Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Dagen efter vi hade festat hårt festade vi igen haha! Vi tänkte ta ett glas på någon pub vilket vi också gjorde till en början, men sedan fann vi en klubb med biljardbord och dansgolv och parkerade oss där helt enkelt. De hade öppet till 4, så vi drog oss hem på den ungefärliga tiden. Det var verkligen så bra klubb med så bra musik. Har verkligen saknat att bara droppa all oro i golvet och bara genuint dansa loss, både fult och bra. Det var helt fantastiskt.

Dagen efter det var vi båda måttligt slut i kroppen. Strosade på gatorna, besökte Brick Lane återigen för att jag hade fått för liten dos av det dagarna innan.

Vi var även på någonting som heter Gods own Junkyard vilket är ett slags form av kafé/souvenirshop där inredningen är en samling neonskyltar och märkliga grejer. Verkligen superfint ställe med superskön atmosfär. Det fanns ett bord där man kunde slå sig ned och bara måla om man ville det, vilket jag såklart gjorde haha.

Avslutningsvis är London fantastiskt och enastående på många sätt och vis. Det är hetsigt, mycket människor och många olika formationer. Och jag gillar det. Att bara drunkna i massan. Bli ingen. Det är väl därför jag dras så mycket till storstäder, för jag vill delvis bara förlora mitt namn och bli ingen. Vill undslippa vetskapen om att tre fjärdedelar av staden vet vad jag gör på fritiden och vad jag lyssnar på för musik, även om det är sådant man instinktivt skyltar med. Och samtidigt vill jag ju vara någon. Men utan att veta allt om alla andra.

Likes

Comments

Anlänt från min London-resa och den var ju minst sagt lika fantastisk som Ryssland-resan.

I min anteckningsbok har jag bland annat skrivit ned dessa associationer:

hjärter nio på trappan i centrala London, lukten av tvål och sötkvalmig parfym, inte en centimeter till övers på dansgolvet, rött vin, okända leenden och läppar, ölkladdiga barbord, grafittiklädda husfasader, lågprismärkta second hand-plagg, diskreta budskap på toalettväggarna

Det började med en någorlunda torsdag hemma hos Elsas au pair-familj. Vi åt middag, kramade igen alla månader vi inte setts och diskuterade allt mellan himmel och jord. Fredagen var desto hetsigare. Vi shoppade, gick på lite museum.

Man kan tycka att jag är lite märklig som dras till de mer sunkiga ställena av London. Gärna dessa book shops som har ett lager damm och smuts på sig. Det finns någonting smickrande i den orörda smutsen och den lilla misären. Jag dras till det på ett oförklarligt sätt.

Gjorde någonting impulsivt och gaddade mig. Har länge velat haft mitt stjärntecken på huden. Vet inte varför, stjärntecken är så tilltalande och säger mycket om en som person. Och då menar jag inte allt det som står i horoskopen i skvallertidningar. Jag har en stark tro på att alla har olika energier beroende på hur solen respektive månen står när man föds, hur rymden leker med energin precis det ögonblick man föds liksom. Där kommer liksom stjärntecken in på hörnet.

Samma kväll går vi på The Shackewell arms vilket är en midnattsklubb/bar med superskön stämning. Musiken är främst 80-tals punk och pop som Joy Division och New Order. Dansade loss uppe på scenen och älskade att befinna mig i en sådan atmosfär.

Vi festade väl till cirkus 6 på morgonen och kom hem klockan 11 på förmiddagen (trafiken är ju omöjlig i London, vi befann oss dessutom i södra London och skulle upp till norra så därav tog det sådan tid).

Lite bakfulla och ömma i kropparna efter dans drog vi oss till Brick Lane vilket är ett slags form av artistisk gata fylld med olika stånd, konstnärer, vintage butiker och dylikt. Älskade verkligen Brick Lane. Det var den absolut härligaste atmosfären jag någonsin känt på en plats på väldigt länge. Människor i härliga kläder och leenden.

Likes

Comments

​Hemkommen från Ryssland med två nya vinylskivor (The Smiths och Led). Packar för tillfället till London där jag ska besöka den bästa människan på denna jord: min bästa vän. Äventyr, fotografering, klubbar, vintage shops står på schemat. 

Har även annat på intåg för jämnan. Förutom jobb de kommande veckorna har jag även x antal projekt och evenemang. Tänker inte avslöja så mycket men det kommer dyka upp en och annan överraskning. Är så taggad och upprymd att det går framåt med skrivningen!

Kan bland annat tipsa om två böcker jag läser just nu. 

Marshmallowtestet​: en bok om självkontroll med inslag av humor och bra fakta. 

​Psykoser: ​en bok om schizofreni och psykoser (har alltid tyckt att det är en fascinerande sjukdom)


Likes

Comments

Har nyligen sett en fantastiskt bra film som heter Closer. Varför den är sevärd enligt mig är för delvis för att manuset är nästintill poetiskt ibland med inslag av bitsk sarkasm, glasliknande skörhet och sotig ångest. Filmen lyfter fram kärlek i egocentrisk form, vad den gör med och för oss. Hur benägna är vi egentligen för att vara lycklig med en människa? Vad gör vi när vi suktar efter någonting som inte tillhör oss? Vad sker med oss när kärleken står i centrum och våra hjärtan hamrar sönder våra bröstkorgar? Vad gör vi när vi ser hur vår älskares ögon letar efter någon annans namn?

Jag har tänkt väldigt mycket efter att ha sett den här filmen. Främst har jag tänkt på det här med att man gör saker och ting för sin egen vinning när det kommer till kärlek. Otrogenhet, lögner. I filmen hänger det mycket på hur pass nödvändig en sanning också är, vem som vill höra den och varför. För ibland vill människor inte ha sanningen och i andra fall endast den. Människor är så olika och har många olika krav och det är där kärleken inte riktigt håller utan krackelerar och faller samman.

Fruktansvärd bra film med bra skådespelare och bra innehåll. Rekommenderar starkt.

Likes

Comments

Köpte en skinnjacka på second hand i Sankt Petersburg innan vi for hem.

Har under dagens lopp bara känt mig viktlös och bekymmerslös. Livet kommer med sina ljusglimtar. Möjligheterna är uppe i tusen. Jag har fler resor på intåg och uppdaterar mina musiklistor för jämnan. Samtidigt som jag känner en äcklig frustration och vill knyckla ihop alla papper jag skriver på, så är jag så himla rakryggad. För jag vet. Jag vet att jag kan. Jag är inte egocentrisk när jag säger så, jag är mänsklig. Och mänsklig är jag när jag känner frustration och sorg.

Det är märkligt hur människor kommer och går i våra liv. Ett uppbrott avlöser ett annat. En sitter på andra sidan luren och vet inte varför den mäktiga känslan av tvåsamhet måste gå förlorad, varför den inte ligger kvar mellan tio fingrar. En annan frågar mig vad den här mäktiga känslan är. Jag som vet, jag borde kunna berätta? En tredje längtar tillbaka till kriget som hållit på så länge, det som tystnade. Vill den personen kriga igen?

Vart är ensamheten då? Den bitterljuva vetskapen om att man kan packa väskan och sätta sig på ett flyg någonstans utan att luta sig mot någons axel. Varför är den så grådaskig, den här ensamheten? Den är ju mäktig. Den är enastående. Storslagen och kraftfullare än någonting annat. Du mot dig själv, du med dig själv.

Just nu känner jag bara för att lyssna sönder mina spellistor tills jag inte orkar mer. Musik är helt enkelt det som berör varje centimeter av mig. Snart far jag igen och förutom det har jag massvis med andra planer och projekt.

Likes

Comments

Tredje och sista dagen i Sankt Petersburg.

Vaknar upp och får fortfarande inte i mig frukost, åker till en förort vid namn Pushkin där vi mötte upp en annan av mammas väninnor. Så begav vi oss till Katarinapalatset, eller sommarpalatset som det heter på ryska vid översättning.

Det är så galet vackert och påminner starkt om vinterpalatset i Sankt Petersburg. Nästintill 90% av allting är täckt av ett hårtunt lager guld och det finns massvis med mosaik även där.

Byggnaden är uppkallad efter Katarina som var fru till Peter den store. Här spenderade tsarer och deras hustruar somrarna och snart även vintrarna. Vi gick igenom sal för sal. Det fanns sovsalar, musik- och danssalar, matsalar och kontorssalar.

Här ovanför är exempelvis en matsal.

Sedan åt vi återigen och jag blev återigen överraskad hur fantastiskt gott det är här. Vi åt på en restaurang som ligger nära Katarinapalatset som hade allt ifrån ryska köket till kinesiska köket och så vidare. Jag åt ceasarsallad och ett gäng äkta blinchiki med lax. Blinchiki är pannkakor på ryska men jag finner även att de smakar annorlunda här i Ryssland än hemma i Sverige. Sedan åt vi även efterrätt. Vi delade på en hemlagad cheesecake och friterat glass och båda var helt gudomliga. Jag som är fruktansvärd kräsen i matväg och som aldrig äter cheesecake tyckte det var suveränt.

Likes

Comments

Andra dagen i Sankt Petersburg.

Vaknar upp, försöker få i mig gröt men misslyckas rejält. Tar tunnelbanan genom stan till närheten av Novskiy Prospekt där mamma går till något dokumentcenter så jag får en halvtimme för mig själv. Jag promenerar över så kallade palace square och fotar vinterpalatset som är så storslaget, mintblått och vackert (men fotona blev så alldagliga och ljusa så jag lägger inte in dem här.) Vädret var grådaskigt, vindarna var obarmhärtiga och jag ville in någonstans men höll mig ändå ute. Sankt Petersburg är så fruktansvärt vackert. Det är omöjligt att inte se konst, misär och historia i varje liten skråma. Något så litet som en port till ett lägenhetskomplex bultar av historia och charm. Gatorna har ojämn asfalt, det finns texter på väggarna som talar om propaganda och jämlikhet. Kontraster liksom.

Jag tycker även att staden luktar helt annorlunda än exempelvis min hemstad. Sankt Petersburg är en salig blandning av bensin, avgaser och skinnjacka i luktväg. Jag fångar även lukten av gammalt trä, typ sådär som ett gammalt, blankpolerat träskrin kan lukta.

Förutom det har Sankt Petersburg en helt annan atmosfär. Den är, trots att det är en mycket stor stad, väldigt lugn, givmild och ofiltrerad. Människor på tunnelbanan pratar oförsiktigt om allt och inget. Frågar du över någonting så får du svar från fem olika håll. Människor vill hjälpa dig och de bär på mycket empati, i synnerhet den äldre generationen, men de är även väldigt oförsiktiga med sina känslor. Om någon är riktigt upprörd så bär den ingenting för att maskera sin ilska. Staden badar i människors känslor och jag finner det väldigt charmigt samtidigt som det för mig och min svenska mentalitet är lite svårt att förhålla sig till. Jag är relativt van med att stryka över allting med ett leende.

Apropå tunnelbanan.

Det är underjordiska tunnelbanor och tåg. Dessa tunnelbanor går långt ned under jorden så det tar en evighet att åka rulltrappa ned och den är även hur brant som helst. Långt där nere är syreupptagningen sämre så därför har jag märkt av att jag blir en aning svimfärdig när vi åker tunnelbana. Trots det är tunnelbanan i Sankt Petersburg helt otrolig. Fantastiska utsmyckningar i guld och silver. Fotade tyvärr inte så mycket eftersom vi bara åkte en snabbis och hann inte ta de finaste tunnelbanorna.

Sedan gick vi till min favoritkyrka i Sankt Petersburg: uppståndelsekyrkan eller church of spilled blood, vilket är ett bättre namn för kyrkan.

Den här kyrkan är helt magnifik. Jag har aldrig skådat någonting vackrare. Visserligen har jag inte besökt så många kyrkor, men jag kan med all säkerhet kungöra att detta är någonting väldigt sevärt. Allting är gjort i guld, diamanter och mosaik. Allting är handgjort. Det är så fascinerande.

Efter det åt vi på "två pinnar" vilket är en relativt billig restaurang som ändå har mat som är snäppet högre än medelklass. Fruktansvärt god sushi och sallader. Så köpte jag även lite souvenirer och krims krams och bara njöt av staden tillsammans med mamma, hennes väninna och hennes son.

Likes

Comments

Har ankommit till vackraste staden på denna jord, Sankt Petersburg. Har spenderat kvällen med rödvin, prat och nostalgi. Vackert och underbart att befinna sig här.

Likes

Comments

Känns alldagligt att blogga på det här viset men det är lite kul att lägga ut en upplaga foton, skriva några rader om dagen som varit och reflektera över saker och ting. Jag kommer absolut inte sluta vara "djupgående" och plädera kring allt mellan himmel och jord för det är oundvikligt för min del haha!

I alla fall så är detta en liten upplaga foton från gårdagens fikastund med Amelia. Vi satt och pratade om lite allt möjligt, sådant där är ju välbehövligt ibland.

Sedan gick jag ut väldigt spontant. Hade inte planerat det förrän kvällen innan och det var trevligt. Vaknade upp, gymmade bort lite vin ur kroppen (för visst kan man väl svettas bort alkohol?), läste ett fint brev från en fin vän, spelade musik och spelar fortfarande musik. Har kommit till insikten att jag spenderar minst halva dagen till musik. Det är så rogivande och så bra och jag mår bara så bra av musik.

Är för tillfället helt superförälskad i alt-j, Little Dragon, Joy Division, The Smiths och några fler. En salig blandning helt enkelt.

Likes

Comments