​"Hur är livet på affärsjuridisk byrå egentligen?" En fråga som både jag och mina studiekamrater har frågat oss själva (och varandra) minst hundra gånger under juristprogrammets 4,5 år. Och visst har man fått uppfattningar från folk. Tror att jag seriöst tillbringat flera dagar av endast minglande ute på byråer och events under studietiden. Hur bra det är från de som arbetar på byrå, och hur hemskt det är från de som lämnat byrå. Jag har hört flera icke-solskenshistorier. Främst om arbetstiderna och klimatet. 100 h arbetsveckor. Hierarkiskt. Mansdominans och manliga strukturer. Trots mycket negativa åsikter kring branschen vill man (jag) ju ändå bilda mig en egen uppfattning. Så, nu blir det helt enkelt upp till bevis! 

Vem är jag då? Jag är en 25-årig tjej som precis har blivit nyutexaminerad som jurist från Stockholms universitet. ​45 % AB, 45 % BA och 10 % B. Enligt affärsbyråernas mått mätt har jag väl rätt dåliga betyg. Fick ett ganska tydligt bevis på det efter att ha fått ca 50 st "Vi måste dessvärre meddela att vi har gått vidare med andra sökanden"-mail. Trots det har jag lyckats landa ett jobb på en av Sveriges främsta affärsjuridiska byråer, utan kontakter (!). Varför? Tur kombinerat med erfarenhet och personlighet kanske? Utan att gå in på mitt CV kan vi dra första slutsatsen: MAN BEHÖVER INTE HA AB I ALLT. Och inte ens i hälften! 

I mitten på januari då kör vi. Upp till bevis. Snart väntar en ocensurerad beskrivning av livet på byrå. Hoppas ni är lika taggade som jag! Tänker ändå att jag ska använda denna plattform för lite annat än byråvärlden också, för att inte trötta ut er (läs: mig själv). Jag är en foodie, en shopper och en traveler - med andra ord en väldigt unik profil. Jag och min pojkvän ska börja kolla lägenhet innanför tullarna - wohoo! Så kommer antagligen lite interiorinlägg också. Skönt med nåt annorlunda som bryter av flödet! Äh, vi stockholmare verkar gilla dessa saker så varför gå ifrån ett vinnande koncept? 

Likes

Comments