View tracker
Postad i: Min vardag

Yes 3 nya följare! Så glad jag blev idag när jag loggade in. Ett jättestort tack till alla nya och gamla följare. Ni betyder jättemycket! Trots att jag inte alltid bloggar varje dag. Så är både bloggen och ni läsare viktiga för mig. All the love till er!

Jag fyllde ju år i onsdags. Och både i fredags och lördags så fick jag besök. I fredags var det mamma, Thore och Lisa som var här. Vi åt flygande Jacob, gick en långpromenad och åt tårta. Jag visade mamma och Lisa lite ansiktsgympa. De övningarna är bra för blodcirkulationen och mot rynkor sägs det. Det ser ganska så roligt ut. Men det kan vara väl värt när det motverkar rynkor. Sen satt vi och pratade en hel de. Thore hjälpte mig med en del praktiska saker som jag inte klarar själv.

I går kom några av tjejerna hit. Och jag bjöd på prinsesstårta och så tittade vi på Sömnlös i Seattle. Jag fick många fina presenter också. Både i fredags och i lördags.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Jag behöver verkligen lägga mer tid och energi på min blogg. Så att delta i #nouw30daychallenge är helt perfekt för mig. Jag har ju talat om att jag vill ha ett foto om dagen minst i mina blogginlägg. Det kommer jag också att försöka fullfölja. Och jag är så taggad. Det ska verkligen bli roligt med en utmaning! Here we go!

Likes

Comments

I dag är jag seg. Har inte duschat trots att jag tänkt det. Men jag måste åtminstone fräscha till mig. För jag ska på ett informationsmöte om en kurs som börjar snart. Jag ska åka klockan 13:00 och informationsmötet börjar 13:15. På kursen får man lära sig allt från stresshantering till nyttig mathållning och olika sätt att hantera ångest på. Det passar bra det där med stresshanteringen. Dessutom får jag boendestöd klockan 10:30. Och vi ska gå och handla mat plus lite hygienartiklar och batterier. Det passar perfekt det där med stresshantering. För idag ska jag hinna både att handla, duscha förhoppningsvis, gå och hämta mat och åka till kursen. Alla saker ska hända nästan samtidigt. Och det är då jag blir stressad. Jag kommer ju inte att få lära mig stresshantering idag. Men när det är sådana här dagar i framtiden. Då kan stresshantering vara riktigt användbart.


På onsdag fyller jag 35 år. Det ska bli intressant att bli ett år äldre. På fredag och lördag blir det födelsedagsfirande. Det ser jag fram emot! :)

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Jag har just druckit en smoothie. Ingredienserna var:

Mjölk

vatten

vaniljsocker

kakao

1 apelsin

Frysta och så klart tinade jordgubbar


Så supergott!


Likes

Comments

View tracker
Postad i: Hur Jag Inreder Mitt Hem, Min vardag

I går tog jag det lugnt hela dagen. Och jag pysslade en del med att få i ordning på olika prydnadssaker som jag har velat ändra på ett tag. Det var ingen stor ommöblering så jag har inte redan brutit mitt löfte att inte möblera om så ofta. Den rosa och gröna lampan fick tillbaka sin hedersplats på den elektriska spisen. Visst passar den bra där!


I dag har jag haft boendestöd som vanligt. Och vi åkte på en liten utflykt till Nässjö. Det har varit jättetrevligt. Först åkte vi till ICA maxi. Jag köpte en Snapple och en baugette. Jag har aldrig druckit Snapple förut. Men den var så supermumsig. Smaken var kiwi och jordgubb.


Sen åkte vi till rusta och det fanns så jättemycket fina saker som jag inte hade råd med! :( Men jag hade i alla fall råd att köpa dessa tulpaner! :) Och de passar i den nya karaffen jag köpte på coop här om veckan!Likes

Comments

Postad i: Att leva med asperger och ADD!, Min vardag

Boendestödet och jag gick till apoteket och hämtade ut medicin idag. Jag har faktiskt lyckats att både hämta medicinen var annan vecka. Och ta den varje dag ända sedan hemtjänsten slutade se till att jag tog den. Och det är helt enkelt fantastiskt. Jag känner mig mindre stressad på morgonen. Och kan fokusera på viktigare saker än att passa en viss tid. Jag hinner tex starta en disk och tvätt på morgonen. Jag hinner duscha och göra mig i ordning. Allt det där som förut blev till ett jättestort hinder. Bara för att jag var tvungen att vara klar just när de knackade på dörren. Och jag fick hjärtsnörp av det. Så stressigt blev det till slut. Så jag är så jätteglad att just den rutinen funkar.


Så gick vi till coop och handlade. Jag fattade ett ganska så stort beslut här om dagen. Och det var att jag ska sluta köpa och äta yoghurt. Jag har ätit yoghurt ända sedan jag var liten. Men nu köper jag 6 pkt yoghurt i veckan. 3 på måndag och 3 på fredag. Jag äter upp allt på mindre än en vecka dessutom! :0. I stället ska jag köpa frukt, grönskar och nötter. I dag var första gången jag gjorde det. Och jag köpte små babymorötter i en påse och två avokador. Jag har redan knaprat i mig två morötter. De var jättegoda och än så länge saknar jag inte yoghurten ett dugg. Men jag måste tala om för Carina från boendestöd på måndag att de behöver ändra på inköpslistan!


Dessutom köpte jag dessa tulpaner! Och ställde i en vacker himmelsblå vas!
Jag ringde till vårdcentralen här om dagen. Och berättade om de olika kroppsliga problem jag har. Nu ska jag äntligen få någon att prata med om min vikt. Och så ska jag få ett samtal på måndag. Från min läkare om att få en medicin för min ibs. Jag har ju väldigt torr hud också, så sjuksköterskan skrev ett recept på en lotion som ska vara väldigt bra. Och eftersom mitt högkostnadsskydd gäller nu. Så kostar en flaska bara 100 kronor. Jag fick en tid idag till arbetsterapeuten. Eftersom min vänstra hands lillfinger och ringfinger är bortdomnade hela tiden. Jag åkte färdtjänst dit. Först gick jag till Coco Thai och beställde vegetariska vårrullar. Väl hos arbetsterapeuten lyckades jag klämma fram att jag har ju väldigt ont i vänster axel också. Då sa hon att det onda i axeln faktiskt kunde påverka fingrarna också. Så nu ska jag till en sjukgymnast eller nåt i den stilen. Hoppas de kan hjälpa mig. Så att jag slipper operera handen. Efter det gick jag till Coco Thai igen och hämtade vårrullarna. Och gick hem.

Likes

Comments

Postad i: Att leva med asperger och ADD!, Hur Jag Inreder Mitt Hem, Min vardag, Äventyr På Vimmelvändargänd


skapande/ kreativitet


Stjärnor Och Jasminer

Det verkar som om att skriva på Stjärnor och Jasminer går i vågor. När jag mår bra är det lättare att skriva. Nu på senare tiden har jag faktiskt lyckats att skriva ganska regelbundet oavsett hur jag mått. Det skulle va bra om jag kunde fortsätta skriva nästan varje dag i alla fall. Jag har som mål att ha mer kort till inläggen. Ska börja med att ta kort några gånger i veckan. Så att jag får in en rutin på det hela. Och så kanske jag kan öka till en gång om dagen. Det är tanken i alla fall. Nu håller min mobil på att lägga av. Jag har haft den i nästan 2 1/2 år tror jag. Så antagligen i nästa vecka ska jag få köpa en ny. Och då blir det också bättre kvalité på korten.


Äventyr På Vimmelvändargränd

2016 gick väl sådär när det gäller att skriva på Äventyr På Vimmelvändargränd. Jag hade visserligen en del perioder då jag skrev ganska mycket. Men på det hela taget låg vår bok på is. Det vill jag ändra på. Jag ska försöka skriva åtminstone en dag i veckan.


Olika projekt

När det gäller mitt skrivande så har jag hur många projekt som helst på en och samma gång. Det gör mig fruktansvärt splittrad och jag vet inte vart jag ska lägga min fokus. Det bästa vore om jag kunde antingen skriva färdigt ett utav projekten i taget. Eller välja olika dagar till olika projekt. Jag får fundera på vilket sätt som blir bäst.Att teckna

jag gillar ju att teckna och det gjorde jag knappt alls förra året. Mitt mål är att teckna en bild i månaden som minst.
Och jag vill utvecklas genom att teckna andra motiv. För det mesta tecknar jag nämligen ansikten. Visserligen är det väldigt fascinerande att teckna ansikten. Men det är bra med omväxling.Inredning och renovering

Jag gillar inredning och att ha det fint hemma. jag har varit en hejare på att möblera om genom åren. Nu för några månader sedan insåg jag att jag inte orkar möblera om mer. Så nu tänker jag till att börja med känna efter hur den här möbleringen känns. Och sedan ha det så så länge som möjligt. Ofta blir det som en impuls att möblera om. Särskilt om jag tycker att jag fått en extra bra idé. Men det blir för jobbigt att hela tiden släpa omkring på tunga möbler och att hela tiden ha olika möbleringar. Och dessutom kan möblerna bli förstörda av all ommöblering. Så återigen måste jag fortsätta lära mig att hantera alla impulser jag får. Det tänker jag lägga en stor del tid på det här året att försöka lära mig. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Men jag hittar nog på något finurligt. Jag vill börja så smått att renovera här hemma. Jag har ju inte så god ekonomi. Men om jag kan hantera mina impulser att handla upp varenda liten slant! (ja Magnus Uggla varning!) Så kanske jag kan börja spara lite pengar. Dessutom hjälper min förvaltare mig att spara pengar varje månad. Och vi har pratat om att åtminstone renovera något. De stora renoveringarna är ju bara att glömma än så länge. Men jag kom på här om dagen hur trist det är med vita lister och bruna fönsterkarmar och altandörr. Kanske att jag kan måla dem i någon häftig färg!
Likes

Comments

Postad i: Min vardag

På en exklusiv house tour i mitt dockskåp

Jag har bland annat gjort tidningar till tidningsstället och kuddar till soffan och fixat madrass, kudde och täcke till vaggan så att inte bebisen behöver ligga så obekvämt! :) Så hade jag ett litet smyckeskrin som jag fått efter farmor. Det passade perfekt som ett jättestort smyckeskrin till sovrummet. Och så hade jag en hel del plastpärlor som jag la i smyckeskrinet. Så det blev som en skattkista nästan för dockorna! Och så klätterrosorna på fasaden var en superbra idé. Allt för att de nuvarande och kommande dockorna ska trivas så bra som möjligt. Jag har tänkt ut

Jag har ju möblerat om igen också. Så nu tycker jag att möblerna är lite mer logiskt möblerade.

Likes

Comments

Postad i: Att leva med asperger och ADD!, Min vardag

Dagen har börjat bra. Jag har gjort det jag ska göra. Nåja nästan i alla fall. Det enda jag har kvar är att duscha. Och det måste jag göra innan klockan 10:00. Men jag har gått upp varken för sent eller tidigt. Och så har jag ätit en nyttig frukost och gjort en del av morgonhygienen. På schemat i dag står det städning. De viktigaste rummen att städa just nu är vardagsrummet, hallen nere och köket.

Likes

Comments