Lovade er i helgen att visa 2 av de andra tröjorna jag köpte från lager157. Grå och ljusrosa, superfina tycker jag. Visst är de ljuvliga. 80 kr stycket. Lagom pris för en tröja som ska användas på föris & blir fläckigt relativt snabbt. Jag bara älskar lager157 till Freja.

© Storstadsmamman.com

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev det apelsinsmoothie till mellis & frysta bananer till kvällssnacks. e där bananerna var väldigt goda. Nästa gång ska jag dela på dem på mitten, så de blir mindre. Hade inga glasspinnar hemma så fick ta sugrör. Så kunde ej dela dem denna gång. Inte de snyggaste man skådat. MEN SÅ GODA. Ni ser ju hur fina de KAN se ut =) Jag ska göra om dem igen & hoppas de blir finare. Vi målade en pumpa idag också. Blev lite glitter efter Frejas önskemål på dem dessutom.

Gör så här!

1. Skala och dela bananerna på mitten. Tryck fast en glasspinne i varje bananhalva och lägg i frysen minst 2 timmar.

2. Smält chokladen över ett vattenbad.

3. Doppa bananerna i den smälta chokladen och rulla sedan i kokosen.

4. Garnera bananglassarna med chokladknappar som spökenas ögon och mun. Halvera chokladknapparna och använd som ögonbryn. Frys minst fyra timmar.

Bon Appetit!

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

En liten kille som fortfarande inte är på bästa humöret. Frukost avklarad o nu ska jag fixa lite här hemma. Hoppas lilleman blir lite gladare. Har nog kommit in i någon utvecklingsfas 🖤

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Hej fina ni. Tänker att jag slänger in ett sista inlägg innan jag stänger ned för kvällen. Idag är jag en sliten mamma. Som jag skrev tidigare idag har lilleman fortfarande Feber. Varit väldigt gnällig & trött idag. Efter lunchen vaknade han helt hysterisk. Tog 30 minuter att lugna honom. Samma hände nu ikväll när jag hade lagt honom. 10 minuter senare vaknar han helt hysterisk. Jag tror att han har fått nattskräck, exakt samma som Freja hade vid samma ålder. Tycker så synd om dem små när de är så otröstbara. Idag hjälpte det att hålla honom tätt intill mig, men han försöker slå en & värja sig när han får nattkskräck. Dock bara haft det 3 gånger. Men idag somnade gott efter jag gått och vyssat honom en stund. Lilla kiillen. Han blir helt rabiat när han får det. Slänger sig i sängen mot sängens alla bräder. Kastar nallar, nappar, nappflaskor, ja inget hjälper. Första stunderna när Vidar fått nattskräck blir det ännu värre när jag pratar med honom eller försöker klappa på honom. Då är det bra att bara finnas där.

Vad är då nattskräck?

Oftast är det nattskräck när det varken går att trösta eller väcka barnet. Man ska inte försöka väcka det om barnet har nattskräck. Jag tycker inte det är läskigt nu när jag vet vad det är. Men man kan tro att det är något som är fel. Men barnet mår inte dåligt av det & kommer inte ihåg det efteråt, mest läskigt för föräldrarna första gången det händer.

3 tecken på att ditt barn har nattskräck

  1. Hen skriker och verkar rädd
  2. Hen verkar vara vaken, men går inte att få kontakt med
  3. Hen vill inte bli tröstad och försöker putta bort dig

3 saker du kan prova om ditt barn drabbas av nattskräck

  1. Sitt nära, men rör inte vid barnet
  2. Var tyst
  3. Försök distrahera barnet genom att exempelvis låta det titta ut genom fönstret och långsamt vakna till.

I eftermiddags hjälpte det att jag gjorde en flaska välling som han drack. När han drack det kom han ur det och blev lugn.

Det kan hjälpa att gå ut i kylan, då ändras ju temperaturen och barnet kan då lugna sig.

Vet man med sig att det är ungefär samma tid varje kväll. Ställ mobilen, & väck dem lite lätt så att de sedan får somna om. Detta hjälpte med Freja emellanåt när hon hade det.

Just nu kollar jag så mycket bättre=) .. Ville bara kika in & skriva av mig. Vi hörs imorgon KRAM

Ett av mina fynd från Rusta 149 :-

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Ja vad ska man säga? Vilken höstdag vi har. Hade planerat att vara ute idag, men det blåser storm här hemma. Så imorse begav jag & Freja oss till Lager 157. Jag hittade denna ljuvliga jacka till Freja eller cardigan kanske är bättre ord. Men den fanns inte i butik sist, helt slutsåld. Men det fanns några kvar på nätet. Så vi beställde den till butik. Det tog lite tid, men nu fick vi den & den var värd väntan. Såg dock att det var påfyllt i butiken. Vi fick med oss hem några andra läckerbitar också därifrån. Jag älskar ju volanger på Frejas kläder. Så några sådana toppar slank också ner. Kommer visa dem senare i veckan.

Vi har varit på Funky Kidz nu på eftermiddagen & ätit lite bananpannkakor till mellis. Roligare än så blir det nog inte idag. Mannen är & fiskar med vänner. Får se vad jag & barnen styr upp. Vidar har fortfarande feber efter vaccinationen, stackaren. Hoppas den försvinner snart.

Vad hittar ni på denna lördag? Ps glöm inte tävla i min halloweentävling, där du kan vinna 2 halloweenkostymer. d.s

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Contains affiliate links

Reklam för Lekmer.se

När lillebror sover på eftermiddagarna försöker jag sätta mig ner & göra något med Freja. Oftast vill hon leka själv, vilket jag tycker är tråkigt. Men nu idag satt vi ned & lekte med dessa klossarna. Dem är också ett grymt julklappstips. Hur fina som helst om ni frågar mig. Både Vidar & Freja uppskattar lego & klossar. Det är skönt för mig som mamma också. Då kan man samlas runt klossarna alla tillsammans. Även om Vidar vill kasta dem, så kan han ändå sitta en stund runt dem och leka tillsammans med oss.

Jag älskar färgerna på dessa klossar, så härliga & en blandad kompott. Ser ni dem söta djuren på dem också. Jag gillar dem för att de är

1. Gjorda av trä- Bättre för naturen & håller längre än plast.

2. Handgjorda

3. Tränar finmotoriken & fantasin hos barnet. De kan bygga många olika saker.

4. Att det är så många olika former på klossarna.

5. Man får med kort i olika svårighetsgrader där man kan lägga efter olika mönster.

6. På baksidan av kartongen finns också olika byggkonstellationer hur du kan bygga, även dessa uppbyggda efter svårighetsgrad.

Efter byggandet var Freja helt slut, så hon slängde sig i soffan. En mysig eftermiddag helt enkelt!

Just nu kostar dem här klossarna bara 240 :- det är 100 stycken i förpackningen, i vanliga fall kostar de 399:-. Så passa på att köpa julklapparna. De har också många andra leksaker på rabatterat pris just nu.

Avancerade den där mammaknuten idag med ett litet gulligt gummiband. Perfekt när man INTE hunnit tvätta håret idag.

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Contains affiliate links

SPONSRAT AV Coolstuff.se

Det närmar sig halloween & jag tänkte att jag vill ge er chansen att vinna något fint lagom till detta. Det är så roligt att ni har blivit så många som kikar in på min blogg varje dag. Att ni är så många som kommenterar & diskuterar. Det älskar jag =) . Så nu tillsammans med Coolstuff får jag ge tillbaka lite till er. Nämligen med en tävling.

Ni har chans att vinna 1 vuxendräkt + 1 barndräkt från coolstuffs halloween sortiment . Det finns mängder med coola dräkter. Allt för halloween helt enkelt. Reglerna är enkla

För att medverka ska du :

1. Gå in på Coolstuff.se & hitta vilka 2 dräkter (1 vuxen + 1 barn ) du vill vinna och länka dem i en kommentar nedan samt varför du vill vinna dem.

2. Följ Coolstuff & storstadsmamman på instagram

Grattis du är nu med & tävlar om detta grymma Halloweenpris.

Tävlingen avslutas på tisdag 25/10 12:00 & vinnarna presenteras på kvällen samma dag.

Lycka till!

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Fredag & lite ärenden. Nu på eftermiddagen trotsade vi skurarna då vi inte har bil idag. Så vi gick till affären och handlade lite inför ikväll o helgen. Alltid något man glömmer att handla. Freja tog sparkcykeln & hon hade lärt sig lite konster sa hon. Lilla tokfia, så stor du är. Jag älskar att handla på fredagarna relativt tidigt, efter lunch någon gång. Så många mysiga äldre människor som vill prata i affären. Tycker de är så gulliga & de älskar att prata med barnen. Fantastiskt!

Lilleman har fortfarande feber så det blir inte så mycket utevistelse mer idag. Ska förbereda inför middagen , sedan ska stora damen bada har hon beställt. Vi lyxar till det med lite chokladpudding till fredagsmyset. Jag kommer ihåg för 2 år sedan när jag o Filip satt o pratade. Tänk när Freja sitter här med oss och har fredagsmys. Nu gör hon det, det är fantastiskt. Ljuvliga barn!

Vad har du för fredagsrutiner?

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Ibland pratar man ju med sina barn om att ALDRIG följa med främlingar. Har du sett Joey Salads? Han gör sociala experiment. Här är en video där han pratar med föräldrarna om vad de tror att barnet gör. Följer barnet med honom eller ej?

Man kan ALDRIG prata för mkt med sitt barn om att aldrig följa med någon dem inte känner. Barn litar på vuxna människor!

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments

Facebook; I hjärtat av läraryrket

Instagram.Mitt roliga klassrum

I detta inlägget kommer jag skriva några få saker som kan hjälpa eleverna att visa om de har förstått en uppgift. I mitt klassrum försöker jag undvika att eleverna ska sitta och räcka upp handen. Till slut blir det att de hojtar & börjar ropa. Här kommer också några andra blandade tips som bland annat sparar tid.

1. Lappsystem när de behöver hjälp & du ser enkelt om de förstår.

2. En app som heter Noise Down. När ljudnivån blir för hög alarmerar den. Tydligt för alla elever att det är på tok för hög ljudnivå i klassrummet.


3. Ett enkelt sätt att skapa grupper & när de ska arbete i grupper. Oftast har man en samlingsring av något slag. Speciellt i de mindre årskurserna. Märk ut på golvet med lappar. När de sedan ska delas in i grupper, räcker det att man tex säger rosa färg bildar grupp osv. Så enkelt o sparar ti.d

4. Många har skrivit på lärarsidorna om vart man kan hitta whiteboards till eleverna. Alternativen är tex att laminera ett papper som de kan bara tvätta av efter varje användning. Eller som nedan använd gamla cdfodral o sätt roliga färger inuti. Perfekt & så återanvänder man gammalt material. Två i 1 =)

5. För de elever som blir klara tidigt. Sätt 1 mugg med glasspinnar i. På varje glasspinne står det saker eleven kan göra. Dessa kan du dekorera o göra inbjudande. Låt eleverna hjälpa till med detta =)

6. Med tygtejp kan du göra denna smarta linje så att eleverna kan träna på tavlan på tex veckans bokstav, när de är klara med uppgifter osv. Supersmart!

7. Många gånger måste man gå igenom allas läxor för att se vilka som inte har lämnat in eller hur? Känner ni igen er? Har man 30 elever i en klass, kan man omöjligt komma ihåg i huvudet exakt vilka som har lämnat in. Här nedan har du svaret på problemet. Köp klädnypor med varje elevs namn på. När de lämnar in sin läxa tar de sin klämma och ger till dig/lägger i en annan burk.

8. Många har också skrivit att många elever har fel penngrepp. Har ni testat alla dessa tips som finns här?

9. Arbeta med bildstöd i klassen. Detta är stor hjälp för alla elever & blir ett tydligt tillvägagångssätt. Klicka på bilden för att komma till sidan där du kan läsa mer o ladda ned mallen. Detta bidrar också till ökad studiero.

10. Hur många gånger finns det inte papper utan namn? Gör en sådan här skylt där du kan hänga upp dem. Låt dem hänga uppe & se om någon känner vid dem.

© Storstadsmamman.com

Likes

Comments