Med tro och längtan så går det

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

J0 jag var ju hos frisören i måndags och frisyren blev grymt bra. Dessutom så funkar min kamera igen!

De här hemmaodlade tomaterna fick jag av mamma och Thore. Dessutom köpte jag rosen på ica när jag veckohandlade i dag. Jag har varit väldigt slarvig så länge nu och köpt bara godis för mina fickpengar. Men nu har jag lyckats att köpa något annat för 50 kronor. (Rosen) och det ska jag fortsätta med.

A Note From Anna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som jag tagit vid olika tillfällen! På vissa kort ser det ut som om jag inte har någon arm men så är inte fallet! Jag har mina två armar helt i behåll!A Note From Anna

Likes

Comments

I dag sov jag bort halva dagen, det ringde på dörren och det var några killar som skulle fixa elementen. Eftersom värmen har varit avstängd i flera dagar. Jo de öppnar dörren själva om man inte öppnar. Panik liksom. Jag försöker hitta kläder. Men de öppnar dörren och jag säger! Vänta vänta lite. De säger.

Det är okej vi kommer tillbaka om en liten stund.

Pust.

Jag klär på mig och försöker göra mig i ordning åtminstone lite grand.

Sen ringer det på dörren igen och jag öppnar. Ber om ursäkt över röran och berättar så klart att jag har flyttat in för inte så länge sen. Så sätter jag mig ner vid datorn för att verka oberörd. När de är klara och gått drar jag en lättnadens suck. Så tittar jag mig omkring och suckar av frustration. Vad var det för lådor jag tänkt tackla idag? Att flytta från 96,5 kvadratmeter till 61 kvadratmeter är inte det lättaste!

A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

i 2 dagar har jag varit helt slut. I går sov jag som en stock hela dagen. Och jag orkade inte ha boendestöd. Utan jag ringde och avbokade. I dag trodde jag att jag hade boendestöd klockan 11:00 men det var klockan 10:00. Så jag hoppade in i duschen klockan 10:45. Så boendestödet idag fick vänta i några minuter innan jag blev klar. Och jag såg att hon hade ringt. Vi gick en promenad och som tur är verkar hon riktigt trevlig. Sen har jag plockat in lite saker i vitrinskåpet. Gardiner och dukar och sånt där. Jag har dessutom lagat mat.

Nu funkar internet äntligen men min kamera på mobilen har pajat. Men jag hoppas att jag ska få köpa en ny digitalkamera. Med betoning på hoppas.

A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

Idag har jag inte träffat mamma och Thore. Det har jag gjort nästan varje dag. Men jag har inte varit sysslolös för det. I morse var jag på gymmet och jag fick väga mig. Se hur mycket kroppsfett jag har och så där. Och så ska jag ringa chefen för gymmet och berätta vilken tid jag kan på tisdag i nästa vecka. För jag har ju börjat få boendestöd igen. Och jag visste inte vilken tid de ska vara här då. Så har jag haft boendestöd idag med. Tjejen som var här verkar jättetrevlig. Vi satt och pratade och skrev in telefonnummer i min mobil. Och så gick vi en promenad.

A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

Det har regnat och blåst igår. Ett riktigt ruskväder. Som tur är behövde jag inte gå ut alls. Jag somnade till och med om efter det att tvätten var hängd och jag hade ätit frukost. Sen kom mamma och Thore och hjälpte mig med lite grejer. Bland annat fick jag inte igång diskmaskinen. Men det visade sig att det bara var en kontakt i väggen som fattades. Och så är datorn äntligen på plats. Jag har inget mobilt bredband än. Men jag kann ialla fall skriva på mina berättelser. Så är min dvdspelare inkopplad och Thore bar ner en del kartonger och annat till källaren. Jag ringde också till det närmsta gymmet. Och som förtidspensionär eller vad det heter. Så får jag rabatt varje månad. Och då kostar det bara 200 kronor i månaden. Och förhoppningsvis har jag råd med en personlig tränare. Men det får jag se. Nu ligger jag i sängen och kan inte somna om. Antagligen för att jag sov på dagen igår. Får se om jag hittar på nåt eller vad.

A Note From Anna

Likes

Comments

Min vardag

Jag tog det lugnt på förmiddagen, sen hämtade Thore mig för jag behövde tvätta och jag har ingen tvättmaskin än. Så jag har tvättat och vi har ätit en god middag bestående av kyckling, ris och grönsaker och en god efterrätt. Sen har jag och mamma gått vår vanliga runda genom skogen och förbi sjön. Nu ska jag förhoppningsvis beställa lite kläder och så sen cykla hem.A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

Nu har jag bott i lägenheten i några dagar. Det funkar fint. Mamma och Thore har varit här varenda dag och hjälpt till. Idag kom en man från Härjedalskök hit och jag tittade på vackra kök. Nästa vecka kommer det någon från en annan köksfköksfirma. Det är ju bra att titta på olika så att jag vet vad som är bäst. Efter att härjedalskök vart här gick vi och åt på pizzerian som ligger här i närheten. Och jag åt en kycklingrulle Supergott. Jag har varken installerat datorn än eller fått Internet. Så jag har fortfarande ingen möjlighet att ladda upp foton. Men idag har jag fått skrivbordet på plats i vardagsrummet. Flyttgubbarna ställde det i sovrummet. Och jag har hört att det är väldigt stressigt att ha datorn där man sover. Så det vill jag inte. Det dumma var att jag flyttade skrivbordet alldeles själv och det stod en hel del saker i vägen. Så några små lådor välte. Men inget gick sönder som tur var. Det är några lådor med saker som ska ner till förrådet. Men det är en hel del som jag inte kan ha kvar. Trots att jag gav bort och sålde en hel del innan jag ens bestämde mig för att flytta. Men sånt är livet antar jag. Jag orkar nog inte packa upp mer idag. Men imorgon ska jag gå undan det mesta har jag tänkt!

A Note From Anna

Likes

Comments

Att leva med Aspergers Syndrom och ADD!, Min vardag

Den senaste tiden. Och det beror på att jag har haft det så rörigt. Både där hemma och i mig. Det känns som om både min hjärna och min själ är trötta. Men jag kämpar envist vidare. Jag tror att det beror på att jag har haft så mycket runt omkring mig. Med att packa och allt annat som hör till. Visserligen har min förvaltare fixat alla telefonsamtal och brev som ska skickas. Men det tär ändå lite på en i alla fall. Här kommer ett kort på en vacker ros som jag tog kort på i somras!A Note From Anna

Likes

Comments

Nu har jag flyttat från min lägenhet i Eksjö. Och bor nu i några dagar hos mamma och Thore. Sen på söndag ska vi åka tillbaks till Eksjö och ta med de grejor som flyttfirman inte ska ta med sig. Och på måndag flyttar jag in i min alldeles nya lägenhet. Det kommer att bli helt annorlunda. Jag har ju bott i Eksjö i 7 år. Men jag ser fram emot det här. Och det ska bli supertrevligt att få renovera lägenheten. Det jag kommer sakna mest med mitt förra hem är mitt sovrum. Det är så fint. Men jag kommer få det ändå finare i mitt nya hem.

A Note From Anna

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är helt slut idag. En orsak kan ha varit att jag inte sov något i natt. Och orsaken till att jag inte sov var nog att det var så mycket igår. Men jag har i alla fall lyckats hålla mig vaken till för 17:00 ungefär. Då sa min hjärna stopp och jag kröp till kojs och sov ända tills mamma ringde för en stund sen. Så även om det inte är många knop har jag i alla fall tvättat en tvätt som jag ska hänga snart. Och startat diskmaskinen. Lagat mat och packat 2 lådor. Det är en hel del kvar att packa. Så mitt mål är 4 lådor till minst! Idag.

A Note From Anna

Likes

Comments

Idag har jag fått hjälp av mamma och Thore att packa nästan allt på andra våningen och en hel del på första. Vi har packat leksaker och böcker som var på vinden. Men jag har också kastat en hel del gamla leksaker i en stor plastsäck. Och så har vi packat prydnadssaker och kläder. Nu är nästan alla mina ägodelar nerpackade i lådor. Men jag har nog åtminstone 4 lådor kvar att packa. Och jag är så snurrig att jag har glömt bort 4 gånger då jag skulle ha träffat min kontaktperson. Och att skriva in tider i Google Calendar då jag har boendestöd. Jag kan inte fatta att det är sista veckan jag har boendestöd här i Eksjö. Och sista veckan som jag någonsin bor i den här staden. Men det ska bli spännande att flytta. Och jag ser fram emot allt det nya.

A Note From Anna

Likes

Comments

Jag får boendestöd om 20 minuter och jag är oduschad och känner mig allmänt ofräsch. Måste ta tag i saker och ting men sitter i stället vid datorn och bloggar och lyssnar på TobyMac. En av mina favoritlåtar som han har skrivit är Light Shines Bright. Så bra. Nu ringde jag och pratade med bst och vi bestämde att hen kommer hit i morgon i stället. Trots att Tisdagar är en dag då jag vanligtvis inte har bst. Det var superjuste. Men jag måste ändå ta tag i saker och ting. För jag ska träffa min kontaktperson klockan 15:00 ungefär. Men jag orkar nog inte gå någon promenad. Utan vi får chilla här hemma. Jag har en flyttkartong kvar och en hel del krukor som måste packas ner. Annars är alla kartonger slut. Min bror med fru var ju här i går och de fick en hel del möbler. Och en hel del prydnadssaker och trädgårdsredskap. Som jag dels inte får plats med eller inte har användning för. Jag ska jag flytta till en 2 a från en 4a så det kommer att bli stor/liten skillnad. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och fräscha till mig. Och sen fortsätta packa!

A Note From Anna

Likes

Comments

Jag tycker inte om att visa mig själv i helbild. Men det kommer att förändras med tiden ju mer jag går ner i vikt. Det tror jag i alla fall. När jag köpte den lila kappan så satt den supertight. Nu kan jag andas i den i alla fall. Här är jag på Träffpunkten, en av ledarna tog kortet! Selfien tog jag innan jag åkte till Träffpunkten! I dag är det inte många knop heller. Boendestöd kommer hit 13:00 och jag har inte hunnit göra mig i ordning än. Och det är bara 35 minuter kvar. Suck liksom. Nu får jag verkligen ta tag i saker och ting annars blir det inte bra.

A Note From Anna

Likes

Comments

I går sov jag halva dagen sen åkte jag till träffpunkten. Det var trevligt tills någon berättade för mig att någon som jag har trott varit min vän hade snackat skit om mig. På träffpunkten. Då blev jag så klart ledsen. Jag menar hen har inte sagt ett jota till mig om att jag hade gjort något fel. Men berättat för alla som var där om vad hon var missnöjd med med mig. Jag tror jag lägger ner det här med att ha vänner. Det är bättre att klara sig själv.

A Note From Anna

Likes

Comments

Efter att jag vägt mig förra veckan och då hade gått ner 3 kg. Så kan jag faktiskt säga att det känns som om jag gått ner ändå mer i vikt. Jag vet ju inte om jag inbillar mig eftersom jag varken har vägt eller mätt mig denna veckan. Men om jag nu skulle väga 119 kg ungefär så skulle det va en så himla stor skillnad. För jag har inte vägt under 120 på 5 år. Jag hoppas verkligen att det är så och att jag inte inbillar mig!

A Note From Anna

Likes

Comments

Nu ska jag bara fixa kvällsrutinen och så ska jag krypa till kojs. Hoppas jag inte blir för trött så att jag inte orkar göra allt som behöver göras. Vet med mig att jag har en tendens att bli för trött. Har försökt tänka ut en lösning. Och kommit på att jag borde börja med kvällsrutinerna tidigare. Då kanske jag kan orka allt.

A Note From Anna

Likes

Comments

För idag har jag och min förvaltare på Jönköpings kommun och pratade med min nya handläggare. Bland annat om det jag behöver hjälp med av boendestödjarna i min nya kommun. På morgonen innan vi åkte hann jag med att duscha och tvätta håret. Och dessutom göra i ordning så att det såg någorlunda snyggt ut här hemma. För Anticimex kom och gjorde sin årliga undersökning. Sen hade jag tid över och gick därför till netto för att köpa frukost. Jag gick tillbaka till vår parkering och min förvaltare hämtade mig tjugo i 12. Mötet började 13:00. Och sen åt vi fläskschnitzel på Ikea. Och åkte vidare till det samhälle där jag ska bo. Det finns en.möbelaffär där. Och jag ska ju ge bort min soffgrupp till min bror och hans fru. För jag vill ha en bekvämare soffa. De har redan andra soffor men funderar lite på att göra om hemma hos sig. Då passar min soffgrupp alldeles utmärkt. Hen lät mig gå av vid Coop för det var nästan tomt i kylen och totalt tomt i frysen. Så nu är både kyl och frys fulla med mat.

A Note From Anna

Likes

Comments

Jag har i vilket fall inte somnat om! Men det går segt som bara den idag. Fast jag har ätit frukost och plockat i ordning efter mig på första våningen. Och startat en tvätt. Nu ska jag försöka få gjort de saker jag skrev att jag ville göra. Här kommer ett kort på mig från i somras. Om jag ser varm ut beror det på att det var väldigt varmt i mitt sovrum då!A Note From Anna

Likes

Comments