Header

Helloo!

Nu är jag tillbaka i Buenos Aires, och idag ösregnar det här. Men igår var det supervarmt och soligt, så dagen spenderades på vår stora takterass.. Alla våra roomies är utspridda i olika delar av landet på resor, så jag och Jenny ville passa på att fixa iordning vår stora takterass som en överraskning tills de kommer tillbaka. Som ni ser på bilden har vi alltså en gigantisk takterass, och den har sol på sig heeela dagen och kvällen.... Men tyvärr är den väldigt ful. Fult golv, fula väggar. De enda möbel som finns är bordet vi har byggt utav träplankorna vi burit in från gatan. Men takterassen har så mycket potential. Planen är att vi ska piffa till den, så att vi kan ha BBQ-fester nu när det börjar bli så varmt ute. 

Hoppas allt är bra med er! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår var jag och Jenny borta hela dagen på hajk. Vi gick totalt 1,6 mil i bergigt landskap, så det känns i hela kroppen idag haha. Det började med att vi åkte buss i 2 timmar, och när bussen plötsligt stannar mitt ute på landsbygden trodde jag busschauffören behövde en kisspaus eller så, eftersom vi var mitt ute i ingenstans. Men så började han ropa att det var här jag och Jenny skulle av. Tydligen var det där entrén till nationalparken var. Det var en fin hajk, med blandad natur av öppna fält och berg. Halvvägs genom hajken inser vi dock att vi måste hinna med nästa buss, om vi inte vill vänta i ytterligare tre timmar på nästa buss. Då någon på vårt hostel snott vår mat som vi planerat ta med oss på hajken skulle vi inte klara att vänta så länge. Så fem minuter efter att vi något trötta nått fram till El Balcon Norte ("Norra Balkongen", se andra bilden) som var målet med hajken, var vi tvungna att snabbt ta oss tillbaka. Trots varningsskyltar om pumor och giftiga ormar överlevde vi i alla fall, och klarade vår 4-timmarshajk på 2,5 timmar.✌🏻️

  • 43 readers

Likes

Comments

Hello!

Vi befinner oss alltså i Cordoba just nu. I fredags morgon kom jag och Jenny hit med bussen, efter vår nio timmar långa nattresa som gick smärtfritt. Bussarna här i Argentina är minst sagt lyxiga om man jämför med Sverige. Kanske för att man åker så stora avstånd. Man har jättestora säten som går att fälla bak så att de känns sängliknande. Ibland serveras det även mat på bussarna (dock ej denna bussresa). Det syns kanske inte på bilden, men det är väldigt bekvämt.

När vi kom fram droppade vi våra väskor på hostlet, och åkte sen direkt två timmar söderut för att fira Oktoberfest. Efter att ha mött upp våra amerikanska kompisar och deras tyska kompisar hängde vi lite på området under dagen.

Nästa dag tog vi alla bussen ett par timmar västerut för en liten utflykt i naturen. Vi hörde om något vattenfall och promenerade ett tag, men kanske var vi lost in translation, för när vi kom fram visade det sig vara en å. Men fint var det !

Igår var det bara jag och Jenny kvar i Cordoba, då en del av gänget bestämde sig för att dra tillbaka till Buenos Aires, och den andra delen drog femton timmar norrut i Argentina för att se en stad som heter Salta. Vi spenderade dagen med att vara superturister och vandra runt till sevärdheter och åka sightseeing-buss. Cordoba är en superfin stad, grönare och renare än Buenos Aires. Skickar bilder på staden senare. Nu ska vi på heldagshajk!

  • 51 readers

Likes

Comments

Tjo!

Här är klockan halv 9 på kvällen i Buenos Aires, och lite senare ikväll tar jag och Jenny nattbussen några timmar inåt landet, till Cordoba. Det är Argentinas näst-största stad på cirka 1,3 miljoner invånare. Ska bli sjukt roligt! Vi ska möta upp några amerikanska kompisar som redan åkt dit och lite andra bekanta. Planen är att se staden som ska vara sjukt fin - en av de första spanska kolonistäderna i landet och alltså en av landets äldsta städer. Staden har också landets äldsta universitet, och är en populär studentstad. Cordoba ska även vara omgiven av superfin natur, så vi är sugna på att bege oss ut på landet och få lite frisk luft, hajka och kanske rida lite hästar. Behövs efter Buenos Aires förorenade storstadsluft luft, haha. Sen vill vi även besöka Oktoberfest som firas nationellt ett par timmar söderut i en liten by på 5000 invånare som heter Villa General Belgrano. Folk från hela Argentina vallfärdar hit varje år, så det ska bli kul att se det!

Om man vill hålla det så billigt som möjligt här i Argentina tar man buss överallt, och den nio timmar långa bussresa vi har framför oss inatt känns faktiskt ganska kort. Avstånden här är såå stora. När vi åkte till Iguazú (vattenfallen) var det en 18 timmars bussresa, och det är inte ovanligt att man tar bussen till andra länder i 1-2 dagar istället för att flyga.

Nu måste jag packa klart och duscha! Vi är borta i en vecka, men ska se om jag kan uppdatera något från mobilen.

Likes

Comments

Hola family!

Nu skapar jag en blogg tillslut. Jag kommer fortfarande att använda instagram då och då, men använda bloggen när jag vill skriva lite mer omfattande och lägga upp massa bilder :) Jag insåg att det kommer vara kul att gå tillbaka och kolla på sen i efterhand. 

Kram! 

Likes

Comments