Postad i: Min vardag

Då gäller det nya tag både i bloggen och med allting annat också för den delen. Kämpaglöden är alltid som starkast på en måndag. Åtminstone känner jag det så. Så nu ska jag kämpa på för kung och fosterland. Heja mig! :)

Likes

Comments

Nu tänker jag inte göra mer idag. Det känns bra att bara få slappna av. Här är några foton från de prover och lite annat smått och gott som jag fick i går på aloe vera partyt


.
Här är tv bänken utan tv. I stället ställde jag skeppet där i dag. Och en fotoram. Jag tyckte det blev fint!Likes

Comments

Jag vet att det inte är ett särskilt fullt schema om man inte har mina diagnoser. Men för mig så känns det som om det är fullt upp varje dag. I går hade jag möte med min förvaltare och Carina från boendestöd. Det var helt okej. Och något som jag verkligen ser fram emot. Som vi kom fram till. Är att jag ska få renovera mitt vardagsrum. Yay! På kvällen var jag och en polare på ett aloe vera party. Det var mycket intressant. Och jag fick ett helt cerat som present. Och en hel massa prover. Jag har redan provat ceratet och en lotion. Och jag tror att jag ska spara ihop pengar så att jag kan köpa både deras deodorant, tandkräm och aloe vera pulver som man blandar med vatten och sedan dricker. I dag har boendestöd varit här. Jag dammade. Det var verkligen dags för jag har inte dammat på första våningen på länge. Nu ska jag snart iväg på kurs. Så jag måste skynda att göra mig i ordning. Jag fick ringa och omboka mötet i kommunhuset. Men det gick hur bra som helst. Jag ska dit i morgon i stället. Och efter det mötet så ska jag handla med boendestödet. Men trots att det är så stressigt så verkar jag klara av det. Förutom i morse för jag vaknade inte i tid. Och jag fick skynda mig att göra mig i ordning. Men det var bara för att jag kom hem så sent i går kväll. Det känns bra att klara av saker och ting som jag inte har klarat förut. Det gäller bara att hitta de där tiderna då man kan återhämta sig.

Likes

Comments

Just nu är det som sagt var mycket att stå i. I går var jag och handlade på coop med boendestöd. Och så var jag hos tandläkaren på eftermiddagen. Jag bokade tid eftersom jag har problem med mina visdomständer. Och vill operera bort dem. De passade på att göra en undersökning också. Och det som jag har känt hugga till i en tand när jag ätit. Var pga att en fyllning har gått sönder. De ska fixa den om några veckor. Hoppas allt kommer gå bra. I dag var jag förfärligt trött och bokade av boendestöd och sen sov jag nästan hela dagen. Jag behöver återhämta mig varannan dag ungefär. Det är inte alltid som jag sover så mycket som halva dan. Men just i dag behövde jag nog det. I morgon är det full rulle igen. Då är det möte med Carina från boendestöd och min förvaltare för att gå igenom årsredovisningen. Redan vid 10:00 börjar det och brukar håll på i några timmar. Sen på kvällen ska jag och en polare gå på ett aloe vera party. För det är visst himla bra för magen. Speciellt om man har ibs. Jag hinner inte med någon vidare återhämtning mer än på natten. För på torsdag ska jag på ett möte i kommunhuset. Och så ska jag på kursen hälsospåret som jag har pratat om innan. Nu i kväll har jag tränat zumba, hantlar och crosstrainer. Vågen växlar nu mer mellan 128, 8 och 128,2 på morgonen. Det känns riktigt bra. Mitt mål nu är att gå ner till 127 till fredag i nästa vecka.

Likes

Comments

Åh va svårt det var att komma iväg till Coop för att handla i dag. Jag hade tänkt att gå. Men hjärnan ville inte alls. Så jag ringde till färdtjänst. Vanligtvis brukar de inte ha bil förrän efter en timma. Men idag kunde de hämta mig redan efter 40 minuter. Då funkade det att boendestöd hjälpte mig att handla också. Det är lite jobbigt när de måste passa tider hela tiden. Men jag förstår ju varför. Gunnar var i alla fall juste och gick med hem. Och såg till att jag fick plockat in maten som skulle frysas. Jag har ju gjort rätt så mycket denna vecka för att vara jag. Dessutom glömde jag skriva att jag var på en kurs i Torsdags eftermiddag. Den heter hälsospåret och den är mycket intressant. Och kostar bara 100 kronor för 10 gånger. Men jag blir trött efter tre dagar med för mycket att göra och inget andningsbreak. Dessutom blir hushållssysslorna lidande. Men det tar jag igen efter hand. I onsdags orkade jag inte göra något praktiskt. Men i torsdagskväll började jag så smått att få ordning på övervåningen. Jag plockade i ordning på all tvätt. Och städade lite i badrummet. Så nu ser det hyfsat ut.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Jag har inte skrivit på länge. Det har varit för mycket att göra och jag har varit för trött för att ta mig tid. Suck. I tisdags och i onsdags var jag hos mamma. Det var trevligt. På tisdagen åkte vi till ett mysigt café med utsikt över Vättern. Det fanns en liten mysig butik också. Med alla möjliga godsaker som knäckebröd, sylt och chips. Till fikat valde jag en knäckig äpplekaka. Och mamma valde en slags toscakaka som smakade citron. Den kakan jag valde var jättegod. Senare på dagen gick vi en promenad och så gjorde vi pizza på kvällen. Vi hjälptes åt, mamma gjorde degen och jag fixade det som skulle va på. Det blev tomatsås, stekt svamp, ananas och skinka. I onsdags gjorde vi inte så mycket. Förutom att mamma sydde en basker åt mig. Så nu har jag en cape och en basker i gammaldags stil. Jag använde capen i våras. Och nu ska jag använda både baskern och capen. Dessutom blev det tyg över. Så jag ska göra en sådan där liten väska. Som påminner om de handväskor de hade förr. Ska bli roligt att se folks reaktioner sen i vår när jag går på stan. :) I dag gick jag och Annelie från boendestöd på en promenad på stan. Eksjö är så vackert. Till och med på vintern. Vid ån stannade vi och tittade på änderna. Det finns en vit and där och den tittade tillbaka på oss. Det var häftigt. Änderna simmade uppströms och följde sen med strömmen neråt. De tyckte nog det var jättekul!

Likes

Comments

Vågen har pendlat mellan 130 och 129 om mornarna. Efter en hel del tårta och annat sött så stod vågen som mest på 131 på dagen. Nu när jag vägde mig i kväll stannade siffrorna på 129! På kvällen! Yay me! Det lönar sig att träna zumba och hantlar. Jag har funderingar på att börja träna cross trainer igen. Men med ett lite annorlunda schema. Innan tänkte jag träna zumba och med hantlar 3 gånger om dagen. Fast det blir nog lite mycket är jag rädd. Därför tänkte jag träna zumba på mornarna direkt när jag vaknar. Sedan hantlar på eftermiddagen och så crosstrainern på kvällen. Då blir det liksom uppdelat i mindre bitar. Jag tror att det ska passa hur jag fungerar!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Yes 3 nya följare! Så glad jag blev idag när jag loggade in. Ett jättestort tack till alla nya och gamla följare. Ni betyder jättemycket! Trots att jag inte alltid bloggar varje dag. Så är både bloggen och ni läsare viktiga för mig. All the love till er!

Jag fyllde ju år i onsdags. Och både i fredags och lördags så fick jag besök. I fredags var det mamma, Thore och Lisa som var här. Vi åt flygande Jacob, gick en långpromenad och åt tårta. Jag visade mamma och Lisa lite ansiktsgympa. De övningarna är bra för blodcirkulationen och mot rynkor sägs det. Det ser ganska så roligt ut. Men det kan vara väl värt när det motverkar rynkor. Sen satt vi och pratade en hel de. Thore hjälpte mig med en del praktiska saker som jag inte klarar själv.

I går kom några av tjejerna hit. Och jag bjöd på prinsesstårta och så tittade vi på Sömnlös i Seattle. Jag fick många fina presenter också. Både i fredags och i lördags.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Jag behöver verkligen lägga mer tid och energi på min blogg. Så att delta i #nouw30daychallenge är helt perfekt för mig. Jag har ju talat om att jag vill ha ett foto om dagen minst i mina blogginlägg. Det kommer jag också att försöka fullfölja. Och jag är så taggad. Det ska verkligen bli roligt med en utmaning! Here we go!


Glömde ju lägga till den här länken!


http://nouw.com/magazine/boosta-din-blogg-och-vinn-resa-till-lond-4221

Likes

Comments