Header
View tracker

En populär jultradition i USA är “The Elf on the Shelf" och det går ut på att det finns en elf (en tomtenisse) som anländer första december. Varje natt flyger han till nordpolen och talar om för tomten om barnen har varit snälla eller stygga. Sen kommer han tillbaka innan de vaknar och befinner sig då på ett nytt ställe i huset. Detta pågår enda fram till dagen före julafton. De kan prata med tomtenissen men får inte röra honom för då förlorar han sin magi.

Våra barn tror stenhårt på detta och det är riktigt kul!


Igår kom han med ett pepparkakshus som de skulle bygga ihop.

Vår elf heter Elfie. Idag hade han gjort snöänglar inomhus!

Barnen är så spända varje kväll och funderar på vart tomtenissen ska hamna nästa morgon.


Rolig jultradition som jag tror att vi kommer köra med de kommande åren!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I lördags hade Stella och Zoe simskola på förmiddagen. Jag följde med och tittade och sedan åkte vi till några svenska kompisar. Vi umgås mycket med svenska kompisar men det verkar inte hjälpa till med våra barns språk eftersom barnen de leker med också blandar språken haha...

Vi var hemma hos dem ett tag och sedan åkte vi till en park.

En jättefin helt ny lekplats!

Zoe klättrade på allt och hängde efter sin kompis!

Stella älskar sådana här nät som man klättrar på!

Hit får vi åka igen!

Hoppas att alla hade en bra helg!

Kram<3

Likes

Comments

View tracker

I onsdags före Thanksgiving så gjorde jag ett pyssel med Stella och Zoe. Vi målade löv och de skrev olika saker som de var tacksamma för. Vi satte upp de på några grenar med pumpor som dekorationer.

Kul att båda kan skriva själva nu. De behövde nästan ingen hjälp alls.

Det blev jättefint! Kul att göra lite pyssel nu på vintern.

Likes

Comments

Lördag kväll och jag ska strax iväg och vara barnvakt men jag kikar in här lite snabbt. Vi har fått upp en massa juldekorationer och sitter här och dricker te, så mysigt. Vi har haft fyra dagar ledigt på grund av Thanksgiving. I torsdags hade vi en middag med Åsa och Robert och deras barn.

Lova och Stella<3

Zoe tränade lite helt plötsligt...

Det blev visst inte så många bilder men vi hade en trevlig middag! Kul ändå att fira denna tradition och extra ledighet från skolan. Måste nog göra läxor imorgon bara...

Likes

Comments

För några veckor sen så åkte vi till Ikea och köpte ett skrivbord till mig bland annat. Jag har hunnit få upp lite lampor och fotografier och det ser riktigt mysigt ut tycker jag!

Det kan vara ganska bra att ha ett ställe där man kan göra läxor mm.


Hittade några bilder i kameran på Stella och Zoes luncher. Jag tror de är från förra veckan och jag tänkte visa dem för er om ni är intresserade.

Zoes lunchbox är typ hälften så stor som Stellas, haha. De har flera stycken fast dessa är nog två favoriter!

Likes

Comments

Torsdag kväll och det känns som en evighet sedan sist jag loggade in här. Kväll hemma hos oss och jag har gjort klart lite skolarbete. Stella och Zoe ska sova nu och imorgon är det fredag!


Zoe går i Kindergarten nu och varje dag har hon med sig en kort bok hem från skolan som hon ska läsa. Hon har inte riktigt kunnat läsa det innan utan mer tittat på första bokstaven och sedan gissat. Nu de senaste dagarna har hon faktiskt läst orden! Det är enkla meningar som “I like to swing.", “I like to play." osv och hon läser dem. Fem år och kan läsa redan, dock inte på svenska ännu men det kommer.

Stella är också duktig förstås, hon skriver långa meningar på svenska och engelska.

Bjuder även på två bilder på Zoe och hennes svenska kompis:

Mitt franska-arbete som jag skrev ikväll...

Det står i princip om alla saker jag vill göra för att må bra, vara lycklig, vara självsäker mm. Sen så står det att listan blev väldigt lång så det är nog lika bra att vara glad här och nu istället. Värt att tänka på<3


Ha en underbar fredag och helg!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Lördag förmiddag och jag sitter och väntar på att bli hämtad från stället där jag lär ut gymnastik. Stella slutar samtidigt så jag får vänta i ca 20 minuter. Så länge kikar jag in här!

I torsdags och fredags hade vi ingen skola så jag följde med på Stellas träning. Jag följer nästan aldrig med pga läxor mm.

De var så söta! De flesta är 6, 7 eller 8 och så finns det några äldre tror jag. Det här är bara en fjärdedel av hela laget, de tränar inte alla tillsammans för då utvecklas de inte lila snabbt.

De gick igenom hela sin bom (?) rutin.

Stella är uppe på baren...

De har en femminuters fikapaus i mitten av sin 2.5h långa träning.

Hon har missat några träningar när hon har varit sjuk så idag är hon där och tränar för att ta igen en del.

Kul med lite bilder från gymmet som man kan titta tillbaka på!

Likes

Comments

Idag klarade Stella någonting som hon har kämpat med i flera månader, ja hon har alltid velat kunna det här. Det är ett gymnastiktrick som kallas "presshandstand" på engelska. Man pressar alltså upp till handstående.

Jag hör ju själv hur dumt det här låter på svenska men ni får kolla in videon. Det kräver otroligt mycket styrka och jag är inte ens i närheten utav att klara det. Stella har en vilja av stål och just därför passar gymnastik in på henne så himla bra. Hon vill verkligen kämpa och när hon klarar något nytt blir hon överlycklig.

Hoppas det funkar att se videon! Ett av hennes allra första och vi kunde inte tro våra ögon!

Jag är så stolt över henne!

Likes

Comments

Torsdag kväll och jag sitter vid mitt nya skrivbord och för över bilder som jag just tog. Zoes svenska kompis Lina är här och leker en stund medan hennes storasyster är på basketträning. De leker med build-a-bears i deras rum och man hör hur de kommunicerar på ett så gulligt sätt<3

På de här bilderna la de ett pussel i vardagsrummet. Stella tränar på att skriva med magnetbokstäver på en plåt. Otroligt vad duktig hon är på det egentligen. Bara 6 år och skriver fulla meningar på svenska och engelska mad bra grammatik!

Lite pepparkakor har de mumsat på också, inte så himla långt kvar till julen nu alltså!

Skrivbordet...

Dags att ta ner pumporna kanske ;)


Annars tar vi det bara lugnt ikväll. Jag är sjuk så ska försöka vila upp mig tills imorgon. Göra lite läxor och sen krypa ner och kolla på någon film...


Ha en fortsatt bra vecka!


Kram<3

Likes

Comments

I måndags åkte vi hem till Tina och hennes barn för en liten halloweenfest tillsammans med några andra barn. Vi fikade, hade skattjakt och gick runt på gatan och sa “Bus eller godis?".


Ett lugnt och avslappnande firade på nära håll.

Vi tog lite bilder utanför innan vi åkte iväg. Sen kom vi på att Zoe borde ta på en tröja under sin kostym för det var ganska kallt ute...

Vi och de hade bakat lite olika kakor och muffins!

Barnen lekte en stund och sen kom de och fikade<3

Zoe, Stella och Lova<3

De gick en liten skattjakt inomhus och fick små goodie-bags med självlysande glasögon bland annat...

Stella och mamma<3

Sen gick vi runt på deras gata en halvtimme innan vi åkte hem igen.

Jag tror barnen hade en jättekul kväll och mycket godis blev det. Vi tog upp en hel del till Gabriel och hans kompis!


Hoppas ni gillar mina bildbomber ;)

Likes

Comments