Västkusten bra - men Stockholm bäst.

Det kanske är att ta i att säga äntligen ska jag åka hem. Jag är ju trots allt ett stort fan av det jag brukar kalla för Sveriges framsida - Göteborg. Men jag är en obotligt hemmakär person. När jag är på vift saknar jag min lägenhet, doften av hemma och närheten till mina bekvämlighetszoner.

Jag tror att det hade varit annorlunda om jag hade ett permanent boende i en annan stad. Jag hade känt mig trygg sålänge allamina tillhörigheter hade bildat mig ett hem, oavsett om det var på landet eller i en pulserande huvudstad.

Time for lunch. En quick fix, på tåget.

Arbetsveckan börjar för min del imorgon, söndag. Det är så oerhört mycket som ska göras allt från bokföring till att bygga butik och den magiska dagen imorgon äroerhört viktig då veckan behöver en extra dag.

Men vet ni?
Jag är så himla glad!

Jag har äntligen hittat drömkronan till butiken efter mycket letande och många besök i butikerna. Jag var ute efter en korg under kristallkronan, inte en med droppform, och äntligen, hittade jag drömmen.

Den ska vara i butiken och måttet är som gjort för lokalen med sina 1,10 m krona.

Nu väntar denna på lagret för att förflyttas till butikslokalen. Love is in the air!

Hoppas att ni alla får en magisk lördag och att den ger er mycket kärlek och fina stunder. Det är ju trots allt det helgen handlar om; att ta tillvara på det man missar under all stress på veckodagarna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blir herr D lite äldre, för det är nämligen hans födelsedag. Vi startade morgonen med skönsång, eller rättare sagt, jag, startade dagen så.

Han höll för öronen medan jag sjöng för glatta livet, och jag kan förstå honom lite. Det nästan skar sig i mina egna öron när jag tog till tonen, och jag vet, jag är ingen sångare. Tyvärr.

Däremot har jag alltid problem när det är dags att köpa present åt honom. Han har ju allt, och köper direkt det han behöver, så mitt mission i år blev att sikta in mig på det gulliga. Varav en megastor nalle blev presenten.

Jag tänkte att det får bli en liten maskot när jag inte är här, och det vetyder ju att jag är här fastän jag inte är hos honom varje dag.

Tårta på sängen är dock inget för "oss" så det får vi styra upp mot eftermiddagen. Skulle jag servera kaffe och tårta på sängen, skulle jag med sannolikhet spilla ut kaffet över honom, kladda ner täcket med grädde, eller bränna upp sovrummet med födelsedagsljuset.

Så utan morgonfika i sängen är det nu dags att fira dageb där D ska få bestämma varje steg vi tar ubder dagen. Det är kärlek för mig att överlåta kontrollbehovet som jag har.. Och, lite stort.

Likes

Comments

Efter en avkopplande måndag och tisdag är det nu dags att bege sig in i det som kallas verkligeheten igen. Mycket arbete väntar, och med stor tacksamhet till den vila som senaste dygnet bjudit på kommer varje tangentslag på datorn kännas mycket lättare.

Jag är ju egentligen inte en så pass rofylld person som klarar av flera timmars "lugn&ro" utan att blanda in arbete, men på denna Spa-vistelse gav jag mig fan på att motbevisa detta. Och, jag klarade det med bravur.

Det som återstår för mig denna vecka planeringsmässig är att fortsätta arbetet som jag lämnade bakom mig igår när jag checkade in. Dock så kommer jag att göra detta från datorn då resten av veckan blir hemma från D's hem.

Eftersom att jag brinner för att recensera nya platser kommer självklart mer utförliga tankar om SanktJörgen's resort på bloggen i veckan. Men utan att avslöja för mycket redan nu kan jag i "hemlighet" avslöja att det var 100% värt att lämna datorn stängd och mailen oöppnad under vistelsen.

Likes

Comments

Risken är nog stor att jag gör många måndagströtta läsare lite extra ledsna just nu, men det spelar ingen roll, för min kväll har varit royal. På alla plan.

Ingredienserna har varit ljuvliga sedan vi checkade in på SanktJörgen och varje räknad minut har andats det jag behöver just nu för att ladda batterierna; vardagslyx och tid med vännen Diana utan några egentliga måsten. Känslan av att bara vara är oslagbar.

När vi kom fram var vi så oerhört trötta efter dagens alla business meetings att både knopp och fötter värkte ikapp som jag nämnde innan. Det är såklart det mest perfekta att kunna luta sig tillbaka i varsin svit och bara vara, men vi tog efter en timmes vila reda på denna resorts SPA.

På med badrocken och ner till SPA-avdelningen och insupa allt från doft till atmosfär.

Som på de flesta bättre resorts är sällan köket en besvikelse. I detta fall var det inte annorlunda än det brukar, och det förstår ni säkert när ni ser bilderna på vår meny.

Förrätt: Biff med kapris
Varmrätt: Torsk
Dessert: Choklad med hallon

Imorgon innan lunch är det en skön massage som väntar, men as written är det sängen som ropar.

Jag kommer självklart att recensera hels denna vistelse i ett separat inlägg senare i veckan. Men det först när jag fått uppleva hela konceptet som jag sett framemot.

God natt bästa Du

Likes

Comments

Vilken start på dagendet blev.
Efter tre timmars sömn skuttade jag upp ur sängen för att möta Diana på Centralstationen i Stockholm.

Denna måndag har varit ett fullspäckat schema med kundmöten för mig och Diana, och tro mig när jag säger att det känns i varje ben i kroppen. Det är, såklart, bland det bästa som finns att träffa nya och gamla kunder, men med full fart framåt från 06 på morgonen till eftermiddagen så känns det i systemet.


Jag och Diana har promenerat runt i Göteborg och med oss två i rodret så blir det sällan som planerat. Vi har gått fel, hoppat in på fel tvärgator, och återigen gått fel.


Det bästa med att inte veta var man ska gå är att man hittar små guldkorn runt hörnen. Denna gång landade det på ett urmysigt cafe som ligger i Haga. Ljuvliga bakverk och uteserveringen var som tagen ur en saga. Med svarta "korgstolar" och skrivbord som bord skrek hela uteserveringen chaby chick men med en modern betoning.


Mellan pauserna landade vi även på en lunchrestaurang med vedugnsbakade hälsopizzor. Kändes inte så nyttigt dock, men när det smakar himelskt så är det inte viktigt att räkna kalorier. Vi har ju trots allt promenerat mer än vanligt under dagen.

Och, självklart har vi många härliga och roliga affärer med kunder i bagaget också. Men eftersom att detta är en blogg av mer personlig karaktär och inte business så överlämnar jag det åt varumärket att sprida nyheterna framöver.


Efter långa dagar är man värd SPA och relax.
Det ska jag och Diana ta tillvara på ikväll, innan nästa dag äger rum med business i sikte. Detta sker på detta SPA och hotell och jag lovar att vi ska njuta och mer information om denna fantastiska anläggning uppdaterar jag inom kort. Såklart.

Likes

Comments

Fredagsblommorna är på plats.
Fredagskänslan har landat.

Efter en hektisk vecka har äntligen alla pusselbitar fallit på plats, och jag kan äntligen insupa en känsla av helg. Kanske inte fulltaligt ledig, men åtminstone inte på en nivå där det är fullt ös från morgon till kväll.

Igår hände något fantastiskt som jag länge funderat på, hoppats på och hjärtligt längtat efter. Jag skrev nämligen kontrakt på en butikslokal för mitt varumärke, så nu händer det; Jag blir med butik för varumärket.

Hösten betyder många to-do, mycket planeringar, och även ett hemligt projekt som kommer att presenteras inom kort. Ett lite avvikande projekt, men som kommer skapa en mycket hög känsla av "must-have"

Att skapa projekt är enkelt.
Att ro dem i land är inte lika enkelt.
Men, jag lever ju efter mottot att allt är möjligt. Så, nu satsar vi på en höst med många järn i elden, och med underbara kärleksfulla vibbar.

Precis som jag vill ha det.

Likes

Comments

För några veckor sedan fick jag en idé efter att jag bläddrat i ett interior magazine.
Jag har alltid haft vitt hemma, med detaljer i svart, men det behövdes en förändrig och plötsligt fick jag se ett hem med blåa väggar där en byrå var i samma kulör.

Eftersom att jag föll för det blåa konceptet så slutade det med att jag stod med en roller i ena handen efter några timmar. Mina vänner som känner mig vet att jag sällan väntar på resultat när jag fått en idé. Det som kom som en plötslig tanke, skulle helst ha hänt igår. Så blev det även denna gång. 

Jag ville inte vänta på mitt nya, blåa hem.Resultatet blev ett blått hem och jag trivs med färgen så hjärtligt. Den känns välkomnande och jag lyckades bryta mig bort från det jag vanligtvis har svårt för - förändringar. Blått är flott sägs det, och det fantastiska är att speglarna som lanseras i höst verkligen "gjorde sig" bra till den blåa kulören.

Som ni ser så är projektet inte färdigt ännu.
Det ska målas ytterligare ett lager, och listerna ska lackas vita.

Men jag tänkte; Det kan vänta några veckor. 
Jag har ju iallafall fått färgen på plats, och det är just nu det viktigaste. Finliret får ligga som projekt i september.

Blått är flott - och jag verkligen älskar mitt "nya hem"

Likes

Comments

Jag vill börja detta inlägg med viktiga ord "ADD A LITTLE CONFETTI TO EACH DAY"

För visst är det så, utan att hitta lyckliga stunder i livet, så blir ens vardag lätt grå och mulen. Man går i ett töcken av att vara nöjd, fastän det finns så mycket mer att göra, och man glömmer bort sig själv efter vägen.

Det finns tuffa stunder i livet, många gånger när man stampar sig halt på samma plats - både känslomässigt och praktiskt. Man kommer inte vidare. Tanken är inte i symbios med benen och vetskapen om vad som är viktigt paralyserar förmågan att gå vidare. Man vill, men kan inte.

Jag blev förvånad när jag talade med en vän för några veckor sedan som berättade detta fenomen. Att vara aktivt levande men med en vägran att fortsätta framåt trots att målet är nåbart. Detta är för mig lite av en skrämmande mental låsning.Jag, personligen, känner mig som en av de lyckliga filurerna på vår planet. Skapandet av den jag är och det jag har i mitt liv är ingen slump, det är en del som vuxit fram. Insikter och hjärtliga människor i min omgivning.
Jag har en hel kokbok med framgångsrecept med både vänskapsrelationer, företagande och en livskamrat som är unik på alla sätt. Men det handlar om att låta lyckokakans recept gräddas till en fullständig ätbar kaka. Jag slänger inte en halvfärdig smet för att det saknas ingredienser utan ser till att införskaffa dessa så att det blir en fullständig jackpot i slutändan. Både när det kommer till vänskap och företagande.
Målbild - tillverkning - resultat


VÄNSKAP OCH PARTNER:
Ta hand om dina vänner. Fina vänner växer inte på träd.
Det är inte fel att välja äpplen med omsorg, men man ska inte glömma de som även ligger på marken. Det finns många guldkorn som man ofta inte ser för att man siktar in sig på det som är enligt mallen "normalt"


* Gå den extra milen för den vid din sida, som du vet att denna hade gått för dig
* Var ärlig - Fastän ärlighet kan gör ont ibland
* Våga säga nej när du inte har möjlighet att hjälpa till med det som frågas om
* Tala till din vän, inte om din vän
* Var inte rädd på att anförtro dig till en vän. En vän kan bevara en hemlighet
* Hör av dig till din vän om än du har en livskamrat vid din sida. Kärlek till en vän ska behandlas med värdighet
* Våga ta kritik - du är inte perfekt och behöver också vägledning
* Ge energi - ta den inte! Samma gäller i det du får. Våga säga till om du tycker att du träffar en energitjuv
* Ha roligt (!) - skratta (!) - gråt (!)

Var med andra ord den vän/ partner du själv vill vara.

GE INTE UPP DINA MÅL:
När livet ibland spelar ett spratt och testar dig - Ge inte upp!
Se till att avsluta det du påbörjat, för den vision du hade (har) i din målbild är fortfarande en vision trots att du inte slutförde det. Gå den extra milen för den sista ingrediensen och se till att få "pokalen"
Inga mål är obetydliga om det är det mål du affirmerat.

Rom byggdes inte på fem dagar.

Så, med detta inlägg vill jag ösa stora skopor med kärlek till alla som finns i min närhet. Människor som hjälper mig att skapa magi flera gånger om dagen i både tankar och själ. Men, även till mig själv som har skaffat mig insikt hur jag vill att mitt liv ska vara, och även vem som får vara en del av det. 

Kärlek till just Dig - idag!


Likes

Comments

Äntligen har jag hittat tillbaka till min älskade blogg.
Det beror främst på att jag under tiden som varit förstått innebörden av att prioritera vad som är viktigt, och hur man ska hantera olika "fack" i livet.

För många år sedan, innan jag blev egen företagare, var min styrka att arbeta efter metoden "to-do-lists"
Den magiska metoden föll mellan stolarna under 2015, och även 2016, men nu har jag hittat tillbaka till mitt sätt att arbeta på, både i det privata och i affärslivet. Jag kommer att göra ett inlägg om detta framöver, men nu tänkte jag fokusera på kärleken. Nämligen Marlenes och Martins bröllopsfest som gick av stapeln igår.


Kärlekens dag hos Herr & Fru Jikita

Igår var det dags att hylla kärleksparet, det nygifta paret under en tillställning hos dem.
Det kanske låter märkligt att jag inte hänvisar till ett bröllop, men jag var inte bjuden på själva vigseln. Det var inte några vänner, utan det var planerat att det skulle vara en familjevigsel där endast barn och familjemedlemmar var på plats. Men, på festen var jag såklart (!) bjuden på - och den ägde som sagt rum igår.Temat för denna kärlekens dag var rosa.

Vilket var svårt att undvika.Bröllopstårtan som var ett magiskt konstverk hade såklart också rosa inslag.
Den smakade precis som den ser ut - en rosa dröm!

Jag är ganska svår att imponera på, men denna tårta var verkligen ett mästerverk, och jag var ju såklart tvungen att fråga hur de kom på idén om tårtans karaktär. Till svar fick jag att det fanns tre kriterier, våningar, rosa (såklart) och om jag inte minns fel att det även skulle vara avbilder av brudparet som pricken över i:et.
Det lyckades denna fantastiska konditor med bravur, titta så fina Marlene och Martin är sittandes på tårtan.

När man är rökare som jag får man ofta hitta sin plats utanför sällskapet när det är dags att ta ett bloss.
* ​
Min plats vid rökpauserna blev bredvid poolen.


Jag måste dock slå ett extra slag för kärleken som summering. Marlene som varit gift tidigare hade aldrig trott att hon skulle finna kärleken igen, men hon hade fel som ni kan utläsa av inlägget. Martin kom in i hennes liv, och här sitter hon som en fru Jikita trots att det inte fanns på kärleksagendan för några år sedan.

Visst är det härligt med kärlek, trots att den ibland kan vara oväntad.

Att jag var hemma vid 23 betyder inte att festen var tråkig.
Tvärtom - men har man arbetat som jag gjort senaste tiden, så är trots allt tidiga kvällar underbart att gotta sig i. Och, efter att ha bevittnat så mycket kärlek under kvällen så somnade jag tryggt med känslan av att kärleken övervinner allt.

Hjärtligt grattis till Marlene och Martin som fick varandra,
och stort lycka till i framtiden <3

Ps: Jag misstänker att Marlene lägger upp fler bilder på sin blogg HÄR

Likes

Comments

Som ni alla vet, eller de flesta iallafall, var jag hos läkaren på akuten för några veckor sedan.
Ett läkarbesök som resulterade i att jag fick ett recept utskrivet för att jag har för snabba hjärtslag. Visst, det är inte fel i det, och jag är tacksam att hjärtspecialisten tog det på allvar.

Medicinen som jag fick utskriven heter Bloxazoc och ska hjälpa hjärtats slag att neutraliseras. Mer information om medicinen har jag inte om vad den egentligen gör. Mestadels för att jag inte lyssnade på läkaren när han berättade om den. Termerna var så krångliga att jag faktiskt inte förstod hur den fungerade, och vad den praktiskt gör i kroppen.

Jag har nu ätit dessa tabletter i en vecka.
Jag glömde nämligen att hämta ut dem efter besöket för att jag hade så oerhört mycket på mitt bord att det föll i skuggan. Men, när jag var hundvakt åt Saga påminde D mig om att hämta den. Och, det gjorde jag.

Sedan första tabletten har jag varit helt utanför friska cirkeln.
Jag har mått illa, och då menar jag så pass att jag går runt med kräkreflexer var jag än befinner mig, Tid i otid. Dessutom så har min munhåla varit så torr att inte ens vatten lyckades att fukta den. Att vakna på natten av att munnen knappt går att öppna för att den klistrat igen kändes mindre angenämt.

Utan att förstå var detta kom från, anledningen, så gick det upp ett ljus för mig igår.
Det är ju biverkningar från medicinen som spökar i min system.

Så, jag har nu lagt denna medicin på hyllan, och väntar istället på att läkaren ska förklara varför nästa vecka när vi ses. Varför jag mår såhär av just av denna medicinkur.Många tycker säkert att det är dumt att ta saken i egna händer och agera sin egen doktor.
Dock så känner jag min kropp, och om biverkningar får mig oförmögen att leva normalt, då vägrar jag ta den. Utan att tveka. All medicinering har väl sina nackdelar, det förstår jag, men jag tänker inte vara med i en karusell där jag mår som en fyllkaja (läs bakfull) varje dag. Det har jag varken tid, eller minst sagt lust med.

Och bäst av allt är (!) Sedan jag slutade ta dessa små piller så mår jag magiskt bra.
Inga problem med ett hjärta som är påväg ut från kroppen, eller några fasansfulla biverkningar som gör mig oförmögen att leva normalt. Bloxazoc fungerar säkert bra för många andra, men inte mig.

Hejdå Bloxazoc
Hej livet!


Likes

Comments