Det tog ett tag men äntligen har mina ekollon börjat gro ordentligt och slå ut, en vårkänsla har infunnit sig istället för julkänslan ;) Hittade perfekta vaser också på Ikea och H&M Home, bra budget varianter av Svensk Tenns klassiska ekollon vas.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har velat ha en söt kanin lampa till min dotters rum, typ en Miffy lampa (men de kostar ju en hel del) men så såg jag att många har gjort sin egen av Ikeas Fado lampa. Så smart!

Först klippte jag ut ögon och mun av svart tejp, dekorplast hade säkert varit bättre men nu hade jag bara vanlig eltejp hemma så jag körde på det.

Klippte ut öronen av lite hårdare, tjockare papper, vek dem lite så öronen får lite stöd att stå rakt upp.

Klistrade på med limpistol

Färdigt, en egen söt kaninlampa på 10 min och materialkostnaden blev ca 120 kr (med lampan).

På plats i fönstret, Ingrid har redan hunnit vika ena örat och hon flyttade även om ögonen :). Det som är bra är att det går snabbt att fixa nytt om barnen är framme och pillar!

Likes

Comments


Nybakade scones med grädde och hallonsylt, kaffe och äppeljuice blev det till frukost idag

Scones kan vara något av det godaste jag vet, mysig start på den här soliga härliga lördagen! 

Likes

Comments

Fredagar brukar innebära bakning här hemma och idag blev det inget undantag, just de här kakorna är dock från 2 veckor sen nör vi bakade glasskakor. Det var inte så lätt som jag trodde att få till mönstret men för att vara första försöket tyckte jag det blev helt okej.

Här nedan ser ni min lilla assistent som älskar att baka precis som sin mamma, men att äta degen var nog det bästa med bakningen.

Jag följde ett klassiskt recept på schackrutskakor från Sju sorters kakor och sedan färgade jag degen i olika färger och improviserade fram ett glass mönster. Så mycket enklare en vad jag trodde men gäller att ha tålamod, jag slarvade med att kyla degen vilket gjorde att det inte blev så jämnt mönster. Men väldigt goda var de att äta :)

Likes

Comments

Jag har verkligen kärar ner mig i alla dessa fina tält som finns överallt. Tyvärr bor vi väldigt trångt så inget tält har passar, jag ville gärna ha ett smalt men alla jag hittat är alldeles för breda för vårt barnrum.

Jag fick idén att bygga mitt eget, det var faktiskt hur enkelt som helst. Bäst av allt är att ingen symaskin behövdes! Jag surfade runt och hittade lite olika idéer om hur man göra och jag föll för den lätta varianten att knyta fast tyget.

Den enda jag behövde var rundstavar, rep och gamla lakan/gardiner. Jag valde att göra det helt vitt just för att jag hade så mycket gardiner o lakan hemma i vitt. Så totalt kostnad blev ca 200-300kr för stavarna och repet.

Fråga gärna i kommentarsfältet om ni har funderingar på hur jag gjorde :)

Här ser det lite slarvigt ut, tyget hasade ner lite efter ett tag så nu har jag limmat dit tyget på stavarna, på så sätt blev det mycket mer stabilt.

Likes

Comments