View tracker





Han ta två bilder i farten på efterrätten vi serverade på skolan idag!)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker






Likes

Comments

View tracker

Varit på ett treårskalas idag där min farbrors sambo hade gjort en helt fantastiskt god tårta och drömmar med lite smak av polkagris! Var bara tvungen att fota lite snabbt för att visa er. Var riktigt läcker tårta, och inte minst sagt, väldigt smarrig!






Likes

Comments

Experimenterade här om dagen med Att göra en glutenfri chokladkaka. Den gick iaf hem hos tjejerna i stallet, så varför inte lägga ut receptet.

75g smör
3 st ägg
2dl strösocker
Finrivet skal från 1 apelsin
0,75dl kakao
1,5dl potatismjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1dl mjölk
Kokosflingor

1:smält smöret
2:blanda samman smör, ägg, socker samt de rivna skalet.
3:blanda alla torra ingredienser, dvs kakao, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker & bakpulver.
4:blanda äggsmeten med de övriga, och tillsätt nu även mjölken
5:smörj formen med smör och kokosflingor
6:häll smeten som nu ska vara ganska lös informera och kör in i ugnen på 175 grader i cirka 30-35min






(Vill även tillägga att detta receptet är framgooglat av mig tidigare från en källa jag inte kommer ihåg just nu, och att dessa bilder är tagen med min mobilkamera, därav den dåliga kvalitén, och att de är plastfolie över kakan på andra och tredje bilden)

Likes

Comments


Passar på att slänga in några bilder på två olika varianter på efterrätter, och även en på två minipizzor. (Dessa är alltså gjorda i skolan under skoltid då jag går restaurang och livsmedelsprogrammet)





Likes

Comments


Vi startar med något enkelt, det ser kanske inte ut som den godaste kakan men var mycket god! 

Prova gärna göra de själv hemma! Kanske till och med ser godare ut hos er! 

Till sist får jag önska lycka till! laugh







 

Ingredienser: 

2 st ägg

2,5 dl strösocker

100 gram smält smör 

1,5 tsk vaniljsocker 

1 krm salt 

4 msk kakao 

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver 

 

200 gram hallon

 

Gör såhär:

1. Börja med att vispa äggen med sockret pösigt

2. Blanda de andra ingredienserna med äggen och sockret till en smet. 

3. Värm hallonen i en kastrull och häll i lite socker så de inte blir för surt. Smaka av. 

4. Portionera ut smeten i formarna och häll en klick hallon över. 

 

Tänk på: 

- Rumstepererade varor 

- Inte för mycket socker i hallonen, viktigt att smaka av 

- Inte för mycket smet i formarna (sväller upp) 

 

Lycka till! 

Likes

Comments

Hohoj! 

Allt bra med er!? Jag och Rebecca sitter på var sin sida av skype och prata lite om vad vi ska skriva om nu i första inlägget. Men jag bestämmer som vanligt!! ;) Haha nej men de jag ville säga med det här inlägget var de att jag och Rebecca ska börja blogg här ihop! Det ska handla mycket om matlagning och bakning! Jag/Vi hoppas ni gillar det och kanske till och med får lite inspiration!

Kram! 

Likes

Comments