"Robin Wilde är en fantastisk singel mamma. Hon är duktig på sitt jobb, Hennes bästa vän Lacey och galna faster Kath älskar henne och lilla Lyla till månen och tillbaka. Från utsidan, ser allting helt okej ut.

Men Robin har en hemlighet.

Bakom masken som hon försiktigt lägger på varje dag, känns saker ibland... grått. Och ensamt.
Hon kämpar med att passa in i skol-mammornas grupp. Online-dejtande är förtvivlan-inducerande och hur kan hon ge sin lilla flicka det bästa när det, ärligt, vissa dagar är svårt att hitta ett rent par underbyxor?

Efter 4 år (och 2 månader och 24 dagar) av singel-morhet, inser Robin att det är tid att ta sig ut dit och Ändra. Hennes. Liv!

Lite mod och kreativitet går en läng väg och spännande nya möjligheter är snart vid horisonten - kanske en man, kanske en lchans av en livstid...

Kommer Robin att fånga de möjligheter som hon skapar för sig själv? Och vilka överraskningar har hennes liv åt henne ifall hon gör det?" (Fritt översatt från engelska av mig)

Denna bok var en fantastisk blandning av viktiga ämnen, såsom psykisk ohälsa, och humor. Många gånger låg jag på soffan och skrattade högt åt Pentlands härliga sätt att skriva. Den där sarkastiska humorn är nämligen den som fungerar allra bäst på mig och denna bok är en guldgruva av sarkastisk humor. Men många gånger kände jag också tårarna rinna längs med kinden, eftersom jag kände igen många känslor och tankar som beskrevs i boken gällande ångest. Vissa saker verkade det nästan som att jag skulle ha skrivit själv.
Som jag nämnt tidigare är det himla viktigt att våga prata om psykisk ohälsa och det är fantastiskt att denna bok öppnar upp det på ett lättsamt sätt, som igen påminner om att man inte är ensam och att det (tyvärr) är så himla vanligt med ångest i alla dess former.
Denna bok är alltså väldigt rolig samtidigt som man kan lära sig mycket, min favorit typ av bok med andra ord.
Jag rekommenderar denna till tonåringar och unga vuxna. Den får faktiskt fem röda höstlov av fem, eftersom det var en bok som väckte så många känslor vilket jag ser som ett väldigt bra tecken.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Såå, vad händer just nu liksom? Känner att jag inte har skrivit ett chatty-inlägg där jag bara flummar på om allt och ingenting på väldigt länge. Först och främst har jag just påbörjat min praktik, vilket är väldigt spännande. Jag ska arbeta med en familjedagvårdsledare de kommande sex veckorna och jag visste att jag skulle trivas väldigt bra redan innan jag började. Mitt mål är att en dag stå som enhetschef för ett daghem, efter att ha arbetat på gräsrotsnivå som barnträdgårdslärare ett gott tag innan för att samla erfarenhet och lite kött på benen. Så att ha möjligheten att följa en som arbetar som ledare inom detta område är himla spännande och jag känner att jag har lärt mig mycket på bara några dagar. Jag har insett hur mycket utmaningar det faktiskt finns men ändå är det något som lockar. Möjligheten att kunna påverka och utveckla en organisation samt göra en viss skillnad... antar att det är just det som lockar mig mest. Att jag valt barnomsorg som område har hela tiden varit en självklarhet eftersom jag älskar att arbeta med barn. "Din vardag är någons barndom" fick jag höra en gång och jag vill göra någons barndom till den bästa möjliga eftersom det är det som lägger grunden för hur resten av livet kommer att se ut för dessa barn.

Överlag öser regnet ned medan jag stirrar i kalendern för att försöka få allting att gå ihop. Än så länge har det gått fint, jag har hållit alla deadlines, varit på rätt plats i rätt tid och till och med haft mig själv med. 10+ åt mig för min fina förmåga att organisera och planera. *klapp på axeln*. Snart står jag dock med examen i hand och då blir det semester ett litet tag innan jag förhoppningsvis (intervju imorgon, fingers crossed!) börjar jobba, som barnträdgårdslärare! Hur galet är inte det!?
Jag längtar med en blandning av spänning och skräck efter att äntligen få komma ut på fältet sådär på riktigt.

Ni ska ha en riktigt fin fortsatt vecka trots det sämre vädret som inte riktigt vill ge med sig. Puss på er.

Likes

Comments

Hej!

Jag är inte den bästa på att variera mina måltider, speciellt morgonmålet. Oftast blir det gröt med banan och kanel på, tillsammans med en stor kopp te. Men på sistone har jag haft lite extra inspiration till att testa nya, enkla recept och häromdagen bestämde jag mig för att testa det enklaste receptet för ugnsgröt. Jaa, jag vet. Det är ju också gröt men det smakar i alla fall helt annorlunda än den normala varianten som jag brukar göra. Resultatet blev så gott att jag faktiskt helt glömde att ta bilder, men jag tänkte dela med mig av receptet i alla fall.

Du behöver:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 Äpple
  • Kanel
  • Salt
  • 2 ägg

Tillredningen är så enkel som att du skär äpplet i små bitar och blandar ihop allting i en form som går att lägga i ugnen. Därefter låter man gröten göra sin grej i ugnen, som är uppvärmd till 175 grader, i ungefär 20 minuter. Voila', du har ett morgonmål som smakar som höst i en skål. Deliciousss!! Himla enkelt är det ju också, vilket är ett >>stort<< plus.
Om ni har fler enkla morgonmålstips så tar jag gärna emot dessa. Inte bara morgonmålstips heller, för den delen, jag testar gärna nya recept överlag.


Likes

Comments

Hej!

Jag är sådan person vars hjärna går på fullvarv mer eller mindre hela tiden. Jag funderar ständigt framåt, vad det är som jag ska göra till näst, innan jag ens hunnit med den sysslan jag har på gång just då.
Detta är en ovana som jag verkligen skulle villa bli av med, för jestas vad det tar på krafterna, alltså. Det skulle vara helt fantastiskt att kunna sätta sig ner och strunta i den där disken som ligger och väntar. För vem bryr sig om den, jag hinner väl med den senare? Men nej, jag kan slappna av först då alla sysslor är gjorda och ändå spinner hjärnan på med tankar på nästa dags to-do-lista. Det positiva är ju att jag aldrig lämnar uppgifter till sista minuten, eftersom det stressar mig mer än att bara ta itu med dem så snabbt som möjligt.
Det var en youtubare som nämnde i en video att han hade diskuterat med sin psykolog om just detta, att lämna saker ogjorda. "Jag gör det imorgon". Om vi tar att tvätta byket som ett exempel; varje gång man ser högen med kläder så blir man påmind om det. I princip går man då igenom processen att tvätta kläderna i tankarna många gånger under dagen, istället för att bara fixa det och sedan kunna glömma det. Det tar alltså mer energi att lämna det än att bara göra det. Låter himla enkelt, men det är ju inte alltid så enkelt i praktiken. En liten tanke som kan vara värd att plantera dit i bakhuvudet i alla fall. Puss på er.

Likes

Comments

Hej!
Eftersom hösten nu officiellt har infunnit sig, så gjorde jag en minishopping för ett tag sedan. Både i klädväg och inredningsväg har jag nu alltså lite nya grejer som jag ville dela med mig.

Den här härliga puderrosa tröjan är från H&M, vilket förövrigt är min go-to butik då jag ska handla kläder. Mest eftersom det är så enkelt att beställa kläder därifrån men också för att jag alltid hittar kläder som jag tycker om där + att det mesta passar och sitter ganska bra på mig. Även de svarta jeansen som skymtar i den högra bilden hör till den senaste shoppingen. Dom fick jag visserligen ingen bra bild på eftersom ljuset var det sämsta då bilderna togs och svart annars också är svårt att fånga snyggt på bild. Dom är dock otroligt sköna och stretchiga + högmidjade vilket är ett absolut måste på alla mina jeans ifall jag verkligen ska gå med dem.

Den här jackan är också från H&M. Jag var aningen fundersam gällande denna då jag först prövade den och var på väg att skicka den tillbaka. Den är väldigt raklinjad och ger inte en särskilt snygg figur. Men jag har börjat gilla den allt mer efter att ha använt den och nu får den ett stort JA! av mig. Ett lyckat köp som betyder att jag äntligen har en höst- och vårjacka. Den är också såpass simpel att den passar till princip vad som helst. Winwin!

Slutligen klickade jag hem ett par saker från jotex, som jag nämnde snabbt i föregående blogginlägg. Filten trodde jag att skulle vara lite mer orange-tonad och är nu osäker om den är för julig för att ha framme ännu...en del av mig gillar den ändå så den får ligga kvar på soffan tills jag har bestämt mig. Dynan med de bruna tonerna älskar jag, den hade precis de färgerna som jag önskade. Tillsammans med de övriga små dekorationerna som jag har så gör dessa min lägenhet super mysig med små klickar av höst. Looovveee iiit!

Likes

Comments

Hej!
September har sprungit förbi i full fart och det känns ungefär som att jag inte har hängt med överhuvudtaget i dess fart. Men jag älskar ju hösten och väntar för tillfället på ett par saker som är beställda hem från jotex.fi. Det är ju liksom ingen höst om jag inte har lite mysiga dekorationsdynor och filtar med temat höst, blandat med några fairylights, right? Jag skulle verkligen villa gå all in med dekorationerna (ni vet sådär som i amerikanska filmer, typ) men i år tyglade jag mig själv lite och höll mig till några små grejer som höjer mysnivån i lägenheten. Dessutom hade jag svårt att hitta några höstdekorationer överhuvudtaget, what's up med det liksom?
I vilket fall som helst så är september snart slut och jag måste ju dela med mig av september-musik som jag har lyssnat på. Precis som innan så är alla låtar länkade till respektive sidor så att ni kan lyssna på de finheter som jag har hittat.Likes

Comments

Hej!
Ni som har följt mig ett tag vet att jag är en oändlig boknörd som ständigt har någon bok på gång. Just nu finns det så många nya böcker som jag inte kan vänta att få lägga händerna på.
Böcker med enkla 5 ingrediensers recept, onödiga fakta om allt superintressant eller böcker som hjälper till ett mer mindfull sätt att tänka... GE MIG ALLIHOP, TACK!

Förövrigt så är det game of thrones - kväll som gäller med kompisarna idag. Varje söndag ser vi några avsnitt vidare och jag älskar att ha en sådan här mysig grej som gör att vi träffas regelbundet också. Jag vaknade upp hos föräldrarna, solen lyser, ledig dag... En väldigt bra söndag, med andra ord. Ha det fint!

Likes

Comments

Love, Tanya är skriven av youtubern och bloggaren Tanya Burr, vars stil jag ser upp till himla mycket. Både gällande hennes kläder, smink och frisyr.
Den här boken är en blandning av en självbiografi och livstips, där man kan lära sig mera om Tanya själv men också få idéer gällande hår, smink och kläder. Trots att jag har följt Tanya på Youtube ett bra tag så märkte jag efter att ha läst denna bok hur lite jag egentligen visste om henne. Hon har åstadkommit så himla mycket och jobbar verkligen väldigt hårt med alla olika bollar som hon balanserar i luften på samma gång. Trots att hon 100% är det, så har jag inte direkt sett henne som en businesskvinna tidigare. Efter att ha läst boken så har jag dock en helt annan bild av henne. Väldigt ambitiös och professionell kvinna, precis så som jag själv vill vara.

Förövrigt är språket lättläst och rätt avslappnat med en släng av humor, man garanteras skratt och leenden då man läser denna. Dessutom finns det sidor utsatta där man själv kan skriva in bland annat vilka tio låtar som skulle vara soundtracken till ens liv o.s.v, vilket ju är lite kul. Man får fundera lite djupare på de ämnen som hon skriver vilket är lite annorlunda men ett spännande koncept.

Hon släpper inom kort en till bok, Tanyas Christmas, som jag bara måste läsa, utan tvekan. Den kan man förhandsbeställa redan nu och finns att köpa från t.ex. adlibris.com fr.o.m slutet av oktober.

Rekommenderar den här boken till alla ungdomar och unga vuxna som är intresserade av smink, hår, kläder och överlag livsfunderingar. Jag ger denna bok fyra paraplyer av 5. (Det regnar i skrivandets stund och så glömde jag mitt paraply i skolan, IGEN... därför fick det bli paraplyer den här gången). Ha det toppen så hörs vi igen på söndag!

XOXO

Likes

Comments

Hej!

Jag scrollade igenom pinterest för lite hårinspiration och idéer, sådär as you do, och tänkte dela med mig av några favoriter som jag hittade. Jag är den sämsta på att fixa mitt hår, men hoppas att de här väldigt enkla frisyrerna ska hjälpa mig att få lite variation på den fronten. Alla bilder är sparade på min pinterest sida ifall ni känner för lite extra hårinspiration.


Förövrigt klickade jag hem ett par saker från H&M idag som jag behövde inför hösten. Till exempel en höstjacka, som jag insåg att jag INTE hade igår då jag skulle klä upp mig för bröllop... det duger ju inte alltid med sportjackor eller jeansrock, märkte jag nu... Så dom borde dyka upp med posten så småningom, woohoo.

Likes

Comments

Hej!
Jag har hängt med syster min detta veckoslut och vi lyssnade igår på en massa låtar, inkluderat gamla låtar som drog upp en massa minnen från flera år tillbaka. Så tänkte dela med mig några låtar som är min barndom/ungdom i ett nötskal. Lite annorlunda än dagens musik, huh?

Likes

Comments