Tänk denna tidsmaskin som kommer ibland och landar i mitt vardagsrum. Den är bra förjävlig men också härlig. Att åka tillbaka i tiden är både bra och dåligt det kallas för KBT terapi påstår dom som är lite påläst. Men jag kallar det för tidsmaskinen, dock kan jag inte ändra något som Marty McFly och doc Emmet i filmen tillbaka till framtiden kunde. Men jag kan begrunda min resa och ändra någon annans resa i detta liv.


Snacka om man är nervös för att öppna upp DEN stora dörren och att försöka förstå att nu är jag en riktig tonåring och cool som bare fan. Tar tag i DEN stora dörren och jag känner lukten av tonårslukt, parfymer från alla hörn och kanter speciellt parfymen AXE och tjejparfymen DATE och självklart den underbara aromen av svettiga dojor. Det kommer en doft till sniff sniff Kopiator sniff sniff åååå NO SHIT en lärarinna med rosen parfym och grön wella hårspray. Ja nog fan funkar mitt luktsinnen alltid.

Det bästa med högstadiet är ju cafeterian och allt godis man kan köpa för en billig peng och dom snygga grabbarna som är fulla av testosteron och målbrott. Det är ju nu man skall lägga på 1 kilo smink, klä sig i topp ( kan ju inte ha annat pga min underbara armsvett) och jeans som är utsvängda och låga. (Jag visste väl inte vart midjan satt på den tiden).

Jag tänker faktisk avbryta min historia här och tidsmaskinen tar jag med mig för att kunna skapa drömmen och det nya äventyret, som har knackat på dörren. Det är bra med kreativitet och omtänksamhet men den kan också skapa dålig uthållighet, så det gäller att vara smart och lägga orden i rätt följd men ändå våga slänga ur sig en groda då och då. Det är orden du säger som skapar kreativiteten (enligt mig) det du gör med kroppen är bara en bonus. Tack för mig MVH Ida Anna Maria Axelsson


Bilden är ifrån nyåret hemma hos Henning Solberg och hans underbara fru Maud.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter vid mitt köksbord och tittar ut genom fönstret som äntligen är rent efter mycket om och men. Min utsikt är inte helt fel med tanke på att man kunde faktiskt ha bott i en stad med höghus och betong. Här har jag en grön gräsmatta, gröna åkrar, en sjö som (tyvärr inte ser nu pga löven) fåglar som flyger kors och tvärs (att dom inte krockar)ett berg med ett litet kalhygge och björkar som tittar upp med sina underbara färger i den blandade skogen som finns kvar på Ekesberget. Rätt najs yv faktiskt ifrån mitt/vårat köksfönster.

Jag sitter faktiskt och är glad över att jag är förkyld. Hur många är det som är det? För nu får jag äntligen ta egen tid och skita i det "perfekta" livet och den lagomheten som skall vara. Jag har inte förstått mig på varför folk är så utåtagerande mot andra människor som försöker glädja andra eller skapa en annan väg. Jag och många fler är inte som du som vill leva i det lagom normala liv om svenne själv får välja. Alla är vi olika men ändå lika för vem vill inte ha uppmärksamhet eller bli bekräftad? Vissa vet bara hur man gör så lär dig av dem istället än att slänga denna lagomhet över dig för i längden är den bara sååå BORING!! Nu kanske du tror att jag menar att du skall ut och göra något som du aldrig har gjort förut, visst är det så! Och det behöver inte kosta något om man inte vill, och det bästa med att vara olagom ibland är att man finner det man verkligen vill göra och finner andra mål. Livet är ju för kort sägs det, men mitt har nyss börjat vid 28 års ålder och jag är bättre än någonsin! Det är så mycket som händer känns som om jag inte har några gränser men jag vågar mera nu än va jag har gjort förut jag kastar mig rätt ut!

Så framöver nu skall jag våga mig på att bli spådd har jag tänkt mig samt se om jag har en ängel vid min sida som jag garanterat tror att jag har. Så simsalabim BOFFF!

Likes

Comments

Idag är det en sådan dag där livet helt plötsligt vänder där sängen samt ensamheten är guld värd. Att leva med detta karusell hjul är inte ett dugg kul då ångest, oro, hallucinationer och all denna otrygghet kliver fram. Säger det igen som jag har sagt förut, hade varit bättre med spysjuka eller annan sjukdomsfall för det här godtar jag inte och det värsta är att jag måste godta det. Om tre dar vänder det igen som alltid. Sen när det vänder kan jag inte ens tänka tanken hur jag har kunnat ligga i sängen hela dagen eller gå i en depression. Då sprudlar det av ideer och glädje 🤗 dom dagarna är helt fantastiska jämfört med dessa. #bipolär #närmanväntarpånågotgott väntar man ALLTID #förlänge

Likes

Comments

Hej sköna läsare.

NU på lördag skall jag springa mitt första Tjurrus som går av stapeln i Karlstad. Mitt start nr är 1832 och loppet börjar 14:25. Kommer jag övervinna mig själv igen eller kommer jag kräla fram till mållinjen? Men fram till mållinjen skall jag böveln ta mig om jag inte bryter ett ben eller två, men i och för sig varför skulle det hända nu när det inte har hänt förut under dessa 28 år? Loppet har hinder med sig på vägen och jag vet bara att man skall krypa under en jeep och bada i lera mer vet jag ej, och tur är väl det för att överraskningar livar ju bara upp och adrenalin är ju verkligen min passion här livet. Att krypa under bilar är ju inge vidare men vad kan hända när den varken är på eller rör sig, skall väl vara om det sitter en geting under dock.

Jag funderar och funderar på om jag skall överväga mitt aldrig som jag har sagt om att hoppa bungyjump. Jag menar det kanske kommer en dag då jag ångrar att jag aldrig gjorde det. Så att säga aldrig är ju faktiskt inte så smart att säga för då kanske man gör det lika förbaskat :D Jag har också funderat på att fortsätta med grottvandringar snacka om att jag fick mer smak av det äventyret. Men för att kunna komma till Mallorca och grottvandra där måste jag få ihop mera jobb och pengar. Men idag kom det ett telefonsamtal där jag blev förfrågad om att få jobba på demensen så nu blir det tre dagar intro och det är mitt 4:de jobb känns pirrigt och nice. Imorgon blir det en nervös dag och jag skall ladda med att springa 2 el 3 km sen får det vara bra för lagom är bäst sägs det :D


Likes

Comments

Hur många gånger har inte vi suttit så och diskuterat om allt möjligt. Att leva med en tjej som som mig är nog inte lätt alla gånger men det är ju med dig jag finner trygghet och kärlek hos ❤💖 jag är nervvrak och du är lugn men tillsammans skapar vi underbar harmoni och ljuvliga toner ihop. Älskar dig och det gör jag  bövelen ett tag till.

Likes

Comments

Änglar finns dom? Ja det tror iallafall jag.

Du och många fler kanske har känt att du bara är ivägen eller att du är lite för mycket. Så känner jag ibland. Impulsiviten och hyperaktiviteten finns hos oss alla men hos vissa är den ett steg värre. Jag älskar när jag är uppe i det blå, nästan så att jag får en överdos av det.
Att vara för mycket eller att sticka ut som en färgstark person kan och inte kan vara en höjdare. Att alltid behöva fokusera på saker som andra tycker är enkla eller tänka före och handla sedan, va fan är det?
Men vill  du veta sanningen så kan du få höra det vare sig du vill det eller ej och det kan ju få sina konsekvenser det vet vi. Vi är inte dumma i huvudet, vi har bara lite otur när vi tänker.

Men jag tror inte att du har tråkigt med oss, för vi har alltid något på G och du får ju något att prata och skratta om som kanske är olikt din vardag.

Har suttit med papper inför utredningen för ADHD och andra trevliga papper. Tog mig  4 timmar att bli klar med skiten.
Om du ändå kunde känna min darrhet, svidande ögon, irritationer och trycket i hjärnan, kalla händer men svettiga och hög puls. Nu vill jag bara vara ensam och hoppas att det blir bättre. Klarar verkligen inte att sitta stilla får panik efteråt där tankar och saker som skall göras syns mer än  förut (usch). skrik och panik. Min kropp är gjord för arbete! Skulle verkligen behöva avreagera mig på något nu men hjärnan vill inte samarbeta helt usch.
Är fruktansvärt ljudkänslig och bruset i huvudet försvinner inte😡😧 usch.
Till och med änglar kan bli knasiga.

Likes

Comments

Tack för allt lärorikt man fick lära sig i skolan när det gällde matte, svenska och engelska (hummmm). Det kommer säkert bli många roliga skratt efter min vers. Men idag känner jag för att vara lite ledig och udda.

Thanks Jolene

Jolene, Jolene, Jolene. Please dont take my man. I begging you please dont take my man.

I saw your hand in his hands when I was sitting here with my beer with the same tabel as you. Your smile break the sun in to me and i hope the moon comes soon. So please Jolene give my man to me. Im a farmer girl like you but i can more about love and hope than you.

SOOOOO give me the best beer in the world so I can be proud to who I am next to you tonight. I gonna give a fuck and told you, you will be a bad fuck!

I can drive and back a trailer, i can make fire in the wind and play the guitar more and i can sing. But please Jolene dont take my man, because i need his hands. I see he likes you more but than the farmer girl is gone the man gonna miss the real farmer girl in the town.

Sooooo give me the best beer in the world so i can be proud to who im next to you tonight. I gonna give a fuck and told you, you will be a bad fuck tonight..

The ÄN.Likes

Comments

Om jag bara fick byta bort min hjärna med någon annan, under dessa dagar. Undrar hur det känns att kunna tex städa ett enda rum i taget och hålla fast den tanken, eller att kunna tänka rätt där man tänker först och handlar sedan, eller bli lagom arg så det inte blir svart, eller kunna styra över sin impulser . Undra hur det känns att leva utan hallucinationer? Måste vara tomt på något sätt. Jag slåss dagligen med mina tankar och speciellt under mina depressioner, då mina tankar blir maniska. För såna som vi som både har adhd och bipolär sjukdom så lever man i en kamp med elektricitet i vatten, jag hade varit glad om vattnet var en liten pöl. En gnutta tanke kan bli otroligt stor där den förvandlar ett stilla vatten till ett livsfarligt ställe med vansinnesutbrott, ångest och tankar som jag är livrädd för. Jag vet att det låter sjukt men om jag bara kunde föra min hjärna in i din så skulle du inte stå ut en dag.

Att ringa och sjukanmäla sig är det värsta jag kan göra. Jag blir både nervös, förbannad och ledsen för jag är INTE SJUK!! Jag är jag fast jag inte klarar av mig själv ibland, så hur skall jag då kunna klara av andra människor?

Jag tänkte dela med mig lite av min tankar som jag har nu.

baka bullar, ta en promenad vid Brattfallet, resan till Veddinge, måste jobba, måste ladda mobilen, skall jag våga skapa ett eget företag, källaren skall städas, altanen skall städas, kolla timepoolen för att bli bokad på jobb, 2 veckor kvar till lön, jag vill flytta, jag vill resa, fixa kaffe, människor som har gjort mig illa ( och deras närvaro), boken jag vill skriva klart, ut och sjunga och spela, ta reda på pant burkarna. Ja listan kan bli lååååång på bara några sek.

Ibland får jag problem med sömnen då jag kan vara vaken över 1 dygn. Oftast beror det på att hyperaktiviteten inte lägger sig. Får jag inte min aktivitet som jag behöver den dagen och fuskar med maten samt sover för länge på morgonen så löper jag en större risk att jag får vara vaken och irritioner växer fram.


Så idag är det ingen rolig dag.Likes

Comments

Ängla hund ängla hund. Du är så fin, rar och omtänksam. Ett hjärta av guld stannar snart i tiden för att starta i en annan tid av levende.

Ängla hund ängla hund tror du på livet efter detta. Liv som blir ett forsatt kärleksliv.
Ängla hund ängla hund öppnas porten för dig som den kanske gjorde för min farmor. Kommer du vara där?

Ängla hund ängla hund dig jag kommer minnas längre än till minneslund.

Ängla hund ängla hund dina verk av livet kommer jag gör till mästerverk i det försätta livet. Din närhet med tomma ord gav kärlek till oss alla, vi skapade orden som du ej kunde säga.

Ängla hund ängla hund du är och förblir en ängla hund. Nu skall du icke få lida mer och nu skall jag få säga hej då för farväl vågar jag inte säga för hoppet att få träffa dig igen skall finnas hos mig och hos oss.

Ängla hundar ängla hundar ta hand om våran älskade Boulas tills vi ses igen.

Ängla hundar änglar hundar ta nu hand om våran ängla hund

Likes

Comments

Du finns hos mig på den långa stigen men jag kan inte nå dig för att rädda dig. Han är snäll och han är en riktig familjemedlem. En familjemedlem som snart inte finns hos oss. Hur mycket jag än gråter och kväver mig i sorg så kommer inget mirakel. Om att livets slut kunde se ljusare ut. Du betyder så oerhört mycket för oss.
Sorgen är enorm, tanken att du kommer försvinna i detta liv skrämmer mig. Du är en hund med leende och glädje rus. När dom jobbigaste stunderna har varit har du varit där. Du har inga riktiga ord men ditt hundspråk har gett oss allt och vi har gett dig sann kärlek tillbaka.
Du är och förblir våran underbara familjemedlem💖
Jag hoppas vi kan synas snart igen, där vi kan bada,leka, trösta och kramas igen.

ÄLSKAR DIG BOULAS! och det kommer jag alltid att göra i både detta liv och nästa.

Likes

Comments