I dag har det också varit en produktiv dag beroende på hur man ser det. Jag kunde för första gången på tre veckor använda min dusch utan att frysa till is i kallt vatten. Brrr usch. Sen kom Carina och vi gick till Retro där en annan Carina jobbar. Och hon jobbar dessutom frivilligt på bion som jag ska börja på en gång i månaden. Där ska jag städa lokalen, kolla att allt finns i badrummet som tvål och toalettpapper. Dessutom som jag nämnde i förrförra inlägget scanna godis. Det känns inte övermäktigt eller jobbigt utan bra. Carina var trevlig och jag kommer dessutom få se bio gratis en gång i månaden. Och kanske få en sådan där liten plansch från Skönheten och Odjuret. Dessutom kan jag tinga andra planscher också om jag vill Men jag glömde ta min medicin i går och jag hann inte ta den igår. Jag vet inte om det beror på det. Men jag känner mig lite nere. Och jag har ringt till mamma alldeles för många gånger. Det är inte bra. Mitt mål är ju att ringa till mamma bara två gånger per dag med en dags uppehåll minst. Men hittills har det inte gått något vidare. I går ringde jag tre gånger. Och i dag har jag ingen som helst koll på hur många gånger det blivit. Det är visst så att en del personer med Aspergers syndrom gör så här. Jag är inte ensam. Men det gör ju inte att det är rätt. Jag får försöka skärpa mig och försöka göra något annat. Som att gå en promenad eller blogga eller nåt sånt! Jag känner mig dessutom lite splittrad. Och fokuserar på många olika saker samtidigt. Kanske beror det på att jag inte tagit medicinen det med. Hm. Dessutom har jag slarvat med att dricka vatten en gång per timme. Med de ord

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I går var en ganska produktiv dag. Jag handlade på coop och städade lite här hemma. Bland annat så dammade jag i garderoben, hela byrån som jag dessutom dekorerade om lite grand. och så dammade jag min bokhylla.Dessutom rullade jag mina strumpor (de som det fanns par till) enligt Marie Kondos metod, Kon Marie metoden. För några månader sedan beställde jag en organisationslåda från Wish. Den passar perfekt att ha mina strumpor i. Och det är som sagt något terapeutiskt att rulla strumporna och stoppa ner ordentligt i lådor.Tyvärr saknades det en del strumpor så det var många som åkte ner i min låda för ensamma strumpor. Det är synd att de ensamma strumporna bara ligger och skräpar. Så jag får ta och para ihop dem och använda dem sådana dagar jag känner att jag behöver Rocka sockorna eller nåt. :)

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Jag antar utmaningen jag fått av @QueenGniztra! :)

Dagens humor

jag ska börja jobba på bio och scanna godis bland annat, jag bör inte äta godis och kommer att bli grymt frestad att köpa godis till mig själv. Är det någon som ser ironin i det hela! :o


Dagens kläder

Rosa lila tröja med text och något tribalt liknande mönster. Mina jeans i en storlek mindre mot förut. Yippie! :) Grå strumpor med olikfärgade ränder i form av trianglar.

Dagens makeup

Det är sällan jag har make up. Just idag blev det inget men vanligtvis blir det bara läppstift och mascara.


Dagens smycken

Jag brukar få för mig att ha smycken några gånger per vecka. Men inte just idag. Därför säger jag att mina glasögon är tillräckligt smycke idag.Likes

Comments

Jag mår någorlunda bra idag. Har i alla fall inte sovit bort halva dagen som jag gjorde igår. I förmiddags hade jag boendestöd. Vi åkte en sväng och sen handlade vi på Coop. Jag brukar egentligen handla på måndagar. Men jag och Carina ska på ett möte i morgon. Då ska vi träffa en tjej som jobbar på bion här i stan. Jag ska eventuellt få börja städa på bion en gång i månaden. Och dessutom få ett gratis biobesök då. Så jag tänkte passa på att handla i dag i stället. Både min kyl och frys är överfulla med mat nuförtiden. Det känns bra att jag både har råd att handla mat och att jag inte äter upp allt på en gång. Som jag gjorde förut. Utan att maten räcker längre än en vecka.

Jag var ju på läkarbesök i fredags. Och i torsdags var jag faktiskt hos min terapeut. Som jag inte har varit hos på flera år. Men som jag har försökt att få hjälp av. Men nu har jag äntligen fått några gånger inbokade. Jag ska passa på att prata om min barndom och vad för hjälp jag behöver nu.

Likes

Comments

I dag har det hänt en hel del. Mamma har varit här och vi var på läkarbesök på förmiddagen. Vi pratade bland annat om hur det funkar i vardagen. Och om hur jag klarar att ta medicinen själv. Sen åt vi på restaurangen Amazing Taste i gamla stan här i Eksjö. Så gick vi en promenad på stan och gick in i en klädaffär där mamma köpte en klänning som hon ska ha på sin födelsedagsfest. Det var dessutom 20 % rabatt. Vilket fynd!


Så har vi ringt till Eksjö Energi och bett dom komma hit. För jag har inte haft varmvatten hela tiden på flera veckor. Men när mamma åkt hem så passade jag på att sopa lite i köket och i tvättstugan och hallen. Sen så dök han från Eksjö Energi upp. och bytte en ventil eller liknande. Jag hoppas varmvattnet ska funka i fortsättningen i alla fall. Jag har dessutom tvättat två tvättar och rensat och sorterat i min ena outlookadress. Så nu är det bara några mail kvar. De andra är antingen borttagna eller sorterade. Jag har också tagit bort en hel massa flikar som jag inte har någon användning för längre. Och skapat en del nya flikar. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jo jag borde skriva på Äventyr På Vimmelvändargränd men jag vet inte om jag orkar. Också borde jag tömma diskmaskinen. Men det vet jag inte heller om jag orkar. Jag får försöka hitta lite nya krafter nu.

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Min påsk har bestått av att umgås med min familj, naturupplevelser, mysa framför en varm brasa, ett besök i Rogberga kyrka där det bjöds på konsert. Och så god mat förstås.


Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Jag är hos mamma och Thore o firar påsk. Jag åkte igår förmiddag. Och vi har haft det supertrevligt. På dagen igår umgicks vi och gick en promenad. Vi fick en hel del naturupplevelser. Bland annat såg vi en ekorre som klättrade uppför ett träd. Sen såg vi hur den hoppade från gren till gren och så från träd till träd. Jättehäftigt var det och de är ju så söta. På kvällen åkte vi till Thores dotter Lisa. Och firade påskafton. Vi åt påskmat, hälsade på hennes 4 katter, Selma, Opus, Smilla o Spajk. Lisa bor i ett litet hus i skogen. Hon köpte en sommarstuga för några år sedan och byggde där efter om det till ett åretruntboende. Det är så mysigt där och fint. Hon har börjat jobba på Åsens by och berättade om en otrevlig upplevelse hon hade i en av stugorna. Hon hörde steg på övervåningen fast hon visste att det inte fanns någon där! :o

Usch jag skulle fått kalla kårar och sprungit därifrån och aldrig kommit tillbaka om det hänt mig.

I dag har jag suttit framför en flammande brasa. Jag har tagit det lugnt och följde inte med till kyrkan. I stället sov jag i några timmar.

Nu ska vi snart äta middag och sen blir det en promenad igen. Och idag är det blå himmel fast kallt. Men det är ändå mysigt!

Likes

Comments

Postad i: Min vardag

Eftersom en släkting till mig vill flytta. Så lovade jag att kolla in hemnet och blocket efter små gulliga hus eller stugor som jag tror skulle passa henne. Nu har jag skickat iväg några mail med olika objekt. Och jag hoppas att hon kommer hitta något som hon vill köpa!

Likes

Comments