​En bra start på denna lugna dagen. Kollade nya Beck-filmen och följde upp med en brakfrukost.

Som jag redan berättat så vaknar jag ju alltid tidigt. Och när jag vaknar mycket tidigare än alla andra jag känner så måste jag ju underhålla mig med något. Vanligtvis blir det en morgonpromenad, men idag var vädret alldeles för dåligt och därför så la jag mig i soffan och kollade på den nya Beck istället. Jag älskar verkligen Beck och är riktigt ledsen över att de har skrivit ut Gunvald, eftersom jag tycker han gör en stor del av filmerna!

Jag följde iaf upp detta med en rejäl frukost med lite mer kolhydrater än jag brukar trycka i mig…. Bacon, kokt ägg och ett äpple (försöker att inte äta för mycket frukt eftersom det höjer blodsockret, men idag var en sådan dag…) med lite kanel och mandelsmör faktiskt. Riktigt härligt, nu känner jag att jag orkar med resten av dagen! Lär väl bli något inlägg senare när jag orkat sätta mig in i dagens nyheter och annat!

//Stone age man

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har alltid varit ett stort fan av alla människors lika värde. Och därför är det väl inte jätte svårt att lista ut att jag inte är jätte positiv till SDs politik…

Jag satt igår och kollade på Skavlan. Jag gillar honom, tycker han är bra på det han gör och har ofta ett underhållande program. Och igår var ju, som många av er vet, Jimmie Åkesson gäst.

Jimmie är ganska slipad i sådana sammanhang, en relativt bra politiker (även om jag inte sympatiserar med hans politik på någon punkt förmodligen). Men här gick han lite i Skavlans fälla och intervjun blev ur min synvinkel riktigt bra!

Åkesson sa enligt mig mycket dumt (många åsikter som jag inte gillar) och det tycker jag alltid han gör. Det absolut dummaste igår (förutom när han avslöjade ett sms där han skrev "give them hell") tycker jag var när Skavlan berättade att Jonas Åkerlund, vice partiledare har sagt: "slänga ut ungefär en halv miljon av de mest uppenbara och värsta parasiterna". Då förklarade Jimmie att varken han eller Jonas själv står bakom detta. Han tyckte också att Jonas hade förklarat bra att han var ledsen för det och att han inte stod bakom det…

Då säger jag nu att jag tycker att du, Jimmie Åkesson är dum i huvudet och ett rasistsvin… Och om det är någon nu som tar illa upp av detta och inte tycker att det var lämpligt att jag skrev det så ber jag om ursäkt, jag är väldigt ledsen över detta och jag var arg när jag skrev de förra raderna så jag kan inte stå bakom eller ta ansvar för det… (Och jag hoppas att alla förstår att jag inte menade det jag skrev i detta stycket utan jag använde, enligt mig solklar ironi för att förklara hur dumt Åkessons resonemang var…)

//Stone age man 

Likes

Comments

Jag har alltid haft en (enligt mig själv) bra dygnsrytm. Vaknar tidigt på morgonen och går och lägger mig i någorlunda vettig tid. Men nu har jag tagit det till en ny nivå....

Idag vaknade jag 05.30, ungefär en halvtimme senare än jag brukar göra i veckorna. Brukar nu gå och lägga mig mellan nio och halv tio när jag ska upp och träna dagen efter. Sedan vaknar jag runt 5, lagar mat för dagen och sedan tränar runt klockan sex. Och detta har jag byggt som rutin att jag gör varje vardag. Tror jag måste bygga sådana rutiner för att göra det över huvudtaget, jag är lite fyrkantig och gillar saker jag är van vid...

Gick en lång runda vid havet direkt när jag vaknade idag. Tycker att det brukar vara skönt att ta en morgonpromenad på lördagarna. Ger lite motion, är inte jobbigt utan riktigt skönt..!

//Stone age man

Likes

Comments

Äntligen, till och med Aftonbladet har börjat fatta galoppen och lägger inte bara ut nyheter som gynnar de stora läkemedelsföretagen...

Om vi börjar bli lite ledsna och känna att livet inte är riktigt som vi vill så får vi diagnosen depression och ska genast medicinera. Detta gäller naturligtvis inte bara depression utan massa andra saker också. Och de enda som gynnas är redan rika ägare av läkemedelsföretag. Visst kan man säkert få nån liten positiv effekt precis när man tar medicinen, men på lång sikt (tror jag) gör de större skada än nytta. Skulle istället tycka att man ska ta itu med problemen, prata om dom och kanske till och med träna bort problemen som aftonbladet nu rekommenderar!

Ta inte detta fel, det finns depressioner eller hälsotillstånd som man kanske måste medicinera, men många gånger är vi lite för snabba att medicinera, när vi lika gärna kunde fixa det själva genom rätt träning, bra kost, tillräckligt med sömn och mycket mindre stress! På stenåldern fanns ju inga mediciner, men ofta mådde man bra ändå...

//Stone age man

Likes

Comments

​Nu har jag varit sjuk i nästan en vecka, men börjar bli bättre. Under denna tiden har jag naturligtvis inte kunnat träna och jag har ätit för mycket frukt som höjer blodsockret. Men jag har fått tid att fundera ut en ny strategi.

Jag brukar alltid träna på morgonen eftersom jag har mest tid då och dessutom är väldigt morgonpigg. Men ibland på morgonen kan jag vakna och känna att jag inte har någon ork alls. Och här kommer förändringen in. Tidigare var jag väldigt hård med att jag även dessa morgonar måste träna, men från och med nu så ska jag låta mig själv att vila vissa dagar.

Dock har jag ju ett stenålderstänk när det gäller träning och kost. Och utifrån det tänket så är min träning på morgonen "jakt". Det ska vara som att jag under den tiden jagar maten jag ska äta under dagen. Och om jag struntar i att "jaga" på morgonen så kan jag ju inte ha så mycket mat att äta under dagen! Så då blir det fasta dessa dagar istället!

//Stone age man

Likes

Comments

Vilken modefluga det har blivit med alla dessa powersmoothies, kvarg och annan skit...

"Hur kan du säga att det är skit, det funkar ju för mig...", så tänker nog flera av ​er nu.. Men faktum är att de din kropp kanske inte mår så bra av det. Du kanske inte märker det nu (eller du kanske märker det nu men inte tänker på att kosten är felet), du kanske inte märker det imorgon, men du kommer förmodligen märka det så småningom..

Jag har också gått ner massa i vikt med hjälp av kvarg, proteinpulver och smoothies. En kortsiktig effekt och den höll inte särskilt länge. Dessutom fick jag nästan direkt känna på massa dåliga effekter med det hela. Bland annat massa finnar både i ansiktet och över resten av kroppen, jag fick inte kontakt med mina nedre inre-magmuskler och mådde allmänt dåligt i mage och hela kroppen egentligen.

Så numera äter jag ingen sån skit längre utan håller mig till riktig mat. Kan sträcka mig till en tallrik chiagröt nån gång i veckan. Mest för att man får fuska då och då, och chiagröt är förbannat gott!

//Stone age man 

Likes

Comments

Ja vi kanske borde gå ifrån att kalla oss kristna? Vi kanske borde ta avstånd från alla religioner? Religioner är ju faktiskt i mångt och mycket det som ställer till problem i världen. Inte minst de sexövergrepp vi kan läsa om i aftonbladet just nu.(http://story.aftonbladet.se/overgreppenikyrkan#section-1)

Kanske är det dags att vi alla börjar tro på den enda vettiga teorin om hur vi kom till. Evolutionsteorin känns ju mer vettig än att Adam och Eva, en orm och en gud som skapade en hel värld? Vad hade de som kom den historien rökt för svampar egentligen? Vilket för övrigt forskare verkar tro att man gjorde på stenåldern också (en del jag inte försvarar med stenålderskost).

Men tillbaka till prästen i aftonbladet. Han har alltså förstört senare tonåren, den kanske roligaste tiden i livet för denna tjej genom att utnyttja henne när hon sökt sig till kyrkan (vilket enligt mig tyder på att man redan innan är lite mindre stark i sig själv om man behöver hjälp från en fantasifarbror). Och nu ska han få fortsätta vara präst.. Fortsätta vara stöd för mindre starka.. Och när man utredde detta så väljer man att inte en prata med de berörda med förklaringen: "Vi ville skydda dem från att riva upp gamla sår"…? Uppenbarligen röker man svampar där också…

Biskop Sven-Bernhard Fast det är nog dags att avgå! Du är inte utvald… Du är korkad…!

//Stone age man

Likes

Comments

Jag hittade en teori som också är en stenåldersteori, eller kanske till och med ännu äldre egentligen. Den gick ut på att man skulle äta allt rått, kött, fisk, ägg, kyckling. Och ivrig på att hitta rätt som man är så gjorde jag naturligtvis research.

Googlar man rått kött eller råa ägg osv så är det ingen vacker läsning. Skulle jag tro allt jag läste där så skulle jag formligen dö om jag kollade åt någonting rått… Fast det är klart, hade man trott på alla kostråd man fått hade man nog vägt mer än mina 76 kilo (11 kg mer än när jag tränade som mest för 5-6 år sedan..).

Jag har iaf testat rått nötkött, lite rå fisk och råa ägg dricker jag ganska ofta. Och mår jag sämre? Har jag dött? Nej, jag mår mycket bättre än när jag åt det som jag blivit rekommenderad under hela min uppväxt, pasta, ris och bara en liten mängd protein och fett, för det var ju livsfarligt….

Med detta sagt vill jag inte uppmana någon att äta rått. Det finns naturligtvis risker med det också. Så gör noggrann research, överväg det noga innan du bestämmer dig för att testa. För du kan fortfarande bli väldigt sjuk och då kan du inte säga att du läste det här och skylla på det, utan du är själv ansvarig för allt du stoppar i dig…

//Stone age man

Likes

Comments

Bara igår dog mellan fem och sju tusen barn av svält, samtidigt hade vi i Sverige mage att klaga över att svenska akademin tar bort ordet negerboll från ordlistan….

Det har alltså gått så långt att dessa konservativa (ska jag säga som vill tillbaka i stenåldern när det gäller kost och träning, men jag tycker vi kan ta de bitarna vi behöver från forntiden, resten får vi glömma och inse att det finns bättre alternativ) politiska tankarna tycker att vi ska bry oss mer om vad en chokladboll heter i Skåne än alla de barn som svälter varje timme. Skrämmande utveckling….

Jag tror aldrig man ens hade kommit på tanken att kalla det "negerboll" på stenåldern, men och andra sidan fanns ju inte choklad då heller… Vi kanske ska sluta med "chokladbollen/negerbollen/delicatobollen/kalla den vafan ni vill bollen" helt? Jag äter det ju inte längre iaf, förutom vid väldigt noga utvalda tillfällen. Och jag mår mycket bättre…!

//Stone age man

Likes

Comments

Nu tänkte jag dra igång en blogg angående mitt nya liv. Jag har levt som skit och behandlat min kropp som en trasa genom att äta massa godis, dricka massa läsk och dessutom konsumera alkohol i extrema mängder i princip varje helg de senaste åren…

Jag kunde sagt att jag fått nån uppenbarelse eller liknande för att dra mer intresse till bloggen. Men nej, jag har bara läst mycket, testat lite olika saker och tyckte nu det var dags att bege sig på en resa långt bak i tiden när det gäller träning och kost.

Följ gärna min resa mot ett bättre liv här, ni kommer få höra lite bittra tankar och massa annan skit också! Men fokus kommer ligga i mitt "stenålderstänk"..

Hare fiint!
//Stone age man

Likes

Comments