View tracker

Postad i: Min vardag

Denna veckan har jag levt på smoothies känns det som. Vilket i sig inte är något tråkigt. För jag tycker det är så gott. Dessutom gjorde jag pannkakor igår. De blev faktiskt riktigt lyckade för en gångs skull!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Postad i: Att leva med asperger och ADD!, Min vardag

För i går missade jag ganska mycket av julkalendern. Eftersom jag inte var säker på vilken tid det var den började. Men jag såg slutet på vanlig tv och hela avsnittet på svt play igår. Och eftersom jag är så dålig på att passa tider så ska jag fortsätta titta på svt play. Det blir så krångligt annars. Men jag ser verkligen fram emot fortsättningen för oboy vad spännande det var. Och nu blev jag sugen på oboy bara för det. Oboy och mjölk! Mums!

Likes

Comments

Postad i: Att leva med asperger och ADD!, Min vardag

Jag har redan hunnit med en hel del i dag. För jag vaknade klockan 07:00. Dels har jag ätit frukost. Hängt en tvätt och startat en ny. Plockat ur diskmaskinen och gjort i ordning i köket. Något som jag började med i förrgår är att jobba med mina hantlar. De köpte jag för en herrans många år sedan på ellos. De är lila och grå och fortfarande jättefina. Jag pratade med Carina mitt boendestöd igår om min vänstra axel. Och frågade varför den gjorde ont när jag tränade. Då sa hon att den behövde värmas upp lite. Så jag tar det väldigt försiktigt nu i början. Det var ju ett tag sedan jag slutade att träna på gymmet. Något jag har velat länge och som äntligen har blivit av. Är att hemtjänsten slutat knacka på tidigt varje morgon. Jag fick hjärtsnörp varje gång de var här med medicinen. Det blev så fruktansvärt stressigt. Jag har lyckats ta den själv hela denna veckan. Förra veckan kom jag till och med i håg att ta med mig appodospåsarna till mamma. De tog slut i dag. Och alltså måste jag hämta mer på apoteket på gågatan. Mitt allt mer självständiga liv glimtar till någonstans vid horisonten. Det är inte ouppnåeligt. Och jag tänker fortsätta kämpa mot att bli så självständig som möjligt.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

För första gången på år och dar väntar jag med spänning på årets julkalender. De senaste åren har de liksom inte haft rätt sorts feeling. Men den här adventskalendern hoppas jag kommer vara annorlunda. Det verkar så i alla fall och jag är superpeppad. I morgon kommer jag ladda upp med något gott att äta och något gott att dricka. Och jag kommer att vara som klistrad framför tvn.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

I dag har jag ätit en nyttig frukost igen. och det är faktiskt riktigt roligt att äta nyttigare. Det är inte som förra gången jag började träna. då jag försökte utesluta viss mat. Det gör jag inte nu. Utan allt är tillåtet. Men jag har ändå lyckats att minimera det onyttiga. Och jag känner faktiskt redan skillnad på mitt mående. i dag tränade jag i 5 minuter i sträck. Innan har jag bara lyckats träna i 3 minuter. Jag har fuskat en gång med träningen och det var igår. Då hann jag inte träna. Så det fick va. Men idag fortsatte jag som innan. Och jag tror jag har gått ner åtminstone ett kg. Men det visar sig i nästa vecka.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Det blev en salig blandning på maten jag åt i kväll. Broccoli som jag lät koka i några minuter. Ett glas mjölk. Ett ägg. Lite yoghurt. Ett glas vatten och en banan. Men mätt är jag i alla fall. Och idag har jag hunnit börja om med mina sysslor här hemma. Som att plocka i ordning överallt. Och städa lite grand i badrummet. Nu ska jag försöka sopa i sovrummet. Jo jag har tränat 8 minuter på crosstrainern i dag också! jag har tänkt att jag ska försöka gå ner 2 kg på 4 dagar. Och jag ska ge järnet!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

I dag står det handling på to do listan. Så det blir till att knalla i väg till Coop sedan. Jag har lyckats träna på min Cross Trainer varje dag. I minst 3 minuter. Det är ändå rätt stort att jag har lyckats få in den rutinen så bra som jag har gjort. Och jag har lyckats gå ner till 129 kg igen. Innan så växlade vikten från 130 till 132 kg. Så då hade jag ju gått upp åtminstone 1 kg. Jag vägde mig i morse och då stod vågen på 129,4. Det är otroligt konstigt hur viktigt det där kommat har blivit sen jag fick en ny våg. I måndags var jag i Jönköping och på ett spännande möte. Det tog hela eftermiddagen och jag var supertrött efteråt. Både på kvällen och hela tisdagen. Men nu har jag återhämtat mig och känner mig pigg igen. Så nu ska jag ta tag i dagen.

Likes

Comments

Postad i: Hur Jag Inreder Mitt Hem, Min vardag

Efter att ha bott här i 6 år så tror jag äntligen jag är tillräckligt nöjd med möbleringen på övervåningen. Och det har ommöblerats en hel del genom åren kan jag lugnt säga. Men nu som sagt så har jag nått den optimala möbleringen och jag ska göra mitt yttersta för att inte möblera om igen. För det blir så rörigt och tungt. Nu mer har jag datorn på mitt gamla köksbord som står inne i gästrummet. Den platsen är jag inte riktigt nöjd med. Men den får duga så länge. Min walkincloset är numera i mitt gamla datorrum. Och skrivbordet fungerar som en ganska stor avlastningsplats för mina smycken och parfymer. Plus att jag har mina små byråer inunder skrivbordet. Det är nästan som en ö. Förutom att man inte kan gå runt det. Men det tycker jag inte gör något.


Mitt mål nu är att minska på sakerna på skrivbordet och få mer i ordning. Jag får nog lägga en hel del prydnadssaker och annat i lådor. Jag tycker ju om att omge mig med vackra saker. Men någon måtta får det va. Sen så vill jag plocka undan en hel del saker från bokhyllan och byrån och sekretären också. Sekretären är förresten ganska okej. Den fixade jag i ordning här om dagen. Jag har upptäckt att om jag tar lite i taget. Så blir det lättare.


Likes

Comments