Hej alla fina människor!
Jag har inte skrivit på ett tag då det har varit full rulle! Jag har börjat att praktisera på en skola med 1:or och 2:or samt förskoleklass och jag trivs jättebra med det, barnen är så fina och jag har så fina arbetskamrater! Jag pysslade med barnen och gjorde ljuslyktor med dom, de fick göra en varsin (bilden med fyra glasburkar) Nu har ju snön kommit också och barnen är så glada över det, en del ville ju direkt ut och göra snögubbar!
⛄️❄️
Barnen har ritat fina täckningar till mig och så fort jag kommer på morgnarna så får jag en kram av dom, de visar så mycket kärlek och glädje och ärlighet, de e verkligen små stjärnor!
⭐️
Nästa vecka ska jag få sjunga med barnen, ha en liten musik stund!
🎼

I helgen åkte jag och mamma och pappa till en julmarknad och det var så fint och mysigt där, vi köpte mat och lite julklappar!
🎁

Kram och kärlek till er alla!
💕🏳️‍🌈

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har mött personer som frågat: "Varför gör du inte en könskorrigering så du blir man? Då kan du ju få tjejer och inte få hat som homosexuell, för då är du ju liksom "gömd" och kan va med tjejer utan att vara tjej själv"

Men saken är ju den att jag är trygg och gillar mitt könsorgan. Jag känner inte att jag vill ha ett manligt könsorgan dock kan jag känna att jag vill klä mig lite mer maskulint ibland och ibland feminint men det kallas för genderfluid så ja, jag är genderfluid homosexuell person. De som är transsexuella gör vissa korrigeringar för att efterlikna de motsatta könet än vad de är född som, en del går inte hela vägen och med det menar jag, byter könsorgan men tar hormon tabletter som gör att de får ett manligt eller kvinnligt utseende, beroende på vad de då byter till, de kan också ändra rösten och de som vill bli en man äter hormontabletter som gör att rösten blir ljusare och tvärtom för kvinnor. Det finns en tv - serie på SVTplay som handlar om transsexuella tjejer som heter Tjejer som oss https://www.svt.se/tjejer-som-oss/

Det är skillnad på transsexuell och homosexuell bara så ni vet.

Kram och kärlek till er alla! 💕🏳️‍🌈

Likes

Comments

”Jag är precis som du men ändå alldeles olik.
Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad.
När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.
Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.
Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen.
Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen.
Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tvskärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.
Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig.
Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.

För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.
Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.
Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med.
Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.

Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.
Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.
Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.
Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem?
Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.
Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer.
Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.
När du känner att du inte orkar vara förstående längre- gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera. Det måste du låta oss få. Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv!”

OBS: Jag hittade texten på Google men kan relatera till den då jag har ADHD! DS

Likes

Comments

En person sa till mig en gång: ”Du vet väl vad bibeln säger? Att det ska vara man & kvinna och du ska inte ligga med en kvinna som du ligger med en man och du hamnar i helvetet om du väljer att bryta mot de Jesus säger!” Mitt svar till personen som sa detta till mig är: Det är lite svårt att ligga med en kvinna som du ligger med en man då de ser olika ut där nere och om Jesus hade levt och vandrat vid oss år 2017 så hade han säkerligen accepterat HBTQ+ - människor! Bibeln skrevs för flera 1000 år sedan! Homofobi är något jag aldrig kommer stå bakom!
#fuckhomofobi #stoltlesbisk🏳️‍🌈 #homosexuell

Likes

Comments

Igår var jag på Champions of rock I Karlskrona och det var hur bra som helst! Peter Johansson var otroligt bra och så var det en engelsk kvinna som sjöng fantastiskt bra också!

Vi satt ganska långt fram så vi såg väldigt bra också, de spelade Queen låtar och när de körde We will rock you så stod hela arenan och klappade i takt till musiken!
👏🏾

Ola Salo var med också och han var duktig han hade en bra röst och han kunde verkligen visa känslor på scenen!
🙌🏾

Nu sitter jag i soffan hemma hos brorsan och vi ska snart hjälpa honom att få upp lite hyllor och lådor då han är nyinflyttad i lägenheten!
👌🏾

Hoppas att alla får en bra dag!
🙏🏽

Kram och kärlek till er alla!
💕🏳️‍🌈

Likes

Comments

Hej allihopa!
Hoppas ni mår bra! Jag tänkte berätta lite om hur jag hade det i skolan då jag är homosexuell. Det gick massa rykten om att jag var kär i en tjej som jag hängde mycket med och så fort jag sa att någon tjej var vacker så trodde folk automatiskt att jag var intresserad i personen MEN låt mig göra detta tydligt för er: BARA FÖR ATT MAN TYCKER ATT EN TJEJ ÄR SNYGG/VACKER/SEXIG ELLER SÖT SÅ BETYDER DET INTE ATT MAN AUTOMATISKT ÄR INTRESSERAD ELLER KÄR I PERSONEN!

Rykten sprids av personer som inte har tillräckligt med fakta om sanningen, man ska inte ta åt sig och tro mig, jag vet att det kan vara svårt men man måste försöka, om de inte är sant varför ska man då bry sig?

Nu är det ju så att jag har gått & blivit kär i en heterosexuell tjej och folk frågar: ”Hur kan du bli det?” ”Du är ju homosexuell och borde bli kär i homosexuella tjejer”
Men alltså man vet ju inte om personen är heterosexuell eller homosexuell... Och man blir ju kär för att man har känslor som man inte kan styra över, jag kan ju inte styra över vem jag ska bli kär i lixom JUST SO YOU KNOW!

Godnatt och sov gott!

Kram och kärlek till er alla!
💕🏳️‍🌈

Likes

Comments

Hej!
Låt oss prata om PRONOMEN & KÖNSROLLER!

Vårt samhälle är binärt (bi betyder 2) och det är könsnormativt (Kvinna/Man).
När en person föds så blir personen tilldelad ett kön, alltså om du föds med en vagina så blir du tilldelad könsidentiteten flicka BARA baserad på ditt fysiska kön och om du föds med en penis så blir du tilldelad könsidentiteten pojke samma där, BARA baserad på ditt fysiska kön! Du blir också juridiskt inskriven som man i folkbokföringen om du föds med en penis och som en kvinna om du föds med en vagina.

CIS - person = Du föds med ett kön och växer upp med det och trivs med det & trivs även med ditt pronomen. CIS - man är alltså en man som har fötts med en penis och blivit tilldelad könsidentiteten man och trivs med det och samma sak med en CIS - kvinna, hon har då fötts med en vagina och blivit tilldelad könsidentiteten kvinna och trivs med det.
BINÄR TRANSPERSON = Man eller kvinna men är inte tilldelad den könsidentiteten vid födseln.

KÖNSROLLER:
Könsroller är kopplade till ett specifikt kön - man/kvinna. Är du man så förväntas du ha manliga skor/kläder du bör också gå manligt och bete dig manligt, du ska inte gråta eller visa dej svag! Om du sminkar dig som man då är du bög... Bara för att du är man och feminin av dej så är du INTE bög!

Om du är kvinna så ska du klä dej kvinnligt och använda kvinnliga skor och vara allmänt feminin, du är kvinna så du sminkar ju dig och om du inte gör de så är de kanske för att du är lesbisk... Bara för att du är maskulin av dig betyder det INTE att du är lesbisk!

Kram & kärlek till er alla
💕🏳️‍🌈

Likes

Comments

Idag åkte jag till Eskilstuna och tanken var att jag skulle filma lite men de blev mest foto. Träffade lite vänner & så åkte jag och överraskade en efterlängtad pedagog som jobbat i vår församling i kyrkan. Sen gick jag & några vänner till McDonalds och mötte en väldigt snäll tjej som heter Jessica 😊

Jag fick en ny människa i mitt liv också som heter Sofie, mycket trevlig!
😊 Jag & mina vänner skulle bowla men det var fullt på bowlingen...

Nu sitter jag här hemma och fixar inför min föreläsning om HBTQ+ (LGBTQ) som jag ska få hålla i en gammal skola jag har gått på!
🙌🏾

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Massa kärlek och kramar till er!
💕🏳️‍🌈

Likes

Comments

Idag var jag & badade med några vänner i Eskilstuna, det var roligt och en av mina vänner var så modig som gick dit & badade trots att han har ärr på kroppen och inte gillar att vara på djupt vatten men vet ni? HAN KLARADE DET!! 🙌🏾
Jag är så stolt över honom!
👏🏾

När jag kom hem så fotade en vän mig och det var roligt att få vara ”modell” för några minuter!
📸
Just nu sitter jag och en vän och lyssnar på Disney låtar, mycket trevligt!
I morgon ska jag fortsätta med min PowerPoint angående min föreläsning om HBTQ+ (LGBTQ)

Hoppas att alla har haft en bra dag!
❤️

Kram & kärlek till er alla
💕🏳️🌈

Likes

Comments

Hej allihopa!

Jag heter Carolina och jag är 22 år gammal och pluggar på komvux barnskötarlinje. Jag älskar musik och jag spelar piano, saxofon, gitarr och så sjunger jag. Jag har en lillebror och jag är adopterad ifrån Bulgarien. Jag har ADHD och som ni säkert redan förstår så är jag homosexuell!

Jag har märkt att man inte prata så mycket om HBTQ+ (LGBT) i skolan och jag tycker det är riktigt tråkigt så jag har börjat arbeta med en föreläsning som jag skälv skapat, den heter: Stolt lesbisk Den är riktad till ungdomar i skolan men lärare kan nog också lära sig om detta då det är många sexualkunskapslärare och andra lärare som inte har så mycket kunskap om HBTQ+ (LGBT). Jag ser verkligen fram emot att få komma ut i skolor och få föreläsa om detta, det är så viktigt att prata om. När jag var 16 år så började jag fundera lite på vilken läggning jag hade då jag visste att det fanns olika sexuella läggningar men inte vad man skulle kalla sin läggning om man kunde attraheras av både kvinnor och män eller om man bara attraherades det motsatta könet eller om det var så att man var attraherad av samma kön som man själv hade.

Jag hörde order transsexuell för bara något år sedan och jag är 22 år gammal, så ni kan nog förstå att jag inte har hört mycket alls om HBTQ+ (LGBT) i skolan.

Likes

Comments

Instagram@stoltlesbisk

Instagram@stoltlesbisk