Jag har en halvtimme på mig att duscha och tvätta håret nu. Och de senaste veckorna har jag behövt puschning. Då har jag ringt mamma och bett henne om hjälp. Och sen har jag fått tvinga mig in i duschen. Men idag har jag tänkt att klara det själv. Men klockan tickar och tiden går. Snart knackar boendestödet på dörren. Nu måste jag sluta slacka och börja agera. Frustrerad till max. Men kanske att det här blogginlägget hjälper tillräckligt mycket för att jag ska bestämma mig för att duscha. Suck!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kian sprang iväg bort från slottet bort från allt som han visste att Sarah älskade med den nya världen de kommit till. Själv var han så fylld av bitterhet och hat att han inte såg någon annan utväg än att fly. Till sist orkade han inte springa längre. Utan sjönk snyftande ner på marken och begravde ansiktet i sina händer. Varför hade Aslan hjälpt Sarah och kungarna och drottningarna. Men inte honom. Varför lät han Kian lida i ensamhet. Medan de andra var fyllda av glädje och förtröstan på ett lejon som inte verkade veta att Kian existerade. Det var inte rättvist. Han bankade med sin högra hand i marken. Bitterhet och hat mot alla och allt. Hade slukat honom. Tills inget av den gamle Kian verkade finnas kvar. Han var bara mörker. Både hans egen och den här världen var mörka.

Kian, hörde han plötsligt en lågt morrande röst säga.

Nu hör jag hjärnspöken också, mumlade han och satte sig upp och lutade ryggen mot en trädstam.

Kian, jag är inget hjärnspöke eller någon av de demoner som jagar dig. Kian såg upp och fick syn på ett lejon.

A, Aslan, sa han stammande och undrade vad han skulle ta sig till.

Aslan lade sin stora tass på Kians axel. - Jag vet att det har varit tungt för dig mitt barn. Det har varit svårt länge. Men trots att de mörka tiderna inte är slut, så vill jag att du ser på mig, för jag är alltid där även om jag inte alltid syns. Kian dolde ansiktet i händerna igen och skakade av tillbaka hållen gråt. Aslan andades på honom och då var det som om någonting brast. Tårarna bara rann nerför kinderna på honom och han gömde sitt ansikte i Aslans tjocka och guldglänsande man.

Ord behövdes inte nu, istället satt Aslan där tills Kian gråtit färdigt. Får jag lära känna dig nu, precis som Sarah och de andra, frågade han.

Aslan verkade le mot honom och Kian kände hur allt mörker hade försvunnit som med en vindpust.

Ja min son,tänk på vad jag sa. Jag är där även i de mörkaste tiderna. Kian nickade och log mellan tårarna som redan höll på att torka. Han reste sig upp.

Aslan, jag hittar inte tillbaka till slottet själv. Trots att han kanske borde känna sig barnslig och dum att berätta en sådan sak.. Så gjorde han inte det. Inte det minsta.

Kom följ mig. Både Aslan och Kian gick tysta tillbaka till slottet. De hade inte bråttom. För Kian var denna promenad med Aslan ytterst värdefull. Den var en början till att lära känna det mäktiga lejonet. Fast det verkade som om Aslan pratade med honom utan ord. Och det kändes mäktigt och fridfullt på samma gång.

Plötsligt sa Aslan något som fick Kian att tänka till.

Det är för att du ska veta vem jag är även när jag inte syns. Som jag talar till ditt hjärta så här. Om du lyssnar kommer du alltid att höra mig.

Ja Aslan, sa Kian och kände en likadan vindpust som förut. Så upptäckte han att Aslan var försvunnen. Han skakade förundrat på huvudet. Det som just hade hänt var supercoolt. Nej det var inte rätta ordet kom han på. För den frid som fyllde honom nu fanns det inga ord som gav rättvisa åt. Det var mer än supercoolt, det var övernaturligt. Han skakade på huvudet igen och såg slottet skymta mellan ekarna. Han sprang mellan träden och mötte faktiskt Lucy som plockade blommor. Hon såg med förvåning på honom.

Hej Kian, sa hon. Jag ser att du har träffat Aslan.

Ja hur kan du veta det?

Det brukar inte va svårt att veta det, sa Lucy enkelt. Men om du skulle se dig själv i spegeln. Så skulle du inte känna igen dig själv.

Vad menar du?

Lucy tog Kians hand och ledde honom ner till vattenbrynet.

Se själv, sa hon och log med hela ansiktet.

Kian kände faktiskt inte igen sig själv. På vattenytan speglades en bild av en Kian som såg helt annorlunda ut mot innan.

Hans hår var inte längre stripigt och svart. Utan blont, precis som innan han färgade det och lät det växa ut. Hans svarta kläder var borta. I stället hade han vita byxor och en ljusblå tunika.

Jag visste inte, mumlade han men tystnade.

Jag förstod det, sa Lucy, kom så går vi tillbaka till slottet och berättar för Sarah.

Likes

Comments

I går gick jag hem ifrån träffpunkten. Trots att det var mörkt och trots att jag var ensam. Trots att det ligger på andra sidan stan. Det var en seger kan jag säga. Jag som hatar att gå ensam i mörkret. På träffpunkten så umgicks vi som sagt var. Åt god middag och mumsiga cupcakes. Lyxigt gott. Godare än på restaurang faktiskt. I dag ska jag ha möte med boendestöd och förvaltare. Vi ska prata om hur det ligger till med ekonomin denna månaden. Sen ska jag till media på eftermiddagen. Jag bokade färdtjänst igår så att jag verkligen kommer iväg. Men jag ska gå hem. Det har varit svårt att orka gå hem från träffpunkt och media som ju är i nästan samma lokal. Men jag vill verkligen klara av det. Så jag får försöka intala mig själv att jag kommer att klara det.

Likes

Comments

Hade tyvärr inget boendestöd idag. Mina mål idag har varit att ta hand om mitt hem och mig själv så gott det går. Och något som jag länge har tänkt är att fota till bloggen och det har jag äntligen gjort. Vilket känns superbra. Jag tänker se över mina mål som jag ju har skrivit om här på bloggen. De första veckorna i mars har jag varit för trött för att orka utvärdera och följa mina mål. Men nu ska jag ta tag i de igen. Det ska bli kul.


Jag har

fixat disken

hängt tvätt och startat en ny tvätt

Sopat i köket

plockat i ordning på allt som låg och skräpade på andra våningen som skulle ner

slängt soporna efter helgen

dammat en hylla.


Projekt som behöver göras här hemma som jag har tänkt fixa idag.

Damma sänggavlarna

bädda med rena lakan

moppa golven uppe


Saker jag har gjort för att må så bra som möjligt

druckit en smoothie till frukost

Hämtat och ätit mat

ätit på regelbundna tider, inget snacks mellan måltiderna eller för stora portioner

Gått en kort promenad


Saker jag ska göra idag för att må så bra som möjligt

Träna Crosstrainer i 5 min

äta en hälsosam kvällsmat


Kreativitet

Jag har fotat till bloggen! :)

Det är nog det enda jag orkar med inom kreativitet idag. Jag känner att jag vill skriva på något av mina projekt men jag får se hur det blir med det.


Familj vänner och fritid

Jag ska gå till Netto och köpa något litet för ungefär 5 kronor och ta ut 50 kronor. Så att jag kan betala tillbaka den ena skulden till min ena polare.

Jag har ringt någorlunda lagom gånger till mamma idag. Det är fortfarande för många gånger. Men jag har verkligen försökt att skärpa mig.

Jag har anmält mig till träffpunkten i morgon. Vi ska umgås och göra köttfärssås. Det ser jag fram emot.

Mitt mål är att gå till träffpunkten 2 gånger per vecka. Jag har tänkt att åka dit med färdtjänst och gå hem. Än så länge har jag inte lyckats så bra med att gå. Utan jag har bokat färdtjänst hem också. Jag ska försöka hitta styrkan/ orken att gå hem.Likes

Comments

Nu är jag vaken på helt fel tider igen. Jag har i alla fall fått sova i ungefär 3 timmar. Och jag får se om jag går och lägger mig igen om en stund. Under den här vakentiden har jag hunnit äta lite, leta kvitton och försökt göra en matbudget. (jag vet, helt fel tid att göra det på) Det positiva är att jag faktiskt har gjort något som liknar en budget. Jag vet ju ungefär hur mycket mat/hygien/tvätt o rengöringsmedel får kosta per månad. Min förvaltare ger mig uppdateringar varje månad om hur mycket jag har handlat för. Och hur det borde vara eller om jag har skött mig. Det är så min budgetplanering har varit. Nu har Carina från boendestöd börjat ge mig kvittona från varje köp på Coop. Det har hon gjort i flera månader. Och först nu har jag verkligen börjat kolla igenom kvittona. Jag kommer antagligen att ligga någonstans runt dryga 2000 kronor denna månaden. Eftersom jag har och kommer behöva köpa en hel del utöver mat. Som tvättmedel, diskmaskinstabletter och lite annat smått och gott. Men just matbudgeten kommer att ligga inom rimlighetens gräns. Jag är skyldig två polare en del pengar för presenter. Så jag ska försöka betala tillbaka dessa skulder nästa vecka. Med mina fickpengar. Sen ska jag och polarna åka till Burger King på söndag eftermiddag i nästa vecka. Så de 200 kronorna kommer med all sannolikhet att gå åt. Det bra i kråksången är att jag har mindre pengar att köpa onödiga saker för.

Likes

Comments

I dag har jag gått två gånger till Coop. Orsaken är att vi glömde batterierna till vågen första gången. Så andra gången gick jag först till Netto och frågade om de hade sådana batterier. Men det hade de inte. Sedan knallade jag iväg till Coop och köpte batterierna. Så passade jag på att gå och hämta lunch. Kyckling och potatis vart det idag. Resten av dagen har jag gjort iordning på disken och startat en tvätt och tränat. Ätit och tittat på youtube. En slappardag kan va nice att ha ibland också.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Nu har jag äntligen lyckats gå upp tidigt och dessutom tränat zumba efter ett långt uppehåll. Nu ska jag träna lite till på crosstrainern och så ska jag äta frukost.

Likes

Comments

I går kom jag inte upp ur sängen på halva dagen. Jag var så supertrött. Jag skickade sms till mitt boendestöd att jag inte orkade ha något besök. I dag har jag dammsugit hallen nere och för första gången sen jag flyttade hit. har jag dammsugit trappan. Jag gjorde det en gång då. Och sa att jag inte orkade. Så boendestöd har gjort det sen dess. Det gick väl hyfsat. Nu har jag startat diskmaskinen och ska snart hänga tvätten som jag fick fräscha upp idag eftersom jag inte hängde den igår. Vid 12:30 ska jag åka gå till tuvan och hämta mat. Vid 13:30 ska jag iväg till media.

Likes

Comments