dagbok

Jag har inte varit frånvarande mer än någon vecka på bloggen, men ändå blir det svårt, nästan framtvingat att skriva ihop några inledande rader. Jag hade kunnat ursäktat mig, rabblat upp anledningar och förklarat, men det gör jag så mycket ändå i mitt liv. Ska vi bara hoppa förbi den ointressanta delen och titta på mina mobilbilder istället? Jag tycker det.

Om dagarna jobbar jag, som ni säkert vet. Här är en fin, enkel och bekväm kontorsutstyrsel. Och om kvällarna lagar jag middag och fixar matlådor. Jag har bland annat gjort min första risotto nu. Tyckte den här lilla vinflaskan gjorde ett bra jobb, tips till er som söker efter ett bra vin till risotto.

Jag har förresten haft fransförlängningar i sommar. För att slippa måla fransarna själv liksom. Då har det räckt med att gå upp, eventuellt fixa till ögonbrynen och sedan är man klar. En ynnest om man pendlar och måste gå upp sviiiintidigt. Har däremot inte kvar mina längre eftersom jag gillar att gnugga mig i ögonen alldeles för mycket.

Var hemma i Gävle för ett tag sedan. Maria bjöd mig på middag på Basta. Och sedan tog vi en drink på Terrassen också. Snart åker hon iväg och det blir första gången i vår vänskap som vi inte kommer ses regelbundet. Trots att jag bott i Norrköping de senaste tre åren har vi ändå setts en gång per kvartal. Får bli telefondejter i framtiden.

Som vanligt har jag gosat med den här lilla fluffbollen. Hon tar upp hela mitt kameraalbum. Det märks att hon gillar oss så mycket nu för tiden. Så fort alarmet går om morgnarna måste hon lägga sig på antingen min eller Antons bröstkorg. Hon springer till ytterdörren så fort hon hör nycklarna i låset och vill vara i samma rum jämt. DET ÄR SÅ MYSIGT!

Ibland efter jobbet har jag hittat på något med mina vänner. När jag ändå är i samma stad osv. En dag drack vi drinkar på Trädgårn för där får man ha med hund.

En annan dag badade vi i Lillsjön. Jag vågade mig på lianen den här gången, trots att det inte fanns mycket schvung i mig så finns ändå mod.

Jag pendlar varje dag till Norrköping och det har gått bra hittills. Det är drygt att vänta bara. På att bussen ska komma, vänta på att pendeln ska åka osv. Men det är mysigt ändå, för jag hinner läsa så mycket. Just nu läser jag Pojken av Tova Gerge som är mycket bra.

Det var så himla härligt ljus häromdagen i köket. Men kunde inte undgå och störa mig på alla tomma krukor. :( Funderar på att införskaffa färsk basilika som jag hittade på Linköpings Trädgårdshandel. Tänk att bara knipsa av och kunna dekorera över pizza, eller slänga på en caprese.

När jag senast var ledig hade jag min storasyster på besök. Det var bara för några dagar sedan. Det var mysigt, men blev också intensivt som resulterade i bråk sista dagen. Men så är det ibland. Vi är ändå syskon liksom. Hennes dagar här spenderade vi med att upptäcka Linköping ihop. Här fikade vi på Simons rosteri och bageri.

Och så gjorde vi lyxiga frukostar. Som chocolate chip pancakes, avokadomackor och färska jordgubbar.

Lite hoppigt inlägg. Men så är det i min skalle för tillfället också. Har så mycket jag vill blogga om och samtidigt pågår en värmebölja och krishantering för min själ. Ska försöka ta mig ut och bada idag. Och sen vill jag ha lösgodis från Hemmakväll och kolla klart Stranger Things.

Gillar

Kommentarer

listor

10 saker jag tycker om:

– Färska jordgubbar med mjölk och socker
– Intima förfester
– Analoga fotoautomater
– Citatvänliga böcker
– Att åka på weekendresor
– Spelkvällar
– Att vara lilla skeden
– Att sminka mig länge utan att vara stressad
– Hur hjälpsam Anton är när jag mår dåligt
– Sleepovers med bästisar


9 saker jag tycker mindre om:

– Att vår katt dödar alla större växter vi har
– Ställa klockan på 05.30 och vara vaken vid 23 och försöka kalkylera hur många timmar sömn man kan lyckas få
– Hur ofta mitt pendeltåg blir inställt om morgnarna
– Att vara ensam när det inte är självvalt
– Att ha distansförhållande med sina bästisar
– Långa köer
– Antons kvällsskift
– Inställda planer
– När det är kallt på kontoret

8 bloggar jag läser:

Sandra Beijer
Elsa Billgren
Linnea Brännström
Flora Wiström
Prick
Malkri
Hej Regina
Pardon Moi

7 saker jag vill göra i framtiden:

– Flytta till Malmö
– Besöka New York
– Bli bättre på att våga mer
– Jobba som copywriter eller med något annat kreativt
– Bo nära min familj igen
– Ha ett längre projekt, kanske ihop med vänner
– Börja fota mer analogt

6 saker jag är rädd för:

– Döden
– Äckliga kryp
– Att bli lämnad
– Min oklara framtid
– Att någon av mina föräldrar skulle bli drabbad av Alzheimers
– Tsunamis

5 platser jag tycker om att vara på:

– Min systers lägenhet i Gävle
– Otres Beach i Kambodja
– Källaren hos mina svärföräldrar i Kivik
– Soffan hemma hos mina föräldrar
– Huset min äldsta vän Amanda växte upp i

4 ord som beskriver mig:

– Påhittig
– Omtänksam
– Impulsiv
– Överdriven

3 saker jag ser fram emot:

– Trots att jag inte vet vad som väntar är jag ändå pepp på vad framtiden har att erbjuda
– Att min syster kommer på söndag och hälsar på
– Lön

2 bra filmer:

– Eternal Sunshine of the Spotless Mind
– Call Me By Your Name

1 bra låt:

Only You - Theophilus London ft. Tame Impala som Josef har fått mig hooked på. Har haft på repeat och drömt mig bort till en intim rökig bar med stor discokula

Gillar

Kommentarer

resor

En helt vanlig tisdag vill jag spola tillbaka tiden till Portugal. Då jag var samlad med mina vänner och inte hade något inplanerat.

Det här var från en kväll då vi skulle köpa med oss mat till stranden. Medan vi väntade på några andra var vi i parken som låg intill vårt hostel och tog bilder.

Där strövade en tupp omkring. Kul grej.

Alltså mina vänner ändå. Riktiga finisar. <3

Vi var några styckna som beställde sushi. De som jobbade kunde inte engelska, men med tolkhjälp av en leveranskille och lite teckenspråk så lyckades vi få vad vi ville ha. Men först behövde vi vänta i någon halvtimme. Då satt vi på trappstegen och drack öl.

Och cider!

När vi fick maten gick vi till stranden och åt. Jag och Friki delade på det här.

Sedan snackade vi minnen och såg solen gå ner. Oerhört bra kväll.

  • resor

Gillar

Kommentarer