Med tro och längtan så går det

Efter att ha kraschat i går och sovit hela dagen och varit vaken hela natten så är min hjärna mos! Nu försöker jag återhämta mig så gott det går. Har tagit det lugnt hela dagen och bara gjort det allra nödvändigaste som disken och tvätten och lagat mat. Nu behöver jag bara hänga tvätten men det känns som ett oöverstigligt hinder näst intill. Fast jag har gett mig den på att klara det.Nu måste hjärnan få vila lite till känner jag! Dessutom ska jag försöka dricka mer vatten så att jag inte blir uttorkad. Ett glas i timmen ska jag försöka dricka fram till klockan 22:00.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har haft ett fullspäckat schema i 4 dagar. Och jag har orkat att göra nästan allting som jag tänkt mig. Det enda som körde ihop sig var boendestödstiden i morse. Då jag sov fram till 5 i 9 och jag inte hann duscha. Jag hade ställt klockan på ringning klockan 08:00 men somnade om igen. Så jag hade inget boendestöd idag. Jag gjorde om samma misstag nu på kvällen klockan 5 minuter i 6. Min polare Ulrika och jag ska ju grilla på midsommarkvällen. Och vi hade bestämt att vi skulle gå och handla idag. Jag somnade igen och sov ända till 5 minuter i 6. Men då tänkte jag att jag hinner väl fräscha till mig lite i alla fall. Så det gjorde jag på 5 minuter. Det var tur att hon hade tålamod att vänta i 5 minuter. Sen gick vi till Willys och handlade inför fredagskvällen. Det blev en skön promenad både dit och hem. Väl hemma så har jag tagit det lugnt och bland annat pratat med min kusin Charlotta. Det var trevligt. Vi har ju tänkt att träffas i Skövde hos Christina, Charlottas syster och min kusin. Dels för att det är roligt att träffas alla tre och det inte händer så ofta. Sen så har jag faktiskt aldrig träffat Christinas sambo Olof. Och de har varit ett par i jättemånga år. Så nu tänkte vi att det äntligen ska bli av att vi träffas också. Det ser jag fram emot väldigt mycket!

Likes

Comments

Har idag jättemycket på schemat. I förmiddags var Carina från boendestöd här. Vi utvärderade genomförandeplanerna och skrev in tiderna på schemat i any do. Så cyklade vi och handlade på Coop. Sen kom min nya kontaktperson hit och vi satt och pratade och lyssnade på musik. Vi lyssnade bland annat på Slow Hands av Niall Horan. Jag lyssnar på Slow Hands om och om igen på spotify. Det är en helt otrolig låt. Men grannarna blir väl snart tokiga på mig. Jag ska iväg till campingen här i Eksjö och träna zumba på gräsmattan där. Ska bli spännande. Jag och en polare ska gå dit och så åker jag färdtjänst hem. På kvällen 20:30 ska jag dessutom åka till mamma och Thore igen. För i morgon ska jag, Daniel, mamma och Thore åka och hälsa på min bror Johan som bor i Skåne. Det ser jag fram emot!

Likes

Comments

Jag tog inte så många bilder från festen. Men de här tog jag hemma hos mamma och Thore i alla fall!

Så här ser 70 rosor ut! Wow! Jag sa till mamma att nu vet ni vad jag väntar mig när jag fyller 40 om 5 år! För vad klår rosor egentligen!


Igår på kvällen. Jag försökte se vaken ut, men jag tror jag misslyckades fatalt!


Lite kvällsmat efter att alla gäster åkt hem till sitt!

Likes

Comments

Som den aspergare jag är så har jag lätt att snöa in mig på olika ämnen. Och den sista tiden har jag läst om hemmafruar från 1950 talet. Deras största uppgift i livet var att ta hand om sin familj och om sitt hem. Deras familj var deras identitet. Och de skulle ha blivit uppriktigt upprörda om de inte fick laga en fin middag till sin make och sina barn varje dag. Eller piffa till sig varje dag innan maken kom hem efter en tung dag på jobbet. Själv så tycker jag att det är väl helt okej att vilja göra saker som är positiva för sin livskamrat. Men det kan gå överstyr och en balans i det hela är nödvändig. Och jag har ju ingen livskamrat mer än mig själv att ta hand om. Så därför har jag funderat på hur jag kan följa det där berömda 1950 tals fru schemat varje dag så att det mer passar mig, min livsstil och mina åsikter. Och i natt fick jag alltså en idé att jag kan ju faktiskt göra en del av de där praktiska sakerna för att välsigna mitt hem. Och sedan fokusera på att få mig själv att må så bra som möjligt. Jag tänker alltså ändra på hemmafru schemat lite grand och göra de där sakerna hemmafrun på 1950 talets Amerika gjorde för sin man. För mig. Förstår ni vad jag menar, vilken grej alltså! Hela konceptet blir uppochnervänt och alla amerikanska hemmafruar från 1950 talet vänder sig väl i sina gravar vid det här laget. :o Men som doktor Phil så fint säger. If momma aint happy then nobodies happy! Här är ett schema som fina hemmafruar följde varje dag på 1950 talet. Besök littlethings, hemsidan jag lånade schemat ifrån! Döm inte för hårt dock. Det är trots allt så de levde på 1950 talet. Och var i stället glada att vi i dagens samhälle har kommit så långt som vi faktiskt har gjort. Både när det gäller synen på kvinnor och de hushållsmaskiner vi numera har som faktiskt hjälper oss mer än vi antagligen förstår. Så att vi inte behöver jobba våra arslen av oss för någon annan än oss själva om vi inte vill vara hemmafru förstås. Då är det okej det med!


https://www.littlethings.com/1950s-good-housewife-guide/

1.) Have dinner ready. Plan ahead, even the night before, to have a delicious meal ready, on time for his return. This is a way of letting him know that you have been thinking about him and are concerned about his needs.

2.) Most men are hungry when they come home and the prospect of a good meal (especially his favorite dish) is part of the warm welcome needed.


3.) Prepare yourself. Take 15 minutes to rest so you’ll be refreshed when he arrives. Touch up your makeup, put a ribbon in your hair and be fresh-looking. He has just been with a lot of work-weary people.

4.) Be a little gay and a little more interesting for him. His boring day may need a lift and one of your duties is to provide it.


3.) Prepare yourself. Take 15 minutes to rest so you’ll be refreshed when he arrives. Touch up your makeup, put a ribbon in your hair and be fresh-looking. He has just been with a lot of work-weary people.

4.) Be a little gay and a little more interesting for him. His boring day may need a lift and one of your duties is to provide it.


6.) Over the cooler months of the year you should prepare and light a fire for him to unwind by. Your husband will feel he has reached a haven of rest and order, and it will give you a lift too. After all, catering for his comfort will provide you with immense personal satisfaction.


7.) Prepare the children. Take a few minutes to wash the children’s hands and faces (if they are small), comb their hair and, if necessary, change their clothes.

8.) Children are little treasures and he would like to see them playing the part. Minimize all noise. At the time of his arrival, eliminate all noise of the washer, dryer or vacuum. Try to encourage the children to be quiet.


9.) Be happy to see him. Free him with a warm smile and show sincerity in your desire to please him. Listen to him.

10.) You may have a dozen important things to tell him, but the moment of his arrival is not the time. Let him talk first — remember, his topics of conversation are more important than yours.

11.) Make the evening his. Never complain if he comes home late or goes out to dinner, or other places of entertainment without you. Instead, try to understand his world of strain and pressure and his very real need to be at home and relax.


2.) Your goal: Try to make sure your home is a place of peace, order and tranquility where you husband can renew himself in body and spirit. 13.) Don’t greet him with complaints and problems.


14.) Don’t complain if he’s late home for dinner or even if he stays out all night. Count this as minor compared to what he might have gone through that day.

15.) Make him comfortable. Have him lean back in a comfortable chair or have him lie down in the bedroom. Have a cool or warm drink ready for him.

16.) Arrange his pillow and offer to take off his shoes. Speak in a low, soothing and pleasant voice.

17.) Don’t ask him questions about his actions or question his judgment of integrity. Remember, he is the master of the house and as such will always exercise his will with fairness and truthfulness. You have no right to question him.

18.) A good wife always knows her place.

Likes

Comments

Har haft en toppendag då vi firade mamma som snart fyller 70 år. Vi samlades vid en villa som förut varit både skola och församlingshem. Där inne fanns många prylar och möbler från golv till tak. Det var ett helt fantastiskt ställe. Vi bjöds på middag och det hölls tal. Bland annat av min bror och han höll ett väldigt vackert tal. Mamma fick 70 stycken rosa rosor i olika nyanser av en släkting och hans familj. Tyvärr kunde inte hela familjen närvara. Men tänk er, 70 rosor! :) Jag hade tänkt ladda upp några foton men jag tror jag glömde mobilen hos mamma. Som tur är ska de åka hit i morgon. Så jag får ringa och be dem kolla efter den. Jag blev supertrött efteråt och gick och la mig och sov i 45 minuter. Sen väntade färdtjänst hem. Och nu sitter jag här och funderar på om jag ska sova igen!

Likes

Comments

I dag vet jag inte riktigt vad det har varit med mig. Jag vaknade vid 10:00 och Annika från boendestöd och jag gick till Coop och handlade. Jag var så andfådd när jag gick och när jag kom hem gick jag in i saker som köksbordet, en låda på golvet och sånt där. Så i dag har jag faktiskt sovit mesta delen av dagen. Men jag har i alla fall hunnit tvätta en t shirt som jag ska ha med mig till mamma. Jag ska åka dit i kväll. Det ska bli så roligt, för min bror Daniel som bor i Australien är hemma och hälsar på. Och jag har inte träffat honom sen sommaren 2013. Det är 4 år sedan! Tyvärr har jag fuskat en hel del denna veckan när det gäller godis. Men jag har ändå gått ner i vikt fast jag har dåligt samvete och känner att jag måste skärpa mig. Det blir inte lätt för i helgen vankas det 70 års kalas. Vi ska passa på att fira mamma. Hon fyller egentligen inte förrän i augusti. Men vi passar på att ha storkalas nu när min bror är hemma!

Likes

Comments

Jag blev sugen på att köpa något extra och köpte därför en del godsaker på lidl. Både kycklingpiroger, iste, grekisk yoghurt och turkish delight med nötsmak. Allt var supergott!Likes

Comments

Jag funderar på att göra en youtubefilm, en sådan där cleaning routine video. Jag brukar titta på sådana för att bli inspirerad till att städa. Och nu verkar det som om jag har blivit inspirerad till att göra en video också. Än så länge är det bara på funderingsstadiet. Och om jag börjar filma och det blir för dålig kvalitet så kanske jag struntar att lägga upp den helt och hållet. Men det är ett roligt projekt tror jag. Jag funderar på att göra en video där jag plockar i ordning på saker som ligger framme. Och min morgonrutin. Det kan vara en del i mitt stora livsprojekt att trivas här där jag bor nu. På tal om det projektet så har jag gjort lite framsteg. Här är några foton som bevisar det.Före i sovrummet

Efter

Här är ett foto med rejäl utzoomning på bordet där böckerna låg.


Jag passade även på att göra fint på min byrå. Det här blev resultatetJag gjorde i ordning skrivbordet också men sen så tecknade jag igår. Och då blev det genast en hel del saker som behövdes plockas i ordning igen. Så jag tänker ta före och efterbilder igen och ladda upp. Jag fixade också det värsta på sekretären men det är fortfarande en del saker kvar där. Samma sak med gästrummet. Så de fotona får vänta ett tag.

Likes

Comments

I dag klippte jag gräset och sen gjorde mig i ordning för att åka till träffpunkten på kvällen. Där var det myskväll på hög nivå. Det bjöds på varma mackor. Och så blev det film, Skönheten och Odjuret. Och så snacks till filmen. Bland annat Coca Cola, chips, popcorn, salta pinnar och ostbågar. Så mysigt och trevligt och jag som har längtat efter att se Skönheten och Odjuret jättelänge. Tyvärr hann vi bara se början och så spolade vi fram till slutet. Eftersom filmen var längre än tiden på träffpunkten. Så åkte jag hem och jag gjorde ju inte i ordning här hemma i morse. Utan det har jag fått göra nu i stället. Det är bra att kunna va flexibel med schemat. God natt på er! :)

Likes

Comments

Solen sken från en klarblå himmel. Polly stoppade tuggummit hon just köpt för 50 öre i munnen och njöt i fulla drag av den fräscha mintsmaken. Hon blåste en bubbla och la godispåsen i den läckra svarta lackväskan som hon tiggt pengar av sin pappa till och äntligen fått efter två månader. Hela tio kronor hade den kostat. Det var mycket pengar men hon hade redan gjort slut på halva sin månadspeng på hela 10 kronor. Och lånat pengar av Lisa denna månaden. Och skulle absolut inte ha råd att både betala tillbaka skulden och köpa väskan också. Men hon hade suktat efter den där lackväskan i nästan 2 månader. Så till slut hade pappa suckat, tagit fram sin plånbok och sagt. Bara det bästa är gott nog åt min dotter. Här är tian. Men jag förstår inte varför du inte kan använda din blommig handväska ett tag till. Den köpte du ju bara för ett halvår sedan. Polly hade kramat om sin pappa och genast ringt till Lisa och bett henne följa med till väskaffären där den svarta lackväskan verkade ropa hennes namn.

- Polly, Polly!

Lisa hade sett avundsjukt på väskan och sagt.

Du är lycklig du. Den där handväskan var med i senaste numret av Ung och Vacker. Och Christina Kavat, modellen du vet. Bar den på en helsidesbild i mittenreportaget. Det är den väskan alla drömmer om.

Polly hade nickat stolt och burit hem väskan i den rosa kassen där väskaffärens namn stod med snirkliga svarta bokstäver. Väl hemma hade hon lagt alla saker som låg i den gamla handväskan på sängen. Och slängt in den blommiga avskyvärda väskan längst in i garderoben. Så la hon alla sina prylar i den nya drömmen. Hennes lila plånbok. Rosa sminkväska med kajal, mascara, blå ögonskugga och ljust rosa läppstift och puderdosan med spegel i locket så att hon kunde checka att hennes make up låg snyggt i prydlig ordning. Godiset la hon i sin söta sockerskål som stod på skrivbordet. Säga vad man vill om Polly, även om hon kanske var bortskämd och kanske inte såg värdet i det hon hade alltid. Så höll hon ändå bra ordning omkring sig.. Sen tittade hon sig i helfigursspegeln som hängde på garderobsdörren. Hon rättade till den vita klänningen med rosa prickar på och höll den nya väskan. Så putade hon kyskt med läpparna. Trots att hon vägde för mycket i hennes egna ögon. Kanske sisådär fyra kg för mycket eller något sånt. Så var hon ändå omåttligt populär bland både flickorna och pojkarna i klassen. Visserligen var det bara Lisa som var hennes närmaste väninna. Men alla försökte vinna hennes gunst. Det var inte så konstigt för Polly var en käck tös. Och hon hade alltid en fest i månaden. Och det var ff som gällde då. Alla dansade till den senaste musiken som spelades på familjens grammofon. Det var inte alla föräldrar som var så moderna att de tillät det. Men Pollys var nästintill nitiskt moderna när det gällde hennes uppfostran. Alkoholen från baren dracks det flitigt av. Och Sigrid och Bengt var som vanligt ute på någon fest själva.. Vid sådana fester dansade Polly mest av alla och med de allra snyggaste grabbarna dessutom. Röklukten från många cigaretter spred sig genom hela huset. För röka var den senaste grejen. Och alla häftiga rökte. Och Polly var inget undantag. Hon drog ett sista djupt halsbloss och fimpade sedan cigaretten på någons tallrik. Hon blev uppbjuden av Paul. Den snyggaste och gulligaste killen i klassen. De dansade till en snabb svängig låt. Mn fortsatte till allas förtjusning att dansa när den svängiga låten slutade och en långsam låt började spelas. Polly älskade att dansa. Att få känna rytmen i blodet. Den upprymda berusningen. Att få känna extasen av att vara så nära någon annan. Spänningen näst intill vibrerade i rummet. LIvet var spännande härligt och bara snudd på början till utforskat. Allt, ja hela livet låg framför hennes om en tom dagbok där sida efter sida väntade på att bli skrivna med både vardagliga och mer spännande upplevelser. Det var Pollys alla val och vägskäl som väntade att bli skrivna. Hur kunde hon inte annat än tycka att livet var härligt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har tänkt lite grand på hur jag känner inför mitt hem. Oftast är det så att jag drömmer mig bort och tror att allt kommer bli bättre bara jag flyttar till en ny lägenhet och kanske till och med stad. Mitt röriga huvud speglar av sig på mitt hem. Och det är många hotspots som bevisar att så är fallet. Jag har alltid något projekt på g. Men jag orkar inte alltid göra allting klart. Det finns en bok som heter Love The Home You Have. Jag kommer inte ihåg vem som skrivit den. Och jag har inte läst den. Men jag fattar konceptet ändå. Och jag vill försöka ta till mig detta så mycket som möjligt. För vad händer om jag lever i framtiden när det är nuet som räknas. Vad är det som säger att en flytt är svaren på allt som är negativt i mitt liv. Och att allt kommer att bli en dans på rosor bara jag får bo i en vacker modern lägenhet. Jag tror att lösningen är närmare än jag kan ana. Därför vill jag påbörja ett enormt livsprojekt. Jag vill lära mig att älska mig själv där jag är. Och att älska mitt hem. Det hem jag har just nu. Jag strävar så klart inte efter perfektion. Eftersom det bara är en illusion. Men om jag kan ändra en del saker med mig själv, mina rutiner och vanor och hur jag tar hand om mig själv och mitt hem. Så har jag kommit en bit på vägen i alla fall. För att få ordning på kaoset så tänkte jag börja med att få ordning på mitt hem. Så gott det går. A clean house equalls a clean mind har jag hört sägas. Första dagen av mitt livsprojekt började jag med att äta en god frukost vid frukostbordet. Jag äter alltid framför tvn annars. Det kändes bra att sitta där och njuta av maten. Och titta på syrenbusken som blommar så vackert utanför fönstret. Jag har också tänkt börja bädda sängen. Jag ska göra det så ofta som möjligt. Och i morse slog jag slag i saken och skred till verket. Jag plockade i ordning på nattduksborden. Iofs så är de andra ytorna i sovrummet ganska så stökiga. Men det ska jag ta tag i efter hand.Likes

Comments

Jag sov hela dagen igår. Men min nya kontaktperson ringde och frågade om jag ville gå en promenad och det ville jag ju så klart. Så strax efter 18:00 så gick vi en runda. Eftersom jag hade sovit och inte ätit på hela dagen. Var jag superhungrig. Så vi gick till Coop där jag köpte en plocksallad. Så gick vi och satte oss i parken jämte Coop. Och jag mumsade i mig salladen som var jättegod. I dag hoppas jag få tag på min förvaltare. Eftersom jag måste sätta in pengarna jag fick från försäljningen av mina prydnadssaker på sparkonto. Jag står nu mellan två val. Ska jag köpa en filmkamera, eller renovera vardagsrummet? Det låter kul att få göra om här hemma. Och det behövs. Men samtidigt så skulle jag vilja lära mig att filma videor. Men det lutar åt renoveringen. För en filmkamera kan jag alltid spara ihop nya pengar till. Nu ska jag gå igenom mina rutiner. Och så ska jag försöka börja dagen lite smått!

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att försöka göra ett family command center. Det har inte blivit av, inte förrän igår. Tyvärr har jag ingen familj så jag får väl döpa om det till Anna's Command Center eller nåt. Hur som helst så tycker jag att det ser himla nice ut. Jag har än så länge hängt upp min veckoplanerare och mina dagliga sysslor i hemmet scheman. Plus att jag försökte skruva dit en liten hylla. Det gick inte så bra så jag ska be någon om hjälp att fixa resten. Och min bokhylla från Ikea passar superbäst i hörnet. Där har jag min lifebinder, antenckningsböcker, kvitton över hur mycket jag har handlat mat för på Coop. Suddgummin, pennor och städkeddyn så att jag vet vart den är när jag ska städa. Allt är överskådligt och lätt att ta fram vid behov. Vid sekretären som står på andra sidan kan jag använda när jag planerar i min anteckningsbok. Eller kollar min lifebinder! Det känns häftigt att äntligen ha ett riktigt kontor. Och jag ser fram emot att få ändå mer ordning så att det dessutom är rent och snyggt här också. För just nu dräller det av prylar som jag måste hitta någon ny plats till.


Likes

Comments

Det här lilla älvahuset pysslade jag iordning här om natten när jag inte kunde sova. Jag skrev till och med en liten saga till.

Det här älvhuset har Alva, Sara, Maja och Stina byggt med hjälp av sin pappa. De har hört att älvor älskar sådana små hus. Självklart bjuds det på te och den vita kattungen Esmeralda får en tallrik med mjölk för att hålla sig lugn. Dockorna är såklart också inbjudna. De små flickorna väntar med spänning på att en älva ska dyka upp. Kanske att självaste älvdrottningen Tiara flyger och hälsar på. Då får hon dricka ur den söta lilla tekoppen och så klart kan hon klappa Esmeralda. Eller så kanske Tingeling som pappa har läst om ur Peter Pan om kvällarna. (Det är deras favoritgodnattsaga) Får för sig att besöka dem. Vem vet, spännande är det i alla fall!


Likes

Comments

Jag har gjort något helt och hållet crazy. De fina fotogenlamporna från USA som jag har visat här på bloggen i bland. Ni vet den där rosagröna och den pampiga lampan med rosa rosor på. Jag har sålt dem! :o. I går kom en kille från en antikaffär här i Eksjö och kollade på en del av mina pinaler. Och det slutade med att jag sålde bägge lamporna plus lite prydnadssaker. De lamporna har betytt oerhört mycket för mig. Och att jag kunde släppa taget om dem är beundransvärt minst sagt. För pengarna har jag tänkt att köpa en filmkamera. Även om jag suger riktigt rejält på att tala och vara naturlig framför kameran och dessutom redigera filmer till Youtube. Så är det min dröm att någon gång kunna göra just sådana filmer. Och med en riktig kamera kanske det blir lite lättare. Och om jag tränar på det, så blir jag nog bättre till slut.

Jag var uppe halva natten i natt igen. Fick nämligen ännu ett ADD ryck. Jag tror att orsaken till det andra rycket var att jag har slarvat med min medicin i minst 2 dagar. Vilket inte är bra alls. Jag tar ju fortfarande medicinen själv numera. Tidigare kom hemtjänsten hit varje morgon och såg till att jag tog den. Men jag började bli sönderstressad av att behöva vara klar med allt och sedan öppna dörren och släppa in människor varje morgon. Så förra året bestämde jag mig för att klara av att se till att ta medicinen själv. Det har gått bra 99% av tiden. Men ibland händer det att jag glömmer ta den. Oftast en dag i månaden. Men nu har det alltså blivit fler dagar än så. Och det är inte bra. Det finns ju en orsak till att jag tar den. Och jag vill definitivt inte börja med det gamla systemet igen. Så nu har jag tagit medicinen i dag och jag har tänkt att skärpa till mig igen. Det hade börjat bli en vana att ta den, alltså det gick i princip automatiskt. Men nu måste jag tänka på det igen. Och påminna mig att ta den varje morgon.

Anyway, nattenn till idag tittade jag på youtube och pysslade och plockade lite. I går drog jag fram alla saker jag trodde antikhandlaren kunde va intresserad av. Och det blev ganska så rörigt. Men jag städade undan det mesta och det ser lite mera städat ut. Har dessutom hängt en tvätt och startat en ny. Och så ska jag fixa i ordning disken. Starta diskmaskinen. Jag kommer behöva diska två omgångar idag. Eftersom jag inte orkade att starta en disk igår. Övervåningen är i stort behov av att storstädas. Så jag har tänkt dela upp sysslorna på tre dagar. Jag ska damma idag. Dammsuga/sopa i morgon och moppa golven på tisdag. En riktigt bra plan tycker jag.


Likes

Comments

Denna veckan står det ganska mycket på schemat. I dag har jag varit och klippt mig och nu i kväll cyklade jag till bion för att hjälpa till och dessutom se på den nya Pirates Of the Carribean filmen. Så grymt bra film och jag rekommenderar den verkligen. Jag orkade inte hjälpa till efter bion. Men jag ska ringa till Carina som hjälper mig att lära mig vad jag ska göra och så. I morgon och diskutera hur vi ska lägga upp schemat. Jag har några idéer som jag tror kommer funka. I morgon har jag möte med Carina från boendestöd, min handläggare och en person som antagligen ska bli min första kontaktperson. En kontaktperson hjälper personer som har svårigheter att ta sig ut och göra roliga saker själv. Att vara lite mer social och att underlätta vardagen på det sättet. Jag har dessutom tänkt att jobba i trädgården. På torsdag ska alla som anmält sig till resan till Gränna i Träffpunktens regi. Åka till denna vackra stad. Jag älskar Gränna. Hamnen och själva stadskärnan är helt underbar. På fredag får jag visserligen boendestöd på förmiddagen och vi ska planera nästa veckas schema och gå och handla. Eftersom jag behöver jobba i trädgården så blir det någon timmes jobb där med. Men resten av dagen går i återhämtningens tecken. Likaså lördagen. På söndag får jag boendestöd igen. Och sen får vi se om jag ska anmäla mig till söndagens Träffpunkt. Frågan är om jag orkar gå efter resan till Gränna.

Likes

Comments

Jag är lite ledsen nu, jag var på en tillställning som skulle ha varit en trevlig och avkopplande stund tidigare i kväll. Men jag blev totalt utskälld av en så kallad polare. Inför en hel massa människor. Hen hävde ur sig allt möjligt skit. Jag försökte vänligt säga till hen att det inte var rätt tillfälle att häva ur sig saker. Men hen var väl för upprörd för att lyssna. Det var för övrigt samma hen som skällde ut mig för saker som jag inte hade att göra med en gång förra året. Och jag har ärligt talat tröttnat. I morgon är det jag som säger upp bekantskapen med hen en gång för alla. För som hen beter sig. Det gör man bara inte. Jag tycker att de som höll i festen också borde ha försökt att förhindra det. Men de höjde inte ett ögonbryn. Usch och fy och blä tycker jag om detta!

Likes

Comments