Header

Igår blev min lillebror myndig och det firade vi med restaurangbesök på ett ställe i närheten utav oss. Pappa, lillebror, min lilla familj och fina farmor som dessutom bjöd på besöket. Vi hade det supertrevligt och jag tror att alla var nöjda med kvällen.
Massor utav prat, skratt och ett gäng minst sagt nöjda magar..

Likes

Comments

Utvilade och glada vaknade vi upp till sol idag, pappa P lite slitnare än vanligt efter en sen AW igår. Vi körde lite teamwork här hemma på morgonen och slängde ihop lite amerikanska pannkakor till frukost. Det gäller att hitta sitt eget sätt att mjölka ur lite kvalitétstid oss föräldrar emellan, för oss är det att njuta lite extra länge under frukosten på helgdagarna istället..

Nu; en promenad runt Djurgården och parkhäng i Humlegården.

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag ska säga om människor som ber en att skicka pengar via swish genom en facebookstatus.. En modernare variant utav tiggeri kanske ? Skriva att du inte har råd med mat med mera för att spela på människors samvete ? Hur kan man hänga ut sig själv på det sättet ?

Sociala medier har verkligen blivit ett svart hål där alla möjliga sorters känslor, personer och handlingar samlas på ett och samma ställe. Jag är positiv till det mesta som jag själv har fått erfara via internet men är samtidigt väldigt skeptisk till vad det kan föra med sig i framtiden. Man får aldrig glömma att allt som sagts och gjorts över nätet har en förmåga att bli kvar. Det gäller alltså att välja sina ord med omsorg..

Den senaste tiden har jag sett hur det dyker upp "annonser" på sociala medier där människor ber om pengar. Det ger mig en bitter smak i munnen och jag kan inte låta bli att provoceras över hur man kan ha så dålig självrespekt. Hur kan man hänga ut sig på ett sådant sätt ? Ur min synpunkt så är ekonomi något som är minst sagt väldigt privat och jag skulle aldrig hänga ut mig själv på nätet för att blotta min personliga ekonomi. Inte skulle jag svika mig själv och min självrespekt så hårt även om jag så skulle få leva på vatten och bröd i månader framöver.

I vårt hem pratar vi ofta om ekonomi och har väldigt enade åsikter på just den fronten. För mig är det viktigt att ha stenkoll på vad det är för summor som kommer in och vad som går ut från kontot varje månad.

När jag var 16 år gammal och flyttade hemifrån hade jag inget annat val än att växa upp och ta kontrollen över min egen ekonomi. Jag förstod ganska snabbt att allting kostar mer än vad man förstår så länge man bor hemma och får allting betalt utav föräldrarna. Jag fick lära mig att hålla i pengar så tidigt i livet att jag ännu inte hade smakat på hur det är att spendera dom. Jag tycker mig se att det finns två ganska tydliga kategorier utav människor i vårt samhälle, antingen så är man en sparare eller en spenderare. Även om jag till personligheten egentligen ingår i kategorin sparare så försöker jag tänka att man egentligen inte behöver tillhöra någon utav grupperna, så länge man är ekonomisk.

Jag tror att det är viktigt att ungdomar får lära sig att allting kostar och precis vad det kostar. Det går inte att köpa en ny jacka, gå på bio och fika ute var och varannan dag om man sedan ska behöva be om pengar från någon annan för att betala telefonräkningen.

Livet är inte så himla fett alla gånger. Jag blir provocerad utav människor som säger att alla inte har samma förutsättningar och att den ena har det minsann värre än den andra. Jag är en utav fyra i vår syskonskara och det hade krävts två riktigt feta löner för att kunna spara undan och säkra vår allas framtid. Jag skulle i dagens läge aldrig gå till mina föräldrar och be om pengar för att jag själv lagt dom på roligare saker denna månad. Jag har fått det att funka sedan jag sålde majblommor i lågstadiet, tog mitt första sommarjobb som jordgubbsförsäljare eller när jag kombinerade min gymnasietid med jobb som barnflicka. Livet och dess roligheter kommer inte serverat på silverfat för någon utav oss.

Vi alla åker på att betala oförutsedda utgifter då och då, därför är det viktigt att putta in små summor med jämna mellanrum till en liten buffert att ta utav. Då blir inte skadan så stor om något oförutsett skulle inträffa. Istället för att gråta ut på sociala medier och be människor i min omgivning putta in en slant på kontot, så hade jag tagit ett mognare beslut och vänt mig till något seriöst låneinstitut för att rädda månaden. För dig som inte vet vart du ska vända dig så kan till exempel Meddelandelån låna ut mindre summor pengar någon vecka eller två helt kostnadsfritt. Livet blir vad man gör det till och oavsett hur stora eller små ens inkomster är så har man inget annat val än att leva utefter dom..

Likes

Comments

-Vi har ingen mikro hemma hos oss. Anledningen till det är att det inte fanns någon inbyggd när vi flyttade in och vi vill inte ha någon ståendes på köksbänken. Det var en stor omställning i början, hur värmer man på gårdagens mat lite snabbt eller en fryst lussebulle till exempel ? Nu klarar vi oss dock bra utan mikro.

-När jag och Patrik träffades så ljög han och sa till sin familj att jag var 18 år, trots att jag bara var 17. Det var väl mest för att det var en sådan markant åldersskillnad just där och då. Han var 25 och festade tre dagar i veckan, jag blev insmugglad bakvägen på klubbar och var inte ens myndig ännu..

-Vi vill ha ett till barn om cirka ett år. Det slog mig att jag i sådant fall måste bli gravid i sommar eller tidig höst, det gjorde mig lite rädd och osäker.. Fasar för en till graviditet då den förra inte var en dans på rosor.

-Jag har aldrig åkt skidor. Jag har provat en gång i barnbacken när jag var liten men har aldrig lärt mig att åka ordentligt. Om två veckor ska vi dock upp till Åre igen och denna gång måste jag bara ta mig an skidåkningen. Vi åker med några vänner och jag är den enda i sällskapet som i princip aldrig stått på ett par skidor. Livrädd!

-Att gå med soporna är verkligen inte min syssla här hemma. Jag har en dålig vana att liksom fylla den på både höjden och till bredden innan sambon tar sig an och kastar dom. Det pinsamma är att sopnedkastet dessutom ligger på vårt våningsplan här hemma, ingen lång promenad med andra ord.

-Jag skulle inte kalla mig nykterist, däremot så dricker jag aldrig alkohol utan tar hellre ett alkoholfritt alternativ. Jag skålar dock gärna i ett glas men det står allt som oftast orört resten utav kvällen.

-Sedan Novalie föddes har vi sovit med belysning i sovrummet varje natt. Jag skulle inte kalla mig hönsmamma men vill gärna ha lite koll på lilltjejen medan hon sover.

-Jag och Patrik kan verkligen vara hårda mot varandra. Folk i vår närhet kan ibland bli lite chockade över hur vi pratar till varandra. Vi båda tar varandras ord med en nypa salt och i slutändan så vet vi båda två att hade vi inte velat vara med varandra så hade vi inte behövt vara det heller. För den som oroar sig så kan jag försäkra er om att vi ofta är fina och gulliga med varandra också. Snabba puckar med andra ord!

Likes

Comments

Maldiverna. Detta resmål har legat högst upp på min lilla bucketlist sedan jag hörde talas om denna östat för första gången. En tropisk drömvärld med turkosa laguner, vajande kokospalmer och overkligt vita stränder. Hit vill jag gärna åka på min bröllopsresa..

Aruba. Pinsamt nog så följde jag hela förra säsongen utav Bachelor när det rullade på tv. Då var dom på just Aruba och red på hästar längs stranden, körde jeep över sanddynorna och blev förälskade i solnedgången. Hit skulle jag vilja åka för att besöka kritvita stränder, spana på flamingos och bara vara med familjen.

Island. Jag har aldrig tidigare sett Island som ett resmål jag vill besöka men landet har på senare tid kvalat in på min lilla lista. Jag var faktiskt sugen på att boka en resa dit redan i år men läste att det är 2års gräns på Blå Lagunen och det är ju ett måste när man väl är där. Jag vill åka dit när barnen blivit större för att bada i varma källor, se norrsken, åka på valsafari och rida på islandshästar i bergen.

Likes

Comments

Vaknade upp lite halvt missnöjd imorse med världens snöstorm utanför fönstret. Jag drog en snabb slutsats att vi inte har några ärenden och därför inte sätter en fot utanför dörren idag. Man ska passa på och njuta utav mammaledigheten medan man kan.

Novalie somnade om för att sova sin behövliga middag men strax därefter hade grannen ovanför satt igång med världens oljud. Nu har det borrats och haft sig konstant i vårt tak i en timme och jag bara fasar för att vår kristallkrona ska falla i backen. Börjar bli bra sugen på att apa efter den äldre generationen här i porten, slå en kvast i taket åt dom och be dom hålla truten..

Likes

Comments

inlägget innehåller adlinks

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR

Vi är på god väg när det gäller inredningen utav Novalies sovrum. Här ovan ser ni bara några utav alla de grejer som fått flytta in i det lilla flickrummet. Tänk att för ett år sedan gick jag och klappade magen med en undran om hur allting skulle bli, aldrig någonsin hade jag väl kunnat drömma om att få känna denna enorma kärlek till mitt barn. Det är en obeskrivlig känsla som nog bara andra föräldrar kan förstå sig på..

Likes

Comments

Dagens lunch på stan, en krämig kycklingsallad och en nöjd och glad bebis. Kan man begära mycket mer eller avsluta helgen på ett bättre sätt ? Nu; familjemys med semlor och ett avsnitt utav Farmen.

Likes

Comments