Likes

Comments

Jag är liksom allt för exited för att ha klickat hem ett par böcker... Dessa två guldkort kommer att hamna i min postlåda någonstans inom två veckor och jag ungefär skakar av längtan.
Jag följer både Tanya Burr och Louise Pentland på Youtube och det gör det ännu mer spännande att faktiskt få läsa deras böcker. Som vanligt så kommer de absolut att få komma med i min bokklubb, så det är något ni gärna får se fram emot inom en snar framtid.
Min dröm är att samla på mig så pass många böcker att jag en dag har en stor bokhylla full med drömmiga böcker. Ingen aning varför, då böcker egentligen är hopplösa dammsamlare... men jag gillar tanken att om typ 50 år kunna titta tillbaka på hurudana böcker jag läste som barn, ungdom och ung vuxen. Jag måste säga att jag har en ganska god start på denna dröm också. Vilken pina dock när jag ska flytta någon dag, att försöka få med mig alla böcker på något sätt.
Nu ska jag sluta flumma och vänta på att föräldrarna kommer och hjälper mig med lite lägenhetsfix. Ha det bra!

XOXO


Likes

Comments