Header

Hade strålande sol idag på jobbet så jag fick några fina bilder som jag kände att jag ville bjuda på från vårvädret ☺️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tisdag afton i april, vädret är halvslaskigt ute och välkomnar inte lättare klädsel, jackorna är på, mössorna likaså.
Vi parkerar bilen och springer in på Ica för att köpa lite middag för kvällen, väl inne ser jag två ovälkomna ansikten men väljer att artigt hälsa och låta barnen möta sin familj.

Efter dom fått prata lite så springer yngsta dottern iväg, mot kassan trodde jag.
Lugnt betalar jag och går ut, där snett tvärs över vägen vid våran bil står hon med en av dessa två vi mött inne i butiken, jag går dit.

Mannen som yngsta dottern står med öppnar artigt bagaget åt mig och släpper in hunden i buren, shit jag hade glömt att vi hade lånat min brors hund tänker jag chockat, sedan ställer jag in kassarna.
Kvinnan har oblygt satt sig i min bil och rotat igenom allt hon kunnat finna och jag ifrågasätter varför, även mannen tycker det är oförskämt gjort men försöker släta ut det med att säga att "ja men det går ju alltid sitta i baksätet iaf" va tusan menar han med det tänkte jag sedan satte jag mig i bilen med barnen.

Framför oss var en smal skogsbilsväg som jag aldrig tidigare kört efter men ändå visste skulle leda oss hem så jag väljer att köra den vägen trots att jag inte kan köra fortare än ca 40km/h.
Det känns halv dunkelt men väldigt öppet som att vägen gick genom ett kalhygge, träden som finns är fortfarande kala och det ligger ligger rätt mycket snö efter sidorna.

Vägen är väldigt rak och jag ser en vit äldre bil komma mot oss fortfarande på rätt bra avstånd men han väljer att redan nu sakta ner och hålla ut, jag ser hur han åker längre och längre ut sen försvinner han nerför ett stup. "Helvete" utbrister jag och säger åt barnen att stanna i bilen när vi kommer fram eftersom jag måste ut och se så alla är okej vilket jag ändå tror eftersom det är slät mark och snö överallt, eller?
Plötsligt försvinner vägen, den nyss så raka vägen vek plötsligt bara undan från mig som en nittio graders vinkel åt vänster framför mig ser jag bara en väldigt brant slänt.
"HELVETE" tänker jag igen när vi åker över kanten sen kraschar vi i vattnet.

Bilen sjunker, ljuset försvinner snabbt och innan jag ens fått av mig bältet och vänt mig mot flickorna så är bilen överfylld i vatten, bilen fortsätter att sjunka djupare och djupare.

Jag försöker sträcka mig för att få lös flickorna ur sina bälten men dom lossnar inte, min yngsta försvinner i mörkret vattnet drar in i bilen, det blir moddigt å jag ser henne inte alls längre.
Paniken stiger inte bara hos barnen men även hos mig, jag försöker titta efter flickorna, hjälplösheten kommer över mig och jag tänker "hur fan ska jag rädda oss ur det här".
Sen vaknar jag.


Likes

Comments

Jag var ung, 19 år och hade nyss gått ut gymnasiet, det var min tid i livet att upptäcka allt som fanns där ute så jag sökte som Au-pair till en stad jag upptäckt att jag älskade, Dublin.

Några veckor hade passerat och jag hade börjat lära känna nya människor bland annat en underbar kvinna från Polen som även hon arbetade som Au-pair.
Helgen kom och jag var ledig så jag satte på mig ansiktet och klädde mig för en kväll hemma hos min nya väninna E.
Vi pratade, skrattade och hade allmänt trevligt tillsammans med hennes kille och deras andra polska vänner, kvällen led mot sitt slut och jag åkte hem.

På lördag kväll kände jag mig väldigt uttråkad och valde att åka in till centrum och ta en cider på Qbar, efter första gick jag ut och rökte, jag kände mig fortfarande väldigt uttråkad och lite ensam.
Framför mig ser jag 3 killar komma, ganska rediga grabbar, en var väldigt lång och lite bred över axlarna, den andre kortare men rätt så rund medan den tredje var något mittemellan, han var lite längre än medel med några kilon extra.
Snart insåg jag att två av killarna var E's polska killkompisar sedan igår.
Vi börjar prata och du bjuder med mig på Panama, en bar som låg tvärs över bron, självklart följer jag med.
# Misstag nr 1

Vi slår oss ner vid bordet och börjar prata medan en av killarna går iväg för att beställa, när han kommer tillbaka så har han en bricka med sig, på den står 12 tequila shots, oh shit tänker jag, han säger glatt att nu ska vi dricka och ställer ut en shot åt oss, strax efter han sagt detta kommer servitrisen med ytterligare en bricka och 12 shots, denna gång av kaluha.
Snabbt inser jag att jag behöver något att skölja ner dessa med och beställer även in en cider sedan skålar vi.
# Misstag nr 2

Efter det så börjar kvällen bli... Suddig, eller rättare sagt svart, minnesluckorna går om varann, jag har ett minne av att ha dansat med en av killarna och nästa så ligger jag på toa, ledsen av rädslan när jag behöver kräkas.
Fördelen är att i Dublin jobbar folk även inne på toan och erbjuder allt från tvål till hårspray, denna kvinna valde att hjälpa mig, stötta mig och få mig upp på benen igen så de polska grabbarna som börjat fråga efter sin "syster" sedan fick ta emot mig.

Vi gick ut från Panama och klockan var mycket, killarna försökte verkligen få mig att ta en taxi hem men jag vägrade, jag hade inte råd.
# Misstag nr 3

Så dom följde mig till nattbussen försäkrade sig så gott dom kunde om att jag skulle klara mig själv därifrån såg när jag klev på sedan begav dom sig hemåt.
Väl på bussen så försvann en del bilder igen men jag minns hur jag stod på knä i bussens öppna dörr, hängde mig ut å spydde som den gris jag för tillfället måste sett ut som.
Busschaffören däremot tog det väldigt lugnt och sa bara att jag behövde inte känna någon stress utan att han skulle vänta på mig.
När jag väl var redo gick jag och satte mig på en stol i den nedre delen av bussen alldeles brevid rutan, strax efter kom en ung tjej och satte sig intill mig.
Hon pratade glatt å sa att jag behövde inte skämmas, högt ropade hon ut i bussen att "visst har vi alla varit i den situationen förr?"
Bussen full i folk svarade medhållande.
Kvinnan höll mig sällskap till det att hon skulle stiga av hållplatsen före mig.

Jag tryckte på stopp klockan och bussen stannade vid nästa hållplats där ytterligare två personer klev av.
Busschauffören sa åt mig att jag fick INTE kliva av bussen och trots att jag förklarade att jag bara bodde 300m rakt fram så vägrade han släppa av mig.
Han beordrade mig att gå å lägga mig längst bak för att sova, han skulle skjutsa hem mig när han kört sin rutt klart.
Jag gav upp och gick å la mig.
# Misstag nr 4

Jag vaknade av att någon skakade i mig och hjälpte mig upp, vi skulle kliva av bussen.
Sedan hör jag mannen säga att bussen var för stor han tog sig inte in i bostadsområdet där jag bodde utan skulle skjutsa mig i sin privatbil.
Jag tittade upp när vi klev ur bussen, vi var på busstationen, brevid stod en privatbil, jag kliver in i bilen sedan blev det svart igen.
# Misstag nr 5

-----
1*
-----

Nästa gång jag vaknade till så kände jag hur någon rörde vid mig, jag försökte knuffa bort händerna och säga nej jag vill inte men det fortsatte.
Jag kände en hand innanför mina trosor och jag ville bara därifrån, försökte öppna bildörren men den var låst, det blev svart igen.
Någon var på mig, i mig och jag började skrika och sparka och slå omkring mig men tyngden jag hade ovanpå mig hindrade mig från att komma lös, hans hand tryckte mot min hals, tårarna rann, jag var illamående.
När han var klar öppnade han dörren och knuffade ut mig i natten.

Det var inte långt att gå hem men varje steg kändes som en börda och jag grät, kände mig smutsig och väl hemma så duschade jag och jag tvättade mig om och om igen innan jag la mig för att försöka sova.

-----
2*
-----

Nästa gång jag vaknade stod vi parkerade utanför mitt hem, hur visste han var jag bodde, hade jag själv berättat det?
Han öppnade bildörren och hjälpte mig ut sedan stöttade han mig hela vägen fram till ytterdörren, såg på när jag låste upp, frågade om jag klarade mig själv nu och sedan sa han vänligt godnatt, gick tillbaka till sin bil och försvann i mörkret.
Jag gick raka vägen in på toa, kräktes, klädde av mig och borstade tänderna innan jag slocknade i tryggt i sängen.


Denna historia har uppenbarligen två slut, ett som i dagens samhälle är väldigt vanligt och väldigt hemskt, ett annat som bevisar att om man har tur så kan man möta guldkorn till människor.

Tänk er för, var försiktiga och när ni träffar dessa guldkort va tacksamma för personerna ni mött.Likes

Comments

Trött, så fruktansvärt trött.
Varje dag samma sak, klockan ringer tidigt och det är dags att stiga upp, ögonlocken känns som bly och kroppens dragningskraft är tillbaka mot sängen.

Skynda upp, klä mig, borsta tänderna, sminka mig och intala mig själv att jag är pigg.
Väcka dottern, klä och göra henne klar för dagis sedan iväg på jobbet.

Förbereder en kopp kaffe att ta i maskinen, koncentrerar mig på jobbet och den ljudbok som för tillfället ljuder i mina hörlurar innan jag avslutar dagen med att stressa tillbaka till dagis.
Väl hemma så är det bråttom med middagen, dottern ska strax sova.

Vi äter, hon gör sig klar, vi läser en bok och hon ska sova, kvar står disken på bordet, tvätten i korgen och posten på bänken.

Jag tänker verkligen ta tag i det, jag "ska bara" kolla mobilen, sitta ner en minut och vila.
Problemet är att när vi satte oss för att äta så slappnade kroppen av, all trötthet, all energi och all ork bara rann ur mig.
Oj plötsligt var klockan nästan 22, måste isäng, ny dag imorgon och jag ska upp senast 04.30 igen.

Disken då, ja den blir oftast kvar till fredagen eller till den uppskattade magiska diskar feen varit hit.


Finns det fler med samma problem att känna sig konstant trötta och slut i kroppen men ändå kämpar vidare vecka efter vecka?
Hur gör ni för att få saker att fungera?

Likes

Comments

Attraktion, spännande känsla det där.
Att vara nära och känna spänningarna mellan varann så kraftiga att man nästan kan ta på dom.
När spänningen mellan två personer är så stark att man är säker på att de som är runtom ser allt, ser genom dig, ser gnistorna mellan.


Nytt jobb och fokus låg som vanligt på mina arbetsuppgifter, människorna runt mig var diffusa, vänliga men inga jag la vikt på och dagarna passerade.
Veckomötet innebar att alla skulle tränga sig in i ett litet rum så jag tog mitt block med penna och satte mig ner brevid en man jag inte sett tidigare, tittade upp mötte hans blick och slutade andas, jag såg att han hade samma reaktion.
Innan mötet var över hade vi blivit beordrade ett gemensamt projekt som skulle sträcka sig över närmsta två veckorna.

Vi umgicks varje dag, 8 timmar per dag, 5 dagar i veckan i två veckor, kontoret sjöd av elektricitet mellan oss, varje gång vi råkade röra i varann så kändes det som hjärtat stannade, dagarna blev intensiva, skämten flirtiga och förhoppningarna höga.

Torsdag kväll, projektet skulle vara klart på fredag morgon så övertid var en självklarhet för att hinna.
Kontoret tömdes och i samma takt eskalerade spänningen i rummet, vi skulle bli ensamma på hela våningen.
Där kom det, sista personen lämnade kontoret, han gick för att hämta kaffe och jag gick iväg till arbetsbänken för att luta mig över arbetet.

Händerna kom smygandes runt min midja, hjärtat rusade, jag vände på mig såg han i ögonen, det var som att tiden stod still, han kysste mig, hårt, all den spänningen som byggts upp skulle rymmas i den kyssen, det var som en explosion i kroppen, jag kände hur upphetsningen förberedde min kropp och jag slet av han skjortan.
Projektet som låg utbrett över arbetsbordet åkte i golvet och han lyfte upp mig, slet av mig tröjan och kysste mig ner för halsen mot mina snart så bara bröst.
Jag smekte hans kropp, ville känna varenda liten del av honom i mina händer.
Kjolen åkte upp och jag kände hans fingrar leta sig fram ner över min kropp, min rumpa och mot mitt våta sköte.

Jag var mör i varenda kroppsdel, allt hade exploderat i kroppen, känslorna gick inte förklara och jag ville inte släppa honom, dock så hade vi ett arbete att sköta.
Vi torkade av bordet, klädde oss igen och la upp papperen, innan jag prydligt satte upp håret i en strikt knut igen.
Hissen plingade till och vi tittade på varann, en ung kvinna med stor gravid mage kom in med matpåsar från den lokala sushi restaurangen.
"Hej älskling, jag tänkte att ni som jobbar länge är hungriga" hon gav sin man en kyss och hälsade sedan på mig.
Jag tittade på min arbetskamrat, tog min jacka, gick mot hissen med röda kinder och försvann.


Likes

Comments

​Höstkväll i stan, show på ladan som av konstig anledning ligger mitt i centrum. 
Vi går på showen och efter ska vi fortsätta gå vidare, plötsligt är barnen med 4 och 8 år gamla. 
Efter ena vägen blir jag stoppad av polisen men barnen fortsätter mot museet med resten av gruppen/samhället. 
Jag får blåsa, jag kanske är för full, problemet är att jag är ju nykter, hur kan dom inte se det?!
Poliserna går in genom dörren brevid oss och ner för trappan dom ska hämta något och lämnar mig kvar uppe. 
Efter vägen kommer en bil, min bil, jag tittar in och ser att mina barn är de som kör, jäklar så duktiga, hade aldrig trott att barn kunde köra så stadigt, jag är inte det minsta arg utan ENDAST imponerad av dom och tänker att dom måste få en isbil var :P 
Storasyster gasar och sköter pedalerna och lillasyster sitter i knäet på storasyster så hon når att styra. 
Snabbt sätter jag barnen i passagerarsätet så inte poliserna ser att mina barn kör. 
Poliserna återkommer, dom tittar snett på oss, jag säger att en kompis lämnade av min bil, dom tittar in i bilen och ser att en av bältesstolarna står i förarsätet så dom blänger återigen på mig som snabbt säger, hon som körde va väldigt kort. 
Väldigt konfunderade släpper dom iväg oss och vänder på sig medan vi kastar oss in i bilen, jag i baksätet och vi gasar runt hörnet där jag tittar fram för att se vem som kör, dotterns kusin, hon är 13. Med sånna drömmar kan man fundera både på om jag umgås mycket med mina barn, tänker mycket på kusinen och spenderar mycket tid i bilen :) 
Kanske behövs mer fordon på våran gård :D haha
Likes

Comments

Det var sen natt och dags att gå sova, hann bara lägga mig ner och slumra när jag dovt hörde en skrattande röst.

Håren på mina armar reste sig och jag kände paniken stiga upp efter ryggraden, något var fel.
Igen så hörde jag det dova clownliknande skrattet, kom det från köket?
Sakta smyger in i köket i den lilla lägenheten, fullt medveten om att jag har ingenstans att fly om någon skulle attackera mig.
Det var ingen där.

Ett skrapande ljud drar mig mot ytterdörren, en kniv i min hand gjorde att jag trots allt kände mig tryggare.
Väl framme vid dörren sträckte jag på mig för att kunna titta ur genom kikhålet och inser att det är någon som tittar tillbaka på mig, det känns som hjärtat ska hoppa ur kroppen på mig.
Jag ser hur han öppnar munnen för att säga något men hör inte vad ändå skriker jag att jag ska ringa polisen.
En insikt kommer till mig när jag känner hur dörren börjar öppnas, Nej jag glömde låsa.
Jag trycker mig mot dörren, håller emot med hela kroppen, tänker att bara dörren åker igen så kan jag vrida om låset, så känner jag hur hans fingrar drar lätt över mina, jag tappar kniven sedan öppnas dörren, jag står som förstummad å ser rakt in i hans bruna ögon, sedan är det svart.

Likes

Comments

Välkommen
Jag kommer mest använda denna blogg för nöje.
Lägga ut drömmar, historier, fantasier, minnen, tankar och liknande ☺️

Eftersom jag inte på något vis har författarblod i mig så behöver ni inte förvänta er några välskrivna noveller utan det är helt enkelt nöje. 😉

<a title="Story blogg" href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=812165&mid=195571&f=true" target="_blank"><img alt="Story blogg" border="0" src="http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=812165&p=1&l=sv" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments