things i like

Det är söndag och jag ligger fortfarande i sängen. Jag vaknade strax innan elva och tätt intill mig låg min katt och spann. Igår drack jag bubbel med mina vänner och somnade lullig. Därför är det så himla mysigt att bara ligga och dra sig i sängen, samtidigt som det stormar utanför lägenheten. Nu är jag kanske dramatisk, men träden ser ut att blåsa omkull, jag hör vinande susningar och ibland slår fönstret till. Men jag ligger säker under mitt duntäcke, med ena handen djupt begraven i Zeldas päls.

I alla fall, som rubriken lyder ska vi kolla på vad jag har sparat på Instagram. Inte svårare än så.

Harry Styles för @rollingstone – jag blir som fjorton igen när jag ser honom!!! När jag ser tatueringarna som fartyget och hjärtat kan jag liksom minnas när han skaffade dom pga var en tid då jag hade mycket bra koll på min kändiscrush. Åh.

En utställning på Moderna som jag är ledsen över att ha missat efter att jag såg postern till höger som @illustrated.doris delade på instagram. Tänkte köpa till hallen, men sen försvann den från webshoppen :(

Italienskt i form av arancini, alltså friterade risottobollar och en klassisk pizza med mozzarella och basilika. Så gott. Vill äta snarast. Båda bilderna är från mitt favoritmatkonto @food52

Älskar kakor. Planerar på att baka snart, kanske idag till och med? Sätta på sig pyjamasbyxor och baka känns som en söndagsaktivitet nämligen. Bilden på vänster är från @bakamedfrida, utgår alltid från hennes kakrecept faktiskt! Och till höger @food52.

Sparar sminkningar jag blir kär i från @iluvsarahii @kimkardashian

Gulliga alpackor och memes från @fuckjerry gör mig glad.

Snart kommer hösten. Jag vill fotografera murriga utomhusmiljöer och baka morotskaka . Så mycket snack om att baka att jag måste göra det typ nu? Okej bara två gånger, men jag har tänkt på det konstant sedan jag skrev om kakorna. Jag får helt enkelt avsluta inlägget här. Puss och kram, ha en mysig söndag hörrni.

Gillar

Kommentarer

världsfint

När jag var hemma hos mina föräldrar kollade jag bland gamla dagböcker och hittade den här lilla svarta från gymnasiet som jag skrev ihop med Maria. Det är mycket snack om framtid, spekulationer kring om killar är intresserade eller inte och att bli full. Jag var ändå sexton. Jag har försökt ta med sånt som inte är allt för brutalt för att finnas på internet förevigt.

Jag såg ut såhär och hade precis börjat ettan på Vasaskolan.

I oktober under mitt första år träffar jag min dåvarande pojkvän och vi var nästan ihop fram till studenten. Men innan det så hade jag världens crush på en annan kille, som visade sig ha känslor för mig med. När jag fick reda på det var det för sent. </3

I en månad funderade jag på om han gillade mig eller såg mig som en vän. Allt han gjorde blev dagboksmaterial, som när han kommenterade min profilbild på Facebook.

"Det är mörkt, men du ser att jag höjer på ögonbrynen för du gör samma gest. Kyss mig igen. Kyssarna betyder ju ändå inget. Vi är inget. Imorgon låtsas vi som om inget har hänt"

I dagboken fanns också gamla filmbiljetter, polaroidbilder och en gullig fotoremsa på mig som lågstadiekid.

(◕ᴥ◕)

Sparade sånt jag gillade, som att ha en analog Pinterest!

Första bråket mellan mig och mitt numera ex. Undra vad som hände? Minns så lite från mina tonår. Men man sparar väl inte dumma bråk i minnesbanken heller.

När man inte hade internet skrev man dagbok, listor och goalz man hade. Jag hade att starta blogg som mål and look at us now. Det är ju den här bloggen! Det bästa med att dela dagbok med någon annan är att man får veta deras hemligheter och att de kan lämna små gulliga meddelanden. Bakom en bild står det "Ninis, du e en jättebra vän!!". Men mer än så kan jag inte berätta, det vore ju faktiskt oetiskt. 

Nu har vi varit tillräckligt självutlämnande för ett blogginlägg. Vi hörs. 

Gillar

Kommentarer

A
Allt känns så annorlunda i Gävle. Jag flyttade först och nu finns inte många vänner kvar när jag återvänder. Det som en gång var självklart har spridit sig till Umeå, Melbourne och Stockholm.

B
Be my once in a lifetime strömmar ut ur hörlurarna. Jag är på tåget och tänker att allt har blivit bättre mellan oss. Det var inte dåligt innan, men stillastående. Som att vi satt i olika kupéer, ovetandes om varandras existens. Vi tog oss fortfarande fram. Bara inte ihop. Men sommaren är över nu. Vi går inte längre om varandra.

C
Cornelia och jag kollar på realityserier och äter smöriga toasts. Vissa saker förändras aldrig. Som vår kravlösa vänskap.

D
Dagböcker från högstadiet ligger utspridda på golvet. Bland sidorna finns killars fyllesms sparade förevigt och klagomål över matteprov, men också en önskan om att bli lycklig någon gång.

E
Eyelinern jag målar blir riktigt vass.

F
Furuvik är en nöjespark strax utanför Gävle. Här klappar jag och min brorsdotter getter och deras små killingar.

G
Gruppchatt startas av mina gamla klasskompisar från högstadiet som försöker anordna en reunion.

H
Hat finns inte kvar i mina blodådror. Allt som har kokat i mig tidigare har avdunstat. Jag rör mig obekymrat i staden.

I
Invit till en bokklubb trillar in på Messenger. Något som var ett löst samtal på en fest för längesedan blir verklighet.

J
Jobbintervjun jag var på innan jag åkte till mina föräldrar är det enda jag tänker på, som om jag vore förälskad.

K
Klistrar på lösögonfransar fastän jag inte ska göra något speciellt.

L
Lämnar två fina kaffekoppar från Rörstrand bakom mig som jag hittar på Erikshjälpen för 10 kronor styck!

M
Matrix. Kollar på kultfilmen som jag försökt mig på tidigare. Tänker att jag hade valt det blå pillret och skäms nästan för det.

N
Något bra händer mig.

O
Och något dåligt händer dig. Varför är det så?

P
Pappa och jag äter på Bastard Burgers och pratar om framtidsplaner.

Q
Q: Kan du redan på måndag?
A: Ja.

R
Reddit gör så att jag måste sova med lampan tänd. Jag läser nämligen om oförklarliga saker som hänt, inget allvarligt egentligen men det känns ändå lite kusligt.

S
Sursockrade Ahlgrens bilar svider skönt på tungan.

T
Tror inte jag klarar av att må illa längre.

U
Undanflykt att ta sig till sitt barndomshem. Alla lukter känns så snälla. Alla smaker är trygga. Den knarrande trappan känns bara nostalgisk. Det blir som en paus från den stora stygga världen.

V
Videosamtal med Bella kan aldrig hållas korta för vi har så mycket att prata om varje gång vi hörs av.

W
World Wide Web-frånvaron.

X
X Gon’ Give It To Ya på shuffle.

Y
Yrsel när jag hoppar av karusellen. Jag försöker göra sånt jag tycker är läskigt så jag hoppar på berg- och dalbanor samt snurriga attraktioner utan att tänka efter med förhoppningen att bli lite modigare efteråt.

Z
ZZzzZzzzzzZZZ...
Jag somnar innan 22 och vaknar redan vid 6 om morgnarna, trots att jag är ledig.

Å
Återvänder till Linköping. Efter en mellanlandning hos Mari i Stockholm där vi äter tryffelpasta och pratar om livet på en uteservering.

Ä
Älskar att komma hem till dig och vår katt.

Ö
Överväger att avsluta inlägget. Eller har bestämt mig. Det är ju ändå sista bokstaven i alfabetet. Hejdå!

Gillar

Kommentarer